Bilgisayar yüzünden olan kavgalarımız

bademlikurabiye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2011
278
0
46
İstanbul
merhaba arkadaslar,
forumda yeniyim. birkac konu altinda da yazdim ama sirf birseyler duymak istiyorum bu konuyla ilgili, iyi ya da kotu.
esimle 1,5 yildir evliyiz ve evlenmeden once 5 yillik iliskimiz vardi.
evlenmeden once benim kiskancliklarim ve onun etek boyu vs kisitlamalari yuzunden sorunlar yasiyorduk.
evlendikten sonra ise ilk basta bazi cinsel sorunlarimiz oldu. uc aylik evliyken onun sanal ortamda iliskiler kurdugunu yakaladim. beni sucladi, her erkegin yaptigi gibi.
neyse o sureci atlattik ben hicbir zaman suclu oldugumu kabul etmedim ama ona karsi.
sevgisine inandim o da caba gosterdi az da olsa.
ama isi nedeniyle surekli bilg basinda olan bir insan, cogu gecelerde de oyle. bilg basinda oldugu zamanlar disinda ne kadar bana ilgi ve sevgi gosterse de, bu bilg yuzunden kavgalarimiz oluyordu yine.
bu arada evliyken de oncesinde de ne zaman kavga etsek cekip giden bitirmek isteyen o oluyordu, yalvar yakar ikna ediyordum. simdi size okuyunca ne bu caba diyeceksiniz ama oyle eften puften konularda boyle bir karar aliyordu ki kabullenemiyordum.
bayramin son gunu, sabahtan, once biraz dolasip sonra da amcasina gitmeyi kararlastirdik. ama o butun gun, aksam 7 ye kadar bilg basindan kalkmadi: facebook ve twitter. dogal olarak sinirl

merhaba arkadaslar,
forumda yeniyim. birkac konu altinda da yazdim ama sirf birseyler duymak istiyorum bu konuyla ilgili, iyi ya da kotu.
esimle 1,5 yildir evliyiz ve evlenmeden once 5 yillik iliskimiz vardi.
evlenmeden once benim kiskancliklarim ve onun etek boyu vs kisitlamalari yuzunden sorunlar yasiyorduk.
evlendikten sonra ise ilk basta bazi cinsel sorunlarimiz oldu. uc aylik evliyken onun sanal ortamda iliskiler kurdugunu yakaladim. beni sucladi, her erkegin yaptigi gibi.
neyse o sureci atlattik ben hicbir zaman suclu oldugumu kabul etmedim ama ona karsi.
sevgisine inandim o da caba gosterdi az da olsa.
ama isi nedeniyle surekli bilg basinda olan bir insan, cogu gecelerde de oyle. bilg basinda oldugu zamanlar disinda ne kadar bana ilgi ve sevgi gosterse de, bu bilg yuzunden kavgalarimiz oluyordu yine.
bu arada evliyken de oncesinde de ne zaman kavga etsek cekip giden bitirmek isteyen o oluyordu, yalvar yakar ikna ediyordum. simdi size okuyunca ne bu caba diyeceksiniz ama oyle eften puften konularda boyle bir karar aliyordu ki kabullenemiyordum.
bayramin son gunu, sabahtan, once biraz dolasip sonra da amcasina gitmeyi kararlastirdik. ama o butun gun, aksam 7 ye kadar bilg basindan kalkmadi: facebook ve twitter. dogal olarak sinirl
ilk başta burda kaybediyordun işte neden yalvarıyordum hemde giden o oluyordu acı ama artık seni umursamıyor gibigeldi bana
bundan sonra yapıcağın şey sende onu umursamamak onsuzda hayat sürebiliceğini ona göstermek hayatında o yokki gibi davran bir süre sonra bunu farkına varıcatır

1. [/LId
    dogal olarak sinirlndim ve tavir yaptim. derken kavga buyudu. eski konularla ikgili ignelemeler vs. sonra evden cikti gitti. iki gun bekledim, ikinci gunun aksaminsa aradim. acmadi. mesajlastik ve bitti dedi.
    israr ettim ozur diledim nafile. sonra dun gece ucte geldi. isiyle ilgili bi cd evde kalmis onun icin. su an hala evde. geceden beri birkac kez konusmaya calistim ama konusacak bisi yok bitti diyor. hatta pazartersi esyalarini almaaya gelecekmis(pazar sehir disina cikacak).
    ne yapacagm bilmiyorym, yalvarsam fayda etmiyir cunku olur olmaz abuk subuk konuda boyle yaptigi icin, simdi bana, bak kac kere boyle oldu demek ki olmuyor diyebiliyor. ama baristiktan sonranda bn ciddi degildim sni birakamam vs diyior.
    ne tavsiye edersiniz?

çok şaşkınım.neden yalvarıyorsun ki alışmış o senin yalvarmalarına sanırım.oluruna ve zamana bırak çabalama .sonr ao arayıp sorar

ilk başta burda kaybediyordun işte neden yalvarıyordum hemde giden o oluyordu acı ama artık seni umursamıyor gibigeldi bana
bundan sonra yapıcağın şey sende onu umursamamak onsuzda hayat sürebiliceğini ona göstermek hayatında o yokki gibi davran bir süre sonra bunu farkına varıcatır

evet cok haklisin bir baskasinda gorsem ben de ayni seyi soylerdim. ama iste birincisi, kavga etsek kussek falan neyse ben de tavir yaparim aramam vs. ama direk bitiriyordu. ama beni sevdigini de biliyordum ve aramiz iyi iken de ayaklarimi yerden kesiyordu. ikincisi de, daha bir hafta once cok iyiydik muhabbet kuslai gibi. o zaman bana dedi ki ben o bosanmak istedigim zamanlarda aslinda gorundugum kadar kararli degildim ve icim parcalaniyordu. hatta ben de dedim ki e peki ben israr etmeseydim, bosanmayi kabul etseydim ne olacakti. iste o kismina cevap veremedi cunku boyle pis bir tarafi da var, kalbi acisa da sozunden donmeme gibi.ama ben cok kiriliyordum dedim, uzgunum dedi. aramiz iyiydi tabi o zaman.
yani bundan sonrasi icin de mesela, gercekten ayrilabilir bn de kabul edersem.
yine de bunu yapmali miyim artik sizce

Benim eşimde pc den kalkmaz,kendi annesine bile gidesek olsak zorla kaldırırm,dün abime gidecektik,kalkamadı diye gidemedik.Oluruna bıraktım ama insan yıpranıyor.

Eğer sizden ayrılamayacağını söylüyorsa bilgisayardan uzak durması gerektiğini söyleyin ona.
Evde bilgisayarınız olmazsa çok büyük eksikli olmaz sanırım

Bu durumlar bizim gibilere haktir! ayni halti bende yapiyordum, yalvar yakar pesine dusup barismalar vs. Ne oldu peki, koca bir hic! Ayrilmasindan korkuyorum diyorsun ya, keske ayrilsa da basindan bir dert eksilse! Amannnn ah kafam ahhh ah seni nerelerden alip nerelere vursam, hep bu hale getiren kendim oldum, kimseyi dinlemedim... Sana degil bu sozlerim yanlis anlama, aslinda kendime kiziyorum. Pesine dusme eger suclu degilsen, haksiz degilsen ve her durumda boyle yapacaksa da yaninda hic olmasin daha iyi, tabi bunlar benim dusuncelerim.

canım önünde 3 yol var
Ya böyle kabullenceksin ömrün yalvarmakla geçiçek
Ya hiçbişeye ses çıkarmayıp küsmeye neden yaratmıcaksın kendini yiceksin ona iyi davrancaksın
Yada bu kez tamam bitsin diceksin bence iş ciddiye bindimi döner ama dönmezse de defolsun gitsin zaten anlattıklarına bakılırsa ahım şahım bi aşkı yok sana karşı.
Benimde eşimle sorunlarım var ve ona 2-3 kez seni seviyorum ama düzelmicekse bitirebiliriz dedim ve hemen tamam dedi sonra çekip gitmedi evde kalıp sessiz oturdu sinirimin geçmesini bekledi ama ne özür ne çabalama hiçbişe ve geçen gün babam sordu bana sen hiç bitirmek gibi bişe söyledinmi diye, evet dedim, ne dedi peki dedi babam, tamam dedi dedim, bitir o zaman kızım madem anında silebiliyo sevgiside yok demekki, ben seni üzülesin diye vermedim dedi.

neden hep çaba gösteren taraf oluyorsunuz bırakın birazda o çırpınsın.sadece sizmi seviyosunuz oda seviyosa biraz çaba göstermeli

merhaba arkadaşım üzülerek söylüyorum ki işin çok zor böyle bir alışkanlıktan vazgeçirmen çokkkkkkk zamanını alıcak belkide bu alışkanlığını hiç bırakmıycak ama sen hayatın boyunca onun peşinden koşucak ve acaba acaba diye kendini hırpalıyacaksın çünkü kaybettiğin güven asla geri gelmiycek hele birde böyle hem suçlu hem güçlü bir eşe sahipsen..

arkadaslar hepiniz cok sagolun iyi kotu birseyler duymak cok iyi geliyor. cunku yine yalvarmamak ya da kendi kendime aglamamak icin dertlesmeye ihtiyacim var.

bilgisayar konusu ile ilgili, zaten vazgecmeyecegini kesin ve net bir dille soylemisti. cunku isi de grafik reklam, siyasetle de ilgileniyor, deli gibi haberler takip ediyor vs. bilg disindaki davranislari duzgun oldukca ben de bunu kabullenmistim artik. tabi son kavgamiz da bu yuzden cikti cunku onceden plan yaptigimiz halde buna uymamisti neyse.

caba gostermekle ilgiliyse soyle bir durum. aramiz iyiyken caba gosteriyor. ne biliim sevgi gosterilerinde bulunyyor vs. ama bir sekilde tartistik mi kestirip atiyor.

dediginiz gibi, ne kadar icim kan aglasa da yalvarmayacagim artik. zaten hala konusmama bil izin vermiyor.

evde yemek yemiyor (ben yaptigim icin). az once bir gomlegini sordu, kirli dedim ver bn yikarim dedi. biraz sonra gittim 15 dk lik proramda yikansin dedim tamam dedi verdi.

bir de az once gidip sordum (sonradan basima kakmasin diye) yine de sordum bisiler yer misin dedim yok dedi. ama takip ettigi siyasi parti ile ilgili bir videoyu gosterdi bak boyle boyle falan diye. ben de sadece video ile ilgili yorum yaptim bitince gectim yine diger odaya. su an sadece vakit geciriyor aksam yola cikacagi icin donuste de gelmeyi dusunmuyor eve.

Evde sizin yaptığınız yemeği yememesi..
Ufacık şeylerden sorun yaratması..
Olmuyor diyipde barışınca bırakamam felan demesi evcilik mi bu ya
Böyle biriyle yaşanırmı bilemedim kii
hep siz alttan alıcaksınız, yapıcı taraf olucaksınız,ikna eden hep siz..
İşiniz biraz zor..

Bilgisayar meselesi memleket meselesi gibi artık ondan bizde de var o sorun bir çoğumuzun sorunu..
Benimkide pc başındayken pek sallamaz pc ile bütünleşir siyam ikizi gibiler..
yastık felan atıyorum bazen bişi soruyorum onun aklı pc de duymuyo bile..
yastığı suratına yedimmi kendine geliyo..

Umarın hep böyle devam etmez eşiniz biraz ilgi ve alaka gösterip sürekli sizden beklenti içine girmez fedakarlık eder..
Mutluluklar..:71:

arkadaslar hepiniz cok sagolun iyi kotu birseyler duymak cok iyi geliyor. cunku yine yalvarmamak ya da kendi kendime aglamamak icin dertlesmeye ihtiyacim var.

bilgisayar konusu ile ilgili, zaten vazgecmeyecegini kesin ve net bir dille soylemisti. cunku isi de grafik reklam, siyasetle de ilgileniyor, deli gibi haberler takip ediyor vs. bilg disindaki davranislari duzgun oldukca ben de bunu kabullenmistim artik. tabi son kavgamiz da bu yuzden cikti cunku onceden plan yaptigimiz halde buna uymamisti neyse.

caba gostermekle ilgiliyse soyle bir durum. aramiz iyiyken caba gosteriyor. ne biliim sevgi gosterilerinde bulunyyor vs. ama bir sekilde tartistik mi kestirip atiyor.

dediginiz gibi, ne kadar icim kan aglasa da yalvarmayacagim artik. zaten hala konusmama bil izin vermiyor.

evde yemek yemiyor (ben yaptigim icin). az once bir gomlegini sordu, kirli dedim ver bn yikarim dedi. biraz sonra gittim 15 dk lik proramda yikansin dedim tamam dedi verdi.

bir de az once gidip sordum (sonradan basima kakmasin diye) yine de sordum bisiler yer misin dedim yok dedi. ama takip ettigi siyasi parti ile ilgili bir videoyu gosterdi bak boyle boyle falan diye. ben de sadece video ile ilgili yorum yaptim bitince gectim yine diger odaya. su an sadece vakit geciriyor aksam yola cikacagi icin donuste de gelmeyi dusunmuyor eve.

Aslinda oldukca zor bir durum..esin gercekten ayrilmak istemiyor
ama bu sekilde davranmasini engelleyemiyor olabilir..Kesin olarak
soyleyebilecegim tek sey, sen yalvarip duzelttikce o bu sekilde davranmayi
surdurecektir.Sen de bu kez yalvarmayacagini,duzeltmek icin ugrasmayacagini
tavirlarinla belli edersen belki o cozmek zorunda kalir bu durumu ve bir daha da yapmaya
cesaret edemez..ama isin baska bir boyutu daha var,esin cok inatciysa
gercekten bosanmayla da sonuclanabilir..Umarim esin hatasini anlar
ve en kisa surede duzelir hersey...

Aslinda oldukca zor bir durum..esin gercekten ayrilmak istemiyor
ama bu sekilde davranmasini engelleyemiyor olabilir..Kesin olarak
soyleyebilecegim tek sey, sen yalvarip duzelttikce o bu sekilde davranmayi
surdurecektir.Sen de bu kez yalvarmayacagini,duzeltmek icin ugrasmayacagini
tavirlarinla belli edersen belki o cozmek zorunda kalir bu durumu ve bir daha da yapmaya
cesaret edemez..ama isin baska bir boyutu daha var,esin cok inatciysa
gercekten bosanmayla da sonuclanabilir..Umarim esin hatasini anlar
ve en kisa surede duzelir hersey...

evet bence aynen oyle bir durum. kisacasi sorun istemiyor ve kestirip atmayi seciyor. ama sorunsuz hayat olur mu, sorunsuz evlilik var mi? konusursun ozur dilersin cozersin. yani bircogu gibi b son kavgamiz da ayrilik sbebi degildi. yani kusse gunlerce konusmasa tamam kizginliginin gecmesini bekler vs. iste sizin dediginiz ikinci ihtimali dusundugum icin (sozunden donmeyip ayrilmasi), simdiye kadar onu bu kolay cozumlerinden dondurdum.
ama bu sefer, konusturlmuyor zaten beni sozumu kesip dinlemek istemiyorum diyor.
yani su an taksam da takmasam da bitirmis gibi hissediyorum.
bilmiyorum bi umut var midir, bir sure sonra yumusar mi...

off, su an fark ettim de, sanirim bu kadar sakin olmamin nedeni, ayri odalarda olsak da ve hic yumusamamis olsa da, hala evde olmasi. asil o donmemek uzer gittikten sonra ne yapacagim. nasil nefes alacagim bilemiyorum. bir umut barisirsak akraba es dostla da konusamiyorum. bu evde kafayi yerim ben kesin.

alışmış sanırım o... canıma tak etti deyip benzer bir şey siz mi yapsanız diyorum ama çocuk oyuncağı da değil ki bu evlilik... evlendiğinizi farketmedi mi ki, zart deyince bitirilmez ki millet neler çekiyor... adam akıllı bi konuşmaya ihtiyacı var sanki, laftan anlamıyorsa da güzel bir derse :s

1. [/LId
    dogal olarak sinirlndim ve tavir yaptim. derken kavga buyudu. eski konularla ikgili ignelemeler vs. sonra evden cikti gitti. iki gun bekledim, ikinci gunun aksaminsa aradim. acmadi. mesajlastik ve bitti dedi.
    israr ettim ozur diledim nafile. sonra dun gece ucte geldi. isiyle ilgili bi cd evde kalmis onun icin. su an hala evde. geceden beri birkac kez konusmaya calistim ama konusacak bisi yok bitti diyor. hatta pazartersi esyalarini almaaya gelecekmis(pazar sehir disina cikacak).
    ne yapacagm bilmiyorym, yalvarsam fayda etmiyir cunku olur olmaz abuk subuk konuda boyle yaptigi icin, simdi bana, bak kac kere boyle oldu demek ki olmuyor diyebiliyor. ama baristiktan sonranda bn ciddi degildim sni birakamam vs diyior.
    ne tavsiye edersiniz?

1. öncelikle üzldüğümü belirtmek isterim.bence bir eş kafasında bitirmediyse evliliği asla bitti dememeli.blöf boşanmak konusunda olmamalı.o söz bir kere çıktı mı bitmiştir bence.eşiniz demek ki boşanmayı koymuş kafasına.sizi kaybetme korkusu da yok.ama sanki bu rahatlığı ona siz vermişsiniz gibi geliyor bana.nişanlılık döneminizde bile kaç sefer ayrılmak istemiş siz ikna etmişsiniz.bence ayrılmak isteyen tarafı ikna etmek ve böylece geri döndürmek kişiyi düşürür.sizi kırmak istemiyorum ama eşiniz sizin tavır koymayacağınızı ve yine ikna edeceğinizi biliyor ve blöfünde rahat.arkadaşım bence tavrınızı koyun artık.bitirecekse de bitirsin.gerçekten böyle ömür geçmez.evli kaldığınız sürece aman boşanmasın,aman bitirmesin,vazgeçmesin diye peşinde mi dolaşacaksınız.bu gerçekten insanın kendi kendini değersizleştirmesidir.hakkınızda hayırlısı olsun...

off, su an fark ettim de, sanirim bu kadar sakin olmamin nedeni, ayri odalarda olsak da ve hic yumusamamis olsa da, hala evde olmasi. asil o donmemek uzer gittikten sonra ne yapacagim. nasil nefes alacagim bilemiyorum. bir umut barisirsak akraba es dostla da konusamiyorum. bu evde kafayi yerim ben kesin.

arkadaşı mlütfen bu kadar değer vermeyin eşinize.evet boşanmak kolay değil hatta çok zor bir durumdur eminim.ama bu zorluğu yaşamamak adına da kendinizden,kendinize duyduğunuz saygıdan ödün vermeyin.eşiniz hayatınızda yokken nefessiz miydiniz de ancak onun varlığıyla nefes alıyorsunuz.lütfen yıpratmayın kendinizi.rahat olmaya,herşeyi olacağına bırakmaya çalışın.zor,çok zor ama kendinize saygınızdan yapın bence.birşeyler yaşanacaksa ne yaparsak yapalım yaşanıyor zaten.bazı şeyleri oluruna bırakmalı.

Back
X