BİPOLAR KARDEŞ VE AİLEMİN BANA TAŞINMASI

Tuvaletini de yatak odasına koyarsınız annen gelince bakar doyurur temizler tekrar kilitler.Olmazmi ?Çünkü biryere vermek istemiyorsunuz tatile göturemiyorsunuz ,kardeşim bisey yaparsa diyorsunuz tek çare annenin kapıyı kitleyip anahtarı alması.sabah bakacak aksam gelince bakar.Yatarken son bi bakıp yatar.Yapacagi işler yarım saatini bile almaz.Baska çare görünmüyor gb

Evet beni de en çok endişelendiren konu bu çünkü evi o hale getirdiğini hatırlamıyordu bile. Yine olmayacağının garantisi yok. Annem çayına suyuna katıyor ilacı ama hala sakin gibi görünmüyor bana
Manide olabilir. Kediye bilinçli olarak zarar verir demiyorum asla yanlış anlamayın ama sağa sola bir şey atarken zarar verebilir.
Kedim hassas demişsiniz, öyle bir ortam onu daha da hasta edecektir. Üstelik güvenli alanı da gitmiş olacak. Veteriner beslendiğinden de emin olacaktır siz uyarırsanız. Üstelik gün içinde de video fotoğraf isteyebilirsiniz.
Sonrasında üzülmemek için bence saat geç olmadan ayarlayın bir yer.

Benim eşim normalde kendi kedimiz dışında kedi sevmez hatta nefret eder dokunamaz.Gelen misafir o kadar küçüktü ki 1 aylik esim yatınca gidip burnuna dokunup onu emiyordu eşimde üzüldü bu duruma.1-2gun sonra oda ilgilenmeye başlamıştı. Gidince üzüldü sanırım suratına bakınca öyle izlenim bıraktı.

Zaten sorun evin dolu olması değil kardeşimin bir şey yapabilecek olması. Annem çalışıyor abim çalışıyor evde kimse olmayacak akşam 7den 5e kadar
Ama siz bunu soylemediniz ki evde kabalikta sandim ..konussaniz kardesinizle kedinin sorumlulugunu alir mi yani konusmadan anlasilmiyor kisiye ve derecesine gore degisir bu durumda mesela benim tanidigim bipolar geciren biri vardi kiz cocugu ona versek bakar ki (simsi duzeldi hastaligi)kendisine zarar vermisligi de var ama huyuna giderek veya en cok kimde sakinlesiyorsa o konusmali

Kediyi normalde çok seviyor her geldiğinde kucağından indirmez ama hiç o dereceye gelmemişti hastalığı ani bir sinirle bir şey yapar diye korkuyorum. Kimseyi dinlemiyor aileye düşman oldu öncesinde dinliyordu annemi

Kedinizi asla orada bırakmayın, bi arkadaşınıza o da olmadı veterinere pansiyona bırakın en azından güvende olduğunu bilirsiniz.

Kardeşinize gelirsek, kendisine yeterli degildir diyerel velayetini almak icin dava acmaniz yeterli. Artik velayeti hanginiz alacaksaniz 1.derece akraba olmasi gerekiyor, mahkeme onayladiktan sonra onunla ilgili tum kararlari vekaleti ve velayeti verilen kisi alabilecek. İlaçlarını yemeğine koyabiiirsiniz ayrıca.

Tekrarlıyorum kedinizi asla onunla aynı evde bırakmayın.

Kesinlikle evde kediyle yanlız bırakmayın bence en uygunu veterinere teslim etmeniz. Cam pencere de açabilirler sıcak oldu diye kimse sizin kadar iyi bakamaz. Birkaç gün stres altında olması daha kabul edilebilir şu koşullarda

Bilmediğim için soruyorum bipolar hastaları saldırgan mi oluyor , anneniz peki o eşyalara böyle zarar verirken annenize verme olasılığı da yok mu

Arkadaşlar ev dolu olunca kedi de eve sığar ama kardeşim dikkat etmiyor pencere açabilir diyor. Bu kediler öyle canlılar ki yanınızda zannedersiniz bı bakmışsınız başka odada benim ki uçarak gidiyor Allah korusun camlarda file yoksa daaha önce kedi bakmamış birine bırakmak çok kötü sonuçlar doğurabilir . Bizim sadece salonda file yok o bile üstten acik olsa ben sürekli tetik halindeyim üstten kaçması için çok uğraşması lazım ama imkansız değil işte . O yüzden asla sorumsuz birine kedini bırakma canından olur

Kediyi evde bırakma. Arkadaşına götür orada kalsın, bana can güvenliği var gibi gelmedi

O üstten açmalar çok tehlikeli, kediler boğulup ölüyor oraya kafaları sıkışıp. Ev kedileri için en büyük tehlikeler arasında :/ Benim de gözüm sürekli onu izliyor üstten cam açıkken bu yüzden

Başıma gelen bir olayı da anlatmak istiyorum bizim ev tamamen fileli bir tek salonda yok birgün çok kalabalık misafir olunca mecbur salonda cam açıldı evde durulmuyor kedimi odasına kapatmıştım . Eşim kapıyı da kitlemis birden acmasinlar diye kardeşim kapıyı açıp içeriye girmiş ve girmesiyle birlikte benim oğlan uçarak salona koşmuştu yani nasıl diyim koridor çok uzun ama iki sn sonra ordaydi hemen camları kapattık Allah korusun o an ben bağırıp anneme cami kapattirmasam ve oraya koşsa atlayabilirdi . Ne kadar gözetim altında da tutsan ki kapıyi kilitledigimiz halde şu noktaya geleceğini tahmin edemezdim . O yüzden lütfen evcil hayvan sahipleri bir yeri filelemeyi eksik etmesin. Biz iki yılda iki üç kere kullandığımız için file yaptirmadik salonaaz kalsın ordan düşecekti

Ay evet salonda iki üç defa anca oturmusuzdur orayı asla üstten bile actirmiyorum ben normalde file yok ve o boğulma olayından dolayı kimse yaşamasın çok korkunç bir durum ya

İki çözüm var, pet otel ya da arkadaş. Hepsine de bir bahane bulmuşsunuz, ne dememizi bekliyorsunuz evde kalsın bir şey olmaz mı diyelim? Madem ev güvenli değil ve kedi başka yerde depresyona giriyor o zaman tatile gitmeyeceksiniz hanımefendi.

Ben kardeşinize üzüldüm belki kedim olmadığı için empati yapamıyorum
Kediye anneniz bakar bence evinde kalsin

Ben tatilimi iptal ederdim. Kedimin sağlığı için daha önce hiç düşünmeden iptal etmiştim. Böyle bir hastalığa sahip bir aile bireyine sahip olmak oldukça zor deneyimler yaşatmiş olabilir. Belki daha önce de birçok kez kendinizden ödün verdiniz. Gitsem de rahat edemeceğim için gitmezdim ve anneme yardım etmeye çalışırıdım

Şok yemezse ömür boyu uğraşırsınız
Sonra 5 yıl düzenli ilaçları alması gerekir süreç can acıtıcı ama yapılması gerekir

Kardeşinizi doktor kararı alıp hastaneye yatırma şansınız yok mu?
Eşyalara zarar vermesi eve zarar vermesi kaçması hoş değil.ileride size de saldırabilir.İsler kontrolden çıkmadan kardeşinizin tedavisini yaptırın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…