• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisi olan kişi veya bana yol gösterecek varmı?

Bana 150.000 verseler bitirmem bir sene bile sürmez :) Daughter parayı sevmez ,cepte tutmayı hiç sevmez
:dondurma:
harcamak istedikten sonra sar ordan bir honda dersiniz olur biter de ev gecindirmek gibi bir durumdan bahsediyor bayan 150 bine bir kis napilirda bitirilir bilemedim

Türkiye de iş ama gelecek yıl büyük ihtimal alacağı maaş daha fazla olacak çünkü burada daimi çalışan olarak görünecek çocuk olacağı için benimde gözüm korktu hem kredi borcu hem eşya hem çocuk hem sezonluk iş olması.

dünyanın bin türlü hali var, borca girmek yada eldeki nakiti harcamak için hiç doğru bir zaman değil. uzmanların çoğunun söylediği bu. kazancınız döviz olduğu için birikiminizide öyle yapmışsınızdır zaten, şu sıralar beklemede kalın. evler hep değerleniyor diyorlarda evin tüm yapı malzemeleri ithal, döviz artışına göre ev fiyatlarının artışı aynı hızda değil. bana o yüzden nakitte kalmak daha iyi bir fikir gibi geliyor. önünüzü daha net görmeye başladığınızda ev alırsınız. şuan bu durum size özgü değil, ülkenin genel hali bu. herkes için ekonomi bir muamma. burada ve diğer sosyal platformlarda okuyoruz hep bebek malzemelerinede çok fazla zam gelmiş. bebeğinizle sıkıntıya düşmeyin. eliniz bol olsun, bu sene rahat takılın.

Doğru söylüyorsunuz eşimde olumlu baktı en düşük kınut kredisi %1.98 120 bin ev alsam bir ev parası daha ödenek zorunda kalırım. Kiraya çıkayım uygun fiyatlı bir yer bulurum İnş.
Madem 2+1 100 bin civari alin derim kredisiz sigorta olmayinca zaten kredi cekemezsiniz elinizde geriye 50 bin kalir,yada 2 odali ev 100 binse 1+1 alin o daha uygundur esyalari uygunada alırsınız.

harcamak istedikten sonra sar ordan bir honda dersiniz olur biter de ev gecindirmek gibi bir durumdan bahsediyor bayan 150 bine bir kis napilirda bitirilir bilemedim
Honda mi ? İkinci el güzel bir merso bile olabilir :)

Bence konu sahibi parayı hiç etmekten değil de istediği gibi kullanamamaktan ve birikiminin azalacagindan bahsediyor .tabi ki bu miktar geçinmek için şu şartlarda bir yıla fazla ama en az yarısı gider .hastanesi, bebeği ,ihtiyaçları ,evi ,kirası ,eşyası hatta ipin ucu kaçarsa tamamı bile gidebilir ,konu sahibi bundan bahsediyor .

sezonluk ıs yapıyorsunuz ısınız net degıl kredı cekıp ev almak bıle bıle lades demek olur
en mantıklısı kıra su durumda
ha elınızde 1+1 yatırımlık ev alacak kadar para varsa alıp gecın esınızın ısı netlesınce satıp ozaman uzerıne para koyup daha ıyısını alın . sudan dırek okyanusa atlarsak cıkamayız onunuzu gormedıgınız bır ıse kalkısmayın derım
Doğru kasımda ev fiyatları daha da düşecek diyorlar küçük bir ev alınabilir uygun fiyata. İnş hayırlısı olur.

Madem 2+1 100 bin civari alin derim kredisiz sigorta olmayinca zaten kredi cekemezsiniz elinizde geriye 50 bin kalir,yada 2 odali ev 100 binse 1+1 alin o daha uygundur esyalari uygunada alırsınız.
Sigortam devam edecek bir süre daha patronumdan rica ettim. Çünkü bebeğim olacak ve hastaneye gitmem gerekecek. Sigorta konusunda sıkıntı yok. 1+1 ev geri satması çok zor ki şu an emlak piyasası durdu kimse ev almıyor satmaya kalksam ev elimde kalacak. 2+1 ev alırsam belki geri satmak için şansım olur olmasa zaten bana yeter o ev.

Bence konu sahibi parayı hiç etmekten değil de istediği gibi kullanamamaktan ve birikiminin azalacagindan bahsediyor .tabi ki bu miktar geçinmek için şu şartlarda bir yıla fazla ama en az yarısı gider .hastanesi, bebeği ,ihtiyaçları ,evi ,kirası ,eşyası hatta ipin ucu kaçarsa tamamı bile gidebilir ,konu sahibi bundan bahsediyor .
Evet benim durumumu anlamışsınız çünkü ben gelecek yıl çalışamayacağım elimdeki gitmesin değerlendireyim en azından birşey sahibi olayım diye düşündüm. Ama kredi çekersen oda zararıma olacak. Yoksa 150 bin TL'yi neden bitireyim bir kış boyu. Sorumluluklarım var benim desteğim yok arkamda bir zora düşsem bittim demek.

dünyanın bin türlü hali var, borca girmek yada eldeki nakiti harcamak için hiç doğru bir zaman değil. uzmanların çoğunun söylediği bu. kazancınız döviz olduğu için birikiminizide öyle yapmışsınızdır zaten, şu sıralar beklemede kalın. evler hep değerleniyor diyorlarda evin tüm yapı malzemeleri ithal, döviz artışına göre ev fiyatlarının artışı aynı hızda değil. bana o yüzden nakitte kalmak daha iyi bir fikir gibi geliyor. önünüzü daha net görmeye başladığınızda ev alırsınız. şuan bu durum size özgü değil, ülkenin genel hali bu. herkes için ekonomi bir muamma. burada ve diğer sosyal platformlarda okuyoruz hep bebek malzemelerinede çok fazla zam gelmiş. bebeğinizle sıkıntıya düşmeyin. eliniz bol olsun, bu sene rahat takılın.
Evet elimde döviz var Türk parası yok şimdi ev için bozdurmam gerek eşimde zarar edebiliriz diyor bozdurursak. Çünkü geri çıkma şansıda var bu bizim için kar. Bebek malzemeleri baktım el yakıyor benim çevremde kimsem yok kendi kendime yetmeye çalışıyorum. Elimdekinden olmak istemiyorum. Gelecek yıl herşey düzene girecek ama bu kışı atlatırsak çok rahatlayacağız... Aralığa kadar bekle diyor bir arkadaş... Gelecek yıl planlarımız olumlu olursa zaten baya para kazanır eşim. Ben en iyisi ev için bekleyim ucuz fiyata kiraya çıkayım. İş kesinleşince birikim biraz daha olunca evimi alayım.

gerci esya muhabbeti falanda var bayanin haklisiniz 150 bin dedigi benim.kredimi iki kez kapatiyor ya gozumde buyudu para :))) mersoya kim hayir diyebilir :)))

Evet benim durumumu anlamışsınız çünkü ben gelecek yıl çalışamayacağım elimdeki gitmesin değerlendireyim en azından birşey sahibi olayım diye düşündüm. Ama kredi çekersen oda zararıma olacak. Yoksa 150 bin TL'yi neden bitireyim bir kış boyu. Sorumluluklarım var benim desteğim yok arkamda bir zora düşsem bittim demek.
Kolaylıklar diliyorum ,şu zamanda ev gecindirmek çok zor .ben eşyalı evin mantıklı olacağını düşünüyorum .bu dönemde ekstra biriken parayla da hem ev hem eşya alınır ,içe de siner .

Bence kirasi uygun bir eve cikin, 1+1 ya da 2+1 olabilir. Seneyeki kazancinizla da evinizi alabilirsiniz, belki onumuzdeki zamanlarda doviz daha da artabilir, ev fiyatlari da satabilmek icin daha da dusebilir.

Burası sakin bir kasaba gibi evler 2+1 100 bin tl küçük amerikan mutfak 95 m2 sakin bir yerde merkezi değil sonra düzelince arabamızı da alırız diyorum yavaş yavaş ama mecbur kredi çekeceğim elindekini yiyemem kışın lazım olacak o para bizw3.

100bine ev alabiliyorsanız durmayın alın.

Kolaylıklar diliyorum ,şu zamanda ev gecindirmek çok zor .ben eşyalı evin mantıklı olacağını düşünüyorum .bu dönemde ekstra biriken parayla da hem ev hem eşya alınır ,içe de siner .
Çok zor birde hamileyim beni neler bekliyor bilmiyorum. Çünkü çocuğum olduğu zaman işe ara vermem gerek tüm yük eşime binecek. Birde kriz var herşey ateş pahası. Asgari ücretle ev geçindirenlere sabır diliyorum.

Bence kirasi uygun bir eve cikin, 1+1 ya da 2+1 olabilir. Seneyeki kazancinizla da evinizi alabilirsiniz, belki onumuzdeki zamanlarda doviz daha da artabilir, ev fiyatlari da satabilmek icin daha da dusebilir.
Eşimde aynısını diyor dövizi eritmeyelim bu yıl belki bencilce ama çoğu kişi zarar etti ama bizim karımız oldu. Gelecek yıl yani nisanda eşim işe başlayınca o zaman refaha edeceğiz. Sanırım kiraya çıkacağız 6 aylık sonra kendi evimizi alırız inşallah.

Geçen kış ev baktık, 320 binden aşağı düşmediler. Geçen gün o siteden ev gördüm 280 bin. Satamadıkça düşüyor ev fiyatları. Beklemede kalın.

Back
X