Bilgisayar yüzünden olan kavgalarımız

Sonuca göre demekki neymiş..
Kadın aklına koyduğunu yapmaktan vazgeçmezmiş..
Onun egosundan şikayet etmeye hakkın yok bu arada adam senin şaheserin!
Hakkında hayırlısı olsun canım.

yani gene kendi üstünlüğünü arkadaşa göstermiş oldu,senin istediğin değil,benim istediğim zaman görüşürüz diyerek:50:

evde olmadığını belirtmeye çalıştı o. ben herşeyi biliyorum nasıl olsa. dediği ile yaptığı bir değil. ben istiyorsam da söylerim istemiyorsam da. bu en doğru ve ahlaklı olanıdır zaten. ayak oyunlarıyla hayatını yürütmeye çalışıyor. daha önce anlattım ya, herkese karşı böyle.
ama boşansak da barışsak da, bir gün gelir anlatırım ben bunları ona. böyle böyle, hepsini biliyorum derim. senin yaptığın hem kendine hem de sevdiklerine zarar vermek derim. hem de bir hiç uğruna.
iki insan arasında dürüst bir ilişkide açıklık olmalı değil mi. neyi istediğini neyi istemediğini açıkça söylersin ve karşıdakinin söylediğine de inanır, ona göre hareket edersin. yazık ediyor. objektif bir gözle bakınca acıyorum ona, fildişi kulesinde yalnız. yalnız kalmak istemeyen ama yalnız kalmak için elinden geleni yapan bir yalnız.
istiyorum demek yürekliliğini göstermektir gururlu olmak.
ama ona aşık mıyım, evet.
eksiğini görüyorum. son kez ona yardımcı olmaya çalışacağım. siz de haklısınız kızmakta ama ben emeklerimi harcamak istemiyorum. bana karşı hiç boynunu eğmedi ama bana olan aşkı için de başkalarına karşı dik durdu her zaman.
dik durmak (ya da öyle olduğunu sanmak, çünkü dik durmak gerçekte neyi istiyorsan onu söylemektir), onun için nefes almak gibi birşey.
hakkımızda hayırlısı, konuşacağım evet, ama dik duracağım. gerçekten dik durmak nasıl olur göstereceğim ona.
dik durmak inat etmek değildir, iyi istemiyorsan git demek değildir.
ben şunu istiyorum, sen neyi istiyorsun demektir. aşkımı ve isteklerimi, taleplerimi söylemektir.
gerisini kendi bilir.

ya arkadaşlar bu adam etten kemikten değil, sırf egodan yapılmış.
akşam konuştuğu arkadaşını aradım, dedim böyle böyle.
ya saçmalamayın ya akşam tamam gideyim konuşalım demiş, kabul etmiş. sen ara onu dedi, sana ulaşamayınca erkekliğe bok sürdürmemek için böyle yapıyor. ne yapmasını bekliyorsun mesajlarına cevap vermiyorsun, açmıyorsun, o da seni zorluyor dedi.
ii hadi arayayım dedim. aradım.
- neden telefona cevap vermiyorsun?
- çekmiyor burada telefon.
- mesajlarımı aldın mı?
- evet. istersen konuşalım.
- konuşacak birşey yok.
- ben konuşalım diyorum, istiyorsan, istemiyorsan sen söyle.
- tamam. ne zaman evde olursun?
- bir saate kadar.
- ben ancak iki saat sonra evde olurum.
- tamam.
- tamam.

tekrar arkadaşı aradım. böyle böyle diyor dedim. tabi öyle yapacak falan dedi. dedim sen bi ara onu, ne yaptınız konuştunuz mu diye sor. tamam dedi.

arkadaşı bana döndü tekrar. evdeymiş!!! zaten sesi uykuyludu, yataktaydı belli ki. ama evde olduğunu bile belli etmiyor bana. öküz ya.
sadece genel olarak ilişkinizi konuşun demiş arkadaş, tamam demiş o da.

eşin evdeymiş hani evde olmdığını belirtmişti:34:

arkadaşlar,
tükenmiş durumdayım.
gitmedim görüşmeye.

bana üçüncü mesajı attığında askerdeki arkadaşımızı aramıştım ama ulaşamamıştım. sonra ulaştım.

hata yapmışsın aramakla dedi. iyi durumda olmadığını, görüşemeyeceğini söyle dedi.

eşimi aradım. bir hafta sonra görüşelim her ne olacaksa bir hafta çok uzun bir süre değil dedim. hayır sana süre vermiyorum. kararımızı verdik zaten falan dedi. şikayetlerini iletmeye başladı. ya ben bunları şu an konuşmak istemiyorum konuşacak halim yok falan dedim. en sonunda bari bir iki saat müsaade et dedim.
sen bilirsin dedi. kapattık.

sonra askerdeki arkadaş onu aradı. bir buçuk saat konuştular.

sonra askerdeki arkadaşla konuştuk. görüşmeye gitme dedi. beni seviyormuş, ama birlikte yaşamayı başaramıyormuşuz. gidersen de bunu konuşacak dedi.

onu sevdiğini, kendini toplamak için süre istediğini. her iki durum için de hazır olmadığını belirt ve kapat dedi.

ben de öyle yaptım:59:

Askerdeki arkadasiniz diger arkadasiniza gore daha matikli dusunuyo gercekten. Bence diger arkadasiniza pek guvenmeyin sanki esinizin istediiklerini size yaptirmaya calisiyo gibi geldi bana.

Askerdeki arkadasiniz diger arkadasiniza gore daha matikli dusunuyo gercekten. Bence diger arkadasiniza pek guvenmeyin sanki esinizin istediiklerini size yaptirmaya calisiyo gibi geldi bana.

eşiyle o diğer arkadaş işbirliği içinde:51:neden sürekli arkadaşlarıyla irtibat halinde olduğunu da anlamadım:34:

:47:
arkadaşlar,
tükenmiş durumdayım.
gitmedim görüşmeye.

bana üçüncü mesajı attığında askerdeki arkadaşımızı aramıştım ama ulaşamamıştım. sonra ulaştım.

hata yapmışsın aramakla dedi. iyi durumda olmadığını, görüşemeyeceğini söyle dedi.

eşimi aradım. bir hafta sonra görüşelim her ne olacaksa bir hafta çok uzun bir süre değil dedim. hayır sana süre vermiyorum. kararımızı verdik zaten falan dedi. şikayetlerini iletmeye başladı. ya ben bunları şu an konuşmak istemiyorum konuşacak halim yok falan dedim. en sonunda bari bir iki saat müsaade et dedim.
sen bilirsin dedi. kapattık.

sonra askerdeki arkadaş onu aradı. bir buçuk saat konuştular.

sonra askerdeki arkadaşla konuştuk. görüşmeye gitme dedi. beni seviyormuş, ama birlikte yaşamayı başaramıyormuşuz. gidersen de bunu konuşacak dedi.

onu sevdiğini, kendini toplamak için süre istediğini. her iki durum için de hazır olmadığını belirt ve kapat dedi.

ben de öyle yaptım:59:

Askerdeki arkadasin mi karar verecek gorusup gorusmeyecegine? Belli ki yardimci olmaya calisiyor ama senin gorusme karari aldiktan sonra iptal etmenin bir anlami yok cunku onemli olan telefonlara cikmamakti... Hadi o olmadi, gorusme karari aldiniz gorusmeye gidecektin Sen dik ve guclu gozukerek ayrilma karari alsaniz dahi tavizkar olmamis olacaktin bu sefer.

Hani ne oldu ilk birinci arkadas ayrilmayacak falan filan demisti, simdi neden çark etti bu adam? Kendisi kararsiz mi bu konuda ya da yine yalvar yakar olmani mi bekliyor acaba? Cekilir insan degil gercekten, sevgisinden evliliginden "birlikte yasamayi basaramiyoruz" diye vazgeciyor. O da esi mudahil olmaya hakki oldugu yerlerde mudahil oldugu için olsa gerek. Yazik bu tarz insanlar bana kimse karismasin velevki karim olsun, diledigimle konusayim, sabaha kadar pc de olayim, istedigimi yiyip istedigimi giyeyim hesabi...

Sen esine, benim seni ikna etmek gibi bir derdim yok, ben iki medeni insan gibi konusalim o konusmanin sonunda gereken karari alalim diye istiyorum diyecektin. Sana yalvaracak tutup eve hapsedecek halim yok desene... Cok sinir oldum gercekten :20: :19:

Son düzenleme:
:47:

Askerdeki arkadasin mi karar verecek gorusup gorusmeyecegine? Bellki yardimci olmaya calisiyor ama sen gidip adam akilli konustugun zaman esinle olumlu ya da olumsuz bir karara baglayacaktiniz zaten. Sen dik ve guclu gozukerek ayrilma karari alsaniz dahi tavizkar olmamis olacaktin bu sefer. Biz de iki gundur araman hatali olur dedik ama sen dinlemedin ki arkadasim... Tabiki dinlemek zorunda degilsin ancak sen o hisler ve olaylar yogunlugu icinde olaylari dogru degerlendirip dogru adim atmak için dogru karari veremeyebilirdin. Bizler disaridan bakan insanlar olarak daha objeltif degerlendirebiliyorduk belkide. Hani ne oldu ilk birinci arkadas ayrilmayacak falan filan demisti, smdi neden çark etti bu adam? Kendisi kararsiz mi bu konuda ya da yine yalvar yakar olmani mi bekliyor? Cekilir insan degil gercekten, sevgisinden evliliginden birlikte yasamayi basaramiyoruz diye vazgeciyor. O da neden esi mudahil olmaya hakki oldugu yerlerde mudahil oldugu için. Yazik bu tarz insanlar bana kimse karismasin velevki karim olsun, diledigimle konusayim, sabaha kadar pc de olayim, istedigimi yiyip istedigimi giyeyim hesabi... Sen desene esine, benim seni ikna etmek gibi bir derdim yok, ben iki medeni insan gibi knusalim o konusmanin sonunda gereken karari alalim diye istiyorum diye. Sana yalvaracak tutup eve hapsedecek halim yok desene... COk sinir oldum gercekten :20: :19:

evet bir türlü anlatamadık.arayarak taviz verdi,gene yalvarmasını bekliyor,eminim ki gidip yalvaracak ta kocasına:50:

askerdeki adamin elinde surekli telefonun ne isi var ben onu anlamadim yasak degilmi ben mi yanlis biliyorum:26:
ortak arkadaslardan digeri ara gorus diyor oburu nie aradin aramasaydin...
onun bunun demesiyle ne diye hareket ediyorsun...
asil sen ne yapmak istedigine karar ver...
biri ara dedi die aradin...
oburu nie bulusuyorsun bulusma dedi die bulusmayi iptal ettin...
sonrasi ne olacak cok merak ediyorum...:97:

evet bir türlü anlatamadık.arayarak taviz verdi,gene yalvarmasını bekliyor,eminim ki gidip yalvaracak ta kocasına:50:

Evet bana da gidip ikna etmeye çalisacakmis gibi geliyor. Bu saatten sonra tavizler verildikten sonra gitsin ikna etsin çokta onemi yok. Gecmisin tekrari olmus olacak sadece... Eger ballikurabiye çok sevip kaybetme korkusuna kapilirsa gurur falan yapacagini sanmiyorum, esini ikna etmek için ugrasacaktir gibi gliyor bana... o ruh haline burunurse çok gormem, cunku insan herseye eyvallah yeterki yanimda ol moduna giriyor...

Neyse hakkinda hayirlisi olsun, bizler yuvasinin dagilmasini degil esinin burnu surtunsunde esinin kiymetini bilsin istedik ama olmadi sanirim...

kadın naz yapar erkek çeker karakterlerimiz böyle yaratılmış. sen yaratılışa aykırı bir haldesin. bence peşinden koşmayı bıraksan sana ilgisi artacaktır.

Evet bana da gidip ikna etmeye çalisacakmis gibi geliyor. Bu saatten sonra tavizler verildikten sonra gitsin ikna etsin çokta onemi yok. Gecmisin tekrari olmus olacak sadece... Eger ballikurabiye çok sevip kaybetme korkusuna kapilirsa gurur falan yapacagini sanmiyorum, esini ikna etmek için ugrasacaktir gibi gliyor bana... o ruh haline burunurse çok gormem, cunku insan herseye eyvallah yeterki yanimda ol moduna giriyor...

Neyse hakkinda hayirlisi olsun, bizler yuvasinin dagilmasini degil esinin burnu surtunsunde esinin kiymetini bilsin istedik ama olmadi sanirim...

:34:yani kendi iyiliği için çabaladık,inşallah pişman olmaz:34:

kadınların geçirdiği depresyonlar daha yıkıcı ve ağır oluyor

bademlikurabiye arkadaşımız şu an br depresyon geçiriyor
herkesin fikrine saygıyla yaklaştı
kendi özeleştirisini de yaptı
eşinin huylarını da çok iyi biliyor
ve elinden geldiği kadar da dik durmaya çalışıyor bu sefer
bazılarınız bizim dediklerimizi yapacaksın diye bir zorunluluğun yok elbette kendi istediğini ypmakta özgürsün diyor haklılar ama
bazen eleştiri dozunu artırıp mantıklı karar vermeye çalışan gönlü yaralı bir kadına azarlama moduna girenlere söyleyecek bir lafım yok
herkes fikrini söyleyecek o istediğini ypacak ama her yorumdan etkilenip acaba bunu mu yapsaydım böyle mi yapsaydım
yanlış mı yaptım hata mı ettim deyip kendini yiyip bitirdiğini kafasının çok karışık olduğunu anlamayanlar var hala
yorum yaparken fikrimi söylüyorum adı altında onu anasıymış gibi paylayanlar var
bu tür basit üsluplu insanların fikri de basit bana göre
yapıcı olalım demek karşıdaki insana akıl vermek değil
ne kadar çok aile danışmanı,psikolog,sosyolog,doktor varmış bu forumda yorumları okuyunca anladım

arkadaşım umarım kendin için en hayırlı kararı verirsin ateş sadece düştüğü yeri yakar kendi aklın mantığın kalbin seni nereye götürüyorsa orası senin için hayırlısı olur inş bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz hiçbirimiz kendini ne mutlu edecekse onu yap geri kalan hayatında

sevgiler..

seni üzmek istemem amaa belliki güvendiği kapılar var.. canın çok acıcak belkii amaaa bırak bu sefer yalvarma bence..
gitmeye karar vermişse durduramazsın.. biyerden sonra mutlaka patlak vericektir..

evet cok haklisin bir baskasinda gorsem ben de ayni seyi soylerdim. ama iste birincisi, kavga etsek kussek falan neyse ben de tavir yaparim aramam vs. ama direk bitiriyordu. ama beni sevdigini de biliyordum ve aramiz iyi iken de ayaklarimi yerden kesiyordu. ikincisi de, daha bir hafta once cok iyiydik muhabbet kuslai gibi. o zaman bana dedi ki ben o bosanmak istedigim zamanlarda aslinda gorundugum kadar kararli degildim ve icim parcalaniyordu. hatta ben de dedim ki e peki ben israr etmeseydim, bosanmayi kabul etseydim ne olacakti. iste o kismina cevap veremedi cunku boyle pis bir tarafi da var, kalbi acisa da sozunden donmeme gibi.ama ben cok kiriliyordum dedim, uzgunum dedi. aramiz iyiydi tabi o zaman.
yani bundan sonrasi icin de mesela, gercekten ayrilabilir bn de kabul edersem.
yine de bunu yapmali miyim artik sizce

Affına sığınarak yazıyorum...
Seviyor olması bu durumu değiştirmeeezzz. Hiç düşünme ayrılığı kabul et. Ömrünün sonuna kadar böyle uğraş veremezsin ya.... Hayırlısı değilmiş demek ki.

eşimle 1 aylık evliydik eşim baktım bi kaç gece üst üste bilgisayar başında oturuyo bi sinirlendim altım elime makası kestim bütün modemin arkasındaki kabloları şimdi eşim sadece ben işten geldiğimizde yemek yaparken bilgisayara oturuyo yemeğe çağırdığım an kapanıyo ve akşamları bilgisayar bi daha açılmıyo baştan tavrımı koydum ve iyi yaptım die düşünüyorum.

uzun zaman sonra tekrar merhaba arkadaslar,
oncelikle olumlu olumsuz bana cevap veren herkese tesekkur ediyorum. sonra da son mesajindan dolayi zumush'e ayrica tesekkur ediyorum.
benim derdim basimdan askinken zaten farkli fikirler duymak icin giriyordum buraya, kimseyle polemige girip kendimi ispatlamak vs istemedim ama buraya girmeye de devam edemedim o donem. beni olumlu - olumsuz onerilerle hic farketmez, ama yargilamadan rahatlatmaya ihtiyacim vardi, ayrica buradan stres yuklenmege degil.

o donemden beridir muhakkak ki hem sizin soyledikleriniz hem de kendi arkadaslarinin dahi sizinle paralel seyler soylemesi sonucu, bu duygu ve fikirler yavas yavas beynimde yerlesmeye, oturmaya basladi (beni pesinden kosturmayi marifet saymasi vs.)
simdi son durumda size soyleyecegim, bu adam beni seviyor mu? evet. ama nasil? guzel, sirin, suslu bir oyuncak bebek gibi. istedigi zaman opup koklayacak, oynayacak, istemedigi zaman kenarda bekleyecek. en onemlisi de kendisinden bir beklentisi olmayacak.
benim ona olan sevgim ne durumda? ben askimdan sevgimden pisman degilim, ben cok harika bir adami sevdim. tek sorun, o adam gercekte yoktu, kafamda yarattigim bir hayaldi. kocam baska biri, asik oldugum adam baska.

o donemden beridir muhakkak ki hem sizin soyledikleriniz hem de kendi arkadaslarinin dahi sizinle paralel seyler soylemesi sonucu, bu duygu ve fikirler yavas yavas beynimde yerlesmeye, oturmaya basladi (beni pesinden kosturmayi marifet saymasi vs.)
simdi son durumda size soyleyecegim, bu adam beni seviyor mu? evet. ama nasil? guzel, sirin, suslu bir oyuncak bebek gibi. istedigi zaman opup koklayacak, oynayacak, istemedigi zaman kenarda bekleyecek. en onemlisi de kendisinden bir beklentisi olmayacak.
benim ona olan sevgim ne durumda? ben askimdan sevgimden pisman degilim, ben cok harika bir adami sevdim. tek sorun, o adam gercekte yoktu, kafamda yarattigim bir hayaldi. kocam baska biri, asik oldugum adam baska.

Canım şuan eşinle aynı evdesiniz ama değilmi ? Sorun yok? Kusura bakma tatlım konunu baştan aşağı okumadım...Bende boşanma sürecindeyim :( Kimsenin yuvası dağılsın üzülsün istemem...İnşallah yolundadır herşey...

Back
X