• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz ve Yoksul insanlar neden çok çocuk yapar?

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.246
198
Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
Kısaca çocuk bereketiyle gelir masalı... Maalesef yok böyle bir şey.

Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.

Korunmuyorlar galiba.

Kalabalık olup birbirlerine yetebilecek olmaları.. Sanırım düşünce bu(istisnalar hariç). Haklısın kısır döngü oluyordur. Hayatlarını çocuklarına adayan bir anne hiç birşey umrunda olmayan bir baba.. Belkide bildikleri tek şeyi yapıyorlardır.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bilinçsizlik..Başka bir şey değil..
Korunma yöntemlerinden bihaberler.
Haberdar olsalar da bu tür insanlar fazla çocuğu cinsel güç gibi görür..Kasım kasım kasılırlar "bak kaç dölüm tuttu" diye...Kadıncağızlara doğurmaktan başka çare bırakılmıyor ki.

Cahillikten.
Yoksullukla alakasi yok aslinda. Yani su kadar soyleyeyim ayda 50 60 bin lira gelirin yoksa 2 cocukta fazlasi yapilmamali. Yoksa gercek manada iyi egitim aldirmak bile mumkun degil.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Korunmuyorlar galiba.
korunmasalar daha çok olmaz mı :)

Kalabalık olup birbirlerine yetebilecek olmaları.. Sanırım düşünce bu(istisnalar hariç). Haklısın kısır döngü oluyordur. Hayatlarını çocuklarına adayan bir anne hiç birşey umrunda olmayan bir baba.. Belkide bildikleri tek şeyi yapıyorlardır.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Maalesef :31:

Tabirimi maazur görün hanımlar ama zengin adam parasıyla fakir adam hanımıyla oynarmış diye bir söz bile var. Tahminimce yapıcak başka birşey olmamasından olabilir. ama korunmamaları tamamen cehaletten.

1. Korunma yontemlerini bilmiyorlar.
2. Bilseler de saglik ocaklarinda var oldugundan bi haberler.
3. Sosyal aktiviteleri yok.evde zaman bol.
4. Ne kadar cocuk,gelecekte o kadar para kaynagi.
5. Yaslilikta hizmet guvencesi.

Yoksullukla tam baglantili degil bunlar aslinda cehaletle alakali.
Cok cocuk yapip ziyan edecegine,bakabilecegi kadar dogurmali.
Cocuk emek ister.fedakarlik ister,sevgi ister.vatana millete bagli hayirli evlat cahil 100 adama bedeldir.

Eğitimsizlikten,cahillikten korunma yöntemlerini bilmeyenler, yada bazı aileler çocukları kız oldu diye erkek çocuk oluncaya kadar yapıyorlar.Bazen bende şahit oluyorum kadının 5 tane kızı var 6.erkek olmuş erkek çocuk doğurdum diye seviniyor artık benim neslim oğlumdan devam edecek diyor kadın.:47::47:
Biz de 2 kardeşiniz bir ben varım birde erkek kardeşim bazen anneme bazı arkadaşları sen niye 2 çocukta kaldın diyorlar 4-5 tane yapsaydın diyen bile oluyor annemde siz neden 5 çocuk yaptınız diyor kadın da ses yok susuyor.

Valla ben de bunu etrafıma sordugumda bizim kayınvalideler istiyordu diyorlar veya kız doğurdu ise erkek olana kadar 6 cocuk yapanı biliyorum komşumuzdur aynı anda kendisi.

biz eskiden bilmezdik, bu cocuklara nasıl bakılacak diye hiç düşünmüyorduk diyorlar. yani ilerisi hakkında herhangi planları yok.
esasen cehalet işte:31:

Doğru, cehalet.
İnsanlarda kaygı yok. Biraz da bencillik var tabi. Çok çocuk istiyor canı belki napsın... Çocuğuma bakabilir miyim, onu mutlu bir insan olarak yetiştirebilir miyim yoksa onu her gün fakirliğine lanet ettirecek, özgüvensiz, ilgisiz, mutsuz bir çocuk haline mi getiririm. Gibi bir kaygı yok. Okutabilir miyim yoksa üç kuruşa eşekler gibi küçük yaşta çalışmak zorunda mı kalır diye bir kaygı yok.

Kadınlarımızın çoğunda bu sorun var maalesef.

Valla ben de bunu etrafıma sordugumda bizim kayınvalideler istiyordu diyorlar veya kız doğurdu ise erkek olana kadar 6 cocuk yapanı biliyorum komşumuzdur aynı anda kendisi.

biz eskiden bilmezdik, bu cocuklara nasıl bakılacak diye hiç düşünmüyorduk diyorlar. yani ilerisi hakkında herhangi planları yok.
esasen cehalet işte:31:
Eğitimsizlikten,cahillikten korunma yöntemlerini bilmeyenler, yada bazı aileler çocukları kız oldu diye erkek çocuk oluncaya kadar yapıyorlar.Bazen bende şahit oluyorum kadının 5 tane kızı var 6.erkek olmuş erkek çocuk doğurdum diye seviniyor artık benim neslim oğlumdan devam edecek diyor kadın.
Biz de 2 kardeşiniz bir ben varım birde erkek kardeşim bazen anneme bazı arkadaşları sen niye 2 çocukta kaldın diyorlar 4-5 tane yapsaydın diyen bile oluyor annemde siz neden 5 çocuk yaptınız diyor kadın da ses yok susuyor.

Aynen bizde de var öyle erkek olsun diye 5 kız doğuran. :27:

Korunma hakkında bişey bildiklerini düşünmüyorum öyle insanların.
Kırsal kesimlerde de çoktur mesela.
Eczaneye gidip korunmak için malzeme,ilaç vs almak hoş karşılanmıyordur belki "Millet ne der" diye bi kalıp var ya bizim milletimizde.
Tabi bir de erkek çocuğum olsun diye eşine 10 tane doğurtan doyumsuz herifler var o ayrı mesele :ssz:

Herkesin kendine göre farklı sebepleri var. Korunmayı bilmedikleri için olduğunu sanmıyorum artık bilmeyen çok çok az kişi var. Sebepleri, çok çocuk demek arkası sağlam olmak demek, ileride anne babaya bakmak demek, çalışıp para getirmesi demek. Onun dışında erkek çocuğu olsun, kız çocuğu olsun diye yapanlar da var. Korunup da kazaya kurban gidenler de vardır tabi. Sosyal aktivite eksikliği yazanlar olmuş ayıp yahu, milletin yatak odası bizi ne ilgilendirir.

Herkesin kendine göre farklı sebepleri var. Korunmayı bilmedikleri için olduğunu sanmıyorum artık bilmeyen çok çok az kişi var. Sebepleri, çok çocuk demek arkası sağlam olmak demek, ileride anne babaya bakmak demek, çalışıp para getirmesi demek. Onun dışında erkek çocuğu olsun, kız çocuğu olsun diye yapanlar da var. Korunup da kazaya kurban gidenler de vardır tabi. Sosyal aktivite eksikliği yazanlar olmuş ayıp yahu, milletin yatak odası bizi ne ilgilendirir.
Ben de korunmayı bilmediklerinden olduğunu düşünmüyorum çünkü en azından benim çevremdeki örnekler o kadar da cahil değil. Gerçi bu insanlar şimdi belli bi yaşın üstünde. Eskiden büyük yerlerde bile olsa koşullar farklı olabilir.
Bir de şu sosyallik yorumu biraz ütopik olmuş zaten. :p insan istediği kadar aktivitelere enerji harcasın, eve gelince eşinin yanına yatıyor.

Son düzenleme:
zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmış..:9:
tek eğlenceleri bu eee bu kadar oynayıncada kazalar kaçınılmaz oluyor demekki

Benim anneannem tam 12 doğum yapmış annem "annemin karnını hiç düz görmedim hep şişti" der:37:
Yaşadıkları yerden sağlıkçılar eve gelip korunma yöntemlerini anlatıp ellerine kadar veriyolarmış kullanın diye ama kullanmıyolarmış.
Olacağı varsa doğsun, kısmetiyle öyle de böyle de büyür dermiş hep.
12den 5 tanesi sağ diğerleri doğup biraz yaşayıp ölüyolarmış bu bile onlarda travma yaratmamış devam etmişler.
Bunlarınki tamamen cahillik çünkü erkek çocuktan sonra da devam...

Bi'komşumuzun da peşpeşe yaşlarda 6 kızı var erkek çocuk aramışlar, hala bi'tane daha yapsak erkek olur muydu acaba derler.
Ve bu insanlar görmüş, geçirmiş, zengin, eğitimli insanlar.

Ben de korunmayı bilmediklerinden olduğunu düşünmüyorum çünkü en azından benim çevremdeki örnekler o kadar da cahil değil. Gerçi bu insanlar şimdi belli bi yaşın üstünde. Eskiden büyük yerlerde bile olsa koşullar farklı olabilir.
Bir de şu sosyallik yorumu biraz ütopik olmuş zaten. :p insan istediği kadar aktivitelere enerji harcasın, eve gelince eşinin yanına yatıyor.

Eskiden dediğin gibi korunmayı bilmeyenler çokmuş, anneannem mesela anlatır. Şimdi biraz farklı.Ben doğuda görev yaptığım için çok sordum bu soruyu. Yorumum da onların söyledikleri şeylerdi zaten. Gerçi birisi kocalarımız çok seksi de demişti :D bu da diğer boyutu işin herhalde.

Back
X