Ben rüya gördüm diyince insanlar tedirgin oluyor artık ve söylemiyorum olumsuz rüyaları böyle bir karar aldım kendimceBak bir anlami da olabilir ama nasıl bir anlam olabilir ki onu da düşünüyorum. Anlam yuklememin sebebi çok kez yaşamış olmam. Halami bebek emzirirken gördüm uyandım ve bir kaç saat sonra hamile olduğunu öğrendim. Dede mi gördüm aile uyelerini kalabaligi bir kac gün sonra dedim kalp krizi geçirdi vefat etti. Annemin dayisini gördüm ki ne alaka ise pek bir arada bile kalmadik sonra haberi geldi kangren olmuş köyde adam öldü. Ve daha bir dünya şey. Bende o yüzden rüya görünce çok etkileniyorum artık. Allahtan sık sık görmüyorumGerçi görünce de tam görüyorum ya oda ayrı konu
Ben de canımı yakan 3-4 lüzumsuzu ( eski arkadaş grubum) haftanın 4 günü falan görürüm. Beni düzenli ziyaret ederler rüyalarımda sağolsunlar. Eksikliklerini hissetmedimhem de tam 7 yıldır görüyorum. Psikoloğa gittim ve bana onların bende derin izler bıraktığını, onları Zihnimde affedemediğimi, haksızlığa uğradığımı düşündüğümü falan söyledi. Affet dedi ama hala affetmem.
Bak bir anlami da olabilir ama nasıl bir anlam olabilir ki onu da düşünüyorum. Anlam yuklememin sebebi çok kez yaşamış olmam. Halami bebek emzirirken gördüm uyandım ve bir kaç saat sonra hamile olduğunu öğrendim. Dede mi gördüm aile uyelerini kalabaligi bir kac gün sonra dedim kalp krizi geçirdi vefat etti. Annemin dayisini gördüm ki ne alaka ise pek bir arada bile kalmadik sonra haberi geldi kangren olmuş köyde adam öldü. Ve daha bir dünya şey. Bende o yüzden rüya görünce çok etkileniyorum artık. Allahtan sık sık görmüyorumGerçi görünce de tam görüyorum ya oda ayrı konu
Aranızda bir şeyler yarım mı kalmıştı acaba?
Ben de bir ara sürekli eski sevgilimi görüyordum, ona haksızlık etmiştim ve ilişkimiz tam güzel giderken aniden bitmişti. Sonra o eski sevgilimle barıştık ayrıldık derken tamamen bitirdim kafamda. O zamandan beri görmüyorum.
Sizin tabi böyle bir şey yapmanız mümkün değil ama bağ kesme çalışmasını bir yapın bence.
Elbette çok zor oluyor diken üstünde yaşıyorum heran gördüğüm kişiye bişey olacakmis gibi korku sarıyor kimseye de anlatmiyorum artık kendi kendime yaşıyorum. Aslında çok dini bütün bir insan da değilim ki ayan olsun. Kendimi o vasifta asla göremiyorum imkansizda zaten. Ama bir enerji var nasıl bişey nasıl oluyor anlam veremiyorum. Iyi ruyalarda görüyorum kötü ruyalarda ve kendimle alakalı gördüğüm çıkmıyor. Benden hariç bütün akrabalarım eş dost dahil. Doktora gitsem diyorum ne dicem deli derler. Allah yardim cin olsun valla bacım bilinc altı zor iş basit gibi görünse de psikolojini aşırı etkiliyorAllahtan benim rüyalarım böyle değil ya, sizin için çok zor olmalı bu...
Aslında biraz yarım kalmıştı gibi evet. Evliliği düşünürken ayrılmaya karar verdik kısa süre içinde. Önce o istemişti ayrılığı, ben de karşı çıkmadım. Sonrasında tabi ben baya zor zamanlar yaşadım. Bir yıl kadar sonra bu kişi yeniden benimle iletişim kurdu, yaşadığım şehre geldi elinde yüzükle. Bu defa da ben istemedim. Yani yarım kaldı gibi ama değil gibi de.Çünkü döndüğünde ben istemedim.
Aranızda bir şeyler yarım mı kalmıştı acaba?
Ben de bir ara sürekli eski sevgilimi görüyordum, ona haksızlık etmiştim ve ilişkimiz tam güzel giderken aniden bitmişti. Sonra o eski sevgilimle barıştık ayrıldık derken tamamen bitirdim kafamda. O zamandan beri görmüyorum.
Sizin tabi böyle bir şey yapmanız mümkün değil ama bağ kesme çalışmasını bir yapın bence.
Elbette çok zor oluyor diken üstünde yaşıyorum heran gördüğüm kişiye bişey olacakmis gibi korku sarıyor kimseye de anlatmiyorum artık kendi kendime yaşıyorum. Aslında çok dini bütün bir insan da değilim ki ayan olsun. Kendimi o vasifta asla göremiyorum imkansizda zaten. Ama bir enerji var nasıl bişey nasıl oluyor anlam veremiyorum. Iyi ruyalarda görüyorum kötü ruyalarda ve kendimle alakalı gördüğüm çıkmıyor. Benden hariç bütün akrabalarım eş dost dahil. Doktora gitsem diyorum ne dicem deli derler. Allah yardim cin olsun valla bacım bilinc altı zor iş basit gibi görünse de psikolojini aşırı etkiliyor
Benzer seyi bendw yasiyorum.
Nisanlandim ve cook mutluyum cok sukur.
Iyikide olmadi o digeriyle diyorum.
Hatta gecen gunden beri kk' dada gecen konularda onun bedbaht babasini hatirladim.
Ama gel gordu hic alakasi yokken ruyamda onu goruyorum.
Ruyamda aslinda nisanlim var, onla gezdigimiz gittigimiz yaptigimiz seyler var. Ama ruyanin hep sonunda o eski kisinin adini aniyorum yada duyuyorum.
Uyaninca ruyadan gulumseyerek hatirladigim ruyada, sonlara varinca onun ismini soyledigimi hatirliyorum ve cok irite edici buluyorum.
Nisanlima onun adiyla seslenirim bir gun dalginligima gelirde diye tirsiyorum.
Burdakilere " onun icin icimde zerre yok" desen belki inanmazlar. Demek ki icinde derinlerde hala var biseyler derler.
Oysa ben inanirim, cunku tamda ayni durumdayim. O ruyalarin ardindan mesela donup ansizin nisanlima yaziyorum " iyiki varsn, iyiki bi baskasi degilde sen olmussun" diye. Yani her turlu sukrettigim yerdeyim, dogru kisiyleyim ama o sacma ruyalar benim tadimi bozuyor.
Ben ilk zamanlar yaklaşık 2 yıl yaşadıklarımı unutamadım. Sonra düşünmemeye başladım, unuttum o kişileri. Ama içimde affedemediğimi farkettim. M sela keşke onlarla arkadaşlık kurmasaydım. Keşke bana kazık attıklarında şunu şunu yapsaydım dedim hep. Bu düşüncelerden kurtulamadım. Onları sevmek ya da özlemek değildi. Pişmanlık vardı.Antidepresan başladı bana. Terapi iyi gidiyordu. Sonra iş yoğunluğu nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Uzun bir süre görmedim. Son zamanlarda çeşitli sıkıntılarım oldukça hep onları görüyorum. İş stresim varsa onlar, eş problemimde onlar... tekrar gitmem lazımMesajınızı okurken bir şey dikkatimi çekti. “Canımı yakan” kişileri görüyorum demişsiniz ya, gerçekten benim de o zaman çok canım yanmıştı. Belki ben de bilinçaltımda affedemedim. Psikolog doğru yere değinmiş sanırım, benim durumum da böyle bir şey olabilir. Ama diyelim ki öyle, ben onu affedip affetmediğimi bile düşünmüyorum ki yani nasıl olacak o affetme kısmı, bir şey söyledi mi bu konuda psikoloğunuz? Siz de bu kişileri günlük hayatınızda düşünmeden sadece rüyanızda mı görüyorsunuz?
Ah size de çok üzüldüm. Gerçekten çok sıkıntılı bir durum bu. İnsan kendini sorguluyor yani her şey iyi giderken, mutluyken neden diye soruyor. Ben de çok sorguladım. Dediğiniz gibi başkasından duysam ben de unutamamıştır derdim direk ama öyle değil gerçekten. Beni anlamanıza sevindim ama aynı şeyi yaşamanıza üzüldüm daha çok.
Birkaç arkadaşın yorumu bu kişiyi bilinçaltında affetmeme durumuyla ilgiliydi, ki ben affedip affetmediğimi de bilmiyorum yani çünkü hayatımda artık hiçbir yeri olmayan bir insan. Ama düşününce mantıklı geldi. Biz unutuyoruz bazı şeyleri ama zihnimiz unutmuyor demek ki.
Ben ilk zamanlar yaklaşık 2 yıl yaşadıklarımı unutamadım. Sonra düşünmemeye başladım, unuttum o kişileri. Ama yine de gördüm. Antidepresan başladı bana. Terapi iyi gidiyordu. Sonra iş yoğunluğu nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Uzun bir süre görmedim. Son zamanlarda çeşitli sıkıntılarım oldukça hep onları görüyorum. İş stresim varsa onlar, eş problemimde onlar... tekrar gitmem lazım
Psikolog derin bir pişmanlık duyduğumu söylemişti. O insanları hayatıma aldığım için çok pişman olup kendimi suçluyordum evet. Bunu yapma artık dedi. Pişman olma aldığın hiçbir karar için yoksa hep başa dönersin demişti. Dönüyorum ben. Yaptığım her hatada derin pişmanlıklar yaşayıp başa sarıyorumSanırım bu kişiler bir şekilde zihinlerimizde huzursuzluğun, mutsuzluğun ve problemlerin sembolü olmuş. Sizin durumunuza da çok üzüldüm. Yaşamayan bilmez çok sinir bozucu bir durum bu. Umarım siz de ben de atlatırız.
Affedip affetmemeyle alakalidir belkide aynen. Ben aldatilip ayrilmistim zorda olsa.
Eskiden nefret felan varken artik hic bisey yok. Uzerinden 5 seneden fazla gecti. 5 sene diyince senelerin takibinde oldugumuda dusunebilirler. Alakasi yok, yigenim 3 gunlukken ayrildim ondan ve simdi 6 yasina girecek, ordan biliyorum ne kadar zaman gecti.
Her ne olursa olsun ben o ruyalardan sonra nisanlima karsi dahada kenetleniyorum. O ruyalari gormek beni kotu etkilemiyor. Zamanla gecer elbet, nisanlima onun adiyla hitap etmedigim surece sorun yok.
Sizide etkilemiyordur umarim? Kocanizla aranizin sogumasina/ degisik davranislar takindiginiz oluyor mu?
gayet normal sen konuyu asiyosun kalben ama aklen tatmin olmadigin seyler var.. zamaninda sunu da soyleseydim ayrilirken bunu da desydim diyorsan, haksizliga ugradigini dusunuyosan bu olabiliyor.. ruyalarinda soylemeye calisiyosun.Hanımlar iyi geceler,
Çok saçma bir durum yaşıyorum ve artık iyice canımı sıkmaya başladı.
10 sene önce, yaklaşık 4 yıl devam eden bir ilişkim olmuştu. Çok aşıktık. Üniversite yılları tabii, başımızda kavak yelleri. Sonra okul bitti, o çok uzak bir şehire atandı, bense memleketime dönüp yüksek lisansa başladım. Atandığı şehrin uzaklığı ve zor şartlar derken psikolojisinin bozulduğunu söylerek ayrılmak istedi. Ben de zaten son zamanlarındaki davranışlarından, sürekli alkol alıp gündüz bile sarhoş gezmesinden, işe bile böyle gitmesinden vs rahatsız oluyordum ve öylece bitirdik. Ama ben sonrasında bir yılda ancak toparlanabildim. Çok acı çektim arkasından. Derken yıllar sonra eşimle tanıştım. Severek evlendik ve bir bebeğimiz var. Eşimi, ailemizi gerçekten çok seviyorum.
Geleyim derdime, ben bu kişiyi ayrıldığımızdan beri çok sık rüyamda görüyorum. Bu on yıldır böyle devam ediyor. Ona karşı bir duygum kalmadığına eminim çünkü eşimi çok seviyorum. Onun ne yüzünü ne sesini doğru düzgün hatırlamıyorum. Asla stalk vs yapmıyorum veya haber almıyorum. Ben anlamıyorum bilinçaltımda mı bir problem var? Konuyla ilgili olanlar varsa, ne yapabilirim bu saçmalığı bitirmek için?
Psikolog derin bir pişmanlık duyduğumu söylemişti. O insanları hayatıma aldığım için çok pişman olup kendimi suçluyordum evet. Bunu yapma artık dedi. Pişman olma aldığın hiçbir karar için yoksa hep başa dönersin demişti. Dönüyorum ben. Yaptığım her hatada derin pişmanlıklar yaşayıp başa sarıyorum
gayet normal sen konuyu asiyosun kalben ama aklen tatmin olmadigin seyler var.. zamaninda sunu da soyleseydim ayrilirken bunu da desydim diyorsan, haksizliga ugradigini dusunuyosan bu olabiliyor.. ruyalarinda soylemeye calisiyosun.
evet simdi dusundugunuzu sanmiyorum asmissinizdir ama o zamanlar haksizliga ugrayanlar ruyalarinda hallediyor meseleleriBunları ilk bir yıl düşünmüşümdür, atlatmak kolay olmamıştı ama çok uzum zaman geçti üzerinden. Kendisini zar zor hatırlıyorum ama demek ki zihnimde aşamadığım şeyler var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?