Bilinçsiz ebeveynler!

O kadar haklısınız ki. Ülke Leylaya ağlıyor. Bazı insanlar hiç ders almıyor ne yazık ki..
Çoğu insan hala bize birşey olmaz,
Onlar yapmaz,
Buralarda birşey olmaz diyerek yaşıyorlar...
Biraz dikkatli olsanız deli gibi bakıyorlar..
İş işten gectikten sonra akıllı olmanın bir faydası varmış gibi!!!

Daha dün başıma gelen bir durumu anlatmak ve son yaşanan, kahreden olaylardan sonra uyarmak istedim!

5 6 yaşlarında bir erkek çocuğu piknik alanında diğer çocuklarla oynarken bisikletten düştü, tuttum kolundan yardım ettim, anneni bulalım dedim ‘yok sağol’ dedi ve annesine seslenerek gitti.( bayağı da aradı annesini)
Uzaktan izledim, annesi keyfini bozmadan oturmaya devam etti.

Aynı çocuk 1 saat sonra bu sefer bisikletten düştü kafasını tahterevalli demirine çarptı, kendi bebeğimi salıncakta olduğunu unutup yine yanına can havli ile gidip kaldırdım, hemen durumuna baktım, iyi olduğuna kanaat getirdiğim ve açık yara görmediğim için annen nerede annene gidelim dedim, bu sırada gelen başka bir adam da bisikleti kaldırdı ve benim çocuğum olmadığını öğrendiğinde çocuğa annesine kadar eşlik etti.
Ben de salıncaktaki bebeğimi kucağıma alıp onları takip ettim.
Yine uzaktan izledim ve annesi olacak kadın ve arkadaşları oturdukları yerden ‘ ben sana demiştim’ der gibi baş sallayarak kızdılar çocuğa.
Sonra bir krem gibi bir şey sürerek yine uzaklaşmasına müsade ettiler.
Yarım saat sonra ise o anne bağıra çağıra çocuğunu arıyordu.
Çok şükür ki çocuk parkta benim göz korumamda olarak oyun oynuyordu.

Şimdi bu ve bunun gibi annelere sesleniyorum...

Ben senin çocuğun için endişelenip kucağımda bebekle yerden kaldırdığımda, yarası beresi var mı diye çocuğunun elini bacağını ellerken neredeydin?

Çocuğun kafası parçalandı diye 9 aylık bebeğimi salıncakta bırakıp oraya uçarken sen neredeydin?

Ve en önemlisi, ben ve o adam çocuğuna yardım etmek istedik, iyi niyetimizle.

Ya kötü insanlar olsaydık, hatta insan demeye dilimin varmayacağı yaratıklardan olup, çocuğunu o an alıp götürseydim; sen neredeydin be kadın!
Biz senin çocuğunun o an sesini kesecek, alıp götürecek güçteyiz.
Hele de kucağında bebek olan düzgün giyimli birinden kimse şüphelenmez ama sen şüpheleneceksin, annesin!

Çocuk bu, 1 saniye göz ayırmaya gelmez, devir kötü değil artık.
Her şey çok ama çok kötü.
Biraz bilinç yahu biraz!
Ha tabi bunlar yaşanırken olayı bön bön bakıp çocuğa yardım etmeyen onlarca insan olduğunu da ayrıca belirteyim!

O çocuk bize güvenmeyip annesine yalnız gitmek isteyecek kadar akıllı ama sen 2 laklak etmek için çocuğunu başıboş bırakacak kadar aptal mısın?

Aptal olamazsınız anneler hakkınız yok.

Ayaklı şeytanlar her yerde iken çocuğundan 5 metre uzaklaşmaya hakkın yok senin.
Sizlerin çocukları Allaha emanet yaşıyor, başına bir iş gelmiyorsa iyi insanlar karşılarına çıktığı içindir.
Bilin istedim...
Size sonuna kadar katılıyorum ve hep bunu savunuyorum.
Kadınlar elinde telefon dünyayı unutuyor artık,bırakın çocuğu.
Irmağın olayı zamanıda sırf bahsettiğiniz şekilde bu vb olaylarda ebeveynlerinde suçlu olduğunu savunduğum için,yarası olan gocunmuş ebeveynler (ki bana göre onlara sivri sinek bile emanet edilmez,bırakın evlasının emanetini sağlasın)şikayet etmişler kaç yıllık facebook adresim kapanmıştı.Annemle olan onca paylaştığım anımda gitti adresle.
Demem o ki bahsettiğiniz anne babalardan o kadar çokki,birde çoğunluk oldukları için bizim gibi doğru düşünenleri taşa tutuyorlar.
Yapılan yorumlarınıza bakmadım ancak eminim onlardan buradada çıkacaktır.
Ben şu gözlerimle sokakta oynayan erkek çocuklarının birbirini elle taciz ettiğini gördüm,ailelerine diyemedim.Şükür bir tanesinin ki çocuğuna yapılanı sonunda görmüş karakolluk mahkemelik oldular.
Böyle birşeyi uyarınca ilk saldırı size oluyor malesef,Allah razı olsun uyardın diyen çok az.
Bu olaylar arttıysa buna zemini hazırlayan sorumsuz ebeveynlerdir.Sapıklara gün doğuyor sayelerinde.

Her yer idam idam diye çalkalanıyor ama önce ‘eğitim’ ya.
Bir anne çocuğunun orası burası ellenirken laklak ediyorsa, devlet alsın o çocuğu elinden, haketmiyor ki.
O kadın çocuğu zaten istemeyerek yapmıştır eminim.
Benim de gördüğüm birkaç anne var böyle umru değil çocukları başkalarının başına yıkıp gezip eğlenme derdindeler.
Aslında eğitim derken şunu düşünmek gerek herkes anne baba olmamalı.
Sırf millet laf etmesin diye yapılmamalı çocuk. Bırak kardeşim cahiller arkandan bu da kısır mıdır nedir çocuğu olmuyor desin yeter ki sen iki üç tane yapıp sokağa salma başından atmak için. Bakacaksan yap bakmayacaksan sorumluluk almak istemiyorsan yapma boşver hayata üremek için gelmiyorsunuz bunu size dikte ediyorlar ama değil böyle değil.

O kadar haklısınız ki... Belki komik gelecek ama her önüne gelenin üremesini doğru bulmuyorum ben. Üreme ehliyeti tarzı bir sistem getirilmeli yada her evlenene eğitim verilmeli bu konuda. Şu devirde cahil,bilinçsiz insan görmek istemiyorum artık ben.
size sonuna kadar katılıyorum ve üreme ehliyetinden önce,evlenebilir ehliyeti almaları gerektiğini düşünüyorum.
Asıl yanlış eş olma vasfına,bilincine ve sorumluluğuna sahip olmayan insanların bir araya gelip evlenmeleriyle başlıyor.

Konuyu enişteme ithaf ediyorum.Kendisi o kadar cahil o kadar cahil ki yeğenim 2 haftadır anneannesinde kalıyor zahmet edip çocuğunu almaya gelmiyor üstelik bir de diyor ki 9 yaşındaki çocuk için otobüse bindirin gelsin... Türkiye'de erkek kız, damacana, kedi köpek demiyorlar tecavüz ediyorlar senin oğluna ne yapmazlar ??? İşte bu denli cahil insanlara rabbim çocuk vermesin.

Daha dün başıma gelen bir durumu anlatmak ve son yaşanan, kahreden olaylardan sonra uyarmak istedim!

5 6 yaşlarında bir erkek çocuğu piknik alanında diğer çocuklarla oynarken bisikletten düştü, tuttum kolundan yardım ettim, anneni bulalım dedim ‘yok sağol’ dedi ve annesine seslenerek gitti.( bayağı da aradı annesini)
Uzaktan izledim, annesi keyfini bozmadan oturmaya devam etti.

Aynı çocuk 1 saat sonra bu sefer bisikletten düştü kafasını tahterevalli demirine çarptı, kendi bebeğimi salıncakta olduğunu unutup yine yanına can havli ile gidip kaldırdım, hemen durumuna baktım, iyi olduğuna kanaat getirdiğim ve açık yara görmediğim için annen nerede annene gidelim dedim, bu sırada gelen başka bir adam da bisikleti kaldırdı ve benim çocuğum olmadığını öğrendiğinde çocuğa annesine kadar eşlik etti.
Ben de salıncaktaki bebeğimi kucağıma alıp onları takip ettim.
Yine uzaktan izledim ve annesi olacak kadın ve arkadaşları oturdukları yerden ‘ ben sana demiştim’ der gibi baş sallayarak kızdılar çocuğa.
Sonra bir krem gibi bir şey sürerek yine uzaklaşmasına müsade ettiler.
Yarım saat sonra ise o anne bağıra çağıra çocuğunu arıyordu.
Çok şükür ki çocuk parkta benim göz korumamda olarak oyun oynuyordu.

Şimdi bu ve bunun gibi annelere sesleniyorum...

Ben senin çocuğun için endişelenip kucağımda bebekle yerden kaldırdığımda, yarası beresi var mı diye çocuğunun elini bacağını ellerken neredeydin?

Çocuğun kafası parçalandı diye 9 aylık bebeğimi salıncakta bırakıp oraya uçarken sen neredeydin?

Ve en önemlisi, ben ve o adam çocuğuna yardım etmek istedik, iyi niyetimizle.

Ya kötü insanlar olsaydık, hatta insan demeye dilimin varmayacağı yaratıklardan olup, çocuğunu o an alıp götürseydim; sen neredeydin be kadın!
Biz senin çocuğunun o an sesini kesecek, alıp götürecek güçteyiz.
Hele de kucağında bebek olan düzgün giyimli birinden kimse şüphelenmez ama sen şüpheleneceksin, annesin!

Çocuk bu, 1 saniye göz ayırmaya gelmez, devir kötü değil artık.
Her şey çok ama çok kötü.
Biraz bilinç yahu biraz!
Ha tabi bunlar yaşanırken olayı bön bön bakıp çocuğa yardım etmeyen onlarca insan olduğunu da ayrıca belirteyim!

O çocuk bize güvenmeyip annesine yalnız gitmek isteyecek kadar akıllı ama sen 2 laklak etmek için çocuğunu başıboş bırakacak kadar aptal mısın?

Aptal olamazsınız anneler hakkınız yok.

Ayaklı şeytanlar her yerde iken çocuğundan 5 metre uzaklaşmaya hakkın yok senin.
Sizlerin çocukları Allaha emanet yaşıyor, başına bir iş gelmiyorsa iyi insanlar karşılarına çıktığı içindir.
Bilin istedim...

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Dünden beri sinir küpüyüm. Leyla neden annesinin yanında değildi de kapının önünde oynuyordu, Eylül bisiklete binerken neden babası onunla değildi, neden 6 yaşındaki Ufuk zihinsel engelli amcasıyla sarp kayalıkların olduğu bölgede yalnız geziyordu.
Kötülük yapana haklı demiyorum Allah belalarını versin. Ama o anne babanın hiç mi suçu yok?? Acımıyorum ailelerine. Olan küçücük çocuklarımıza oluyor :KK43::KK61:

Bu bilincsiz anneler sürüsünden bizim sokakta o kadar cok var ki! Işlek bir sokaktayiz. Yaslari 3 ile 12 atasi degisen en az 10 cocuk sabahtan aksama kadar sokakta. Cocuklar sokakta ama anneler nerde goren bilen yok. Arada bir bakkaldan bisey alinacaksa balkondan seslenip para veriyorlar o kdar. Ustleri baslari darma dagin oluyor aksama kadar. Ben hizli araba sesi duyunca her seferinde cama ucuyorum korkudan bu kadinlar nasil bu kadar rahat

Sırf bu olanlar yüzunde atandiğim küçuk sakin dogunun kucuk bir ilcesine atandigim yerden kizim iyice buyuyene kadar tayin istemeyi dusunmuyorum..evet heryerde olabilir ama riski en aza indirmek istiyorum...
Yazdiginiz yaziya ise her kelimesine katiliyorum..

8 sene önce evlilik için başvuru yaptığımda kan uyuşmazlığı var mı diye baktılar kan tahlili vs. O zaman demiştim ki iyi anne baba olabilir mi diye bakılmalı, anne baba olamayacak kişiler çoğalmamalı.. bu sapıkların da çocukluklarından gelen travmalar var. Çoğu anne babasının cinsel hayatına şahit olduğu için bu halde.. büyütürken gözden kaçan kim bilir neler oluyor. Çok dikkat etmeliyiz bizim gözden kaçırma lüksümüz kalmadı :(

Parka gidiyorum nereye gidiyorsa peşinde geziyorum ki gözümün önünden ayrılmasın.

Görümcem babası babannesi dışarı çıkarsa karşıda oynadığı halde eve gelene kadar camdan izliyorum nerede ne yapıyor diye. Bu kadar olay olurken rahat olamam ben küçücük canlara kıyan yaratiklar ortalıkta gezerken ben ayağımı uzatıp ne de olsa babannede babada diyip oturamiyorum.

Y
Ailelerin kaçırdığı nokta şu, elbette çocuk düşecek koşacak kaçacak.
Ama devir bizim sokakta her gün bir arkadaşımızın annesinin öğle yemeğimizi yedirdği, sonra yine oyuna devam ettiğimiz devir değil.
Parka iniyorsa çocuk, parka inip bankta oturulacak.
Oyun parklarında ise oralarda zaten ebeveynler için cafeler mevcut, tek seslenmesiyle duyulacak mesafede olunacak.
Hele de yeni öğrendiğim olay pes dedirtti!
3 yaşındaki çocuğu uyutup, anne baba denize giriyor tabi li çocuk uyanıp havuza giriyor ve boğuluyor.
Ben o çocuğun bir şeyi olsam, anne babasını boğarım!
Bu rahatlık neyin nesi ya, parka sal, çocuğu bırak komşuya git, denize gir vs.
Bizlerin hayatı bitti, çişimi çocuğumla yapıyorum ötesi yok ki bunun!

Yani elbetde bazı ebeveynler gerçekten sorumsuz ama olan gene yavrucaklara oluyor. 3 yaşiındaki cocugu uyutup havuza gitmek nedir yahu o akıla mantığa tükürim!! Biz az bulmadık mangalda parklarda öyle boş gezen cocuklari. Birkeresinde mangalda iki yasinda sanirim kücüktü bir cocuk bulduk konusamiyordu araba yoluna gidiyordu ama bizden önce iki genc erkenci davrandı. Onlar goturdu oglani annesine babasina bizde takip etdik ama teslim etdiklerine emin olduk. Herzaman karşılarına öyle iyi insan cikmayabilir

Çok haklısınız.
Fakat herkes bu kadar ince ve sağ duyulu değil.
Anlatamazsınız sizi anlamazlar. Boşvermişlik var.
Sonra yanan yine biz oluyoruz başkalarının çocuklarına.

Cok haklisin

Lutfen 1 saniye bile cocuklarinizi gozunuzun onunden ayirmayin.

Burasi tanidil mahalle birsey olmaz demeyin.

Kacirilan cocuklar hep tanidik mahallede/koyde kaciriloyor

Lutfen ya!!!

Ben şaşırmıyorum artık. Benim evime yakın büyükçe bir park var,çokça bakıcı var oraya çocuk getiren ve kafede oturuyorlar sabahtan akşama kadar. Çocuklar da kendi halinde oynuyor parkta. Kızım 6 yasında hep gideriz o parka ama bir kez şurda oturayım da oynasın demedim daha,karnım burnumda ama hala peşinde dolanıyorum.
Güvenli bir sitede oturuyorum,site içindeki parkta bile peşindeyim ki çoluk çocuk bisiklet sürüyor,paten kullaniyor,oyun oynuyorlar aileler olmuyor çoğu zaman ama ben bırakamiyorum. Yüzlerce kişi oturuyor sitede kimin ne olduğunu nereden bileceğim ki.
Kendi adıma o kadar rahat olamam.

Bu hep bizim başımıza gelmez kafasından oluyor ne oluyorsa.
Kapının önüne salınıp sabahtan akşama kadar sokakta oynayan çocuklar,Leyla buna örnek işte,ne vardı onca insan varken biri yanında dursaydı ya ne olurdu? Dışarı çıkamıyorsan evde tutsaydın da şu an yanında olsaydı Leyla.
Ama yok,kendi keyifleri,kendi öncelikleri ağır basıyor sonra ahlanip vahlanmak işe yaramiyor,geri getirmiyor işte gideni.
Yapmayın iki dakika bırakmanin sonuçları ağır olur,sonrası ömür boyu pişmanlık olur

Ya benim de basima geldi.

Kocaaa park piknik alani gibi biryer.

1.5 yasinsa yeni yeni yuruyen bebe onumden gecti yalniz.
Anladim ayrilmis anadan babadan gidiyor:KK17:
Takildim pesine birsey olmasin diye.
Cevreme bakiyorum.cocugun yakininda kimse yok belli gidiyor cocuk.

Cocuga mudehale etmedim birkac dakika.
Yuriyorum arkasindan belki anasinin babasinin yanina gidiyor.diye
Yok cocuk uzaklasiyor iyice
Bayagi yurudu cocuk kimse yok etrafta onla ilgilenen yakini gibi.

Dayanamadik tuttum.cocugun kolundan yoksa goturecek birisi.

O an dedim ki aha aldim cocugu bak istesem atarim arabama su an
Delirdim!!!
Sesli bie sekilde .kim bu cocugun anasi babasi..diye bagiroyorum saga sola
Millet biz degiliz kayboldu mu?
diyor bana.

Parki bayagi bir dolastim artik polise gotircem cocugu.

Derken baktim bir iki kisi geliyor karsidan anladim onlarin cocugu kadin aglayarak kostu sarildi yavrusuna cocuk da ona.babasi dedesi falan da var.

Dedim akliniz nerde ?
Ben 5 dk takip ettim cocugu istesem gotrurumdum..

Ya biz mangalla ugrasiyorduk da uzaklasmis anlamadik falan filan

Pesssss dedim
Pesssssssss

Çocuğunuzun kafası bisikletten düşüp tahterevallinin ayak dayama demirine giriyorsa ve yanağında kocaman bir çizik varsa, gitmez misiniz?
İşte heran başında olmadığınız için belki de empr yapıp savunmaya geçtiniz.
Her an başında, 4 5 metre yanında olunuz.
Lütfen...
Beni tanimiyosunuz ne kadar hassas oldugumuda bilmiyorsunuz neyse kimseyi savunmuyorum kasteddigim aileler icin olan kamelyalardan izliyorum cocugumu benim gozetimimde olabildigince ozgur sekilde oynuyor
Cocugumu kendi haline birakacak kadar aptal degilim iki sn. Bile gozumu ayirmiyorum siz ne dusundunuz anneligimle alakali bilemiyorum ama surekli basinda olmama sebebimde var yada her dustugunde cocuguma kosmamama sebep olan nedenlerimde cocuklarla ilgili cok kisisel gelisim kitaplari okudum daha ozguvenli kendi kendine ayaga kalkmasini bilen sorunlari cozebilen bireylr yetistirmek icin bilmem anlatabildimmi bunlari yaparken elbetteki dis dunyadaki kotuluklerden sakiniyorum

5 yaşında bir kızım var. Yatağını 3 yaşında ayırdım. Kendi odasında uyuyor. Misafir odası ile kızımın odası yan yana.

Geçenlerde eşimin dayısı bize yatılı geldi. Çok da severim kendisini ama bu devirde güvenemem ki. Gece yatma saati geldiğinde kızıma “Bu gece beraber yatalım kızım, seninle yatmayı özledim” dedim ve yatağımıza getirdim. Eşim anladı ve biraz bozuldu ama yapacak birşey yok. Kendi akrabam da olsa aynısını yaparım.

Güvenlikli bir sitede oturuyorum. Ne kadar büyürse büyüsün parka indiği sürece ben de parkta, takip mesafesinde olacağım. Kızımı 5 yaş itibariyle savunma sporlarından birine yönlendireceğim. Ülkenin gidişatı itibariyle, kendini savunma becerisi dil eğitiminden falan öncelikli bence.

Bir de özellikle anane, babaanneler kendi torunlarına yiyecek birşey verirken direkt kızıma da veriyorlar. Kendilerini uyarmaktan dilimde tüy bitti. Çocuk şeker hastası olabilir, alerjisi olabilir, annesi verilen yiyeceği özellikle abur cubursa yedirmiyor olabilir ve en önemlisi tanımadığı yabancı birinden bu şekilde birşeyler almaya alışması doğru değil yahu.:işsiz:

Çocuğa birşey ikram etmek isteniyorsa, annesinden çocuğun duymayacağı şekilde müsade istemek ve annesine vermek gerekir.

Gecenlerde iş yerimin önünde arabamin içindeydim
Bir anne bebek arabası ile geldi
Kaldırım meyilliydi
Bebek arabasını kaldırımda birakıp magazaya girdi

Bebek hareket edince araba cocuk içindeyken benim arabama doğru devrilecek sekilde yürümeye basladı

Aracımdan indim ve arabayı tutup anneyi cAgirdim
Ben Arcıma bindim anne gelince
Anne yine bebeği bıraktı bu sefer araba yine hareket etti
Yine indim anneyi cagirdim
Anne geldi ve cocuga aptal mısın dogrı dursana dedi kafasına vurdu ve magazaya girdi
Ben daha bir yabancı olarak ne yapabilirdim

Bizimde başımıza geldi ama allahtan sonu iyi bitti.
Bir akrabam ve annesi bahçeli bir evde, oğlu 2 3 yaşlarında alışkın olduğu bir ev
Baba 5 dk lığına uğruyor, çocuk ztn bahçede oynarken peşine takılıyor ama kimse farkında değil
Anne anneanne bu sırada mutfakta mutfak arka bahçeye bakıyor, yolu görmüyor
Sonra işleri bitiyor, ön tarafa geçiyorlar, şöööyle bir camdan dışarı göz atarken, bizim çocuk bisiklet ve bir adam
Hemen cama vuruyor bana bak banaa diyo bizim çocugumuzu sen nereye götürüyorsun.
Asıl sen bana bak hanım ben bu çocugu yolun ortasından topladım döne dolaşa ı ıh ıh yapa yapa bana bu sokağı buldurdu şimdi evi gösteremiyordu sen çıktın al çocugunu başıma bela açma yada karakoldan alırsın diyor
Adam helal süt emmiş iyi insanmış
Bu olayda ders oldu bir daha tek bırakmadılar, kapıyı kilitlediler.
Eskiden de vardı, ama bu kdr medyada değildi beni de sözle ikna edip götürmeye çalıştılar gitmemiştim şimdi nasıl olsa cezası yok diye cesaretlendiler herşey medyada herşey ortada ceza yok..

dün bir sosyal deneyde gördüm, 13 - 14 yaşındaki çocuklar dahi gel denildiğinde gidiyorlar.. bu sabah 2 ay sonra 13 yaşına girecek olan oğlumun yanına gittim, ruh hastası gibi tembih yağdırdım 15466544. kez, çocuk da şaşırdı ne oluyor diye.. bunun yaşla da bir alakası yok gerçi.. benim en çok şaşırdığım olay, şu an sokakta duyduğum çocuk sesleri.. anneler komşuda kahve içiyorlar, çocukların hepsi dışarıda.. neden bırakıyorsunuz dedim, ellerine tablet mi verelim dediler :) o derece duyarlılar yani.. ebeveynler duyarsız, çok kötü çocuk yetiştiren, bencil, dikkatsiz ve umursamaz insanlar artık.. cehaletin kutsandığı bir ülkede de son derece normal.. uyardığınız için üzerine laf yemediğinize dua edin bence..

Back
X