Bir akıl verir misiniz ?

Bu durum için yorum yapmayacağım ama genel olarak duruşun belli olsun. 300 ona 500 ötekine derken ipin ucu kaçıyor ve bir süre sonra yaptığın iyilik değil görev oluyor. Hatta psikolojik olarak sen bile öyle hissetmeye başlıyorsun. Bu işin sonu yok ,olan senin emeğine olur.
Bence kendine yatırım yap. Kendin için borca gir. İsteyen olursa borcum var dersin.

Meslek sahibi olman para kazanman suç olmuş resmen. Herkes kendi yaginda kavrulsun. Kimseye bir kurus gonderme artik. Bunun sonu gelmeyecek emin ol. Hayir demeyi ogren

Hayır demek sizi kötü biri yapmaz. İnsanların beklentilerini karşılamadığınızda vicdan azabı hissetmeyin. Maalesef insanların çoğu vampir gibi, hayır diyemeyen yumuşak huylu birinin kokusunu aldıklarında birşeyler istemeyi kendilerine hak görüyorlar. Kullanıldığınızı farkedip sınır çektiğinizde ne nankörlüğünüz kalıyor ne kötü kalpliliğiniz. Hep borç verdiğiniz birine bir iki kere hayır deyin bakın nasıl üzerinize geliyorlar. Hesabı hep sizin ödediğiniz bir ortamda alman usulü yapın bakın nasıl yüzler düşüyor. Tekrar söylüyorum hayır demek sizi kötü biri yapmaz ne derlerse desinler dirayetli olun bu konuda

Ablacım 5 kuruş gönderme herkes ayağını yorganına göre uzatsın .Araba ev parası biriktir .Yada al taksite yatır.
Birinin evi var almış hani senin neyin var .
Sen onlardan daha muhtaç durumdasın .
O işler öyle olmuyor iyi abla olsalardı para biriktir derlerdi .
Acıma acınacak hale gelirsin .
Bi dene bakalım taksitle ödeyin borcunuzu kredi kartım dolmuş ödeyemedim diye senden kötüsü olmaz.
Biriktir biriktir daha evleneceksin .Bi hesap çıkar bakalım kaç paraya ihtiyacın var onlarınki gibi bir düzen için .

siz de bir ev alın ya ada araba bir borca girin. soranlara da borcum var kredi ödüyorum dersiniz. Malesef alıştırmışsınız. bu yolla kimseyi kırmadan bu alışkanlıktan vazgeçirirsiniz.
Eğer imkanınız varsa annenizin dediği gibi 300-400 tl verebilirsiniz ya da mesela halısını ben alayım perdesini ben alayım hediyem olsun vb birşey teklif edebilirsiniz. sonrasında hemen birşeyler alın hem birikim de yapmış olursunuz

Ben kendi fikrimi söyledim. Öksüz veya yetim demedim çocuk sevindirmek sevaptır dedim. O sizin düşünceniz bana da kimse al demez ama benim maddi durumum çok daha fazlasına izin verse eminim yiğenlerim için hep daha fazlasını yaparım.

Ablanızda olmasaydı tamm yeğeniniz için son bir yardım derdim ama ablanızın altını varmış zaten. Sizin herkese gönderdiğinizi ve geri ödemedikleri için kolaya kaçmış ablanız. Hem pastam dursun hem karnım doysun . Yapmayın valla sizin ihtiyacınız olduğunda kimseden 1 kuruş bulamazsınız. Ama yeğeniniz için varsa sadece 500 tl gönderebilirsiniz. Tamamını asla.

oda hediyesi niyetine gönderirdim
ama
anneme uyarırdım
bundan sonra sen dahil kimseye para gönderemem
herkes kendi cebine göre hareket etsin derdim
ayrıca icra artık öyle kolay kolay gelmiyor
atlamayın hemen icralık olacak diye
adamın ailesi yok mu sizene

Ablanız ev almış. Sizin eviniz var mı peki? Ha eğer sizin eviniz yoksa ya da ev alacak kadar paranız yoksa ablanız sizden zengin demektir. Bu durumda da yardım yapmanız saçma.

Sizi suistimal eden yeğeniniz değil ablanız. Onun hatrina bir kereligine 500 tl verin. Ama ablaniza bunun son oldugunu söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…