Bilmezden gelmek

tahterevalli23

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2015
84
166
23
38
6 aylik evliyim. Esimin ailesi 3 saatlik mesafede oturuyor. Hic sikinti yasatmadilar diyemem ama bi sekilde unutuldu, omur boyu yuzyuze bakalim dedim bosverdim gitti. Aileme cok ayiplar edildi ama ailem hep yapici oldular beni sakinlestirdiler. simdi baktigimda bana da aileme de normal davraniyorlar. bazen bana cok iyi cok samimi bile davraniyorlar. Ailesiyle facebooktan mesajlasir hep. Gecenlerde seytan durttu mesajlarini okudum. aman allahim nasil fitneler, ortalik karistirmalar...nisanlilik donemimizde mesela butun aile demediklerini birakmamislar benim icin.ustelik esimin suclu oldugu ve onlara bile ben sucluydum dedigi seylerde.sonra ailem hakkinda agir hakaretler. esim bisey dememis de katildigi anlasiliyor.ve en kotusude yakin zamanlarda aramizdaki tartismalardan ailesinin haberi var hatta akil vermisler konus bugun dediklerimi soyle felan diye.bana hic caktirmadan yapiliyor bu ama evimin mahremleri onlarla paylasiliyo demek ki.yuzume boyle olup arkamdan boyle demelerine inanamiyorum.esimede diyemiyorum cunku mesajlarini okudugumu bisin istemiyorum. bunu gururuma yediremem.bir yandan da buz gibi sogudum onlardan. hepside bunun farkinda.gecen geldiklerinde dediler hatta yuzun cok dusuk diye.ne yapmaliyim akil verin?Hic bisey yok gibi davransam da esim evliligimi onlarla paylasmaya devam edecek boyle. Bisey desem anlar okudugumu.Ne yapayim?

Bence okudugunu belli etme ama aynen soguk durmaya devam et. Anlamiyorum bu insanlari ya oglunun evinde mutsuzluk olup geri mi donsun bunu mu istiyorlar?! Eger oyleyse evlendirmeyecekler.

Belki esine kendi problemlerino cozebilecek yasta olduguna dair inceden laf sokabilirsin ama sakin uzatma.

Neden bıldıgını saklayasın kı.
Sen bılmıyo gıbı davrandıkca esın aynı hareketı yapmaya devam etcek.
Bence tavrını koymalısın.Hatalı oldugunu bılmelı.

Benim hakkımda mahalle dedikoducusu gibi dedikodu yapan adamı boşarım.
Yüzüne de söylerim cingar çıkarırım.
Hatta mesajları kaydeder de boşarım elbette.
Hadsiz, yüzüne de tablo, mumluk, yastık, nihaleyi yer.
Yanlış anlamayın eleştirmek icin asla demiyorum ama kocanızı cok merak ediyorum.(merak ediyorum derken size karsi tavrini)her konuda bosuyorsunuz adami. melaike galiba..MasaAllah .rabbim korusun sizi..

6 aylik evliyim. Esimin ailesi 3 saatlik mesafede oturuyor. Hic sikinti yasatmadilar diyemem ama bi sekilde unutuldu, omur boyu yuzyuze bakalim dedim bosverdim gitti. Aileme cok ayiplar edildi ama ailem hep yapici oldular beni sakinlestirdiler. simdi baktigimda bana da aileme de normal davraniyorlar. bazen bana cok iyi cok samimi bile davraniyorlar. Ailesiyle facebooktan mesajlasir hep. Gecenlerde seytan durttu mesajlarini okudum. aman allahim nasil fitneler, ortalik karistirmalar...nisanlilik donemimizde mesela butun aile demediklerini birakmamislar benim icin.ustelik esimin suclu oldugu ve onlara bile ben sucluydum dedigi seylerde.sonra ailem hakkinda agir hakaretler. esim bisey dememis de katildigi anlasiliyor.ve en kotusude yakin zamanlarda aramizdaki tartismalardan ailesinin haberi var hatta akil vermisler konus bugun dediklerimi soyle felan diye.bana hic caktirmadan yapiliyor bu ama evimin mahremleri onlarla paylasiliyo demek ki.yuzume boyle olup arkamdan boyle demelerine inanamiyorum.esimede diyemiyorum cunku mesajlarini okudugumu bisin istemiyorum. bunu gururuma yediremem.bir yandan da buz gibi sogudum onlardan. hepside bunun farkinda.gecen geldiklerinde dediler hatta yuzun cok dusuk diye.ne yapmaliyim akil verin?Hic bisey yok gibi davransam da esim evliligimi onlarla paylasmaya devam edecek boyle. Bisey desem anlar okudugumu.Ne yapayim?
Benzer şeyleri ben de nişanlılık dönemin de yaşadım. Bana da çok iyilerdi hatta mükemmel davraniyoalrdı hatta el üstündeydim ama içten içten hep bişeyler hissediyodum. Facebook mesajlarını okumamla herşey yıkıldı herşeyi kızkardeşiyle yazışmış benimle konuştuklarını benim ona söylediklerimi beynimden vuruldum adeta ne yapıcağımı bilemedim. Ben de senin gibi sustum mesajları okuduğumu bilsin istemedim ama psikolojim mahvoldu nişanlımı çok seviyordum ondan kopmak istemiyordum ama bi yandan o mesajlar gözümün önünden beynimden gitmiyodu. Kardeşi yazdıkça oda susmuş çünkü savunmamış hiç bunlar çok zoruma gitti. Düğüne 1 ay kala bir sinir anında patladım ne var ne yok saydım ağladım hiçbirşey diyemedi, kayınbabamla bir sonraki görüşmemde laf arasında kardeşler arasına girilmez gibi bişey söyledi ve ben hiç bişey söyleyemedim. Şimdiki aklım olsa mesajları görür görmez çatır çatır yüzüne söyler bu işi bitirirdim. Çünkü ben kaldıramadım hala ara ara aklıma gelir, öfkelenirim soğumuyo içim hiçbişekilde.

Esimle gorunurde hic bir problemim yok. Beni cok sever, ben de onu. Ve kendisi benim ve ailem hakkinda atip tutmamis. Yalnizca sessiz kalmis soylenenlere. En buyuk sucu tartismalarimizi yansitmasi. Ama bunun icin bosanmak sacma olur. Buyuk bir suc ama bosanmak oyle kolay olmamali hanimlar. Esimin bu huyunu duzeltmek icin oneri istiyorum ben

Yanlış anlamayın eleştirmek icin asla demiyorum ama kocanızı cok merak ediyorum.(merak ediyorum derken size karsi tavrini)her konuda bosuyorsunuz adami. melaike galiba..MasaAllah .rabbim korusun sizi..
-aldatmak
Kadını istemediği şekilde cinsel ilişkiye zorlamak
Pis olmak
Mahremi yaymak
Çalışmamak
Küfür etmek
Karısına ve çocuğuna sorumluluklarını yerine getirmek
Madde bağımlılığı
Ağır depresyon buhran
Dini baskı

Bak bunlar boşanma sebepleri.
Hem doktrinde hem de mkda kanunlaşmış

Bu konuda da adam bildiğin dedikoducu.
Ben boşar çatır çatır yerim.

Bunlar dışında nadir boşan diyorum..
Kocam da melaike değil, keşke olsa da hep boşamasam..

-aldatmak
Kadını istemediği şekilde cinsel ilişkiye zorlamak
Pis olmak
Mahremi yaymak
Çalışmamak
Küfür etmek
Karısına ve çocuğuna sorumluluklarını yerine getirmek
Madde bağımlılığı
Ağır depresyon buhran
Dini baskı

Bak bunlar boşanma sebepleri.
Hem doktrinde hem de mkda kanunlaşmış

Bu konuda da adam bildiğin dedikoducu.
Ben boşar çatır çatır yerim.

Bunlar dışında nadir boşan diyorum..
Kocam da melaike değil, keşke olsa da hep boşamasam..
Rabbim huzurunuzu bozmasin.

Arkadasim Ben kocama dayanamaz söylerdim açıkçası.bunu içinde saklarsan buyur ve volkan olur.hem kocana hem ailesine kinlenir ve düşman kesilirsin.senin dedikodunu yapan kisileide ara ve nden böyle yaptıklarını mesajlari okudugunu ve cok kirildigini şöyle.kesinlikle içinde tutma.ya herro ya merro derler.herkesin agzinin payini ver kisaca..hic çekinme.

Ben olsaydım;yüzüne vurur çok Şeyler söylerdim.Ben senin karınım;namusunun;en yakın sana benim..Nasıl mahremimizi anlatır;onları konuşturur ve akıl alır uygularsın.kendimide geçtim aileme bunu nasıl yaparsınız.tabiki üste çıkacak uzun müddet küs kalacaksınız ama;bu kavga onun başını aklına getirebilir.Ben eşimi bildiğim için Yaparım dedim.sizin eşinizin karekterini bilmiyorum.Allah yardımcınız olsun.

Bildigini ve sms baktigi ni soyleme ama bi arkadasini ornek goster kocasi boyle boyle yapmis falan ama konular bire bir ayni olmasin sonrada o konu ustune biraz yorum yap boyle seylerin guzel bise olmadini niye baskalari onlarin herseyini bilsinki sonra ben olsam cok uzulurum iyi ki bizde oyle seyler yok ben olsam esimden sogurdum niye o erkegin akli yokmu evlenmeyi biliyosa karisina nasil davranmasini bilmeli bence diyin ama konuyu kendinize getirmeyin eger akli varsa bu konuyu biraz dusunur

Konunun ilk basini okuyunca eski konulari acmaya gerek yok. Nisanlilik doneminde kardesinin yaptigi abuk sabuk yorumlar icin huzurunu kacirmaya degmez diyecektim ama simdi evlilik surecinde ozelinizi paylasmasi hic dogru degil.. mudahale etmezseniz bunsurec devam eder ve aliskanlik haline gelir. Bence acik acik konusmalisinm onun yaptigi senin mesajlari okumandan daha kotu.. uste cikmasina iziin verme. Hesabini sor. Evde yasadiklatimizi nasil baskalarina anlatirsin. Ayni seyi ben yapsam her tartismamizi aileme anlatsam ne dusunursun de..

Back
X