• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçli olarak çocuk sahibi olmak istemiyorum. Bu durumu annemle paylaşmalı mıyım ?

Dogmamis cocuga don bicmek...hayir 27 yasinda evlilik ve çocuk dusunmedigini soyleyen biri burada ikinci üyelik alip konuyu uzun uzun yaziyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bence sen baya baya evliligi de çocuğuda dusunuyorsun. Ne kendini nede bizi ugrastirma hani dugunde ay ben oynayamam deyip pistten inmeyenler var ya bence sendr en az 3 tane dogurursun :halay:

Öyle bir yazmışsınız ki kendinizi bilinçli olarak kısırlaştıracaksınız falan sandım. Çünkü bunu yapan insanlar da var. Sizde böyle radikal bir plan yok, zaten evli de değilsiniz. Dert edinmek için fazla erken değil mi? Gereksiz bence konuşmak.

hayır bence. türk annesi ölür bayılır size saygı göstermez baskıyı arttırır kendi topuğunuza sıkarsınız.

arada siz de şöyle laflar edin her kadın anne olmak zorunda değil. mutluluk sadece çocukla olmak zorunda değil. çocuk büyük sorumluluk her kadın almak istemeyebilir.

sonra ileriki yıllarda evlenirseniz ve çocuk baskısı yaparsa o zaman söylersiniz ama o sırada annenizi psikolojik olarak hazırlayın.

eşiniz baba olmak istemeseydi ve bunu evlenirken size söylemeseydi, siz anne olmak istiyorum dediğinizde sonra diye diye oyalasaydı, şu an canımdan canım dediğiniz oğlunuz olmasaydı ne hissederdiniz?
Canım olayı sen çok yanlış anlamışsın.Burada söyleyeyim mi diye sorduğu kişi annesi.Yani eşi olacak adam değil .

Merhabalar.

[Bu konu için 2. üyelik aldım. Yönetimin bilgisi var.]

27 yaşındayım. Bekarım. Çalışıyorum ve tek başıma yaşıyorum.

Çocuk doğurmak, anne olmak istemiyorum.

Evliliğe gelirsek daha hazır hissetmiyorum. Erken bile sayılır. S
adece geç olsun ama yeter ki doğru bir evlilik olsun diyorum. İlerde evlilik sürecine girersem çocuk konusunu karşımdaki adamla kesinlikle konuşmam gerekiyor. Bunun bilincindeyim.

Son zamanlarda bu kararımı annemle ve babamla paylaşmalı mıyım? diye düşünmeye başladım.

Evet daha evli bile değilim ama bu konu hep benimle olacak, hep karşıma çıkacak. Çok şanslı
çıktım ve çocuk istemeyen bir adamla evlendim diyelim çocuk baskısının bariz bir şekilde olacağına eminim.

Annem son bir buçuk senedir evlilik baskısı yapmaya başladı. İnceden torun istediğini dile
getiriyor. 'senin kızını da göreceğiz' , 'anne olunca anlarsın' tarzı sözler duymaya başladım. O böyle konuşunca hiçbir şey söyleyemiyorum ama garip hissediyorum. Çocukları çok sevsem de çocuğumun / çocuklarımın olduğunu hayal dahi edemiyorum. Kendimle bağdaştıramıyorum.

Bu arada ailenin tek kız çocuğuyum. İki erkek kardeşim var. Annem ve babam torun sevgisini illa ki

tadacaklardır. Ailemle ilişkim inişli çıkışlıdır pek iyi sayılmaz aslında. Açıkçası annem farklı zamanlarda birkaç kere 'senin kızını da göreceğiz' demeden evvel bu konuyu ailemle paylaşma düşüncesi aklımda bile yoktu.

Birgün bu durumu en azından annemle paylaşmalı mıyım?
(Beni anlayacağını pek sanmıyorum ama) Hiç bilmese daha mı iyi olur diyorum bazen. Ama ne olursa olsun çocuğunun çocuk istemediğini bilmek bir annenin hakkı mıdır?
Bunları dert etmemelisin. Annen istemiyecektir. Önüne gelen sana bir tane olsaydı keşke diyecek. Hiç pes etmeyecekler. Bunları takacaksan üzülürsün. Benim gibi kemane çalmayı! başarırsan etlilenmesin.
Daha çok gençsin, kararın değişebilir. Kordonlarını bağlatmadığın sürece annen çok dert etmez. Zaten dünyaya senden bir can gelecekse bir yolunu bulur gelir. Şimdiden bilemesin. Bir adamı çok seversin ona çocuk vermek istersin. Zaman ne getirir bilinmez.

Sadece evleneceğin adama elbette evlenmeden önce bunun açıklamasını yapmak zorundasın. O baba olmak istiyorsa onu en başından oyalamamalı hakkına girmemelisin. Mesela benim eş adayım baba olmicam ben derse kesinlikle kabul edemem ve ilişkiyi zor da olsa bitiririm. Dürüst ol. Kendin gibi birini bulabilirsen mutlu olursun. Ama neden 2.üyelik onu çözemedim bak

Merhabalar.

[Bu konu için 2. üyelik aldım. Yönetimin bilgisi var.]

27 yaşındayım. Bekarım. Çalışıyorum ve tek başıma yaşıyorum.

Çocuk doğurmak, anne olmak istemiyorum.

Evliliğe gelirsek daha hazır hissetmiyorum. Erken bile sayılır. S
adece geç olsun ama yeter ki doğru bir evlilik olsun diyorum. İlerde evlilik sürecine girersem çocuk konusunu karşımdaki adamla kesinlikle konuşmam gerekiyor. Bunun bilincindeyim.

Son zamanlarda bu kararımı annemle ve babamla paylaşmalı mıyım? diye düşünmeye başladım.

Evet daha evli bile değilim ama bu konu hep benimle olacak, hep karşıma çıkacak. Çok şanslı
çıktım ve çocuk istemeyen bir adamla evlendim diyelim çocuk baskısının bariz bir şekilde olacağına eminim.

Annem son bir buçuk senedir evlilik baskısı yapmaya başladı. İnceden torun istediğini dile
getiriyor. 'senin kızını da göreceğiz' , 'anne olunca anlarsın' tarzı sözler duymaya başladım. O böyle konuşunca hiçbir şey söyleyemiyorum ama garip hissediyorum. Çocukları çok sevsem de çocuğumun / çocuklarımın olduğunu hayal dahi edemiyorum. Kendimle bağdaştıramıyorum.

Bu arada ailenin tek kız çocuğuyum. İki erkek kardeşim var. Annem ve babam torun sevgisini illa ki

tadacaklardır. Ailemle ilişkim inişli çıkışlıdır pek iyi sayılmaz aslında. Açıkçası annem farklı zamanlarda birkaç kere 'senin kızını da göreceğiz' demeden evvel bu konuyu ailemle paylaşma düşüncesi aklımda bile yoktu.

Birgün bu durumu en azından annemle paylaşmalı mıyım?
(Beni anlayacağını pek sanmıyorum ama) Hiç bilmese daha mı iyi olur diyorum bazen. Ama ne olursa olsun çocuğunun çocuk istemediğini bilmek bir annenin hakkı mıdır?
gerek yok bence ne kadar annen baban da olsa
bu tamamen senin ve ilerideki eşinin kararı
onlara bunu söylemen bile gereksiz emin ol

Te allahım ya :KK70:
Düşünmen gereken en son şeyi
Dertlenmen gereken en son şeyi üşenmeyip ikinci üyelik alıp takmışsın :)
Ya boş vaktin çok
Ya da istemem yan cebime koy vari kendinden bile kaçıyorsun...kaldı ki mevzu annen evleneceğin insan bile değil ...

Hic bir annenin bunu anlayacağını sanmıyorum. En en en iyi ihtimalle saygı duyabilir. Ama zaten hali hazırda bekarken böyle bir konuşma yapmak oldukça gereksiz. Evleneceğiniz kişi bilsin yeter. Hatta evlendikten sonra çok torun lafı yaparlarsa, olmuyor deyip geçersiniz. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
Ama yaşlanınca kapınızı çalacak çocuklarınız olmasını istemez misiniz?

Hic bir annenin bunu anlayacağını sanmıyorum. En en en iyi ihtimalle saygı duyabilir. Ama zaten hali hazırda bekarken böyle bir konuşma yapmak oldukça gereksiz. Evleneceğiniz kişi bilsin yeter. Hatta evlendikten sonra çok torun lafı yaparlarsa, olmuyor deyip geçersiniz. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
Ama yaşlanınca kapınızı çalacak çocuklarınız olmasını istemez misiniz?

Yapıcı olarak fikir belirttiğiniz için teşekkür ederim.

Sorunuza birde şu açıdan bakmak lazım. Nice yalnız ve yaşlı insanlar var. (çocukları olan) Yani çocukların var olması yaşlılığında seninle olmak isteyecekleri anlamına gelmiyor.

Yapıcı olarak fikir belirttiğiniz için teşekkür ederim.

Sorunuza birde şu açıdan bakmak lazım. Nice yalnız ve yaşlı insanlar var. (çocukları olan) Yani çocukların var olması yaşlılığında seninle olmak isteyecekleri anlamına gelmiyor.
Sanırım geç çocuk isteyen insanların en onde gelenlerinden biri de bendim. Kendime gore sebeplerim de vardı. 4 yil sonra istedik cok şükür Allah verdi. Şimdi karnimda oluşu bile çok degerli, cok farkli bir sevgiymis. Ama arkama bakinca da bazen, bi 4 sene daha olmasa sanırım aramazdim. Yani içim yana yana istemedim. Eminim büyütme kısmı da cok yorucudur ama olmadan da olmuyor gibi geliyor. Evde bir çocuk sesi, bir nesil yetiştiriyor olmanın bilinci, kendini ve çocuğunu ileri tasima kaygısı insanı zinde tutan şeyler gibi geliyor bana. Tabii bunlar benim fikirlerim :)
Inşallah siz de kendi fikirlerinize uygun bir eş bulursunuz

Paylasmayin. Nice ben cocuk istemiyorum diyen, hatta kurtaj yaptiran kadin taniyorum. Yas 35 olunca canlar caliyor. Aile serveti dokuluyor tup bebekcilere.
Siz de istersiniz isteyin falan demiyorum. Ama fikriniz degisebilir. Belki de gereksiz yere üzmeyin ailenizi. Sorduklarinda henuz hazir degilim deyip gecistirin bence

Back
X