Bilgi rica ediyorum.

sib-der

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2018
503
278
23
41
Arkadaşlar babam emekli oldu ve ikramiyesini aldı.Annem bebeğime bakıyor bebeğim 2 yaşında ve dogdugundan beri annem bakıyor bizden 5000 tl gibi bir para istedi.İsteme sebebine gelince babasından kalan bir bahcesi var kardeşleri onu satmak istemiş ama yadigar oldugu için satılmasını istemedi benden ve diğer 2 kardeşimden 5er bin istedi not:2 yıldır bebeğime bakıyor ve tek kuruş dahi ödeme yapmadım bebeğimin yemesini içmesini kıyafetini herşeyini onlar karşılıyor.eşimle konuştum bana ne faydası var oranın sırf annen yadigar diye almak istiyor diye vermek istemedi üzüldügümü görünce dün kredi çekmiş akşamda gelip söyledigi ben bu kredi çektim ama baban parasına dokunmadan sırf karşlerinden ve bizden 5 er bin isteyip bunu aldıysa ailenehakkımı helaletmiyorum dedi.bildigim kadarı ile babam kendi parasından bu borcu karşı taraf acele ettirdigi iiçn ödemiş.bu durumda içime koydu sonuçta bende çalışıyorum bende o eve para getiriyorum çocugum için tek kuruş para vermedigim gibi ordan yiyip içiyor giyiniyor onuda geçtim Allah gecinden versin anne baba vefat edince mal yine bizim yani 3 kardeşde ortak para verip almış oluyoruz bu durumda kul hakkı olur mu? kul hakkına girer derseniz ben ailemin hergün baktıgı o çocuga karşı olan haklarını nasıl öderim.İçimi rahatlatın n'olur.

Eşinizde sanki elli milyar veriyor,ne çirkin bir söylem bu. Dediğiniz gibi bakıcı parası verseydiniz okadar süre bunun kaç katı paranız gidecekti. Hiçte onun haram etmesiyle haram olacak birşey yok.
Yazık bu lafı eden insan eşimde olsa oturur bir düşünürdüm sizin yerinizde olsam.

Ne kul hakki. Ne helal etmemesi . Esin sacmalamis resmen. Cocuguna bakici baksa ayda en az 1000 lira onu verir . Mamasi bezi kiyafeti derken ayda 500 lira sadece bunlar tutuyor. Eger boyle dusunuyorsa cocugunu bakiciya ver gitsin.

Normalde asla paranın lafını yapmaz anneme telefon babama bilgisayar aldı onları yedirir gezdirir asla lafını yapmaz.Ço verme taraftarı olmadı bende ailene zor zamanında biz verdik dedim diyince bozuldu ve paraları oldugunu bildiği için bu cümleyi kurdu.Yani anlık kızgınlıkta diye düşünüyorum ama içim edert oldu.ben ondan habersiz bişey yapmak istenedim yoksa bende çeker veriridim kredi ama biliyorsunuz habersiz iş mutlaka bigun meydana çıkar.eger ki gerçekten paralarından verdiler üstünü tamamlayamadılar bizlerden istedilerse helali hoş olsun ama parları bitmeden bizden istedilerse helal etmem deyince içime dert oldu.ben kesinlikle helal ediyrum bakıcı tutsaydım 2 senede 50 bin öderdim değil 5 bin.napmalıyım ben

sen de para kazanıyorsun bir. bakıcı parası gibi düşünürsün bu iki. kendi paramı veriyorum deseydin ya. ne hakkı
maaşımızı alır ortaya koyarız ordan nereye gitmesi gerekiyorsa ödeme yaparız yani evde sen ben yok açıkcası ama sonucta bende kazanıyorum.bende ailende zordayken bende verdim dedim o da ailemde elinde varken bizden istediyse onlarada helal etmiyorum ben kredi çektim faiz ödüyorum dedi.

Tamam yiyor içiyor da niye onlar giydiriyor, onu anlamadım? 2 senedir çocuğa 5 kuruş harcamazken de deseymiş ya eşiniz, bana yararı mı var diye?
yani içlerinden geliyor begendikleri birşey oluyor alıyorlar saolsunlar.ben bezini alıyorum kıyafet kolu komşuda var onlar veriyor bende giydirebilirsin dediğim için yıkıyor paklıyır giydiriyor çocuguma.

Igrenc bir esiniz var kusura bakmayin ama yaziklar olsun nankor adam. Bir kere ben hocaya sordum kadinim parasinda erkegin hic hakki yokmus kadin istedigi gibu harciyabilirmis. Asla kinamiyorum. Allahim iyi insanlarla karsilastirsin esinizin de icine merhamet tohumlari eksin.

verdiğim para 2 aylık maaşım gerçektende paranın lafını asla yapmaz fakat ben ailesini işin içine katınca kızgınlıkla bunu dedi sanırımda benimde içime dert oldu işte ama ben hakkımı sonuna kadar helal ediyorum .sizce yinede kul hakkına girer mi bu.

Esin sacmalamis resmen iki senedir size yardimci olmuslar
Hem oyle olmasa bile anne baba yani 5binin lafi bile olmamali...

Bir kere senin paran uzerinde hakki olmayan insanin o parayi kime verirsen ver bi hakki olmaz ki. Ama eger sen ben maasimi kocama hediye ettim onundur dersen o zaman adamin parasi olur senin maasin. Para uzerinde hakki olur elbet
. Yine de bence bu sekilde konusmasina izin vermeyin curet edemesin

Eşinizden yana değil de ailenizden yana baya hakka girmişsiniz bence. Kusura bakmayın da eşiniz nankör ve bencil. Kimin hakkını kime helal etmiyormuş paşazade? Kendi mi kazanıyormuş? Çocuğunuza kendisi bakıp da masrafları mı karşılıyormuş? Ben olsam bir güzel paralardım sen kendini ne sanıyorsun be diye. Burada ne anneler babalar görüyoruz. Bir onlara bakın bir sizinkine. Ayrıca çalışan kadınsınız, evin giderlerine katkı sağladıktan sonra kalanını özgürce harcama hakkına sahipsiniz diye düşünüyorum. Yani bence bu konuda eşinize laf düşmüyor.

ben maaşımı alırım ortak bir hesapta toplarız oradan ödemelerimizi yaparız ve istediğim gibide harcarım üstüme başım karışmaz ona acıkcası ama böyle söyleyince dert oldu içime.

bende kırmadan dökmeden halletmek istiyorum bişeyleri yoksa ondan gizli saklıda çeker kredi öderdim maaşımdan ama yalan dolan girmesin dedim söyledim oda gitmiş çekmiş kredi parayı vericem dedi ama içime dert oldu işte böyle demesi o insalar emeğ ile didinip para kazanan insalar ben hakkımı hella ediyorum ve maaşımıda yine krediyi ödesin diye verecegim inş.hakka girmezler.

kul hakkindan anlamam yorum yapamam o yuzden ancak calisiyorsaniz ve ailenizin size bu kadar yardimi dokunuyorsa o 5 bini kendi calistiginiz ve kazandiginiz parayla verin , ben olsam verirdim
Eşine annene bugüne kadar ve bugunden sonra bakıcılığı karşılığında aylık en az 800 lira ödemesi koşulu ile 5000 i vermeyebileceğinizi söyleyin
Ayrıca baban da bahaneyle sizden para aldırmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…