- 29 Eylül 2014
- 9.538
- 19.265
- 498
- Konu Sahibi booksmoney
-
Kesinlikle katılıyorum size. Çok üzüldüm kardeşine.benim de iki kedim var. ikisi de canımdır ama açık söyleyeyim kardeşimin psikolojisi bu kadar bitik olsa kedilerin psikolojisini ikinci plana atar, "kardeşim için ne yapabilirim" i düşünürdüm.
Yani kedinizi güvenli bir yere emanet edersiniz, döndüğünüzde bir gün soğuk davranacak, ikinci gün tekrar sırnaşmaya başlayacak size. Kardeşiniz için gerçekten üzüldüm, gencecik çocuk. Umarım iyileşmesi için gerekli adımları atmasına ikna edebilirsiniz.
Olay anında ambulans arayın.Orda razı ederler yatışaKardeşim bipolar ve düzgün ilaç kullanmadığı için şuan kontrol altına alamıyoruz. Sebebi de ilk başlarda annemin benim çocuğum iyi diyerek hastaneye yatırmayı kabul etmemesi. Şimdi bu hastalık fazlasıyla ilerledi saldırgan ve çok öfkeli. 18 yaşını da geçtiği için hastaneye yatırmak kolay değil.
Başlıkta da bahsettiğim gibi asıl derdim şu annemlerin evinde tıkanan borular yüzünden 2 hafta sürecek bir tadilat başlayacak. Ee tuvalet banyo mutfak hiçbirisi kullanılmayacağı için bir süre sana gelelim dediler. Tabii ki annemdir başımın üstünde yeri var anlaşamasakta birde böyle bir durumda gelmeyin diyemezdim fakat kardeşim en son olay çıkardı evde tabak bardak ne varsa kırdı evden kaçtı 2 3 gün sonra telefonunu satmış onun parasını harcayınca bizi aradı alın diye annemlerde aldı. Evlattır atılmaz sonuçta fakat kimse hastaneye yatırmaya ikna edemiyor bi kurula girmesi gerekiyor vs.bu süreçler nasıl oluyor açıkçası bilmiyorum.
Bu hafta tatile gideceğim kedimi de anneme bırakacaktım fakat bu durumda bu bir seçenek değil bir arkadaşımdan rica edeyim diye düşündüm kedime arada baksın diye ama annemler bana taşınacak tadilat başladığı an. Henüz ne kadar süreceğini bilmiyorum bu tadilatın tam olarak. Benim evimde de aynısını yapar mı kırar döker mi ya da bir şey yapsa kedime ne olur düşünmeden edemiyorum. Birde umursamaz ki sormayın camı pencereyi açık bırakır diye muhtemelen tatilim zehir olacak.
Şimdi ben ne yapabilirim hanımlar? Bu konuyu halledemiyorum yarın gece yola çıkacağım bir yanda canımın parçası çok sevdiğim kedim bir yanda ailem ve ruhsal bozukluğu olan kardeşim
Bilmediğim için soruyorum bipolar hastaları saldırgan mi oluyor , anneniz peki o eşyalara böyle zarar verirken annenize verme olasılığı da yok mu
Evet ilaçlarını almadığı için bu hale geldi ve maalesef annemin payı büyük. Beni hiçbir şekilde karıştırmadı. Karışma sen dedi ben her hastaneye yatıralım tedavi olsun bak iyi değil dediğimde.Çoğu bipolarda saldırganlık olmaz. Burada ilaçlarını da almayan olumsuz bir durum var muhtemelen.
Annemler benim evime geçene kadar kedim evimde kalacak ve bi arkadaşımız gelip günlük mamasını suyunu verecek. Annemlerin bana geçmesi gibi bir durum olursa da o arkadaşım evine alacak birkaç gün idare eder diye düşünüyorum.Benim kedim de cok duygusal. Birkaç gün evde kalsam, sonra işe gittiğimde hemen küsüyor, arkamdan kapı önünde miyavda miyav saatlerce miyavliyormuş. Bu yuzden tatile gitmedim bu seneOrtam degisikligine hic gelmiyor, strese girdi cok tuy doktu, yemeden icmeden kesildi. Kelin olaci olsa ben uygulayacagim.
Bu arada evde kedimi ona zarar verebilecek
biriyle,- kardeşim, eşim dahi olsa- birakmam. En kotüsü veterinere birakin, yine sorunlu birinin oldugu evde birakmayin.
Olayın ciddiyetini annemde anladığı için tedavisini olsun istiyor fakat yeniden kaçar gider diye nasıl ikna edeceğini bilmiyor.Kardeşinizin yarın ailenize zarar vermeyeceğının garantisi var mı? Yataklı tedavi olması lazım bir an önce
Yani şöyleki bütün tavsiyelere olmaz demissiniz.Yok maalesef birkaç kere gördüğü insanlara alışmıyor istemiyor ama güvenliğinden endişe ediyorum bu daha kötü
Üstte yazdım bir süre arkadaşım bakacak benim evimde. Ben yokken ailem evime geçerse de kediyi kendi evine alacak ben gelene kadar.Yani şöyleki bütün tavsiyelere olmaz demissiniz.
Arkadaşa veya baska yere bırakamıyoruz depresyona giriyor
Yanimiza alamiyoruz otel kabul etmiyor
Evde birakamiyoruz kardeşten korkuyoruz.
Başka yol yok ki zaten bu 3 secenekten başka. Kardesinizin elini ayağını bağlayamayacagimiza göre bu 3 seçenekten en az korkutucu olani seçeceksiniz. Başka yol yok.
Arkadaşıma bırakıyorum evimin anahtarını bugün o bakacak ben gelene kadar en azından evinden ayrılmazsa fazla strese girmemiş olur diye umuyorum.B booksmoney Tatile gideceğiniz şehirde kedi pansiyonu bulma şansınız var mı? Otelden çıkıp pisinizin yanına gider, her gün görürsünüz, hem bu şekilde kedi de çok fazla strese girmemiş olur
Anladim ama konu sahibi ve ailesi bence kardeş konusunda çok dikkatli olmalı yaptıklarını hatırlamıyor yazmıştı sanırım demekki o an başka bir durum oluyor, annesine birşey yaparsa ben kediden çok anneye takılı kaldım bence böyle bir durum konusulursa hastanın rızasına bakılmadan tedaviye alınabilir araştırmak lazimÇoğu bipolarda saldırganlık olmaz. Burada ilaçlarını da almayan olumsuz bir durum var muhtemelen.
Allah kolaylıklar versin. İlaç ve uygun görülüyorsa hastaneye yatış gerekli. Bipolar hastalarının sorumlu davranması lazım. Kendini takip ve içgörü en önemli şey.Evet ilaçlarını almadığı için bu hale geldi ve maalesef annemin payı büyük. Beni hiçbir şekilde karıştırmadı. Karışma sen dedi ben her hastaneye yatıralım tedavi olsun bak iyi değil dediğimde.
Evde açık camdan düşme kaçma, evde huzursuzluk çıkarsa terörize olma ihtimallerinin yanında veteriner ya da kedi otelinde can sıkıntısı ve iştahsızlık çekmesi daha ehveni şer. Tatiliniz öyle aylarca sürmeyecekse biraz iştahsız oluversin dönünce telafi edersinizVar fakat kedim çok çabuk depresyona giren bir hayvan tanımayan arkadaşımın yanında yemeden içmeden kesilir bu yüzden kedi otelini de düşünemiyorum farklı ortamda hasta oluyor hemen
İyi olur umarım. Doğru olanı yapmışsınız.Kardeşimi zoraki da olsa hastaneye yatırdık maalesef tedavisi bir süre bu şekilde devam edecek ilaç kullanmadığı için.
Çok geçmiş olsun inşallah tamamen sağlığına kavuşsunKardeşimi zoraki da olsa hastaneye yatırdık maalesef tedavisi bir süre bu şekilde devam edecek ilaç kullanmadığı için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?