- 10 Mart 2010
- 2.388
- 3.116
- 723
- Konu Sahibi gadjo dilo
Onu çocuğa soracağız maalesef, o çocuk neden beni doğurdunuz? Keşke sizin çocuğunuz olmasaydım deyince ne olacak? İşte maalesef tıkandığımız diğer bir nokta çocuğun birey olduğunu kabullenememek. İlerisini düşünmüyor kimse, yetebilir miyim demiyor Allah rızkını verir deyip geçiyor kenera, diğer teyzem de asgari ücretle geçinirken 4. çocuğunu yaptı. Ne oldu? Çocuklar ergenliğe gelince özenmekten, istemekten çatışma başladı. Biz birşeyleri daha rahat yapabilirken onlar sürekli bakmakla yetiniyordu. En küçüğünü her gördüğümde markete götürür, birşeyler alırdım öyle iştah ve doymamışlıkla yerdi ki ağlardım çoğu zaman, genelde arkadaşlarına bakmakla yetinirdi çünkü.
Böyle anne ve babalara göre durumdan memnun olacaklar çünkü yok, yoktan anlayacaklar. Anlayacaklar da, büyük kızı bir gün tuttu sen babamın ne kadar maaş aldığını, ne kadar alabileceğini bilmiyor musun? Buna rağmen 4. çocuğu yapman benim suçum mu? Siz bizi göz göre göre bu hayata mecbur ettiniz demişti. İş arıyor, bulamıyor eniştem git konfeksiyonda çalış, yatma evde diye kızı ağlatıyor hep, o senden daha fazla istiyor iş bulup ekonomik özgürlüğüne birazcıkta olsa kavuşmayı, işte bir noktadan sonra o çocukların çok sevmekten değil, oğlum olsun, kızım olsun, evlenmenin amacı çocuk, Allah istedi verdi gibi düşüncelerle olduğu ortaya çıkıyor.
Bu dediginize tamamen katiliyorum. Cevremde o kadar ornegi varki. En az 4 cocuk sahibi olanlar var. O da en azi. Bu sayi artiyorda. Asgari ucretle geciniyor kira ödüyor ama 4 cocuk sahibi. Aldigi para belli gideri belli. Kalan parayla o 4 cocugun tum egitim hayatını nasil karsilayacak bunu düşünmüyor. Aslinda sadece cocuk sahibi olmak degil ki amac. Sonra cocuklar ilkokulda okurken dahi ya okul cikisi ya haftasonu calismak zorunda kaliyor. O yasta ki cocuk calismak zorunda bırakılıyor. Ben cevremde 6 7 cocuklu olup hepsinin egitimini sonuna kadar tamamladigina sahit olmadim hic. Bosuna hakkiyla bakabilecegin kadar cocuk yap demiyorlar. Biz 2 kardesiz evet keske birkac kardesim daha olsaydi. Ama ailem bizleri okuturken bile okadar ama okadar zorlandi ki. Ben okurken kardesim dondurmak zorunda kaldi falan. Ya daha fazla olsaydik. Cogu kiside boyle borc icinde. Bu devirde borcu olmayan cok az kisi var. O nedenle yeterli sayida cocuk yapip onlara yetmek onemli
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Son düzenleme: