Bilinçaltı aptaldır canım. Mesela şöyle,bazi muzikler vardır,o muzigin altında "sex sex sex" sözü vardır biz duymayiz dinlerken ama öyledir. Ya da bir klip izleriz. Orada değişik seyler vardir,şövalye,at kafası, ya da yüzü boyalı kadinlar,maskeli adamlar. O an onu anlamayız ama verdigi mesaj akıllara zarardır aslinda
Bir de affedememe olayı soyle. Son zamanlarda affedin rahatlayın vs gibi seyleri cok goruyoruz gerek sosyal medyada,gerek kitaplarda,kisisel gelisimciler vs .. Bence affetmek insanin kendine uzaklasmasidir. Affetmek te Allah a mahsustur. Hani derler ya bu kin sana zarar verir öyle birsey yok.
Bu dünya bir oyun alani. Hayatımıza birileri girer çıkar ve bize birseyler öğretir,dersini gorevini tamamlayinca da gider. Böyle düşün:)
Ama affetme. Mesela sen sabah uyandiginda bu kisiyi mi düşünüyorsun yoooo. Gece yatarken düşünüyor musun yoo. Farzi misal bir yerde görürsen ancak aklina gelir. Bu gayet normal birsey.
Bilincaltiyla alakasi olsa da aslinda ruya apayri ele alınması gereken birsey ve burada yazarsam dini yoruma girer ve banlanirim
Yani benim bilincaltimda bu mu var zihnimde acaba ruyama giriyor diye düşünme.
Ben birini affedince kendi kul hakkima gireceğimi düşünürüm. Dusunsene o zamanlar ben cok üzülmüşüm yıpranmışım,simdi cok mutluyum hayatim yolunda . Ben o kisiyi affetsem neye yarayacak ? Gecmis degisecek mi? Unutacak miyim yaşadıklarimi. Yooo. Yani tamam o kisiye intikam plani kurma ama affetme. Benim mottom