Dini inançlarım kuvvetli olmadığı için mi bilmiyorum ama rızık denen şeyle çocuğun geleceğine inanmıyorum bu cahilce bir görüş.
Eğitimsiz bir adamı ele alalım 6-7 tane çocuk yapıyor rızkıyla gelecek diye. Bu eğitimsiz, donanımsız adam bir şirkete CEO mu olacak çocuk sayısı arttıkça yada gökten para mı inecek her çocukla birlikte? O adamın çalışabileceği işler bellidir ve bu işlere göre alacağı maaş da en fazla 3-5 kuruş artar ömrü hayatında, e bu da doğurduğu çocuğun kerameti değil bence. Su katılmış nişastayla, kuru ekmekle çocuk doyurmak bakmaksa evet herkes çocuk bakar ama bakmaktan bakmaya fark olduğu aşikar. Madem her çocuk rızkıyla geliyor, neden bizim de dahil olduğumuz az gelişmiş ülkelerde çocuk işçi sayısı, çocuk fahişe sayısı, sokaklarda mendil satan çocuk sayısı bu kadar fazla? Nerde hani rızkı, çocuk rızkını sokakta arıyor olmaması gereken koşullarda ve çalışmaması gereken yaşta.
Bir çocuğu dünyaya getirmek mesele değil, mesele o çocuğa olabildiğince en güzel koşullar sağlamak. Gücü olan elbette dilediğince doğursun, burda güçten kastım sadece maddi değil aynı zamanda manevi güç. Benim çevremde 3 çocuğu ve daha fazlası olan insan yok. Maksimum 2. Maddi açıdan oldukça iyi standartlarda olan bir çevrede büyüdüm. Ve yine ülke standartlarına göre epey yüksek bir kazancım var lakin sorsanız ben de en fazla 2 çocuk yaparım. Manevi olarak başetmem çok zor diye düşünüyorum. İnsan bazen kendinden bile beziyorken, çocuğum bana ihtiyacı olduğunda ona her türlü destekte bulunmak (ödev, ihtiyaçlar, kişisel sorunlarında yardımcı olmak, vs.) epey güç bir iş ve bunu 5-6 çocuğa yetişme konusunda aklım almıyor becerebilene helal olsun :)
Bir de kızdığım aile tipi var: Eve kıt kanaat maaş girer, doğurdukça doğrulur(rızkıyla geliyor sonuçta, ya da illa erkek olacak soy devamı önemli!) Anne/baba sigarasından geri kalmaz mutlaka günde 1 paket içer(tek keyfim bu napayım der) fakat çocuk top ister,okul gezisi ister,kitap ister paramız yok azla yetin derler. Çocuk azla yetinerek büyür, okuyamaz çalıştırılır, başlık parasıyla satılır vs. Böyle ailelere de çok kızıyorum, o çocuğun ailesini seçme hakkı yoktu fakat o anne babanın korunmaları kendi ellerindeydi. Hepsi de kaza kurşunu değil ya o çocukların...O çocuk seni seçemiyor ama sen düşünmeden o çocuğu yaptıysan bakacaksın arkadaş, kendin aç kalcaksın o sigarandan geri kalacaksın ama çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorundasın yani gerekirse 2-3 iş yapıp bakmakla yükümlüsün ama o çocuk 10 yaşında konfeksiyona sanayiye girmeye mecbur değil! Doğurup saldım çayıra mevlam kayıra kendi kendine büyüsün mantığını ben hiç anlamıyorum ve inanılmaz sinirleniyorum.
Başbakanın 3 çocuk doğurun konusuna değinilmiş arada mesajlarda, onun sebebi de çok çok basit:
1.ona oy veren kesimin yarısından çoğu eğitimsiz ve/veya yoksul. Bu kesim çocuk yaptıkça sorgulamayan ailelerden türeyen ve onlara oy verecek olan yeni oy jeneresyonu gelecek.
2.Ülkede genç çalışan nüfusu doğumlarla beraber arttıkça ülkede iş gücü ihtiyacı azalacak ve bu ihtiyaç azlığı da maaşların düşmesine sebep olacak.Çini örnek alın, bir işe 100 kişi alınacaksa 100.000 kişi başvuruyor. Sen 1000 liraya çalışmak isterken 300e çalışmaya razı insan olacağı için işveren 300e sebat eden binlerce adamdan 100 tanesine işini hallettirecek ucuza mal ettiği malı da bir güzel yurt dışına kakalayacak fahiş fiyattan. Eee bu da sevgili başbakanımızın işine geliyor, ama sorgulamayan insanlar bu sebepleri gözardı ediyor ve gaza gelip tavşan gibi doğuruyor.
Burda akıl vermek gibi bir niyetim yok, ama eğer maddi ve manevi açıdan koşullar iyiyse evlat edinilmesi taraftarıyım. Yani 1-2 tane doğurup daha fazla istiyorsa insanlar yurtlardaki o meleklerin hayatını değiştirsin güzelleştirsin sevgilerini onlara versin. Bu benim kişisel görüşüm, ilerde evlenirsem ve mümkün olursa 1 tane doğurup 1 tane de o meleklerden birinin hayatını değiştirmek isterim.