• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgi rica ediyorum.

Eşine annene bugüne kadar ve bugunden sonra bakıcılığı karşılığında aylık en az 800 lira ödemesi koşulu ile 5000 i vermeyebileceğinizi söyleyin
Ayrıca baban da bahaneyle sizden para aldırmış.
kardeşlerimden de alındı para ve gerçekten o iş için ödeme yapıldı ama kendi paralarından yaptılar.bend evermek istedim yukarda ALLAh biliyor çünkü emekleri az değildi.5 binde beni ne öldürür ne sürürndürür.bende lazım olunca onlardan isterim ve verirlersede eşime böyle bir lafın vardı hakkını helal et dersem sorun olmaz dimi

Eşinizde amma açık göz kaç yıl bi bebeğe bakmak kolay mı sırf bakıcı masrafı kaç lira tutar. Ki herşeyini onlar karşılıyormuş. Bedavaya evlat büyütüyorsunuz. Annen 5 bin istemiş versin ne olacak asıl annen eşinize hakkını helal etmesin vermesse

Elinizde amma açık göz kaç yıl bi bebeğe bakmak kolay mı sırf bakıcı masrafı kaç lira tutar. Ki herşeyini onlar karşılıyormuş. Bedavaya evlat büyütüyorsunuz. Annen 5 bin istemiş versin ne olacak asıl annen eşinize hakkını helal etmesin vermesse
verecek de bende vicdanen rahat etmedim o lafı duyunca.bak dedim annemler bebeğimin eksiklerini karşılamış bize yok demediler dedim ALLAH razı olsun dedi bunuda söyleyen o

kardeşlerimden de alındı para ve gerçekten o iş için ödeme yapıldı ama kendi paralarından yaptılar.bend evermek istedim yukarda ALLAh biliyor çünkü emekleri az değildi.5 binde beni ne öldürür ne sürürndürür.bende lazım olunca onlardan isterim ve verirlersede eşime böyle bir lafın vardı hakkını helal et dersem sorun olmaz dimi
Helallik almanagerekiyor mu
Senin de hakkın var aile bütçende

bende kırmadan dökmeden halletmek istiyorum bişeyleri yoksa ondan gizli saklıda çeker kredi öderdim maaşımdan ama yalan dolan girmesin dedim söyledim oda gitmiş çekmiş kredi parayı vericem dedi ama içime dert oldu işte böyle demesi o insalar emeğ ile didinip para kazanan insalar ben hakkımı hella ediyorum ve maaşımıda yine krediyi ödesin diye verecegim inş.hakka girmezler.

Sanmıyorum inanki. Karşılıksız çocuğuna bakıyorlar, hatta daha fazlasını yapıyorlar. Daha ne olsun? Hem seni o kadar büyütmüş, okutmuşlar, o kadar emeğe az bile.

İşin hak boyutu...
Valide sultan sizi 9 ay karnında taşıdı (prematüre olsun hadi maksat borç az çıksın 8e anlaşalım)
Hastalandınız, başınızda sabahladı.
Kendi isteklerinden kıstı, size bayramlık aldı.
Babanız memleketin kışında soğuğunda hasta olduğu hâlde öksüre öksüre gitti çalışmaya, para kazandı. Yavruları ve hanımı aç kalmasın diye.
Büyüttüler, beslediler en önemlisi sevdiler.
Sadece sizi değil çocuğunuzu da...
Tüm bunları, hesaptan düştüklerimizi, indirimleri, sezon sonlarını ve aklımıza gelmeyen nicelerini düşününce...
Ablacığım enişte beye üzücü haberi verin, hakka hukuka gireceksek o nizam sandığımızdan daha derin. Zararlı çıkar bu işten.

Helallik almanagerekiyor mu
Senin de hakkın var aile bütçende
bilmiyorumki canım bilmedigimden soruyorum yoksa nerdeyse eve getiridigimiz para aynı bende asla üstüme başıma harcamam işe veden yemek getirir yerim tutumluyumdurda benden yana hella ediyorum.

İşin hak boyutu...
Valide sultan sizi 9 ay karnında taşıdı (prematüre olsun hadi maksat borç az çıksın 8e anlaşalım)
Babanız memleketin kışında soğuğunda hasta olduğu hâlde öksüre öksüre gitti çalışmaya, para kazandı. Yavruları ve hanımı aç kalmasın diye.
Tüm bunları, hesaptan düştüklerimizi, indirimleri, sezon sonlarını ve aklımıza gelmeyen nicelerini düşününce...
Ablacığım enişte beye üzücü haberi verin, hakka hukuka gireceksek o nizam sandığımızdan daha derin. Zararlı çıkar bu işten.
içim rahatmı etsin :) o parayı güle güle kullansılar o zaman helali hoş olsun bende yana

O eşinin dar gönüllülüğü kusura bakma. Kul hakkını Allah bilir ama benim vicdanım rahat olurdu bu durumda.

annende 2 yıllık emeğini helal etmesin o vakit..
ne düşüncesiz, menfaatçi adam kocan.
sen çalışıyorsan madem kendin kredi çekip verseydin annene öderdin maaşından. kocandan ne izin istiyorsun ki.

İşin hak boyutu...
Kesinlikle katılıyorum

Eşiniz manevi baskı yapıyor size,sonuçta cocugunuza nasil bakıldiginın o da farkındadır.Diyelim ki değil siz de ailenizin bu konuda size ve kendisine yaptığı maddi ve manevi katkıyı söyleyin gitsin.Konuşana konuşacaksın ki ağzını kapatsın,kendine gelsin..Zaten çalışıyormuşsunuz da ..Neyse bana göre helallik haramlık durum bile söz konusu olamaz.O zaman annegilde ona hakkını haram etsin ödeşsinler.Bizim milletin bu hakkımı helal etmem muhabbetide yetti illa bi minnet duygusu oluşturmadan edemiyorlar.

valla dedğiginiz gibi ben çekipte vermirdim ama rızasız olmasın dedim.akşam çekmiş geldi teşekkür ettim birde peşinden bunu söyleyince olmaz öyle şey onlarında bizde hakkı var dedim ama içimde huzursuz oldu yine.

annende 2 yıllık emeğini helal etmesin o vakit..
ne düşüncesiz, menfaatçi adam kocan.
sen çalışıyorsan madem kendin kredi çekip verseydin annene öderdin maaşından. kocandan ne izin istiyorsun ki.
izin istemedimde gizli kapaklı yapmayım dedim söyledim oda gitmiş çekmiş ama ben yine maaşımı ona verecegimki o maaşdan da ödenmiş olsun kredi ve hakkım helal olsun içime dert oldu.

izin istemedimde gizli kapaklı yapmayım dedim söyledim oda gitmiş çekmiş ama ben yine maaşımı ona verecegimki o maaşdan da ödenmiş olsun kredi ve hakkım helal olsun içime dert oldu.

dert olacak bir şey yok.
hakka hukuka girecek olursa eşin zararlı çıkar.

dert olacak bir şey yok.
hakka hukuka girecek olursa eşin zararlı çıkar.

aynısını yazacaktım ki sen yazmışsın :)

konu sahibi, iş hakka girecekse o olay eşinizin boyunu fersah fersah aşar.. 5 bin dediğiniz nedir, bakıcı tutsaydınız 3 aylık paraydı o resmen.. eşiniz çok büyük ayıp etmiş, kul hakkı falan olmaz olsa da anneniz alacaklı..

Cocuhunuza bakici baksa ayda 1000 tlden 5 ayda zaten 5000 oderdiniz. 2 yilda cebinizden cikacak olani siz hesaplayin. Madem o kadar icine dokunmus esinizin cocuga bakici bulalim deyin.

Back
X