• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz ve Yoksul insanlar neden çok çocuk yapar?

Onu çocuğa soracağız maalesef, o çocuk neden beni doğurdunuz? Keşke sizin çocuğunuz olmasaydım deyince ne olacak? İşte maalesef tıkandığımız diğer bir nokta çocuğun birey olduğunu kabullenememek. İlerisini düşünmüyor kimse, yetebilir miyim demiyor Allah rızkını verir deyip geçiyor kenera, diğer teyzem de asgari ücretle geçinirken 4. çocuğunu yaptı. Ne oldu? Çocuklar ergenliğe gelince özenmekten, istemekten çatışma başladı. Biz birşeyleri daha rahat yapabilirken onlar sürekli bakmakla yetiniyordu. En küçüğünü her gördüğümde markete götürür, birşeyler alırdım öyle iştah ve doymamışlıkla yerdi ki ağlardım çoğu zaman, genelde arkadaşlarına bakmakla yetinirdi çünkü. :ssz:

Böyle anne ve babalara göre durumdan memnun olacaklar çünkü yok, yoktan anlayacaklar. Anlayacaklar da, büyük kızı bir gün tuttu sen babamın ne kadar maaş aldığını, ne kadar alabileceğini bilmiyor musun? Buna rağmen 4. çocuğu yapman benim suçum mu? Siz bizi göz göre göre bu hayata mecbur ettiniz demişti. İş arıyor, bulamıyor eniştem git konfeksiyonda çalış, yatma evde diye kızı ağlatıyor hep, o senden daha fazla istiyor iş bulup ekonomik özgürlüğüne birazcıkta olsa kavuşmayı, işte bir noktadan sonra o çocukların çok sevmekten değil, oğlum olsun, kızım olsun, evlenmenin amacı çocuk, Allah istedi verdi gibi düşüncelerle olduğu ortaya çıkıyor.

Bu dediginize tamamen katiliyorum. Cevremde o kadar ornegi varki. En az 4 cocuk sahibi olanlar var. O da en azi. Bu sayi artiyorda. Asgari ucretle geciniyor kira ödüyor ama 4 cocuk sahibi. Aldigi para belli gideri belli. Kalan parayla o 4 cocugun tum egitim hayatını nasil karsilayacak bunu düşünmüyor. Aslinda sadece cocuk sahibi olmak degil ki amac. Sonra cocuklar ilkokulda okurken dahi ya okul cikisi ya haftasonu calismak zorunda kaliyor. O yasta ki cocuk calismak zorunda bırakılıyor. Ben cevremde 6 7 cocuklu olup hepsinin egitimini sonuna kadar tamamladigina sahit olmadim hic. Bosuna hakkiyla bakabilecegin kadar cocuk yap demiyorlar. Biz 2 kardesiz evet keske birkac kardesim daha olsaydi. Ama ailem bizleri okuturken bile okadar ama okadar zorlandi ki. Ben okurken kardesim dondurmak zorunda kaldi falan. Ya daha fazla olsaydik. Cogu kiside boyle borc icinde. Bu devirde borcu olmayan cok az kisi var. O nedenle yeterli sayida cocuk yapip onlara yetmek onemli

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
konunun özü tam da bu. Bana gelip alakasız şeyler savunuyorlar. Anlamadım gitti. Hepsi 18inde evlenmiş ve hep çocuk kalmış insanlar sanki. Bunların savunulacak nesi var. Sonra saçma nesiller türüyor sevgisiz ilgisiz eğitimsiz ailelerden, dediğini anlamayan, otobüste millete sürtünen, pedofili, yobaz...

İnsanları anlamak zor
Maddi durum olsa bile insan manevi olarak yetemez o kadar çocuğa
Keza zaten belli bir eğitimi ve durumu olan insanlar yapmıyor
Bu tür ailelerde çocuk hala iş gücü
Bahsettiğim ailede çalışan oğlanların biri ayakkabı imalathanesinde, biri fırında çalışıyor
Evlenen kızı konfeksiyondaydı, şimdi çocuk yapacak diye çalışmıyor
18 yaşında 7 aylık evli ve 4 aylık hamile
Annesinin doğurmaktan bu kadar canı yanmış, kızına nasihat bile etmiyor
Doğuracak tabi kadındır diyor, haliyle bize de diyecek söz kalmıyor
Varsın çoğalsınlar elden bir şey gelmiyor

Bu dediginize tamamen katiliyorum. Cevremde o kadar ornegi varki. En az 4 cocuk sahibi olanlar var. O da en azi. Bu sayi artiyorda. Asgari ucretle geciniyor kira ödüyor ama 4 cocuk sahibi. Aldigi para belli gideri belli. Kalan parayla o 4 cocugun tum egitim hayatını nasil karsilayacak bunu düşünmüyor. Aslinda sadece cocuk sahibi olmak degil ki amac. Sonra cocuklar ilkokulda okurken dahi ya okul cikisi ya haftasonu calismak zorunda kaliyor. O yasta ki cocuk calismak zorunda bırakılıyor. Ben cevremde 6 7 cocuklu olup hepsinin egitimini sonuna kadar tamamladigina sahit olmadim hic. Bosuna hakkiyla bakabilecegin kadar cocuk yap demiyorlar. Biz 2 kardesiz evet keske birkac kardesim daha olsaydi. Ama ailem bizleri okuturken bile okadar ama okadar zorlandi ki. Ben okurken kardesim dondurmak zorunda kaldi falan. Ya daha fazla olsaydik. Cogu kiside boyle borc icinde. Bu devirde borcu olmayan cok az kisi var. O nedenle yeterli sayida cocuk yapip onlara yetmek onemli

Ben henüz bekarım, ama benim bir çocuğum olacaksa onu iyi yetiştirebilmeliyim, eğitimi olsun, fiziksel aktivitesi olsun, isteklerine belli bir noktada cevap verebilmeliyim diye düşünüyorum. Kimisi diyor kardeşsiz olmaz, tek çocuklu olan da var çevremde, paylaşmayı bilmiyorlar diyor. 2 kardeş olan arkadaşım da bilmiyor, herşeyi çok kıymetlidir. Sevdiklerini bile paylaşmayı istemiyor ee şimdi ne olacak?

Kimisi de diyor ben göçüp gidince yalnız kalmasın, 2 çocuğundan birine senden önce birşey olmayacağının garantisi var mı? Ya da her ikisine? Soma olayın da ölen ikiz kardeşler? Bunlar yalnızca bahane bence ve en çok çevremde görüpte sinir olduğum şey ataerkil toplum olmamızın sebebi erkek çocuk düşkünlüğü, 1 oğlu olsa 2. çocuk istemeyecek olan insan, şimdi kızı olduğundan 2.' si için binbir türlü sebep üretiyor. Ne olursa olsun ben çocuk istiyorum sadece diyor ama hiç duymadığım şeyler yumurta gününde hamile kalma, yok çin takvimi, rus takvimi saçma sapan şeyleri yapıyor.

Yetemeyince kimin suçu? Bizim suçumuz değil, yok ne yapalım? Yoktan anlasın deyip çıkıyorlar işin içinden.. :ssz:

2 cocugum var,3.yu hic dusunmedim.cunku onlari cok huzursuz bi ortamda cok zor buyuttum.evdeki huzuru hic kimse hesaba katmamis nedense.hep cocuklarimi evden kurtarma derdindeydim,boyle bir babayla psikolojileri cok bozuldu.oglum simdi ayni baba karakterinde sinirli tahammmulsuz.kizim cok sabirli ama icide kiyametler kopuyor,sonuc 2 side suanda baba zulmunden uzakta babaanneleryle yasiyor.bense tek basima omur gecirip,egitimleri icin esimle her daim ikna etmeyle cabaliyorum.simdi bir daha cocuk yaparmiyim.sizce etraftan yasin genc yap bi tane diye akil veren cok oldu zamaninda.hic dusunmedim dusunemedim.kucuk yasta anne oldum anneligi tadamadim olsun bugun evlatlarimi .bu adama ragmen getirfigim nokta benim icin ulasilmazdi sukurler olsun okutmaya calisiyorum.

Biz de iki kardeşiz. Kardeşimin benden çok küçük olmasına rağmen babamın benim okul harcımı ödeyemediği oldu. Ya kardeşimle aynı zamanda üniversitede olsaydık ya başka kardeşlerimiz de olsaydı... Muhtemelen üniversite bile okuyamazdım. Ki artık çok bunalıp iş aradığım bile oldu üniversite döneminde.
Bir sürü örnek anlatıyoruZ ama kimilerine göre çocuk sokakta mı çaresiz mi çalışıyor mu çocuk yaşta gebe mi, bize ne...

Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
Kısaca çocuk bereketiyle gelir masalı... Maalesef yok böyle bir şey.
başbakanı dinlediklerinden olabilir...

Birde madalyonun obur tarafi var.ablam kizina 19 yil sonra kavustu.yillarca yuregi.tutustu.sonunda tup.bebek yontemiyle anne oldu.dunya sinanma dunyasi.ben dogurucagim cocugumun mutsuz ve huzursuz olmasini istemedigim icin hep korundum Rabbim vermedi.Allah yavrularima saglik ve hayirli omur versin.insanlar bilinclenmeli bence bakabilecek kadar dogurmali hem maddi hem manevi.sartlar cok agir artik rizkini verir diyerek dogurmamali

etrafımda 2 çocuklu kürt aile hiç görmedim gören varmı acaba ?? türkler 1 çocukla yetinsin onlar habire nufusça artıyorlar en az yedi , yanlış anlaşılmasın ama öyle düşüncem var benim türkler de bol bol çocuk yapsın tabi maddi durumları iyiyse ben maddi durumum el verdikçe yapcam çocuk :34: yazımdan da alıntı yapıp polemik yaratmayın benim şahsi fikrim bu kimsenin zoruna gitmesin...

Uslubuna dikkat et! Kimseyi küçümsediğim yok.. Espiri yaptım yukarda ve gülücük işareti koydum.. Ne kadar çok okadar iyi mantığı saçma.. Tüm kavgalarda bu mantık yüzünden çıkıyor.. Neyse ne yaptığım bir espiriden beni yargılayamazsın.. Okumak zorunda deilsin yazdığımı.. Ben bunu yazarken kimseden alıntı yapmadım sen nie atlıyosun yazımın üstüne.. Kümsiyecek olsam anne babamı küçümserim çok çocuk konusunda.. Onlarada derim bunu ama yaraları yok ya sen gibi gocunmuyolar

Benim uslubumda bisey yok her sakanin Altinda da bi gercek vardir yazdiginin okunmasini istemiyorsan yazma o zaman benim gocundugum falan da yok ayrica ben nye gocunayim insanlari fakir zengin dye ayrdim yapiyosunuz fakir de her seyi ypabilir benim savundugum konu bu

Bence cehalet en buyuk sebep.
Zaten cehalet de bayagi kapsamli birsey. Cahil adam ne gelecegini dusunur, ne yaptiginin sonunu dusunur, ne yaptigini ciddiyetini bilir, kolayca kandirilir, vs...

Ben de zengin bir aileye doğmadım. Kaldı ki konuyu ben açtım. Insanlar yoksul kelimesinden niye bu kadar alındı anlamadım. Mesele ayağını yorganına göre uzatmak, bakamayacağım çocukları doğurup doğurup sokağa salmamak.
Çok kardeş kötü bir şeydir diyen olmadı. Konu başka bir şey.

Konu üç kuruş parayla kıt kanaat geçinip çocuklarını tokgözlü yetiştirip onları okutan aileler de değil. Mesele çocuklarının ne lise hatta ilkokulu bile bitirmelerine imkan sağlayamamış veya umursamamış, çocuk yaşta işe sokmuş veya evlendirmiş, çocuğun akşam eve gelmesi dışında hiçbir şey umursamayan aileler. Bunların yoksullukla alakası ne? Zengin aile çocukları bir şekilde bir yol çizer, imkan vardır. Ama yoksul ailelerde çocuk sayısı arttıkça geleceğe hazırlık imkanı azalır, maddi ve manevi olarak. Yoksul ailelerde bu hem zorken bir de üstüne çok sayıda çocuk eklenince her şey daha da zorlaşıyor. Çocuğa peynir ekmek yedirebilmek, çocuğa bakabilmek anlamına gelmiyor veya çocuğun yaşının ilerlemesi o çocuğa bakıldığı anlamına gelmiyor. Hele iyi bakıldığı anlamına hiç gelmiyor.

Çocuğunu umursamayan aileden bahsederken o zaman bunu belirtin lütfen her çocuk yapan fakir aile = çocuk yapıp sokağa salan aile de değildir bunu aciklasaydiniz ve alttaki yorumlarda her çocuk Harvard da okumak zorunda gibi konusulmasa idi her yoksul insan cahil gibi davranilmasa idi belki yorumum bu şekilde olmazdi ama görüşlerim hala aynı

12-01-2015 ♥

Allah rızkını verir düşüncesi...
Aldırmak ve aldırmamak kendi bilecekleri iş olması bir tarafa, o çocuk yaşadığı sürece gereksinimlerinin 'ekmek'ten öteye olduğunu bilmeleri belki onları daha bilinçli olmaya iter...
Bilemiyorum, gelişmemiş toplumlarda hep çok çocuk yapılması tesadüf olmasa gerek. :31:

Su "her cocuk rizkiyla gelir" lafina da oldum olasi bitiyorum. Bakamayacagi halde bu rizka inanip cocuk yapani da oldum olasi anlamam. Onlarin sonunu da goruyoruz. Her cocuk rizkiyla geldigi icin birsuru cocuk sokaklarda, birsuru cocuk perisan buyuyor. Biraz gercekci olmak lazim.

Ben henüz bekarım, ama benim bir çocuğum olacaksa onu iyi yetiştirebilmeliyim, eğitimi olsun, fiziksel aktivitesi olsun, isteklerine belli bir noktada cevap verebilmeliyim diye düşünüyorum. Kimisi diyor kardeşsiz olmaz, tek çocuklu olan da var çevremde, paylaşmayı bilmiyorlar diyor. 2 kardeş olan arkadaşım da bilmiyor, herşeyi çok kıymetlidir. Sevdiklerini bile paylaşmayı istemiyor ee şimdi ne olacak?

Kimisi de diyor ben göçüp gidince yalnız kalmasın, 2 çocuğundan birine senden önce birşey olmayacağının garantisi var mı? Ya da her ikisine? Soma olayın da ölen ikiz kardeşler? Bunlar yalnızca bahane bence ve en çok çevremde görüpte sinir olduğum şey ataerkil toplum olmamızın sebebi erkek çocuk düşkünlüğü, 1 oğlu olsa 2. çocuk istemeyecek olan insan, şimdi kızı olduğundan 2.' si için binbir türlü sebep üretiyor. Ne olursa olsun ben çocuk istiyorum sadece diyor ama hiç duymadığım şeyler yumurta gününde hamile kalma, yok çin takvimi, rus takvimi saçma sapan şeyleri yapıyor.

Yetemeyince kimin suçu? Bizim suçumuz değil, yok ne yapalım? Yoktan anlasın deyip çıkıyorlar işin içinden.. :ssz:

Bende bunu anlamiyorum. Yoktan anlasin. Tamam anlasin tabide o cocugu neden o durumda birakiyorsun. Senin yaptigin is belli aldigin para belli. Herseyin bu kadar belliyken bile bile o kadar cocuk yapiyorsun. Sonra o cocuk arkadasina ozenip birsey istiyor alamiyorsun. Yoklugu bilsin diyorsun. Ama cocugun icinde kopan firtinilari bilmiyorsun. Allah rizkini verir diyorlar tamam verirde. Senin isin gucun belliyken meslek mi degistireceksin,sinif mi atlayacaksin. Cok dusuk ihtimaller bunlar. Televizyonda ne zaman izlesem derme catma yerlerde yasayanlarin haberlerini hepsinde bir sürü cocuk. Ya kardesim sen isinmaya komur, yemeye ekmek bulamiyorsun ama 5 6 cocuk yapmissin. Cok kiziyorum cok. Gerci beni ilgilendiren birsey yok. Ama o cocuklara uzuluyorum. O sefaleti çekmek zorunda mi? Pazarda tezgahlarda cocuk calisanlara cok rastliyorum. Cokta agir bir istir pazarcilik. Simdi o cocuga yazik degil mi. Paranin nasil kazanildigini ogrensin diye savunanlar cikiyor. Iyi de o cocuk o yasta bunu ogrenmek zorunda degil. O yasta calismak zorunda da degil. Ama sen dunyaya getirdiysen bakmak zorundasin. Tamam arada kazayla olan cocuklar oluyor. Bu yadsinamaz. Ama y çocuğun 6'si da kazayla olmadi ya.

Ne dıyor peygamber efendimiz ben ummeti mın cokluguyla ovunecegım...
Ama sımdıkı ummeti ne dıyor bakabılecegın kadar doğur. .

etrafımda 2 çocuklu kürt aile hiç görmedim gören varmı acaba ?? türkler 1 çocukla yetinsin onlar habire nufusça artıyorlar en az yedi , yanlış anlaşılmasın ama öyle düşüncem var benim türkler de bol bol çocuk yapsın tabi maddi durumları iyiyse ben maddi durumum el verdikçe yapcam çocuk :34: yazımdan da alıntı yapıp polemik yaratmayın benim şahsi fikrim bu kimsenin zoruna gitmesin...
Dediğin doğru. Başbakan da bu sebeple en az 3 çocuk diyor..
Derine inersek konu uzar ama haklısın fazlası ile.. ve ne ilginçtir ki geneli okumuş insan oluyor..

Cehalet te var etken olarak ama cogunlugu dunyaya gelen buyur bir sekilde mantigini guduyor.cocuklarinin gelecegi ve egitimi ile ilgili hicbir kaygilari yok.kendi yasamlari gibi bir yasam surecek olmalari onlari asla endiselendirmiyor.birsekilde karinlari doyar diyorlar sanirim.

Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
Kısaca çocuk bereketiyle gelir masalı... Maalesef yok böyle bir şey.

bu lafı ben burda bile kaç kişiden duydum bi saysamm:51::51::51::51:

Dediğin doğru. Başbakan da bu sebeple en az 3 çocuk diyor..
Derine inersek konu uzar ama haklısın fazlası ile.. ve ne ilginçtir ki geneli okumuş insan oluyor..

aynen canım benim korkum yakında bir avuç türk nufusu kalcaz kürtler türkiyeyi doldurcak , en az 1 çocuk türklerde kürtlerde enaz beş altı falan . neyse çok uzatmayım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

Benim uslubumda bisey yok her sakanin Altinda da bi gercek vardir yazdiginin okunmasini istemiyorsan yazma o zaman benim gocundugum falan da yok ayrica ben nye gocunayim insanlari fakir zengin dye ayrdim yapiyosunuz fakir de her seyi ypabilir benim savundugum konu bu

Nerde yazmışım yoksul istediğini edemez diye?? Ben o yoksulluğun alasını yaşadım belkide o yüzden hayata pozitif bakabiliyorum espiri yapabiliorum.. Kişi kendinden bilir işi.. Espiri yaparken ne laf sokarım ne küçümserim.. Ciddi konuşacaksam açık açık yazarım. çok çıcuk yapanları küçümsesem önce kendi sülalemden başlarım.. Yazdığımı tabiki okuyabilirsin ama insan haddini bilmeli sen kmsin diye soru sormamalı.. Bundan sonra muhattabım deilsin nasılsa lafları yazıldığı gibi anlamıcaksın.. Ben geçmişimle uranmıyorum o yüzden gülerek anlatırımda yazarımda rahatsız olan bir zahmet ilerde oynasın

Back
X