Arsa tapusuna Mortgage çıkmıyor, kat irtifakı vs bunlara kredi çıkar.
Çok kafa karıştırıcı, ben de böyle bir ev almıştım o yüzden biliyorum ama yukarıda da yazdım evin derdi bitmedi. birde evi yapan kişi bitirmeden kaçmış, heryere borcu varmış icralıkmış bina ve biz bunu ancak evi satın aldıktan sonra öğrendik, belediyede bir sorun görünmüyordu. Tabii borç evi yapan zatın borcu olduğu için bizi bağlamadı ama yine de dediğim gibi satarken çok zorlanıyor insan.hmm kat irtifakı ve arsa tapusu konusunda tam emin değilim, o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim.
Tesekkur ederim canim bunkari da dusunmekmlazim ki kimsenin normal tapusu yok 68 daire de kat irtifaki tapuya sahip
Tesekkur ederim canim bunkari da dusunmekmlazim ki kimsenin normal tapusu yok 68 daire de kat irtifaki tapuya sahip
Biz böyle bir evle epey uzun süre uğraştık, ve zor sattık eğer oturacaksanız bir derece ama yatırım olsun ileride satarım diyorsan zarar edersiniz. Çok iyi düşün taşın derim.
Biz böyle bir evle epey uzun süre uğraştık, ve zor sattık eğer oturacaksanız bir derece ama yatırım olsun ileride satarım diyorsan zarar edersiniz. Çok iyi düşün taşın derim.
Sagolasin canim burada kiralar o kadar pahali ki iki yildir bin tl den oturuyoruz ve artik insanin canina tak ediyorAynı fikirdeyim, ben yandım sen yanma...
Doğru söylüyorsun kira derdi bitmez...Sagolasin canim burada kiralar o kadar pahali ki iki yildir bin tl den oturuyoruz ve artik insanin canina tak ediyor
Cok tesekkur ederim fikirlerin icin iste dedim ya müteahhit kacmis ustelik maliye ye olan borclarini õdemeyince 68 konut sahibi tapularini kat iryifaki seklinde almis ama evin oturma uhsati yok ev tamamen bitmis durumda icinde 68 sakin oturuyorEger eve 2001 den once yapilmissa elektrik suyunuz ayridir 2001 den sonra yapilan evlerde evet ortak santiye suyu kullanirsiniz. Isakanin kat mulkiyetinin niye alinmadigini iyi arastirin. Bir pruzu mu var yoksa ev yeni de daha bitmemis isleri mi var. Iskan oturum olduktan sonra da alinabilir . Sikintili bir durumu varsa yillarca da alinmayabilir. Baktiginiz ev tapuda ada parsel olarak gorunur ada parsel numarasini alip bagli bulundugu belediyenin tapu kadastro bolumune gidip nedir ne degildir mahkemelik mi o bolgeye iskan cikiyomu cikmiyomu bunlari ogrenebilirsiniz
ben 10 liramı bile riske atmam durduk yere kaldı ki kredi çektiğim parayı hiç atmam.biraz daha fazla çekip pahalı evi al bence kardeş.250bin ev ama var ya muglada herkes agzini 300 350 400binden aciyor ve biz 10 yillik kredi cekcez iste bi de baskasina satilirsa o zaman bittik
Sagolasin arkadasim tesekkur ederimBu arada siz kat irtifakli tapunuzu almissaniz tabi tesmi yollarla satisini yapmissaniz noterde baskasina satma filan olmaz o ev sizindir. Yok oyle bir mantik. Sadece ne olur biliyor musunuz? Bir pruzu varsa mahkemelik olursunuz mahkeme sonuclansin diye o durumu cozmek icin para toplanir vs. Ya da Allah korusun deprem vs. Oldu yiklidi hasar gordu devletten burda benim dairem vardi diye hak iddia edemezsiniz filan. Yoksa iskan olmadan da rahat rahat oturursunuz. Istanbuldaki evlerin en az yarisi iskansizdir ne oluyor herkes birbirine mi satiyor yok oyle bosey
Ahhh tatlim nasil alayim alabilecegim maksimum rakam 250bin o da kredi cekip arabayi satip bireysel emekliligimi bozarak 251bin bile olmaz kiben 10 liramı bile riske atmam durduk yere kaldı ki kredi çektiğim parayı hiç atmam.biraz daha fazla çekip pahalı evi al bence kardeş.
Site mukemmel herkes birbirine sahip cikiyor birlik ve beraberlik var ama kste ben cok korkuyorumEnaam sen bizim siteden mi bahsediyon yoksa.
saka bir yana eger iyi bir yonetimi var ve sorun para toplanip cozulebilecek resmi isleri halledilebilecek biseyse sorun yok ama evet biraz sikintili. Biri de iskansiz evlere morg. Kredisi cikmiyor demis bu da yanlis cikiyor tabi mahkeme karariyla satis vs. Durdurulmammissa. Eger alacaginiz ev mahkemelikse evet kredi cikmaz. Kredi almasaniz bile bor bankaya kredi alacakmis gibi basvurup eksper cagirebilirsiniz. Onlar da size evin incigini cincigini doker
Sagolasin arkadasim bu ev tam gõnlüme goreydi ama iste demekki nasip degilmis hayirlisini istemek gerekiyor her zaman ben de senin gibi bile bile buisin icine girip risk almak kstiyorum ama dedimmya risk almak gibi bi lüksüm asla yokCanim birlik beraberlik onemli degil. Suan sizin yapacaginiz ada parsel numarasini ogrenip pazartesi once belediyeye gitmek oradan belediyeye borcu varmi belediyeyle mahkemelik mi o bolgenin mi iskan sorunu var sadece o sitenin mi bunlari bir ogrenin
sonra bir bankaya gidip belki a bankasindan kredi cekeceksiniz ama siz gidin b bankasina biz bu evi alacaz kredi cekmek istiyoz eksper icin geldik diyin. Bazi bankalarin eksper ucreti var bazilarinin yok galiba. Onlar kendilerini de dusundukleri icin aklina gelmeyecek seyleri de ortaya cikariyorlar. He o siteye kredi cikmiyor derlerse neden cikmiyor onu ogrenin. Bu son noktadir zaten ondan sonrada arkaniza bile bakmayin ordan uzaklasin. Biz 3 yil oldu alali biz bile bile girdik bu ise sorunlarini biliyorduk bizim de muteahhit birakip gitmis filan baya biseyler. Onceleri kredi cikiyordu simdi mahkemelik olunca kredi de durdu ama cok makul aldik simdi gorsel olarak cok toparlandi cok degerlendi ama iskan durumu hallolacak gibi degil. Simdi satsak bile iskan olmadan aldigimiz fiyatin nerdeyse 2 katina satabiliyoruz kismettabi de satan satiyor. Siz illa olsun demeyin hayirlisini isteyin. InsaAllah gonlunuze gore biyer olur. Cok isterim herkesin ev sahibi olmasini
Tesekkur ederim guzel fikirlerin icin dedim ya ev cok guzel olunca risk alayim diyorum ama cok korkuyorum hem baksana hic bi arkadasim pekde ic acici bisey soylemedi e akil akildan ustündürCanim birlik beraberlik onemli degil. Suan sizin yapacagbaksanda parsel numarasini ogrenip pazartesi once belediyeye gitmek oradan belediyeye borcu varmi belediyeyle mahkemelik mi o bolgenin mi iskan sorunu var sadece o sitenin mi bunlari bir ogrenin
sonra bir bankaya gidip belki a bankasindan kredi cekeceksiniz ama siz gidin b bankasina biz bu evi alacaz kredi cekmek istiyoz eksper icin geldik diyin. Bazi bankalarin eksper ucreti var bazilarinin yok galiba. Onlar kendilerini de dusundukleri icin aklina gelmeyecek seyleri de ortaya cikariyorlar. He o siteye kredi cikmiyor derlerse neden cikmiyor onu ogrenin. Bu son noktadir zaten ondan sonrada arkaniza bile bakmayin ordan uzaklasin. Biz 3 yil oldu alali biz bile bile girdik bu ise sorunlarini biliyorduk bizim de muteahhit birakip gitmis filan baya biseyler. Onceleri kredi cikiyordu simdi mahkemelik olunca kredi de durdu ama cok makul aldik simdi gorsel olarak cok toparlandi cok degerlendi ama iskan durumu hallolacak gibi degil. Simdi satsak bile iskan olmadan aldigimiz fiyatin nerdeyse 2 katina satabiliyoruz kismettabi de satan satiyor. Siz illa olsun demeyin hayirlisini isteyin. InsaAllah gonlunuze gore biyer olur. Cok isterim herkesin ev sahibi olmasini
Tesekkur edrim canim ayrica bu devir de faize girmeden ev aldiysan ne mutlu sana insallah cok guzel gunler de huzurla saglikla mutlulukla oturursunAma aldiysan neim risk alma sebebim cok fwrkliydi. Ben inancim ya da yasam seklim ne dersen artik kredi cekmek istemedim ve tek ev sahibine senetle odeyecegimiz ev buydu. Dedik ki alalim senetoe sonra satariz elimize toplu para gecer toplu parayla duzgun bir yerden ev aliriz kredi oder gibi de faize bulasmadan senetleri oderiz dedik ama hala oturuyoruz cok sukur borcunu bitirdik ama site risk almaya deger mi ucuza alalim drken sonra ciddi mahkeme paralari ya da cezalar da odeyebilirsiniz. Bizim evin degerlenmesinin sebebi yakinindan metro gececek olmasi filan. Iyi olcun bicin ben size olumsuz taraflarini da yazdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?