• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz ve Yoksul insanlar neden çok çocuk yapar?

Soy devam ettirme amacı ne olacak başka... Bakıyorsun ilkler hep kız olduğu için erkek olana kadar devam diyorlar
Kızların soy devam ettirme gibi bir durumları yok onlara göre.
Ne kadar çok erkek çocuk o kadar soy garantisi...

Buyuk aile olmayi seven bir milletiz. Yalniz buyurken cocuklarin gelecegini , egitimlerini nasil karsilayacaklarini dusunmeyiz. Agzina bir lokma koy, cocuk kendi kendine buyur nasil olsa. Hatta buyur de aileye bile bakar.

Prezervatif almaya paralari yoktur ama cocuk buyutmeye var..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Belki cok cocuk seviyorlardir. Yazilanlarin coguna sasirdim dogrusu. Insanlari nasil da hemen yargilayip siniflandirma yapmissiniz boyle. Elimde olsa bende uc couk isterdim, ama ne yasim geregi nede meslegim geregi vakit ayiramiyacagim icin iki den fazla dusunemiyorum bile. Evdeyse bir bayan ve ozel okulda okutacam dir bir derdi yoksa ha iki ha uc ha dort ne farkederki kac cocugun oldugu. Cokta ekonomik olarak yopratmaz bir aileyi, her turlu yeni oyuncak kiyafet almiyorsan. Hersey de zaten bunlar deyil. Ama katiliyorum cocuklarin egitimine cok katki yapamadiklarina ve onlari yeterince okumak icin yonlendirmediklerine. Bu ise analiz gerektirir bence, sadece paralari yok ile aciklanamaz diye dusunuyorum.

Yok vakitleri cok devamli tavsanlar gibi uruyolar anlamina gelen yorumlar hos olmamis.

Son düzenleme:
manevi anlamda bakabilecek olsam 4 cocuk isterdim. biz neseli gunler ve benzeri filmlerle buyumus bir nesiliz. daha ne sebebi olsun :27:

Belki cok cocuk seviyorlardir. Yazilanlarin coguna sasirdim dogrusu. Insanlari nasil da hemen yargilayip siniflandirma yapmissiniz boyle. Elimde olsa bende uc couk isterdim, ama ne yasim geregi nede meslegim geregi vakit ayiramiyacagim icin iki den fazla dusunemiyorum bile. Evdeyse bir bayan ve ozel okulda okutacam dir bir derdi yoksa ha iki ha uc ha dort ne farkederki kac cocugun oldugu. Cokta ekonomik olarak yopratmaz bir aileyi, her turlu yeni oyuncak kiyafet almiyorsan. Hersey de zaten bunlar deyil. Ama katiliyorum cocuklarin egitimine cok katki yapamadiklarina ve onlari yeterince okumak icin yonlendirmediklerine. Bu ise analiz gerektirir bence, sadece paralari yok ile aciklanamaz diye dusunuyorum.

Yok vakitleri cok devamli tavsanlar gibi uruyolar anlamina gelen yorumlar hos olmamis.

Yorumunuza genel olarak katılmakla beraber çok çocuk yapanlar hepsine aynı eğitimi veremez anlayışına karşıyım. Biz 10 kardeşiz ve cok şükür hepimiz de okuduk, biz zeytini paylaştığımız günleri hatirladikca mutlu oluyoruz, israf yoktu, az ile yetinirdik, aç gözlü değildik, ne biliyim şimdiki tek büyüyen çocukları da görünce gelecekten endişeleniyorum. Allah nasip ederse ben de 6 tane doguracagim sağlıklı ve hayırlı evlatlar istiyorum Allahım nasip ederse ve de onlara istediğimiz eğitimi babaları şimdiden kuruyor çok şükür. ;-) çok çocuk güzeldir ya. Uzuldugumde (eşim disinda) sırtımi dayayacagim bi abim bi ablam varsa çok güzel şey vallahi.. ablalarimla gezerken aldigim hazzi hicbir arkadasimla alamiyorum ..Allah onlara zeval vermesin. Allah babamdan anamdan razi olsun ki bizi çok iyi büyüttuler. :-)

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1400452086.693966.webp$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1400452096.290775.webp
:33:

çocuk sayısı genellikle zenginlikle(maddi anlamda) ters orantılı olduğu için

Son düzenleme:
Yorumunuza genel olarak katılmakla beraber çok çocuk yapanlar hepsine aynı eğitimi veremez anlayışına karşıyım. Biz 10 kardeşiz ve cok şükür hepimiz de okuduk, biz zeytini paylaştığımız günleri hatirladikca mutlu oluyoruz, israf yoktu, az ile yetinirdik, aç gözlü değildik, ne biliyim şimdiki tek büyüyen çocukları da görünce gelecekten endişeleniyorum. Allah nasip ederse ben de 6 tane doguracagim sağlıklı ve hayırlı evlatlar istiyorum Allahım nasip ederse ve de onlara istediğimiz eğitimi babaları şimdiden kuruyor çok şükür. ;-) çok çocuk güzeldir ya. Uzuldugumde (eşim disinda) sırtımi dayayacagim bi abim bi ablam varsa çok güzel şey vallahi.. ablalarimla gezerken aldigim hazzi hicbir arkadasimla alamiyorum ..Allah onlara zeval vermesin. Allah babamdan anamdan razi olsun ki bizi çok iyi büyüttuler. :-)

Amin. Evet bir aile gormus gecirmisse ( ki bu giyinmekle, parayla, egitimle olmuyor diye dusunuyorum) cocuklarini cok iyi egitiyorlar. Benim dedemde o zamanlar ( kendisi cift i okuma bilmez) kizini sehre birakmis kendi basina liseyi okusun diye herkes karsi ciktigi halde. Iste bana gore bu girmus gecirmislik. Cok ozendim size. Elimden gelse ben de istiyorum uc cocuk. Bakalim hayirlisi.

Ah ne de güzel yahu. En sevdiğim Yeşilçam filmi. Biz bunlarla büyüdük gerçekten. Bizim de böyle fotoğraflarımiz var.. insan baktıkça bir hoş oluyor. Ayrıca para biter evlat kalır ;-) çok çocuk doğurmanin fakirlikle ne alakası var? Ona bakarsanız zenginler o kadar paraları olmalarına rağmen neden 1 tane doğuruyorlar? Ben kalabalığı seviyorum. Allahım her isteyene hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ayrıca benim babam da kız diye direniş çünkü 4 tane erkek olmuş ilk ;-)

Koruma yöntemleri icin para gerekir
Geri çekilme filan tercih ediyorlardır bir tek o para gerektirmiyor
Eee cocuk da böyle kazaran oluyordur işte
Bilerek cocuk yaptıklarını zannetmiyorum kazaran oluyordur

6 tane çocuğun geleceğini sağlayabilmesi için kaç yıl çalışması gerek hiç hesap ettiniz mi acaba?
Hayat şartları her geçen zaman zorlaşıyor
En ufak örneği, ev fiyatları. Komşumuz 8 sene önce 15 bine aldığı evine şimdi 120 bin lira fiyat biçiyor
Eğitim hadi bursla falanda oluyor
Ama dünya hali o çocuklardan biri çalışamayacak, okuyamayacak durumda olursa siz olmasanız ne yapacak
Devlet desen verdiği kadro belli özel sektör desen hali belli
İşsizlik zaten ortada
Elbette kalabalık aile güzeldir
Ama yılda 2014...

Amin. Evet bir aile gormus gecirmisse ( ki bu giyinmekle, parayla, egitimle olmuyor diye dusunuyorum) cocuklarini cok iyi egitiyorlar. Benim dedemde o zamanlar ( kendisi cift i okuma bilmez) kizini sehre birakmis kendi basina liseyi okusun diye herkes karsi ciktigi halde. Iste bana gore bu girmus gecirmislik. Cok ozendim size. Elimden gelse ben de istiyorum uc cocuk. Bakalim hayirlisi.

10 çocuğun en küçüğü benim. Babam taaa o zamanlar ilk okulu açıktan almış emekleriyle, hatırlıyorum da abimlerle ne de güzel tartışırlardi, babamın kitapları, notları, didisinin didisinin oğlunun doğumuna o zamanki hava şartlarına kadar her şeyi yazmış, şiirleri var Antoloji kitabinda yayınlanmış. Annem de en büyük abim okula giderken onun derslerine yardimci olmak için kendi kendine öğrenmiş okuma yazmayı. 5 sene öncede halk eğitime gidip aldı ilkokul diplomasını. Görseniz ne hikayeler yazıyor. :-) Babam doktor olmamı çok isterdi, göremedi, doktor da değilim ama insanları başka türlü sevindirmeyi babamı mutlu etmeyi öğrendim. Benim babam farklı ülkelere gidip kitap alırdı. Zengin miydik? Hayır, aksine cok fakirdik, zaten ekmeği uğruna ramazan ayında oruçlu abdestli güneşin altında vefat etti babam, Onun sayesinde insanlar bize saygıyla sevgiyle yaklaşıyor. Sevgi etmektir bence para değil.. Allahım dan en büyük dileğimdir 6 tane sağlam hayırlı ve benim gibi eğitim alacak evlatlar. Rabbim isteyenlerin elini boş çevirmesin inşallah. ..

6 tane çocuğun geleceğini sağlayabilmesi için kaç yıl çalışması gerek hiç hesap ettiniz mi acaba?
En ufak örneği, ev fiyatları. Komşumuz 8 sene önce 15 bine aldığı evine şimdi 120 bin lira fiyat biçiyor
Ama dünya hali o çocuklardan biri çalışamayacak, okuyamayacak durumda olursa siz olmasanız ne yapacak
İşsizlik zaten ortada
Ama yılda 2014...

Ev fiyatlari balon olmus durumda bence. Artis cok devam etmeyebilir. Ayrica hrt cocuguna ev almak zorunda deyil ki. Ayrica herkes universite mezunu olmak zorunda da deyil. Niye herkes bu kadar buna takiyor anlamiyorum. Sanki herkes kadrolu devlet memuri olmak zorunda.

Bu zaten kac ulkede boyle bilmiyorum. Dunyada ki insanlarin cok buyuk bir bolumu devlet dairesinde calismiyor sonucta.

Ev fiyatlari balon olmus durumda bence. Artis cok devam etmeyebilir. Ayrica hrt cocuguna ev almak zorunda deyil ki. Ayrica herkes universite mezunu olmak zorunda da deyil. Niye herkes bu kadar buna takiyor anlamiyorum. Sanki herkes kadrolu devlet memuri olmak zorunda.

Bu zaten kac ulkede boyle bilmiyorum. Dunyada ki insanlarin cok buyuk bir bolumu devlet dairesinde calismiyor sonucta.

ben herkes memur olsun zorundadır diye bir cümle mi kurdum
her şey ortada görmek istemeyen aman çok şeker büssürü çocuk deyip doğurup dursun
o çocukların 6sına 8ine birden yetişmeye çalışsın:ssz:

İşsizlik zaten ortada
Ama yılda 2014...

Allahım a şükürler olsun, benim eşim birkac ayda bir ev alacak kadar kazanıyor, tabi çok ama çooook da yoruluyor Allah ona zeval vermesin. Emek veriyorum ailem icin evlatlarim icin Ben edemedim bir sürü evladım olsun da onlara edeyim diyor. Tabiki de zaman ne gösterir belli olmaz ama varken de kismak niye? Hiçbir zama büyük konuşmam. Veren Allah alır da tabi. Belki bütün servetimiz gidecek belli olmaz bari geriye teselli bulacağımiz evlatlarimiz kalsın. . Allah hakkıyla bakabilecegimiz sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah. ..

Su yorumunuza % 100 katılıyorum. Herkes devlet memuru olacak diye bi kaide yok.. Bu arada Allah duaların kabul etti galiba. 6 aydır evlat istiyordum olmuyordu az önce test yaptım regl olmam gerekiyordu olmamıştım ve 2.cizgi pembe çıkmış. Çok mutluyum ucacagim sanki, inşallah hayırlı sağlıklı bir evlada gebeyimdir, cok heyecanlıyım acaba gerçekten gebe miyim? Ayy yatın bi tane daha yapacağım bakalım inşallah Rabbim isteyen herkese verir :-)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şöyle bir hayal edelim 4 çocuğumuz var. ilki 1. sınıfta, ikincisi 3. sınıfta, üçüncüsü 5. sınıfta, dördüncüsüde orta2 de okuyor olsunlar.
Bu çocukların ilkine okuma yazma öğretmek için harcayacağınız zamanı,ikincisene işlemlerdir problemlerdir vs, üçüncüsüne fendir sosyal bilgilerdir derken orta ikidekine hiç girmiyorum biliyorsunuz her sene lise için orta okulda tüm derslerden sınava giriyor bu yavrucaklar yani kısacası hepsine bu derslerinde yardımcı olmak için harcayacağınız zamanı yaratabiliyorsanız doğurun zaten ki daha özel sorunlarıdır ergenlikleridir vs bahsetmedim. çocukların zeytin peynir yiyerek sadece doymadıklarını ruhlarını da doyurmak gerektiğine inanıyorum şahsen. herkes ister bi aşiretim olsun başım dara düştümü el pençe beni korusunlar da hedefleri daha yüksek tutsak keşke desek ki 1 tane hadi 2 tane olsun itü de okusun odtüde okusun boğaziçinde okusun bilim adamı,kadını olsun doktor,avukat mühendis vs olsun...

Ben şahsen karşıyım çoklu doğuma eğer ki hepsine aynı hayat standartını sağlayamıyorsak yoksa bak angelina jolie ye koloni gibi ha demet akalın da tek çocukta kalmasın mesela :))

3 çocuk muhabbetine gelince ülkenin selameti için hakikaten çok doğum yapılmalı sonuçta bundan 50 sene sonra nüfus artmalı ki ucuz iş gücü oluşsun (örnek çin) üretim ucuzlasın ve ihracat artsın. Doğuralım doğuralım böylece 150 kişilik zonguldaktaki maden işçisi alımına bugün olduğu gibi 4000 kişi başvursun sonuçta zeytin peynir yetiyor...

Bende 4 cocuk istiyorum ilkinide bir kiz bir erkek olmak uzere ikiz istiyorum :)
3 ve 4 teker teker gelebilir:)))
Cok sey mi istiyorumm :p
Tabi genetigimizde ikiz gebelik yok ama Allahtan umit kesilmez sulalede belki ilk olurumm... İNSALLAHH.... AMİİİİNNNNN

Şimdi şöyle bir hayal edelim 4 çocuğumuz var. ilki 1. sınıfta, ikincisi 3. sınıfta, üçüncüsü 5. sınıfta, dördüncüsüde orta2 de okuyor olsunlar.
Bu çocukların ilkine okuma yazma öğretmek için harcayacağınız zamanı,ikincisene işlemlerdir problemlerdir vs, üçüncüsüne fendir sosyal bilgilerdir derken orta ikidekine hiç girmiyorum biliyorsunuz her sene lise için orta okulda tüm derslerden sınava giriyor bu yavrucaklar yani kısacası hepsine bu derslerinde yardımcı olmak için harcayacağınız zamanı yaratabiliyorsanız doğurun zaten ki daha özel sorunlarıdır ergenlikleridir vs bahsetmedim. çocukların zeytin peynir yiyerek sadece doymadıklarını ruhlarını da doyurmak gerektiğine inanıyorum şahsen. herkes ister bi aşiretim olsun başım dara düştümü el pençe beni korusunlar da hedefleri daha yüksek tutsak keşke desek ki 1 tane hadi 2 tane olsun itü de okusun odtüde okusun boğaziçinde okusun bilim adamı,kadını olsun doktor,avukat mühendis vs olsun...

Ben şahsen karşıyım çoklu doğuma eğer ki hepsine aynı hayat standartını sağlayamıyorsak yoksa bak angelina jolie ye koloni gibi ha demet akalın da tek çocukta kalmasın mesela :))

3 çocuk muhabbetine gelince ülkenin selameti için hakikaten çok doğum yapılmalı sonuçta bundan 50 sene sonra nüfus artmalı ki ucuz iş gücü oluşsun (örnek çin) üretim ucuzlasın ve ihracat artsın. Doğuralım doğuralım böylece 150 kişilik zonguldaktaki maden işçisi alımına bugün olduğu gibi 4000 kişi başvursun sonuçta zeytin peynir yetiyor...

Hanımefendi biz 10 kardeş neden bu kadar başarılı olduk biliyor musunuz? Ailelerimiz bizlerin ödevlerini yapmadiklari için. Biz uğraştık, kendimiz hallettik.. Ayrıca vefat eden örnekleri gösterip sizinkiler de vefat etsin gibi bir yargıya varmaniz da çok saçma olmuş. Ne yani ölecek (Allah kimseye gostermesin) diye evlat dogurmayalim mi yani? Ne belli 1 tane özene bezene yetistirdiginiz evladinizin bir kazaya kurban gitmeyecek? Allah korusun tabiki de ama ölüm herkes için var. Tek çocuk olup Harvard da okuyan da 10 çocuk olup okumayıp maden de çalışana da. Harvarddaki ölünce canımız daha da mı yanar? Hayır. Hepsi aynı. Velhasili. Ölümlere kiyaslamniz bence çok gereksiz ve yanlış olmuş. Allah evlat acısı kimseye gostermesin..

Back
X