Bir akıl verir misiniz?

söylediklerinizin her kelimesi çok doğru. Ben şu an dediğiniz gibi davranıyorum. Ama konuda da belirttiğim gibi içimde hala kavgam devam ediyor. Çok yıprandı sinirlerim.
Zamanla umursamamayı, dıştan he deyip içten bildiğinizi yapmayı başaracaksınız merak etmeyin. Içsel kavgaya dönüşmemesi adına sıcağı sıcağına içinizi rahatlatacak şekilde davranın olaylar olduğunda. Ev temizlenecek dendiğinde gündelik gelen birisini bulalım sana deyin ki yapmayacağınızı bilsinler gibi gibi durumlarda politik davranmayı öğrendikçe yağlarınız erimeye başlayacak sdfsfs🤣
 
Şöyle bir durum var. Hanımlar kendi ailelerini bir köşeye koyamıyorlar. Ama eşten bu isteniyor.

Kendi aileniz geçimli insanlar olarak söylüyorsunuz. Çünkü eşiniz size onları hiç şikayet etmedi sorun çıkarmadı. Kendi ailenize yapılanları hazmedemiyorsunuz. Ama eşinize sürekli kendi ailesini şikayet ediyorsunuz.

Empati yapmak çok önemli. Tam tersini düşünün. Eşiniz sizin ailenizle sürekli sorun yaşıyor. Sizin tepkiniz ne olurdu.

Kendi aileniz kötülenirken olgun kalmak bütük bir erdemdir. Herkesin hazmedebileceği birşey değil.

Siz eşinizin ailesini hazmedemiyorsunuz. Eşinizin ailesi sizin ailesini hazmedemiyor. Böyle olmaz.

Bu tablo o kadar çok varki. Hanımlar ailelerine çok düşkün. Bundan dolayı iletişimi çok kuvvetli. Ve yaklaşımı yumuşak. Ama eş ailesine tavırlar mesafeli iletişim zayıf yaklaşımlar sert ve kırıcı. Böyle bir durumda sizin ailenizin verdiği tepkiyle eşinizin ailesi bir olmaz. Bizimkiler böyle onlar böyle denmez.

Eşlerimize bu konuda çok yükleniyoruz. Mesela kendi ailenizle ilgili bir sıkıntı olduğunda hemen meseleye sahip çıkıp ortamı yumuşatıyprsunuz sıkı bir iletişimle hemen sorunlar çözülüyor bulutlar dağılıyor. Hayat günlük gülistanlık devam ediyor. Ama eş ailesiyle bir sorun olduğunda zaten baştan demolize bir şekilde bak zaten böyleler. Vs. Basit bi konu bile olsa büyüdükçe büyüyor.

Kendi ailenize sevginiz çok yüksek ama eş ailesi belki sıkıntılıdır ama bu algıyla zaten ağızlarıyla kuş tutsalrda yaranamazlar. Çünkü onları hiç kabullenmediniz ve sevmiyorsunuz.

Eşinizle dengeyi bulmayı çalışın. Hep karşı taraf olmaz kendinize de bakın. Sorunlar bi tık daha azalırr inşallah
Bu vakte kadar eşimle ailem gerçekten olumsuz hiçbir şey yaşamadılar hamd olsun. Empati yapıyorum yapmaz olur muyum. Diyorum ya zaten aynı durumda o olsa ben geçer konuşurum böyle ortada takılmam diye..
 
Zamanla umursamamayı, dıştan he deyip içten bildiğinizi yapmayı başaracaksınız merak etmeyin. Içsel kavgaya dönüşmemesi adına sıcağı sıcağına içinizi rahatlatacak şekilde davranın olaylar olduğunda. Ev temizlenecek dendiğinde gündelik gelen birisini bulalım sana deyin ki yapmayacağınızı bilsinler gibi gibi durumlarda politik davranmayı öğrendikçe yağlarınız erimeye başlayacak sdfsfs🤣
İnşallah diyorum :/
 
Buraya konunun detayını yazmayacağım. Sizlerden sadece akıl ve öneri istiyorum.
Eşimi çok seviyorum. 10 yılın üstüne evlendik ilişkimiz, iletişimimiz gayet iyi. 1 yılı aşkındır evliyiz.
Yaklaşık 5 aydır eşimin ailesi ile bazen ufak bazen ise ciddi sorunlar yaşadım. Ve artık tavrımı değiştirmem gerektiğinin farkına vardım. Artık daha mesafeliyim. Eşim bazen konuların çok dışında kaldı bazen de tamamen içinde oldu. Ben ne olup ne bittiyse olduğu gibi anlattım. O da sağ olsun bana hak verip yanımda oldu. Ama hiçbir şekilde ailesine bana karşı yanlış yaptıklarını, benim üzüldüğümü ve benim hakkıma girdiklerini söylemedi. Yani bana yanındayım sen haklısın derken ne annesi bildi ne babası...
Ben ona seninle beraber ailene giderim sen yokken gitmem dedim, o da öyle yapalım dedi bunda sorun yok ama bu sefer annemleri çağıralım demeye başladı. Daha önce böyle bir şey yoktu. Ben o kadar üzüldüm o kadar ağladım, o kadar yıprandım ki. Bunları bile bile beni zora sokmasına dayanamıyorum. Hiçbir şey olmamış gibi davranamıyorum. Tabii ki gelecekler tabii ki çağıracağım ama bana fırsat vermeden birkaç kere çağıralım dedi. Ben kolay unutamıyorum yapılanları söylenenleri. O çabuk unutuyor. Aynı durumda o olsa ben aileme haksız oldukları konuları bir bir söyler eşime destek olurdum bunu o da biliyor. Ama o kimseyi karşısına almak istemiyor.
Benim ailem ile eşimin arası çok iyi maşallah. Hem annem hem babam o kadar değer verip saygı gösteriyorlar ki. Ben öyle bi şey görmedim onun ailesinden. Sadece sözde onlar. Üzülerek söylüyorum hiç hissetmedim samimiyetlerini malesef.
Bana bir akıl verin; ben nasıl yapılanlar olmamış gibi davranayım? Örneğin babasını görüyorum oturuyoruz, bana şunu demişti, anneme babama şunu yapmıştı diye kendi kendime kuruluyorum. Bu sefer içime öfke doluyor. Eşimden çıkarıyorum sinirimi. Suratsız geçimsiz kavgacı bir insan oldum çıktım. Eşimin değişeceğini sanmıyorum. O böyle arada takılacak belli ki. Ama ben buna ne kadar dayanırım bilmiyorum. Burda okuyorum kayınvalideler gelinlere neler yapmış ama o gelinler yine de sapasağlam devam etmişler bazı şeylere. Ben edemiyorum çünkü daha gücüm kalmadı. İçime attıkça patlayacak gibi oluyorum.
Beni üzdüklerini vs unuturum geçer. Ama aileme bir ayıp yapıldı. Onu unutamam. Asla olmamış gibi davranamam. Normal bir sohbette bile hemen laf sokarak cevaplayasım ya da imalı konuşasım geliyor. Kendime kızıyorum. Kötü bir insan oldum ben. Kötü şeyler düşünüyorum diye...
Bundan sonrasına nasıl devam etmeliyim?
Ona çok bunaldığımı, bir gün ailesi ile benim aramda tercih yapmasını istersem ailesini seçmesini söyledim. Kızıp susturdu beni.
Eşime yaklaşımım nasıl olmalı?
Bence eşiniz sizin haklı olduğunuzu biliyor ama ailesini kaybetmekten korkuyor onların sizin kadar alttan alamayacağının farkında huzursuzluk size hiçbirsey kazandırmaz boşanacakmısınız gerçekten? bu soruya evet diyebiliyorsanız eşinizi darlayın ve ailesiyle görüşmeyin ikinizde ama yok ben kocamı seviyorum diyorsanız bir sonraki hatalarına kadar görmezden gelmenizi tavsiye ederim olursa bir daha o zaman enine boyuna düşünün
 
Eşim polis memuru. Babasıyla ekonomik bir ilişkimiz yok
Çok ilginç buldum doğrusu. Halı yıkatma davasından bahsedince babasina ekonomik olarak bağımlı sandim eşinizi. Ne alaka demediniz mi? Yani ne alaka evdeki halıyı soracağız kayinpedere.
Bence sorun hiç kimsede. Önce sizin köklü bir değişikliğe geçiş yapmanız lazım bana göre. Eşim üzülür ne demek ya çocuk mu bebek mi ...siz de üzülüyorsunuz haksız yere.
Kendinize değer verin yoksa hiç kimse vermez...eşiniz bile.
 
Başka yapılacak birşey yok eşinizde çoğu erkek gibi ailesine kıyamayen tiplerden o çok açık..
Bakın anladığım kadarıyla k.v. ve k.p sorunlu insanlar ve sürekli problem çıkartabilecek kişilikler.Buna dayanabilecek gücünüz varsa devam edin..psikolojik destek almayı ihmal etmeyin başka türlü kaldıramazsınız.
Söylediklerini ciddiye almayın konuşsun dursunlar boş boş.Mesela sizden temizlik isterse üstün körü yapın aynen dediği gibi..yada bişey isterse yarım yamalak yapın..kendinizi hiç yıpratmayın yaranamazsınız.Evinize geldiklerinde güleryüzlü olun ama muhatap olmayın çokta... bişey sorarlarsa cevap verin o kadar.siz soğuk ve güleryüzlü davrandıkça sizi böyle kabullenerek üstünüze gelemeyeceklerdir.
Bu esnada bir süre çocuk düşünmemenizi öneririm.Çocuk bağınızı istemesenizde güçlendirir va daha çok canınız sıkılır.

Bu arada eşinizi üzmek istemedeğinizi belirtmişsiniz yorumlarınızda benden size tavsiye, bırakın üzülsün ...siz üzüleceğinize o üzülsün ..onu üzmemesi gereken kişiler anne ve babası öncelikle..onlar rahatça üzebiliyrsa sizde takılmayın..öncelik kendinizsiniz unutmayın
 
Aslinda olay su bu durumda gördüğüm.
Eşi ailesine karşı iyi.
Konu sahibi de eşi de onun ailesinden soğuyacak diye korkuyor.
Hani eşi kendi ailesine kötü davransa eline koz geçer.
Ama bu durumda idare etmek zorunda.
Çünkü adam kadının ailesine iyi davraniyor.
Ama istisna hariç her erkek benim ailem sikintili ama onun ailesi iyi devam edeyim ben düzgün davranışima kolay kolay demez.
Bizim komşu yeni oğlunu evlendirdi.
Kadıni gelini hergun arayıp nasılsın anne diye soruyormus.
Oğluna demiski sende ara kayinvalideni demiş bak gelinim beni hep ariyor demis.
Kadın oğlu soğuk davranırsa gelin de benden soğur diye korkuyor.
Oğlan da ben uğraşamam öyle demis.
Şimdi bu gelin sence hep aramaya devam eder mi?
Kendi ailesi farz et ki kötü olsun.
Sönecek o davranis bir süre sonra.
Valla soğuyacak adam her türlü soğur. Ben koca delisi olan kişileri cidden anlamıyorum.
Bak gör konu sahibi bir kaç konu sonra yeterrr diye konu açacak :KK70:
 
Bu vakte kadar eşimle ailem gerçekten olumsuz hiçbir şey yaşamadılar hamd olsun. Empati yapıyorum yapmaz olur muyum. Diyorum ya zaten aynı durumda o olsa ben geçer konuşurum böyle ortada takılmam diye..
Örnek vericem Eşimle ailem çok iyi geçinirler ama ailem mükemmel olduğu için değil. Kimsenin ailesi mükemmel değildir. Ben sorunları öngörür yatıştırırım. Benden yüksek sevgi gördükleri için ailemin eşimden çok bi beklentileri yoktur. O yüzden de çok iyi geçinirler. 1 ay boyunca aramasın mesela annem hiç takılmaz çünkü bnmle hergün konuşuyor.sevgi ihtiyacı karşılanıyor. Yani annem için bn ondan hiç kopmadım. Ama eşim ailesiyle bnm gibi hergün konuşmadığı için onun annesi 3-4 gün aramasam laf yapar. Onun annesi problemli olduğu için değil onun kendi çocuğuyla iletişimi bnmki kadar kuvvetli değil. benim annemle iletişimim çok kuvvetli. Bnm ailem sakin anlayışlı onun ailesi hırçın huzursuz. İletişim öyle önemli bir mevzu ki insanı kötü veya iyi gösterir.

Bnm anlatmak istediklerim size ulaştığı kadarıyla sınırlı. Kayınvalide gelin temel sorunundan bahsetmek istemiştim.

Empati yapsaydınız aileniz kötülendiğinde olgunluğunuzu korurdunuz ama siz hemen ailenizi savunuyorsunuz ve tepki veriyorsunuz. Belki aileniz haklı. Ama eşinize bu fırsatı vermiyorsunuz belki o da kendi ailesi haklı görüyordur.

Umarım geçinme yollarını bulursunuz. Eşinizin ailesiyle ve eşinizle sorunlarını çözersiniz. 10 yıllık evlilik var az değil. Allah yardımcınız olsun.
 
ya ben de bunu anlamiyorum, mesela kocaman 60 70 yasinda bir adam boyle bir cumle kurdu, ne cevap verirsiniz acaba? diyelim ki cevap verdiniz saygisizlik yapti diye uste cikmalari cok olasi. ben boyle terbiyesizliklerle nasil basa gelinecegini bilemiyorum mesela

Evi bile diğer oğlum temizledi cümlesi için mi? O benden güzel temizliyormuş madem ellerine sağlık der çekilirim kenara. Bir daha da elimi sürmem. Saygısızlık yaptı meselesine gelince ben lafımı söylerim ama saygısızlık yapmam. Zaten eşim beni tanımıyorsa önce eşimi sorgularım. Kayınpeder teşekkür bile etmemiş mesela gömlekleri ütülendiğinde ki bu bir sefer de olmamış. Sonrasında e yapmasaydı demiş. Bakınca evet çok saygısızca ama adam haklı gerçekten yapmasaymış keşke konu sahibi. Bu insanların karakteri belli. Yakın olmaya, işini yapmaya gerek var mı, bence yok. Bir kere teşekkür etmeyen insana hayatta ikinciye yapmam. Konu sahibi zaten her türlü kötü oluyor madem neden kendini yorup kötü olsun? Herkese geldiği gibi gitmek lazım.

Bir arkadaşım var örneğin kayınvalidesini de tanıyorum gerçekten iki yüzlü bir kadın. Yüzüne iyi arkadan neler neler. Arkadaşım ne zaman kocasıyla kayınvalide meselesi olsa kocasının yüzüne iyi konuşur Bir gün annesi bir şey söylediğinde arkadaşımın kocası demiş ki o kız bir kere senin hakkında kötü konuşmadı bunu nasıl söylersin, dönmüş annesine tepki göstermiş mesela.
 
Ama hiçbir şekilde ailesine bana karşı yanlış yaptıklarını, benim üzüldüğümü ve benim hakkıma girdiklerini söylemedi. Yani bana yanındayım sen haklısın derken ne annesi bildi ne babası...
Benim esimde ayni ama bana soyler gereken yerde kendini savun
Kendi ailenin yaninda bir soz olursa senin korumana ihtiyacim yok
Benim aileminde yaninda benim korumama ihtiyac yok der
Benim ailem ile eşimin arası çok iyi maşallah. Hem annem hem babam o kadar değer verip saygı gösteriyorlar ki. Ben öyle bi şey görmedim onun ailesinden. Sadece sözde onlar
Kultur desek yada yetistirme tarzi
Aslinda kizimizin kocasi iyi olsunlar tek deyip saygi duyanda cok
Ama oglan analari benim oglum deyip cikiyor
babasını görüyorum oturuyoruz, bana şunu demişti, anneme babama şunu yapmıştı diye kendi kendime kuruluyorum. Bu sefer içime öfke doluyor. Eşimden çıkarıyorum sinirimi. Suratsız geçimsiz kavgacı bir insan oldum çıktım. Eşimin değişeceğini sanmıyorum. O böyle arada takılacak belli ki. Ama ben buna ne kadar dayanırım bilmiyorum. Burda okuyorum kayınvalideler gelinlere neler yapmış ama o gelinler yine de sapasağlam devam etmişler bazı şeylere
E dolmayin ara ara bosaltin kendinizi esinize sıkmadan anlatin ben unutamıyorum sen unutur muydun deyin
Ona çok bunaldığımı, bir gün ailesi ile benim aramda tercih yapmasını istersem ailesini seçmesini söyledim. Kızıp susturdu beni.
Tercih mi en buyuk hata olur o zaman da onlari sectin deyip adamin beynini yersiniz
Mesela. Onlar şehir dışındayken dip köşe kayınvalidemin evini temizledikten sonra (buna ne gerek var bilmiyorum ama temizlik yapmamı istemişti) sofrada otururken sen de öyle üstten bi temizlemişsin sağ ol dedi. Kayınpederim de evi bile diğer oğlum temizledi gibi bir şey söylemişti. Yediğim boğazıma dizildi o an. Kayınvalidem burda yokken kayınpederimin kirlilerini yıkayıp ütüleyip her gün ona yemek yetiştirirken kimseden bir teşekkür görmedim üstüne bir de yapmasaydı etmeseydi temiş kayınpederim kayınvalideme. Bunlar aslında öyle tırt sebepler ki... Asıl sorun; bana karşı ikili oynanması. Kayınpederimin eşime şirin görünüp arkasından elaleme onu küçük düşürücü konuşması.. Kayınvalidemin yalan yere yeminleri.. Oğlunu görünce masum moduna girmeleri... Yalana tahammülüm yok. Kaybettim onlara olan inancımı artık.
Hic duymam ve bir daha temizlemem
Kv m kizartmami begenmemisti bende esime yemek yapmam kv evinde dedim yapma dedi
O gun bugun yapmam gerekte yok
 
Mesela. Onlar şehir dışındayken dip köşe kayınvalidemin evini temizledikten sonra (buna ne gerek var bilmiyorum ama temizlik yapmamı istemişti) sofrada otururken sen de öyle üstten bi temizlemişsin sağ ol dedi. Kayınpederim de evi bile diğer oğlum temizledi gibi bir şey söylemişti. Yediğim boğazıma dizildi o an. Kayınvalidem burda yokken kayınpederimin kirlilerini yıkayıp ütüleyip her gün ona yemek yetiştirirken kimseden bir teşekkür görmedim üstüne bir de yapmasaydı etmeseydi temiş kayınpederim kayınvalideme. Bunlar aslında öyle tırt sebepler ki... Asıl sorun; bana karşı ikili oynanması. Kayınpederimin eşime şirin görünüp arkasından elaleme onu küçük düşürücü konuşması.. Kayınvalidemin yalan yere yeminleri.. Oğlunu görünce masum moduna girmeleri... Yalana tahammülüm yok. Kaybettim onlara olan inancımı artık.
Peki bunlar yanınızda söylenirken neden sustunuz? Üstten temizlemedim gayet güzel temizledim ama görüyorum ki gerek yokmuş, bir daha da asla yapmam deseydiniz.
O an susup içinize atarak kendinizi doldurmuş oluyorsunuz işte. Söz zamanında söylenmeli.
Eşinizin bir şey söylemesini bekleyip sinirlerinizi daha fazla harap etmeyin. Görüşün, eşiniz davet etsin ama mesafeli resmi durun, hoş olmayan sözler söylerlerse kavga etmeden cevaplarını verin, sinirlenip aşırı tepkiler vererek ekmeklerine yağ sürmeyin.
Eşinizle aranıza geçmiş gitmiş olayları ısıtıp soğutup sokmayın, sonunda evliliğiniz çok yıpranır.
 
Buraya konunun detayını yazmayacağım. Sizlerden sadece akıl ve öneri istiyorum.
Eşimi çok seviyorum. 10 yılın üstüne evlendik ilişkimiz, iletişimimiz gayet iyi. 1 yılı aşkındır evliyiz.
Yaklaşık 5 aydır eşimin ailesi ile bazen ufak bazen ise ciddi sorunlar yaşadım. Ve artık tavrımı değiştirmem gerektiğinin farkına vardım. Artık daha mesafeliyim. Eşim bazen konuların çok dışında kaldı bazen de tamamen içinde oldu. Ben ne olup ne bittiyse olduğu gibi anlattım. O da sağ olsun bana hak verip yanımda oldu. Ama hiçbir şekilde ailesine bana karşı yanlış yaptıklarını, benim üzüldüğümü ve benim hakkıma girdiklerini söylemedi. Yani bana yanındayım sen haklısın derken ne annesi bildi ne babası...
Ben ona seninle beraber ailene giderim sen yokken gitmem dedim, o da öyle yapalım dedi bunda sorun yok ama bu sefer annemleri çağıralım demeye başladı. Daha önce böyle bir şey yoktu. Ben o kadar üzüldüm o kadar ağladım, o kadar yıprandım ki. Bunları bile bile beni zora sokmasına dayanamıyorum. Hiçbir şey olmamış gibi davranamıyorum. Tabii ki gelecekler tabii ki çağıracağım ama bana fırsat vermeden birkaç kere çağıralım dedi. Ben kolay unutamıyorum yapılanları söylenenleri. O çabuk unutuyor. Aynı durumda o olsa ben aileme haksız oldukları konuları bir bir söyler eşime destek olurdum bunu o da biliyor. Ama o kimseyi karşısına almak istemiyor.
Benim ailem ile eşimin arası çok iyi maşallah. Hem annem hem babam o kadar değer verip saygı gösteriyorlar ki. Ben öyle bi şey görmedim onun ailesinden. Sadece sözde onlar. Üzülerek söylüyorum hiç hissetmedim samimiyetlerini malesef.
Bana bir akıl verin; ben nasıl yapılanlar olmamış gibi davranayım? Örneğin babasını görüyorum oturuyoruz, bana şunu demişti, anneme babama şunu yapmıştı diye kendi kendime kuruluyorum. Bu sefer içime öfke doluyor. Eşimden çıkarıyorum sinirimi. Suratsız geçimsiz kavgacı bir insan oldum çıktım. Eşimin değişeceğini sanmıyorum. O böyle arada takılacak belli ki. Ama ben buna ne kadar dayanırım bilmiyorum. Burda okuyorum kayınvalideler gelinlere neler yapmış ama o gelinler yine de sapasağlam devam etmişler bazı şeylere. Ben edemiyorum çünkü daha gücüm kalmadı. İçime attıkça patlayacak gibi oluyorum.
Beni üzdüklerini vs unuturum geçer. Ama aileme bir ayıp yapıldı. Onu unutamam. Asla olmamış gibi davranamam. Normal bir sohbette bile hemen laf sokarak cevaplayasım ya da imalı konuşasım geliyor. Kendime kızıyorum. Kötü bir insan oldum ben. Kötü şeyler düşünüyorum diye...
Bundan sonrasına nasıl devam etmeliyim?
Ona çok bunaldığımı, bir gün ailesi ile benim aramda tercih yapmasını istersem ailesini seçmesini söyledim. Kızıp susturdu beni.
Eşime yaklaşımım nasıl olmalı?
klasik erkek ailesi bende 4 yıllık evliyim bende aynı sorunları yaşadım benim bir de 4 tane görümce 4 tane de enişte vardı:) ne badireler atlattım ben artık eşimin ailesiyle yüz göz oldum hepsine herşeyi söylüyorum içimde asla bir şey tutmam bu benim karakterim neyse odur ya siyah ya beyaz .eşim bişey diyecek olursa da zaten yapılanları konuşmaları görüyor direkt söylüyorum yani haklıyım.o da bişey diyecek yüzü olmuyor. en güzeli mrb mrb daha ötesi de olmadı olmuyor olamazda yani eşimin ailesinin benimle hiç bir bağlantıları yok gözümde sokaktaki yabacılardan farklı yok.bende uzak duruyorum eşim de görüşmek istiyorsa görüşüyor karışmıyorum.bende evliliğimin ilk yıllarında takıyordum ama şimdi umrumda bile değiller.yani diyeceğim o ki eger eşini seviyorsan bazı şeylere katlanacaksın hiç bir erkek kadınını koruyupta ailesini saf dışı bırakmaz. zamanla herşey yoluna giriyor .ama en güzeli uzak durmak.akışına bırakmak.
 
X