• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisayar yüzünden olan kavgalarımız

Bence eşiniz kendini naza çekiyor. Boşanma niyeti olan adam çekip gider ve arkasına bakmaz bile.Siz de zamana bırakın, üstüne fazla düşmeden bir şey yokmuş gibi normal davranın.Hemen acele karar vermeyin. Sonuçta çözülmecek bir sorun değil.

cok aglamiyorum su an iyiyim biraz. bilmiyorum. hersey dogru geliyor, hersey yanlis geliyor. ama ben yalvarmayacagim artik. bitirirse kabullenecegim. bir taraftan ortak bir abimizle yazisiyorum, o da moral veriyor iki gun sonra doner, donmezse de dove dove getiririm diyor. biraz rahatlatiyor beni ama biliyorum ki arkadasini bile siler bir karar aldiysa. yurtdisinda zaten o da.

tatlım sen hem kıskanclıgı yapıp olay cıkarıyorsun ,hem de yalvaran sen oluyorsun .o'nun elıne ıyıce vermıssın ıplerı .tahmınımce o'nun dusuncesı ,ben aldatsam bıle bu benı terketmez olmus.senın yapacagın tek sey ,eger gorup bırseylerı olay cıkarıyorsun ,restının arkasın da dur .hıc bır sekılde umursama kaybetme korkusunu ısle o'na.ya da yok boyle yapamıyorum dıyorsan eger,gorsen bıle gormemezlıge gel .cunku olayı cıkarıp da yalvaran sen olunca ıyıce o'nun gozunden dusuyorsun .olan yıne sana oluyor.

Lutfen kendinden cok fazla ödün verme bende zamaninda oyle yaptim her kavgamizda ben baristim AMA simdi bitti o gunler hayata bir kez geliyoruz annemiZden dogdugumuzdan beri yanimizdalarmi sanki hep bana kapi orada git baba in evine derdi gecen gun bir davranisindan dolayi artik dayanamiyorum hareketlerine be dedim bosanmak istiyorum hemen boynuma sariliyo seni seviyorum diye ben yine sussaydim O bana derdi git diye kimse vazzgecilmez degildir bende senin gb vazgecemem saniyordum hayattan be zdiriyorlar deger verseler ogle yapmazlar cocuk diyorsun sakin bu durum yapacagin en buyuk hata olur umursama,onsuz yasayabilecegini bilsin..bu karakterdeki insanlarla gecinmek cok zor ya duzelir yada cocugun olmadan biter benimde cocugm yok iyiki de yapmamisim sende bisure sonra yorulacaksin ugrasmaktan

arkadaslar,
gece zor kotek de olsa uyudum.
soylediklerinizi dusundum de ben nasil bu hale geldim bilmiyorum. aldatma, dayak bunlari asla kabul etmem hmen bosanirim derdim. hala devam eden kadinlara cok kizardim. daha evlenmeden bosanmadan bahsediyorsun diye bana cok kizardi o zaman esim. oysa kendisi her kavgada bunun lafini etti. ben kafada kesin karar vermeden bunun lafini etmeyi yanlis bulurdum, hic de agzima almadim.
ama almanin vakti geldi sanirim.
onu beklemeden seytan diyor pazartesi git avukata, davayi ac. bundan sonra da kesinlikle yuzyuze gorusme. avukatimla gorussun.
issizim de su anda ama kalifiyeyim, eninde sonunda bir is bulurum. o zamana kadar annemde kalirim, annemin kendi evi. bir bogaz daha fazla olacak, zaten bunun lafi bile olmaz annem icin.
sadece annemin ve kardesimin uzulmesi fikrine dayanamiyorum ama ne yapalim onlarla damkonusu gonullerini ferahlatmaya calisirim.
iyi oldugumuz zamanlarda cok iyi oldugundan ve aramiz kotu olsa da onlara hic belli etmedigimizden sasiracaklar. ustelik esimin ailesi de beni cok seviyor ve dogulu olduklari icin bosanmak pek kitaplarinda yok.
sonunda tabi onlar da ogullarinin istegine uyacaklardir ama, bana olan sevgisine engel olan gururu ise, ailesinin israri ile isterse o gururu yener. istemezse de bosaniriz ve ne kadar aci ceksem de yillardir harcadigim gururumu geri kazanirim hic olmazsa. kadinlar hamile iken bile bosanmaya karar veriyor, ben neden yapamayayim.
sakin olup, yuvayi kolay yikmamak gerek belki ama zaten fazlasiyla ugrastim ben simdiye kadar. icim rahat.

çok zor bi durum gerçekten erkekler çocuk gibidir gurur yapıyo belliki baştan eğitecektin aslında ipleri eline vermışın.bence acele karar verme bekle biraz ortalık durulana kadar.

evet basindan beri yanlis yaptigim konusunda haklisin ama , su sekilde cok daha once cekip gitmeliydim, evlenmek de hataydi. cunku bu onun kisilik ozelligi degismez. sildigi arkadaslari var. gece gunduz gorustugu kimselerle ufak bir tartismada ardina bakmadan cekip giderdi. bana donmelerinin sebebi ise bana asik olmasi ve benim de cok israr etmemdi. bu onun huyu. abisi ile de yillarcaa gorusmedi ama o da akraba oldugu icin zamanla baristi. tabi arkadas dedigin akraba olmadigi icin ve arada ask falan da olmadigi icin hicbiri gelip ona yalvarmadi. bitti. birdenbire cok samimi olup, varini yogunu paylasip, en ufak bir hata da silip atiyor. sanki kendisi sutten cikmis ak kasik. bense zamanla tartarak arkadas olurum. cok hosuma gitmezse samim olup herseyimi, vaktimi harcamam ama mesafemi koruyarak arkadasligimi surdururum. sonucta insanlar da gelisir, birbirinden ogrenir. ama o hep ya herru ya merru.
demem o ki, su anda sessiz kalip beklemem bile zayiflik gostergesi onun karsisinda. evde oturup onu bekledigim dusunuyor, bu da yalvarmaktan cok farkli degil su anda.

Eşiniz hep sıcak suya alışmış siz onu birde buz gb suya atın bakın etkı yapsın ..
Koyun kapının önune bırkac gun ..
anlasın anyayı konyayı ..

erkeklere nasl yalvarıyorsunuz ya ..
kendılerını hınt kuması sanıp ıste boyle aldatırlarda yalvartırlarda ..

bir erkek karısından bu kadar kolay vazgeçmemeli ama kimi erkekler böyleler maalesef gururdan yada sinirden kolayca git bitsin diyebiliyorlar geçenlerde çok saçma bir sebepten benim de başıma geldi 10 yıllık kocam bu lafı bana kullandı bu gerçek düşüncesi değildi biliyorum ama yine de gururum çok kırıldı bırakıp gitmek istedim ama gidemedim 3 çocuğum var benim canım ama senin çocuğun yokmuş ve kocan her tartışmada bunu yapıyormuş bence kocana iyi bir ders vermenin zamanı gelmiş bırak kendi haline dönerse sana zaten bir daha bu lafı etmez dönmezse de çok şey kaybetmemiş olursun emin ol canım

birak bi dzuygusal olmayi.. tamam sen nasl istersen öyle yapalim de.. ayrilalim de. hic bagirma cagirma ve konusma.. sessis ve sakin dur.. hic umrunda olmuyormus gibi davran.. ozaman nasil da pesinden gelcek.. ama bence bu oyun haline gelmis sizde.. birak inceldigi yerden kopsun.. ömrün boyunca oyun mu oynican?

tamam ben de oyunu bozacagim bu sefer.
ama evde beklemeyecegim, yarin sabahtan cikip giderim.
bir daha da yuzumu gormeyecek davayi da acacagim.
evde oturup sakince ona tamam demeyecegim.
cunku ben onun icin cok seyler yaptim.
aileme karsi geldim, babam kanser oldu, babamin yanindan ayrilmadim ama askimdan da vazgecmedim. butun sulale de bunlari biliyor. o zaman hepsinin suclamalarina direndigim gibi simdi de onlarin bak gordun mu demelerini cekecegim.
sonra biz uc aylik evliyken internetten aldatti beni. bunu da affettim. dayak da atti bunu da affettim.
simdi son kavgamizda, neymis efendim saygisizlik etmisim terbiyesizlik etmisim.
ulan ben sevgimden neleri affetmisim, beyefendi ikimizin de kizginlikla soyledigi sozleri affedemiyor.
terbiyeyi ondan ogrenecegim sanki. ben onun gibi ailemin namusuna serefine leke surmedim.
bu yuzden yuzumu bile gormeyecek artik.
aciyi da cekecegim o da bitecek sonunda.

az önce bir mesaj geldi:
"şiddetli geçimsizlik sebebiyle yarın veya ertesi gün boşanma davası açıyorum. haberin olsun."

ben cevap vermiyorum, aramayacağım da, eve de gitmeyeceğim. bir daha da yüzümü görmeyecek artık.
aşkı buraya kadarmış.

off, su an fark ettim de, sanirim bu kadar sakin olmamin nedeni, ayri odalarda olsak da ve hic yumusamamis olsa da, hala evde olmasi. asil o donmemek uzer gittikten sonra ne yapacagim. nasil nefes alacagim bilemiyorum. bir umut barisirsak akraba es dostla da konusamiyorum. bu evde kafayi yerim ben kesin.

Eslerin birbirlerine ayriliktan bosanmaktan soz etmesi hele hele bu kadar onemsiz durumlarda ne kadar cahilce bir davranis, ustelik nikaha da zarar verir. Esin su an dinlemek ve konusmak istemiyorsa konusmak için acele etme, seyahetine gidip gelsin hem sakin kafayla dusunmus olursunuz ikiniz de. Ama esine mutlaka soylemen gereken seyler var mesela Eger durumu duzeltmeye niyetliyse bosanma kelimesini bir daha asla kullanmamasi yonunde anlas. Bu çocuk oyuncagi degil ki SIKIya gelmeyince bosanalim demek ne demekmis, onu bundan men etmelisin... Bu evlilige zarar veriyor, taraflara zarar verip yipratiyor, zoru ne de 1 bucuk yillik evliligi bu kadar yipratmak için çabaliyor? Esin hala buyumemis arkadasim, evli yetiskin bir erkek gibi davranmiyor. Dedigi sozden donmezmis, bak seen, boyle mi oluyormus mertlik babayigitlik.. Sapla samani birbirinden ayiramayan, evlilikte askta gurur yapan, kisiligi oturmamis hatta kisiligi gelismemis insanlarin evlenmesini yasaklasin bu devlet:p

Arkadasim sakinlestigi zaman(niye sinirliyse hem suclu hem guclu!) konusup bu evlilige son bir sans verdigini, eger bir daha bosanmaktan soz ederse bunu gerceklestirmenin seni de rahatlatacagini falan soyleyebilirsin... Esin gelene kadar neler soyleyecegini guzel guzel dusun. Zaten burada arkadaslar da sana fikir vereceklerdir. Ama en onemlisi sen ne istiyorsun once onu netlestir. Eger ayrilmayi kaldiramayacaksan da, esinle ciddi ve etkili bir konusma yap hepsinden once evliligin ne oldugunu anlat ona, belliki hala ogrenememis...

Bademlikurabiye afedersin canim son mesajlarini simdi okudum, uzuldum ya...

Sen gittin mi evden nerdesin su an sabah evden gidecegim yazmissin?

Bademlikurabiye afedersin canim son mesajlarini simdi okudum, uzuldum ya...

Sen gittin mi evden nerdesin su an sabah evden gidecegim yazmissin?

evet, öyle demiştim ama beklemedim.
bu öğleden sonra evden çıkıp arkadaşıma geldim.
gece de o mesaj attı işte yazdım yukarıda.
son bir konuşma bile yapmak istemiyor ne varsa bu kadar.
ben de asla yüzümü görmesine izin vermeyeceğim.
hayırlısı olsun. okuyorum burada ne arkadaşlar var. hamile ya da bebeği olduğu halde boşanmaktan korkmuyorlar. en azından çocuğum yok.
inşallah kısa zamanda unuturum ve önüme bakarım.

Tabiki unutursun zaman herseyin ilaci. Ancak ayrilik olsa dahi insan bunu duymak istiyor, mesajla veya telefonda olacak isler degil ki bunlar.
Dayak dahil, aldatma da varmis. Butun bu olumsuz seylere bakinca kaybin degil kazancin var. Kaybeden o esasinda ama bunu anlayacak kadar akilli degil esin belliki... Zor bir sureç ama atlatacaksindir mutlaka sabret arkadasim...Allah yardimcin olsun...

Back
X