- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
Yok ben zaten alınmadım. Alınsam yazmazdım. Kendine yazık ediyorsun, bu adam azıcık bebeğini düşünse seni bu kadar üzmezdi. Ailen üzülecek elbette ama kimse senden fazla üzülemez. Hiç olmazsa eşin bir şeyleri görmüş olur.Estagfurulluh kovmadim .Kusura bakmayın .Bu kadar sorunun içinde gerçekten hamileliğin de etkisi ile çok duygusal tepkiler veriyorum .Gerçekten bunaldım artık .Hep benzer problemlerle karşılaşmaktan .Haklısınız .
Bilmiyorum .Kimisi de abartiyorsun falan yazmış .Ben de acaba abartıyor muyum hormonların da verdiği etki ile diyorum .Dün sabaha kadar uyumadım .Ortada 2 çocuk var o yüzden önce eşinizle konuşun ve kendini düzeltmesini isteyin, aile terapistine görünün.
Yazdığınzı her şeyde haklısınız, eşinizin ekndi aklı yok, KV aklı görümce aklıyla yaşıyor. kendi konuşamıyor sizinle kendi kafası olmadığı için onun yerine KV arıyor kızını göndereceksin eşini göndereceksin değil mi diye.... burayı okuyunca 5 yaşında çocukla evlisiniz sandım.
Bana sabah mesaj atmış "tamam gitmiyorum ,otobüsle gitsinler ,ben herkesi karşıma alırım senin için (karşısına alınacak ne varsa) herkes görsün bunu .Sen üzülme falan yazmış .Ben de artık çok geç bu karar için herkesin haberi var .Bu sefer karısı istemedi göndermedi bak olacak ,yetim çocugu sevindirecektik olacak ,ben gaddar olacagim .Daha kayınvalidem dün yolda yiyeceği yemekleri ,orda gezecegi yerleri söylüyor .Şuraya da gider miyiz acaba diyor .Ben asıl meselenin çocuk olmadığını bildiğim icin kızıyorum zaten .Eşim de bunlara çanak tutan ve sebep olan insan zaten .Haklı iken haksız duruma düşmek istemiyorum .Limon geçen beni konundan kovmuştun. Yine aile problemleriydi ve ben o zaman da yazmıştım sana bu sorun sürekli devam edecek diye.
Eşin arlanmaz ve utanmazın teki. Bence artık kesin bir adım atmalısın. Çünkü bu başka türlü laftan anlamayacak.
Eşime söyledim .Ve ben ablamla konuştum senincok sevdiğini söyledi .Bizim bir tane gelinimiz var falan dedi demiş .Sözleri çok süslü ama davranışları facia .Bunu duyunca iki kat sinir oldum .İkiyüzlü .Ve yemin ederim böyle davranmasıni gerektirecek hiçbir şey yaomadim .Bir şey olsa işi düşse beni eşimi arar .Zaten kocası çok sorumsuz .Eşi covid oldu yoğun bakımda yatti.Esim eve gelmedi kaç gün hastanelerde perişan oldu .Ben de hamileydim .Birbirimize yaklasmadik bile hastalık getirebilirdi kendimizi riske attık .Her gün yemekler yaptım ,pastalar yaptım evine gönderdim tepsi tepsi .Çocuklar bana gelsin istersen bu süreçte bende kalsınlar dedim .Her gün aradım .Bunun üstüne yüzüme bakmayinca acaba neyi eksik geldi merak ediyorum .Ben de ona böyle davransam inanın bu kadar sinir olmayacağım .Önceki konularınızda size hak vermiştim.
Görümcenize acayip ifrit olmuşsunuz, dolayısıyla her şey gözünüze batıyor, bunda görümcenizin tavırlarının da etkisi var tabi ki. Kısaca haklısınız. Kocanız deseniz afedersiniz yarım akıllı belli, diğer yarısı da ağız alarak doluyor gibi.
Ama şu hamileyim bana sormadılar bile tavrınız tuhaf geldi. Hamilesiniz, hasta değilsiniz ve henüz doğuma iki ay var. İki günlüğüne gidecekler sadece, burada biraz fazla beklentiye girmemiş misiniz? Yazık yetim çocukları bir görüp gelsinler.
Esim baskasi tarafından yönlendirildiğini asla.kabuk etmiyor .Ya da artık kaniksamis ona normal geliyor .Fikir veriyorlar ,onun iyiliğini düşünüyorlar zannediyor.Önceki konularınızda size hak vermiştim.
Görümcenize acayip ifrit olmuşsunuz, dolayısıyla her şey gözünüze batıyor, bunda görümcenizin tavırlarının da etkisi var tabi ki. Kısaca haklısınız. Kocanız deseniz afedersiniz yarım akıllı belli, diğer yarısı da ağız alarak doluyor gibi.
Ama şu hamileyim bana sormadılar bile tavrınız tuhaf geldi. Hamilesiniz, hasta değilsiniz ve henüz doğuma iki ay var. İki günlüğüne gidecekler sadece, burada biraz fazla beklentiye girmemiş misiniz? Yazık yetim çocukları bir görüp gelsinler.
Ayy valla tavrınızı koyun diyeceğim de bu tür insanlar hiçbir şeyden anlamaz. He diyin geçin deliye konuşur gibi.Merhaba hanımlar .Gerçekten artik delirmek üzereyim ya da ben kafaya çok takıyorum .Önceki konularımi bilen bilir .Bu saatte uyku bile uyuyamıyorum sinirden.
Konuya girersem evlendigimizden beri görüşmelerimizin ucunden ikisinde gorumcem eşimi kenara çekip ,ya da odaya çekip bir şeyler konusuyor.Mesela bir yere gidiyoruz yolda kolundan çekip fısır fısır bir şeyler söylüyor .Ya da kayinvalidemlerdeyiz .Hep birlkte oturuyoruz.Kaş göz yapıp odaya çekiyor .15 dakika gelmiyorlar .Ben de dün ilk defa yanımıza geldiklerinde tavir koydum .Yüzlerine bakmadım.Gorumcem kişisi rahatsiz olduğumu anlasin diye .Eisme de çıktığımızda bir daha ailevi bir mesele konusacaksaniz ki olabilir benim bilmemi istemeyebilir siniz ama beni götürme o zaman .Ben rahatsız oluyorum dedim.Her seferinde kadında beni dışlama çabası .Ben olsam ablam boyle bir şey yapamaz .Eşim yanlış anlar ne cagiriyorsun beni derim .Kardeşler tabikide özel konusmak isteyebilir ama yanimda yapılması hoşuma gitmiyor .Kendimi dış kapinin dış mandalı gibi hissediyorum ..
Diğer bir konu eşimin abisi yok.Vefat etmiş .Yengesi ve yeğenini görmeye gidecekler .İki günlüğüne .İki yaşında çok zor bir kızım var ve 7, aylık hamileyim.Gidecekleri yer 12 saat .Cuma gidip pazar akşam donecekler .3 gün.Bu planlama benim dışımda yapıldı .İzin almak değil ama eşim de dahil kimse bana sen hamilesin çocukla tek kalabilir misin demedi.Kayinvalidem formaliteden bu aksam soruyor.Ben de zaten gidiyorsunuz artık mecbur kalicam dedim.Kendimi yok sayılmış hissediyorum..Abartıyor muyum??
Bir de gorumcemin kızı var.16 Yasinda .Eşim o gelsin dursun yanında dedi.Zaten kız bir n gün dershanede .Ben de tamam akşam dursun en azından dedim.Ablana söyledin mi dedim.Evet.dedi.Dun kayinvalidemlerden kalkarken abla kızı gondereceksin değil mi dedi?Bana bir şey demediniz ki dedi bana bakarak .Bu kadin bizi çağırırken bana hiç bakmayip,beni yok sayıp eşimi davet eden insan.Ben de eşim için sana söylemiş dedim.Yok kesin bir şey demediniz falan dedi.Ben de zor olacaksa ,düzeni bozulacaksa gelmesin dedim.O şirret bakışları ile yine bana baktı.Kayinvalidem kizim nasıl tek kalırsın bu halde falan dedi.Bana bir akıl verin
sinir oldum .Gözüme uyku girmedi .Çok mu abartiyorum ?
Bende çok rahatsiz olurdum açıkçasıEşime karşı esirgemedim .Soyledim.her şeyi .Sen suçlusun .Sen yanlis anlaşılır desen ,odaya ne çekiyorsun beni desen yapamaz bir daha dedim.Ve bu ilk değil daha önce de defalarca oldu .Hep birlikte bir yere gidicez mesela kolundan çekip fısır fısır bir şeyler anlatıyor .Belki benim hakkımda değil ama ben rahatsız oluyorum .Eşim bana bir şey söylese alçak sesle ya d aben söylesem ama ne oldu ne oldu ne var diye hemen sorar .Bunu da söyledim eşime.Ben de odaya dalıp ne oldu ne oldu deseydim o zaman dedim.
canım hamılesın rabbım kurtrsın erkek mılletı tarafına gelınce soz soyletmezler onlar nur nımet onlar ıcın boşanmaya bıle giderler en ıyısı takma ne hallerı varsa gorsun tavrınıda o an ne yapılıyorsa koy zaman gectıkten sonra tavır yapma sana yazık hersey yernde laf sokma bıle yarınde guzeldırMerhaba hanımlar .Gerçekten artik delirmek üzereyim ya da ben kafaya çok takıyorum .Önceki konularımi bilen bilir .Bu saatte uyku bile uyuyamıyorum sinirden.
Konuya girersem evlendigimizden beri görüşmelerimizin ucunden ikisinde gorumcem eşimi kenara çekip ,ya da odaya çekip bir şeyler konusuyor.Mesela bir yere gidiyoruz yolda kolundan çekip fısır fısır bir şeyler söylüyor .Ya da kayinvalidemlerdeyiz .Hep birlkte oturuyoruz.Kaş göz yapıp odaya çekiyor .15 dakika gelmiyorlar .Ben de dün ilk defa yanımıza geldiklerinde tavir koydum .Yüzlerine bakmadım.Gorumcem kişisi rahatsiz olduğumu anlasin diye .Eisme de çıktığımızda bir daha ailevi bir mesele konusacaksaniz ki olabilir benim bilmemi istemeyebilir siniz ama beni götürme o zaman .Ben rahatsız oluyorum dedim.Her seferinde kadında beni dışlama çabası .Ben olsam ablam boyle bir şey yapamaz .Eşim yanlış anlar ne cagiriyorsun beni derim .Kardeşler tabikide özel konusmak isteyebilir ama yanimda yapılması hoşuma gitmiyor .Kendimi dış kapinin dış mandalı gibi hissediyorum ..
Diğer bir konu eşimin abisi yok.Vefat etmiş .Yengesi ve yeğenini görmeye gidecekler .İki günlüğüne .İki yaşında çok zor bir kızım var ve 7, aylık hamileyim.Gidecekleri yer 12 saat .Cuma gidip pazar akşam donecekler .3 gün.Bu planlama benim dışımda yapıldı .İzin almak değil ama eşim de dahil kimse bana sen hamilesin çocukla tek kalabilir misin demedi.Kayinvalidem formaliteden bu aksam soruyor.Ben de zaten gidiyorsunuz artık mecbur kalicam dedim.Kendimi yok sayılmış hissediyorum..Abartıyor muyum??
Bir de gorumcemin kızı var.16 Yasinda .Eşim o gelsin dursun yanında dedi.Zaten kız bir n gün dershanede .Ben de tamam akşam dursun en azından dedim.Ablana söyledin mi dedim.Evet.dedi.Dun kayinvalidemlerden kalkarken abla kızı gondereceksin değil mi dedi?Bana bir şey demediniz ki dedi bana bakarak .Bu kadin bizi çağırırken bana hiç bakmayip,beni yok sayıp eşimi davet eden insan.Ben de eşim için sana söylemiş dedim.Yok kesin bir şey demediniz falan dedi.Ben de zor olacaksa ,düzeni bozulacaksa gelmesin dedim.O şirret bakışları ile yine bana baktı.Kayinvalidem kizim nasıl tek kalırsın bu halde falan dedi.Bana bir akıl verin
İki gün değil üç gün cuma sabah cikacaklar ,pazar gece yarısı gelecekler .Bir günden ne olur diyorsanız hamile ve bebeği olan biri icin olur .Siz nasıl hamiellikler geçiriyorsunuz bilmiyorum .Benim ilk hamielligim de zor geçmişti bu da .Onda da kayınvalide köyde ev yaptırıyordu .Esim hep ordaydi .Onda da yalnız geçirdim .Ben bu adamin çocuğunu taşıyorum sonuçta .Manevi destek ve fiziksel desteğe ihtiyacım olan bir dönemdeyim.Ailemde burda değil .Bekar gibi kendi kararlarini alıp uygulaması size normal mi geliyor anlamadimki .Ya da ben mi çok gerikafaliyim?Bu adam 12 saatlik yola gidicek .Yarım saattlik yere degilki .Tepki vermem neden bu kadar anormal geliyor ?Sorunlu bir hamilelik mı geçiriyorsunuz? Yani diğer konuda haklisiniz ama nasıl 2 gün yalnız kalacağım diye düşünmeniz garip geldi.
Konu sahibi “abartıyor muyum” demiş, ben de abarttığını düşünüyorum.Ne guzel siz yalniz basarabilmissiniz ama her hamilelik ve her insan ayni olmuyor, tipki 5 parmagimizin farkli boyutlarda olmasi gibi. Ben de yapayalnizim esimden baska kimsem yok, ailem yurtdisinda yasiyor. Belki covid yine pik yapacak avrupa turkiyeye kapilari kapatacak ve annem dogumuma bile helemeyecek. Esim de her an yanimda olamayacak malum iş güç, ben bunlari kaldirabilecek gucteyim ama herkes benim gibi, sizin gibi olmayabilir. Cogu arkadasim 6ay olunca cik gel buraya, dogumunu burada ailenin yaninda yap covud pik yaparsa yalniz kalirsin cok zorlanirsin dese de, ben esime bunu yapamam. Son 3 ayimda ne ben onsuz kalabilirim ne de o bensiz. Ve belki erken dogum, farkli bi komplikasyon gelisecek ve de cocugunun dogum surecine yetisemeyecek. Bu kadar detay vermemdeki amac herkesin ayni bakmadigi. Arkadaslarima kalsa yalniz asla olunmaz anne sart, es zaten cok bisey yapamaz gozuyle bakiyolar. Bense e zaten 4 ay kadar dogum iznim olacak, esim de ilk hafta izinli olsa bi sekilde basa cikabiliriz diye dusunuyorum guclu kaliyorum. Ama demek ki bu konu sahibi de gorumce ve es ailesinden dislanmaktan yorulmus, hamileliginde verdigi duygusallikla bunu vurhuluyor. Bence esi normal bi es olsa boyle bi plan yapildi, yalniz kalman sorun olacaksa gitmem dese, konu sahibi kesinlikle git canim bisey olmaz derdi..
Yani yetim kalmış yeğenlerini görmeye gidiyor gezmeye değil onun için anormal de gelmedi. Hiç söylememesi garip ama bana söylemiştir de gideceğim haberin olsun der gibi söylemiştir geliyor.Bana bu konuda anormal gelen başka bir şey var ama olan olmuş artikİki gün değil üç gün cuma sabah cikacaklar ,pazar gece yarısı gelecekler .Bir günden ne olur diyorsanız hamile ve bebeği olan biri icin olur .Siz nasıl hamiellikler geçiriyorsunuz bilmiyorum .Benim ilk hamielligim de zor geçmişti bu da .Onda da kayınvalide köyde ev yaptırıyordu .Esim hep ordaydi .Onda da yalnız geçirdim .Ben bu adamin çocuğunu taşıyorum sonuçta .Manevi destek ve fiziksel desteğe ihtiyacım olan bir dönemdeyim.Ailemde burda değil .Bekar gibi kendi kararlarini alıp uygulaması size normal mi geliyor anlamadimki .Ya da ben mi çok gerikafaliyim?Bu adam 12 saatlik yola gidicek .Yarım saattlik yere degilki .Tepki vermem neden bu kadar anormal geliyor ?
Tek kalırdım gecenin bir yarısı da eşimi arardım rahatsızlandım diyip valla sonra oturur kahvemi içerdim oda kıvranıp dursun öyle derdim.Merhaba hanımlar .Gerçekten artik delirmek üzereyim ya da ben kafaya çok takıyorum .Önceki konularımi bilen bilir .Bu saatte uyku bile uyuyamıyorum sinirden.
Bu olayı ilk annesi gündeme getirdi ben ondan duydum . Biz gidicez x e de söyleyeyim de bakalım ona göre falan dedi .Sonra ablasi da var .İzin alabilir misin falan dediler.Esim de alamam dedi.Ablasi bastırdı .Bir gün bile alana olur falan diye ama laf 12 saatlik yola gidecekler zaten gidiş dönüş 1 gün oluyor .Nasıl 1 gün izin olacak ?Sonra biz evimize geldik .Gidecek misin sen de dedim eşime.Nasil gideyim izin alamam dedi .Sonra birkaç gün geçti baktım izin almaya çalışıyor .Telefonda ben haftaya iki gün izin almak istiyorum dedi.O zaman öğrendim .Ve bana bir şey sormadı.Sorsa neden sormadı diyeyim ?Yani yetim kalmış yeğenlerini görmeye gidiyor gezmeye değil onun için anormal de gelmedi. Hiç söylememesi garip ama bana söylemiştir de gideceğim haberin olsun der gibi söylemiştir geliyor.Bana bu konuda anormal gelen başka bir şey var ama olan olmuş artik
Sormuştur demedim zaten söylemiştir dedim. Ki baya gideceğini söylemiş işte. Her şey sizin yanınızda olmuş? Neden konu açıyorsunuz anlamadım farklı fikirleri kabul etmeyecekseniz?Bu olayı ilk annesi gündeme getirdi ben ondan duydum . Biz gidicez x e de söyleyeyim de bakalım ona göre falan dedi .Sonra ablasi da var .İzin alabilir misin falan dediler.Esim de alamam dedi.Ablasi bastırdı .Bir gün bile alana olur falan diye ama laf 12 saatlik yola gidecekler zaten gidiş dönüş 1 gün oluyor .Nasıl 1 gün izin olacak ?Sonra biz evimize geldik .Gidecek misin sen de dedim eşime.Nasil gideyim izin alamam dedi .Sonra birkaç gün geçti baktım izin almaya çalışıyor .Telefonda ben haftaya iki gün izin almak istiyorum dedi.O zaman öğrendim .Ve bana bir şey sormadı.Sorsa neden sormadı diyeyim ?
Tamam da siz fikir beyan etmrmissiniz ki.Ben zaten hepsini okuyorum ,beğeniyorum hatta okur okumaz .Kararını vermiş ,söylemiş diye yaptığı şey bana göre doğru olmuyor .Yetim kalan yegenini 5 yıldır görmüyor .Ben 2 ay annemlerin yanındaydım .Çok ozlediyse o zaman da gidip gorebilirdi .Ben düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum .Sormuştur demedim zaten söylemiştir dedim. Ki baya gideceğini söylemiş işte. Her şey sizin yanınızda olmuş? Neden konu açıyorsunuz anlamadım farklı fikirleri kabul etmeyecekseniz?
Her hamilelik farklıdır. Kişinin yaşı, genetik mirası, hastalıkları vb nedenlerle herkesin hamileligi bir olmaz.. Ne guzel sizinki iyi geçmiş ama abartıyorsunuz diye karşıdakinin hamileliğini basite indirgemek yanlış olur. Ayni kişinin tum hamilelikleri bile farklıdır. Not: Bende 2 kez doğurdum.Bence abartmışsınız ben 37.haftaya kadar çalıştım halbuki 32. Haftada kontrolde doktorum rahmin kuculup daralmaya başlamış doğuma hazırlıklı ol demişti yine de 5 hafta daha çalıştım.Arkadaslarim esim çalışırken doguracaksın derlerdi.Müdürüm bile her gun sanki bugün doguracakmışsın gini hissediyorum derdi siz anlayın ne kadar şiştiğimi.Gezmemi alisverisimi bile o 5 haftada yaptım.ustelik 5. Haftadan itibaren kanamalı bir gebelikti iğne fitille geçirdim kalan 35 haftayı.Allah ol dedikten sonra eşin yanındayken olur.Ise gidince ferahlıyordum evde tıkılıp kalamadım en fazla yolda doğum başlar hastanemi arayıp ambulans cagirirdim.Kendinizi gebelik konusunda çok kasıp strese girmeyin.(2 gebelik yaşadım bu arada tecrübeliyim)Gorumceniz için birsey diyemem o ayrı bir konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?