Bir akıl verin!

edlammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
989
853
103
33
Hanımlar merhaba.Özellikle evli ablalarimdan kışkırtmadan akıl istiyorum.Zaten aklım yeterince dağınık.
Sorunum erkek arkadaşımın annesiyle benim aramda istemsizce yarattığı husumet.Nişan bile erteledik şu tartişma için.
Annesiyle telefon konuşması hariç tanışmış değilim.Zamanından beri nişan bohçası istemediğimi, annesine zamanı gelinceye kadar bu konudan yavaş yavaş bahsetmesini istedim.Annesine diyemedi.Bundan kavgalar ettik.
Sorun bir don iki atlet almak değildi.Sorun benim ne istediğimin ya da istemediğimin önemi olmaması.Bana edebildiği lafları annesine diyememesi.Annesi heves ediyor neyse kırmayayım, erkek arkadaşim da arada kalmasın aramız bozulmasın diye tamam yapsın ben de bir şeyler yaparım dedim.Ama hala bu konuda ona ve annesine içerliyim.Bilmiyorum belki ben abarttım uzattım bu konuyu ama benim takıldığım noktayı siz anliyorsunuzdur.

Geçen de annesi beni arayip kavga etmeyin kizim nolcak yani ölmezsiniz ya ramazandan önce nişani yapalim gibi sitem etti bana.Ya da inanin ben artik kadını yakından tanimadan ona cephe aldim.Bilmiyorum bile.
Bugünkü tartişma sonucu bana aynen şunu dedi.”Sen beni ölene kadar annemden uzaklaştıramazsın, ancak sen uzaklaşirsin bunu kafana sok.”
Aşiri kırıldım, sinirlendim.Ve ayrıldım.Sen şimdiden nasıl beni annenle kıyaslayıp gidecek olan sen olursun temali konusabiliyorsun, ne cürretle diyerek.
İki bucuk aydır bohça muhabbetinden çıkan bu anne aşkı beni yipratti.Ben şimdiden sanki benim sözümüm fikrimin değeri yokmuş gibi hissediyorum.Sanki aileyle ilgili bir sorunda benim esamem bile okunmayacakmiş gibi.
Erkek arkadaşimin bana cok düşkün olduğunu ailem de ben de biliyoruz ama ne bileyim, annesi tabiki sevecek, sayacak, ben de gönlü olsun diye hiç yapmayacağim bir şeyi yapmayı kabul etmişim.Hiç değerim bilinmiyor.Annesi iki yazma üç patik aldi diye o kadar cabaliyor heves ediyor oluyor.
Ben mi abartip, kıskaniyorum?Bana böyle hissettiren annesiyle aramda yarattiği konum mu sizce?

Son düzenleme:
Değişik kadın...

Telefon dışında gelin adayıyla görüşmemiş bile...

Ramazan’dan önce nişan yapalım diyor...

Yangından mal mı kaçırıyor nedir?

Bu süreçte böyle şeyler hep olur
Ama dediklerinden sonra ;
Seni gerçekten seviyor mu ?
Sorusu aklıma geldi [•^_^•]

Bu bohça işlerini falan anneler kendi arasında konuşur normalde. Ona göre kararlaştırılır. Bu basit konu niye bu kadar alevlenmis anlamadim. Erkek arkadaşınız gardını şimdiden almış. İşiniz zor.

Ayrilmaniz iyi olmus. Bu konuyu bile böyle büyütecekseniz dügüne kadar ve ondan sonrasi neler neler olurdu. Lütfen kararinizdan dönmeyin

Bu süreçte böyle şeyler hep olur
Ama dediklerinden sonra ;
Seni gerçekten seviyor mu ?
Sorusu aklıma geldi [•^_^•]

Nişanlanacak olan annen mi?Hevesini alamamiş herhalde.Bir organizasyon yapalim da annenle babana hevesini alsin şu kadın yazık da o da biz de rahatlayalim diyerek annesine laf attiğim için o da ipin ucunu kaçirdi bile isteye bence.

Ben daha yüzyüze görüşememiş olmanıza takıldım öncelikle. Daha isteme bile olmamış, bohça savaşları başlamış. Bu kadar abartılacak bir mesele olmadığını düşünüyorum bohçanın. Nişanlınız böyle bir konuda bile gemileri yakıyorsa, sandığınız kadar size düşkün değil mi ne?

Bu sorunlar hep oluyor
O evrelerden geçtim
K.valide gelin olmak ister
Ama ayrılık noktasına ne gerek vardı

Ayrilmaniz iyi olmus. Bu konuyu bile böyle büyütecekseniz dügüne kadar ve ondan sonrasi neler neler olurdu. Lütfen kararinizdan dönmeyin

O sürekli annesinin isteklerine ben istemediğim halde hayir diyemediği için ben de büyütmeye devam ediyorum sanırım.Artik iyice inat oldum ben de.

Bohça vs. Formalite işler
Olsa nolur olmasa nolur
Sevginizden emin olun
Ömür geçer evlilikte

Gercekten bu sandik, bohca isleri falan cok gereksiz ya.. Asla kullanilmicak, bosa masraf edilen seyler oluyo icinde de... istememekte cok haklisin

Valla artik ben de öyle düşünmeye başladim.Ya da bana düşkün ama anasina daha daha daha düşkün.

Komik bi tartışma gerçekten ...
Daha yüzyüze bile konuşmamışsınız ama sonuç:bohça ayrılık getirdi ...
Bohça kadar sevemediniz mi birbirinizi ?
Bi orta yol bulunurdu.
Duyduğum en tuhaf ayrılık sebebi bu olabilir.

Gercekten bu sandik, bohca isleri falan cok gereksiz ya.. Asla kullanilmicak, bosa masraf edilen seyler oluyo icinde de... istememekte cok haklisin
Farkli şehirlerdeyiz.Ben haftanın 6 günü calişiyorum.Benim bohça yapacak vaktim bile yok zaten.

Ayrılık sebebi bohça dolaylı olarak aslında.Alt metinde benden daha cok annesinin bohça hevesine verdiği değer yatiyor.Bana uzaklaşacak olan sen olur diyecek kadar.

O sürekli annesinin isteklerine ben istemediğim halde hayir diyemediği için ben de büyütmeye devam ediyorum sanırım.Artik iyice inat oldum ben de.

Siz bana deger verilmiyor diye dert yaniyorsunuz. Ama aslinda eski geleneklerde bu bohcalar deger verildigi icin özenle secilir ve hazirlanir. Siz daha nisan olmadan gelin-kaynana güc savasina girmissiniz hic sebeb yokken. Ama ayrilmaniz su konu da iyi olmus: iki tarafa da bu tutumla huzur olmazdi. Iki tarafa da gecmis olsun

Farkli şehirlerdeyiz.Ben haftanın 6 günü calişiyorum.Benim bohça yapacak vaktim bile yok zaten.

Zaten asil takildigin konunun bu olmadigini anladim sen erkek arkadasinin tavrina kirilmissin, aslinda ortada annecilik yapacak bi durum da yokmus, konusarak orta yol bulmaya calismasi gerekirdi..

Bohça bohça diye tutturduğu şeye namazlık, patik ve yazma koymuş zaten şimdiye kadar.Yani öyle geleneksel, yöresel, top top bohçalar yapmalıyız adetimizdir gibi bir durum da yok ki.

Kadınla yüzyüze tanışmamış olman çok garip patiğe kadar heves eden kadın seni görmeye heves etmedi mi yani?
Neyse sen çok kaprisli geldin bana tamam okey çiftin istedikleri olmalı ama bi bohça bi sandık da dünya meselesine dönmesin yani bi zahmet.

Ayrılık sebebi bohça dolaylı olarak aslında.Alt metinde benden daha cok annesinin bohça hevesine verdiği değer yatiyor.Bana uzaklaşacak olan sen olur diyecek kadar.
Bizim nazarımızda normal olan şeyler 50+ yaş için büyük önem arz edebiliyor.
Bohça gibi ...
Olan olmuş artık.
Nişanlınızla bu sadece fragman,
Daha büyük sorunlar yaşanırdı sanırım.
Hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…