Kendi kendinize teşhis koyamazsınız; bu durumun tespiti için doktorlarca bazı test ve takiplerden geçmeniz gerekiyor o kadar basit değil.
Forumun bu kısmında bipolar damgalamada beis görmeyenler bol olduğu için, böyle hassas bir konuyu yerinizde olsam buraya açmazdım.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/psikoloji-ruh-sagligi-ve-hastaliklari.33/
Şurada daha sağlıklı yorumlar bulabilirsiniz.
Doktor kontrollü davranıldığı, doğru tarih seçilerek atak dönemleri takip edildiği ve hastanın kendisi de gerekli gayret ve özeni gösterdiği sürece sorun yaşanmıyor.
Ama doktorun dediğinden çıkmayacaksınız;
Ben bir buçuk, iki yılı ilaçsız geçirdim, hamilelikte tek sorun yaşadığım kısım doktorumun "Sigarayı bırakmakla uğraşma, yükünü arttırma" demesine rağmen sigarayı inatla bıraktıktan sonra yaşadığım mini sinir krizi oldu. Bipolar ve hamile halimle sigara bile bıraktım yani daha ne olsun :)) Bunun haricinde sorun yaşamadım; loğusalık döneminde daha yakın takipteydim sadece bu kadar.
Sıfır sorun bebeğimi kucağıma aldım.
Öyle "Zıvanadan çıkarsın ilaçsız ay şöyle" filan diye bir şey yok; tıp artık gayet ileri; en ağır tabloda elektroşok verip atağı durdurma seçenekleri var ve bebeğe hiçbir zararı yok. Tüm bunları doktorunuzla konuşup, takım çalışması ile bu yola giriyorsunuz, sorun yaşamadan yolu kat ediyorsunuz. Buradakilerin abartmalarına bakmayın, yaşamayana sallamak, korku filmi senaryoları yazmak, damgalamak kolay. Bizim milletin hala aşamadığı bi deli(!) kompleksi var nedense.
Şöyle de ekleyelim: