bipolar anneler ???

atmosfer39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
113
77
98
36
Arkadaşlar aranızda bipolar tehşisi konmuş anne veya anne adaylari varmı bana henüz tehşis koyulmadı fakat okuduğum makale ve yorumlarda genelde cocuk sahibi olmanın tehlikeli olduğu yazıyo bu cok kötü bi rahatszlık mı?

bipolar ne demek biraz anlatabilirmisiniz ilk defa burda duydum arastırdım ama pek anlıyamadım

Bnde bipolar olup olmadığına tam emin degilim ama ilac kullanmıyorum suanda sadece anksiyete tehşisi koyulmuştu fakat duygu durumu değişimleri gözlemliyorum ve kiş mevsiminde oluyor bu daha fazla onun dışinda kirma dökme sinirlilik vs yok sadece canım hicbsey yapmak istemiyor huzursuz oluyorum o kadar esimde bana ilk defa sende kisilik bozuklugumu var seni tanımakta zorlaniyorum dedi ve takıntı yaptm kendime acaba dedim 4 senelik evliyim ve cocuk düşünüyoruz

İşte geldim burdayım.

Ne varmış bipolar annelikte ???
Yani anne olduktan sonra ya da olmadan önce kanserde olabilirdim sonuçta o da genetik yatkınlıkla alakalı.
İki tane birbirinden akıllı kızım var ve ben onlara göre dünyanın en mükemmel! annesiyim.
Yani evet fazla hassasız,fena takıntılıyız,kararsızlık abidesiyiz vs.
Ama bunların hiçbiri benim içimdeki ANNELİK duygusuna engel değil.
Allah vermiş bana bu hastalığı ben istememişim ki.
İkinci sınıf insan muamelesi yapmayın lütfen bize.

İşte geldim burdayım.

Yani anne olduktan sonra ya da olmadan önce kanserde olabilirdim sonuçta o da genetik yatkınlıkla alakalı.
İki tane birbirinden akıllı kızım var ve ben onlara göre dünyanın en mükemmel! annesiyim.

fiziksel bi hastalık ile psikolojik bir hastalığı kıyaslamak doğru değil bence.

İşte geldim burdayım.

Kesinlikle katılıyorum size.Annelige engel falan değil.Yasım henüz cok genc hani anne değilim ama bipoları cok arastırmıstım.Ayrıca mani dönemleri inanılmaz bir güç ve enerji.Bana da çok öcü muamelesi görüyor gibi geliyor bipolar

Bnde bipolar olup olmadığına tam emin degilim ama ilac kullanmıyorum suanda sadece anksiyete tehşisi koyulmuştu fakat duygu durumu değişimleri gözlemliyorum ve kiş mevsiminde oluyor bu daha fazla onun dışinda kirma dökme sinirlilik vs yok sadece canım hicbsey yapmak istemiyor huzursuz oluyorum o kadar esimde bana ilk defa sende kisilik bozuklugumu var seni tanımakta zorlaniyorum dedi ve takıntı yaptm kendime acaba dedim 4 senelik evliyim ve cocuk düşünüyoruz
bipolar olup olmadığınıza kendiniz karar veremezsiniz zaten.e teşhis de konulmamış bipolar değilsiniz anksiyete de çok yaygın bir hastalık zaten ve bipolar gibi ciddi değil.gereksiz açılmış bir konu olmuş bu.

Arkadaşlar aranızda bipolar tehşisi konmuş anne veya anne adaylari varmı bana henüz tehşis koyulmadı fakat okuduğum makale ve yorumlarda genelde cocuk sahibi olmanın tehlikeli olduğu yazıyo bu cok kötü bi rahatszlık mı?
Sana da yazayım konu sahibi.
Teşhis bile yok ortada bu neyin merakı?
Bipolar değilsin sen meraklanma olsaydın duramazdın.
Olsaydın acaba ben bipolar mıyım diye buralarda aranmazdın.

İşte geldim burdayım.

İkisi tamamen farklı şeyler
Bu durumda hasta olduğunu %100 biliyorsun ve bile isteye kabullenerek bu hastalığın çocukta da olma olasılığından haberdar şekilde çocuk sahibi oluyorsun

Kansere yatkınlıkta kanser ortaya çıkana kadar durumun farkında bile değilsin. Diyelim 30da çocuk sahibi oldun, 35te de kansere yakalandın. Bu durumda zaten kendin de geneteik yatkınlığını bilmiyorsun ki. Bilerek çocuğuna hastalık vermiyorsun. Öte yandan kanser benzeri fiziksel hastalıkların aile geçmişi olmasa bile herkeste ortaya çıkma olasılığı var. Ruhsal hastalıklar içinse durum çok farklı.

İkisi tamamen farklı şeyler
Bu durumda hasta olduğunu %100 biliyorsun ve bile isteye kabullenerek bu hastalığın çocukta da olma olasılığından haberdar şekilde çocuk sahibi oluyorsun

Kansere yatkınlıkta kanser ortaya çıkana kadar durumun farkında bile değilsin. Diyelim 30da çocuk sahibi oldun, 35te de kansere yakalandın. Bu durumda zaten kendin de geneteik yatkınlığını bilmiyorsun ki. Bilerek çocuğuna hastalık vermiyorsun. Öte yandan kanser benzeri fiziksel hastalıkların aile geçmişi olmasa bile herkeste ortaya çıkma olasılığı var. Ruhsal hastalıklar içinse durum çok farklı.
Evet evet bunların hepsini hatta 5-10 katını bile biliyorum.
Zaten benim tek temennim kimse kanser olmasın,hele bipolar hiç olmasın.
Ama olana da çare yok ne yapalım.Öcü değiliz en nihayetinde.
Ben küçük kızım 1 yaşındayken teşhiş aldım.
Öncesinde bilmiyordum haa bilsem de ihtimale güvenip çocuk doğurmaktan vazgeçmezdim.
Bütün hastalık ihtimalleri bütün insanlarda hep var.
Tabi herkesin fikri kendine.

Ayrıca şunu da söylemeden edemiycem.
Benim ailemde benden başka bipolar yok.4. göbeğe kadar herkesi araştırdım.
Ben genetik geçişle sahip olmadım bu hastalığa.

Kendi kendinize teşhis koyamazsınız; bu durumun tespiti için doktorlarca bazı test ve takiplerden geçmeniz gerekiyor o kadar basit değil.

Forumun bu kısmında bipolar damgalamada beis görmeyenler bol olduğu için, böyle hassas bir konuyu yerinizde olsam buraya açmazdım.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/psikoloji-ruh-sagligi-ve-hastaliklari.33/
Şurada daha sağlıklı yorumlar bulabilirsiniz.

Doktor kontrollü davranıldığı, doğru tarih seçilerek atak dönemleri takip edildiği ve hastanın kendisi de gerekli gayret ve özeni gösterdiği sürece sorun yaşanmıyor.

Ama doktorun dediğinden çıkmayacaksınız;
Ben bir buçuk, iki yılı ilaçsız geçirdim, hamilelikte tek sorun yaşadığım kısım doktorumun "Sigarayı bırakmakla uğraşma, yükünü arttırma" demesine rağmen sigarayı inatla bıraktıktan sonra yaşadığım mini sinir krizi oldu. Bipolar ve hamile halimle sigara bile bıraktım yani daha ne olsun :)) Bunun haricinde sorun yaşamadım; loğusalık döneminde daha yakın takipteydim sadece bu kadar.

Sıfır sorun bebeğimi kucağıma aldım.

Öyle "Zıvanadan çıkarsın ilaçsız ay şöyle" filan diye bir şey yok; tıp artık gayet ileri; en ağır tabloda elektroşok verip atağı durdurma seçenekleri var ve bebeğe hiçbir zararı yok. Tüm bunları doktorunuzla konuşup, takım çalışması ile bu yola giriyorsunuz, sorun yaşamadan yolu kat ediyorsunuz. Buradakilerin abartmalarına bakmayın, yaşamayana sallamak, korku filmi senaryoları yazmak, damgalamak kolay. Bizim milletin hala aşamadığı bi deli(!) kompleksi var nedense.

Şöyle de ekleyelim:

Kendi kendinize teşhis koyamazsınız; bu durumun tespiti için doktorlarca bazı test ve takiplerden geçmeniz gerekiyor o kadar basit değil.

Forumun bu kısmında bipolar damgalamada beis görmeyenler bol olduğu için, böyle hassas bir konuyu yerinizde olsam buraya açmazdım.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/psikoloji-ruh-sagligi-ve-hastaliklari.33/
Şurada daha sağlıklı yorumlar bulabilirsiniz.

Doktor kontrollü davranıldığı, doğru tarih seçilerek atak dönemleri takip edildiği ve hastanın kendisi de gerekli gayret ve özeni gösterdiği sürece sorun yaşanmıyor.

Ama doktorun dediğinden çıkmayacaksınız;
Ben bir buçuk, iki yılı ilaçsız geçirdim, hamilelikte tek sorun yaşadığım kısım doktorumun "Sigarayı bırakmakla uğraşma, yükünü arttırma" demesine rağmen sigarayı inatla bıraktıktan sonra yaşadığım mini sinir krizi oldu. Bipolar ve hamile halimle sigara bile bıraktım yani daha ne olsun :)) Bunun haricinde sorun yaşamadım; loğusalık döneminde daha yakın takipteydim sadece bu kadar.

Sıfır sorun bebeğimi kucağıma aldım.

Öyle "Zıvanadan çıkarsın ilaçsız ay şöyle" filan diye bir şey yok; tıp artık gayet ileri; en ağır tabloda elektroşok verip atağı durdurma seçenekleri var ve bebeğe hiçbir zararı yok. Tüm bunları doktorunuzla konuşup, takım çalışması ile bu yola giriyorsunuz, sorun yaşamadan yolu kat ediyorsunuz. Buradakilerin abartmalarına bakmayın, yaşamayana sallamak, korku filmi senaryoları yazmak, damgalamak kolay. Bizim milletin hala aşamadığı bi deli(!) kompleksi var nedense.

Şöyle de ekleyelim:

:KK15::KK200::KK15::KK200::KK15:

Bipolar değilsiniz, acaba bipolar mıyım diye düşünüyorsunuz doktor takibinde olmanıza rağmen. Bence siz bipolar değilsiniz zaten.

Bipolar değilim. Dönemsel olarak duygu durum bozuklukları yaşıyorum. Zamanında bipolar hastalara verilen ilaçlardan kullandım. Bu konuyla kişisel bağım bu kadar. Yakınlarımda bipolar hastalığı olan çok kişi var. Hastalığın seyrini, ataklarını, teşhis almış kişilerin halini çok iyi biliyorum bu yüzden.

Tıpkı diğer hastalıklar gibi bu hastalık da kişinin karakterine, farkındalığına, hatta zekasına göre değişik şekillerde zuhur edebiliyor. Nasıl ki her anksiyete teşhisi almış kişi aynı şekilde davranmayıp aynı tepkileri vermiyorsa, diğer tüm hastalıklar gibi bipolar kişilerin de hepsi aynı olmaz. Kimi adeta bir deli gibi davranıp kendine ve etrafına zarar verirken, kimi hastalığın bilincinde olup, kendini tanıyıp gayet de sağlıklı bir hayat sürdürebiliyor.

Yani özetle, farkındalığı yüksek zeki bir bipoları, kendini bir an olsun sorgulamayan sığırdan hallice sağlıklı bireye tercih ederim. Vesselam.

Back
X