Daha dün başıma gelen bir durumu anlatmak ve son yaşanan, kahreden olaylardan sonra uyarmak istedim!
5 6 yaşlarında bir erkek çocuğu piknik alanında diğer çocuklarla oynarken bisikletten düştü, tuttum kolundan yardım ettim, anneni bulalım dedim ‘yok sağol’ dedi ve annesine seslenerek gitti.( bayağı da aradı annesini)
Uzaktan izledim, annesi keyfini bozmadan oturmaya devam etti.
Aynı çocuk 1 saat sonra bu sefer bisikletten düştü kafasını tahterevalli demirine çarptı, kendi bebeğimi salıncakta olduğunu unutup yine yanına can havli ile gidip kaldırdım, hemen durumuna baktım, iyi olduğuna kanaat getirdiğim ve açık yara görmediğim için annen nerede annene gidelim dedim, bu sırada gelen başka bir adam da bisikleti kaldırdı ve benim çocuğum olmadığını öğrendiğinde çocuğa annesine kadar eşlik etti.
Ben de salıncaktaki bebeğimi kucağıma alıp onları takip ettim.
Yine uzaktan izledim ve annesi olacak kadın ve arkadaşları oturdukları yerden ‘ ben sana demiştim’ der gibi baş sallayarak kızdılar çocuğa.
Sonra bir krem gibi bir şey sürerek yine uzaklaşmasına müsade ettiler.
Yarım saat sonra ise o anne bağıra çağıra çocuğunu arıyordu.
Çok şükür ki çocuk parkta benim göz korumamda olarak oyun oynuyordu.
Şimdi bu ve bunun gibi annelere sesleniyorum...
Ben senin çocuğun için endişelenip kucağımda bebekle yerden kaldırdığımda, yarası beresi var mı diye çocuğunun elini bacağını ellerken neredeydin?
Çocuğun kafası parçalandı diye 9 aylık bebeğimi salıncakta bırakıp oraya uçarken sen neredeydin?
Ve en önemlisi, ben ve o adam çocuğuna yardım etmek istedik, iyi niyetimizle.
Ya kötü insanlar olsaydık, hatta insan demeye dilimin varmayacağı yaratıklardan olup, çocuğunu o an alıp götürseydim; sen neredeydin be kadın!
Biz senin çocuğunun o an sesini kesecek, alıp götürecek güçteyiz.
Hele de kucağında bebek olan düzgün giyimli birinden kimse şüphelenmez ama sen şüpheleneceksin, annesin!
Çocuk bu, 1 saniye göz ayırmaya gelmez, devir kötü değil artık.
Her şey çok ama çok kötü.
Biraz bilinç yahu biraz!
Ha tabi bunlar yaşanırken olayı bön bön bakıp çocuğa yardım etmeyen onlarca insan olduğunu da ayrıca belirteyim!
O çocuk bize güvenmeyip annesine yalnız gitmek isteyecek kadar akıllı ama sen 2 laklak etmek için çocuğunu başıboş bırakacak kadar aptal mısın?
Aptal olamazsınız anneler hakkınız yok.
Ayaklı şeytanlar her yerde iken çocuğundan 5 metre uzaklaşmaya hakkın yok senin.
Sizlerin çocukları Allaha emanet yaşıyor, başına bir iş gelmiyorsa iyi insanlar karşılarına çıktığı içindir.
Bilin istedim...