bir akıl verin kardeşim iyice saçmaladı

DeNtiN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
163
13
98
43
Kocaeli
kardeşim diye bahsettiğim kişi en en en yakın arkadaşım aslında ama kardeşten öteyiz onunla. 17 yıldır falan arkadaşız. neyse... kardeşim çok hassas çok romantik adeta melek gibi prenses gibi bir kızdır. küçüklüğümüzden beri birbirimize evlilik hayellerimizi anlatırdık her şeyin çok güzel ve kusursuz olmasını ister bunun hayalini kurardı her şeyi planlamıştık hatta onlarca kez birlikte :) istenme evde, söz bahçedeki çardakta, nişan güzel bir mekanda, bohça alışverişi, kına, bekarlığa veda, hikaye çekimi, düğün balayı vs. vs. her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü. gelgelelim kardeşimin odun sevgilisi kariyer sevdasına kapıldı. yok yüksek lisans yok doktora yok askerlik bilmem ne derken kardeşimin çevresindeki bütün arkadaşları (ben de dahil!) sözlendi nişanlandı evlendi... şimdi nihayet bizim öküzün (kardeşimin sevgilisi!) aileleri tanıştırma gibi bir niyeti varmış. ne güzel di mi bütün hayalleri gerçekleştirebileceğiz dedim ama öyle olmadı kardeşim "çevremdeki herkes hayalimdeki nişan düğün vs. yi yaşadı hevesim kalmadı bu yaştan sonra amma meraklıymış gibi olucam bazı şeyler o zaman güzel olucaktı şimdi eğreti durur istenme-söz-nişan bir arada olacak, bohça falan istemiyorum, kına bekarlığa veda asla yapmam, düğün de istemiyorum nikah kıyılsın yeter" diyor :(( ama ben hayalindeki şeyleri yaşasın istiyorum laf dinletemiyorum arkadaşlar onu bu düşüncelerden nasıl uzaklaştırabilirim bi akıl verin saçmalıyor resmen :((

kardeşim diye bahsettiğim kişi en en en yakın arkadaşım aslında ama kardeşten öteyiz onunla. 17 yıldır falan arkadaşız. neyse... kardeşim çok hassas çok romantik adeta melek gibi prenses gibi bir kızdır. küçüklüğümüzden beri birbirimize evlilik hayellerimizi anlatırdık her şeyin çok güzel ve kusursuz olmasını ister bunun hayalini kurardı her şeyi planlamıştık hatta onlarca kez birlikte :) istenme evde, söz bahçedeki çardakta, nişan güzel bir mekanda, bohça alışverişi, kına, bekarlığa veda, hikaye çekimi, düğün balayı vs. vs. her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü. gelgelelim kardeşimin odun sevgilisi kariyer sevdasına kapıldı. yok yüksek lisans yok doktora yok askerlik bilmem ne derken kardeşimin çevresindeki bütün arkadaşları (ben de dahil!) sözlendi nişanlandı evlendi... şimdi nihayet bizim öküzün (kardeşimin sevgilisi!) aileleri tanıştırma gibi bir niyeti varmış. ne güzel di mi bütün hayalleri gerçekleştirebileceğiz dedim ama öyle olmadı kardeşim "çevremdeki herkes hayalimdeki nişan düğün vs. yi yaşadı hevesim kalmadı bu yaştan sonra amma meraklıymış gibi olucam bazı şeyler o zaman güzel olucaktı şimdi eğreti durur istenme-söz-nişan bir arada olacak, bohça falan istemiyorum, kına bekarlığa veda asla yapmam, düğün de istemiyorum nikah kıyılsın yeter" diyor :(( ama ben hayalindeki şeyleri yaşasın istiyorum laf dinletemiyorum arkadaşlar onu bu düşüncelerden nasıl uzaklaştırabilirim bi akıl verin saçmalıyor resmen :((

bence evleneceği adamın kariyer hayatı eminim ki sizin çocukluktan kalma hayallerinizden daha önemlidir kardeşinizin sevgilisinden öküz diye bahsetmişsiniz ama sonuçta evleneceği adamın işine göre yaşam standartlarının kalitesi belli olucak bu nedenle yüksek lisans, doktora bunlar çok önemli askere gitmedende evlenmek istememesi çok normal.. hal böyle olunca da zaten aklı başında bi kadının nişanmış,kınaymış bohça alış verişiymiş bunları takıcağını hiç zannetmiyorum evlilik aşaması nedir ki güzel görünür göze ama insana yorgunluktan başka bi katkısı olmaz. bence bunları istememekle en iyisini yapıyor kardeşin zaten evlendikten sonra bunların fazlasıyla telafisini yaparlar

Konu sahibine hak veriyorum kardesin simdi onu istemem bunu istemem diyor ama bence tüm hayalindekiler icinde kalir cünkü söz nisan kina vs gibi seyler tatli telas onun yorgunlugu bile bence ayri bir güzellik bu benim düsüncem sanirim senin su an yasadigini bende yasadim kardesimle ve bu yüzdende seni iyi anliyorum umarim hersey gönlünüzce olur... Yinede herseyin en önemlisi kardesinin mutlulugu allah herseyin hayirlisini versin insallah AMIN

kariyer sahibi olmak istemenin neresi kötü sorması ayıp?? :44: bence bu zamanın şartlarında gayet isabetli bir karar almış o kişi kariyer sahibi olmak istemekle..... herkes kısmetinde ne varsa onu yaşar... onun için hayırlı olanı istemek bi kenara onu istemiyo bunu istemiyo diyorsunuz... hevesi kalmamış olabilir çok normal.. :19: iyi bir mesleğe sahip olan bi eşi olduktan sonra çoğu evlinin içinde ukte kalan şeyleri yaşicak olması daha güzel birşey değil mi... yukarda arkadaşımın dediği gibi hayat standartı iyi olmuş olucak.. bence bunu eleştiri olarak yazmamalıydınız.. akıl alıncak bişey görmedim ben burda.. ne mutlu ki işi gücü olan bir insanla yaşatını birleştiricek arkadaşınız.. madem kardeşsiniz, böyle bi zamanda böyle bi eş bulduğu için onu tebrik etmelisiniz......

Kendi istekleriniz için arkadaşınızı zorlamayın derim
İstemiyorsa istemiyordur
Kendileri mutlu olsunda kına,düğün eksik kalsın

aslında istiyor da artık geçti benden gibisinden utanıyorsa çabuk ikna olur zaten.

onun dışında çok ısrar ettiğin halde istemediğini söylüyorsa gerçekten istemiyordur zorlama bence.

Son düzenleme:
kardesin gercekten istemiyor olabilir bazi insanlara bu gibi isler gereksiz gelebiliyor bi zaman sonra..
nikahini yapsin ama mutlaka bir gelinlik giyip fotograflarini cektirsin..

kardesin gercekten istemiyor olabilir bazi insanlara bu gibi isler gereksiz gelebiliyor bi zaman sonra..
nikahini yapsin ama mutlaka bir gelinlik giyip fotograflarini cektirsin..

Seni kırmak istemiyorum ama bu konuda çocukça düşünen sensin bence fiori arkadaşımında dediği gibi ona kesinlikle katılıyorum her sözüne. İnsan her yaşta aynı şeyi her zaman aynı duyguları hissetmez o zaman öleydi şimdi farklı düşünüyor bence buna sen alışmalısın asıl hassas olan sensin ama kırılma emi amacım kırmak değil seni anlıyorum çok seviyosun yakınsın ama bu demek arkadaşının hayatını ele almak istemek değil o şuan farlı düşünüyor saygı duy ne olursa olsun yanında ol öpüyorum.

ayrıca sevgilisine öküz demen çok yanlış benim 23 yıllık ilkokuldan beri yakın olduğum dostum kardeşim canım arkadaşım bile asla eşime böle bişey diyemez evlenmeden öncede diyemezlerdi bu da yanlış...enişten olacak o senin yüzüne bakacaksın dememelisin...

ne mutluki kariyer peşine düşüp adam gibi yaşatabilecek senin kardeşini adam olmasa o kariyer peşindeyken kardeşinin unutmuş olmamasıdır.Arkadaşınında istememesi yaşım ilerledi bana yakışmaz gibisinden bişey yoksa istemediğinden değil ikna edebilrsin bence yada süpriz yap sen düzenle bişeyler daha çok hoşuna gidebilir...

yav mühim olan evlenmeleri, boşverin bu ayrıntıları. ayrıca adam bir yandan kariyerini de düşünmeyecek de ne yapacak? ondan sonra bir baltaya sap olamadı dersiniz :D kadınlara yaranmak zor cümlesini kurdurtmayın bence adama

cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar

öncelikle kardeşimin sevgilisine öküz dememin daha doğrusu içten içe kızgın olmamın sebebi bunca senedir birlikteler daha anca aileleri tanıştırma gibi bir muhabbet yapması ve öyle olmasa da bu süre içinde kızcağızı oyalıyormuş gibi bir tablo oluşması. sonuç olarak sen ciddiysen zaten zorla evlendirecek olan yok ama karşında kardeşim gibi hassas bir kız varsa en azından o arada bi aileleri kaynaştırmak için adım atabilir ya da kendi aralarında bir yüzük takabilirdi diye düşünüyorum ama o resmen kariyer uğruna evliliği değil kardeşimi erteledi gibi bir his uyandırdı bende bilemiyorum her neyse şahsi kanaatim bu...

ve kardeşimin bu hayallerini gerçekleştirmeyi gerçekten istemediğine değil de "bu saatten sonra ne kıymeti var ki" şeklinde bir tribe girdiğini düşündüğüm için bu inadını onu kırmadan ve üstüne gitmeden nasıl kırabilirim diye danışmak istemiştim yoksa tabi ki her şeyin hayırlısı o nasıl isterse öyle olacak...

teşekürler hepinize tekrar.

cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar

öncelikle kardeşimin sevgilisine öküz dememin daha doğrusu içten içe kızgın olmamın sebebi bunca senedir birlikteler daha anca aileleri tanıştırma gibi bir muhabbet yapması ve öyle olmasa da bu süre içinde kızcağızı oyalıyormuş gibi bir tablo oluşması. sonuç olarak sen ciddiysen zaten zorla evlendirecek olan yok ama karşında kardeşim gibi hassas bir kız varsa en azından o arada bi aileleri kaynaştırmak için adım atabilir ya da kendi aralarında bir yüzük takabilirdi diye düşünüyorum ama o resmen kariyer uğruna evliliği değil kardeşimi erteledi gibi bir his uyandırdı bende bilemiyorum her neyse şahsi kanaatim bu...

ve kardeşimin bu hayallerini gerçekleştirmeyi gerçekten istemediğine değil de "bu saatten sonra ne kıymeti var ki" şeklinde bir tribe girdiğini düşündüğüm için bu inadını onu kırmadan ve üstüne gitmeden nasıl kırabilirim diye danışmak istemiştim yoksa tabi ki her şeyin hayırlısı o nasıl isterse öyle olacak...

teşekürler hepinize tekrar.

canım işin içine aileler girince ikili ilişkiden çıkıyo ve zamanla bişeylerin cılkı çıkıyor onu düşndüğünden öyle uzatmıştır....

işin içine aileler girince ne olacaktı sence.
aman ne güzel siz gezin tozun keyfinize bakın bize de baklariz falan mı diyeceklerdi.
hemen başlamazlar mı ne zaman .. eee hadi artık ... noluyo ama...
enişten bunları bildiği için ve doktora askerlik vs. zor ve yorucu bu dönemleri daha huzurlu atlatmak için aileleri karıştırmamıştır.
arkadaşın da ona inanmış güvenmiş ki beklemiş. güveni de boş çıkmadığına göre oyalama falan yokmuş yani.
demeki enişte odun yada öküz değilmiş. oyalamamış çok sevdiğin arkadaşını. üzülme sen.
onlar birlikte karar vermişler öyle uygun bulmuşlar.
çocukluk hayalleri büyüyünce değişir genellikle. demekki kardeşin büyümüş canım sen de büyü artık.
sen bunları çok mu kıskandın acaba.

Israr etmeğe devam et. Geçte olsa o duyguları heyecanı yaşamalı. Hiç bir hayalini gerçekleştirememiş olmak kadar acı bişey yoktur bu durumda. Hayallerini gerçekleştirerek evlensin iyiki yapmışım diyecek çünkü birdaha bu güzellikleri yaşamayacak. Yapmadığına Pişman olmadan ikna et. Hatta bu yazılanları okut. O na söyle herkes yaşamış olabilir o mutluluğu ama kendiside yaşamayı hakediyor. Bunu bilsin başkaları yaptı diye vazgeçmesin hayallerinden.

Back
X