Bir anda

Evet sevdiğini düşünmüyorum. Baba rolü oynadı yememe içmeme dikkat etti hatta bi ara vitamin hapı aldı B12 eksik diye. Psikologum bunlar sevgili değil babanın rolleri demişti.
Ama ben benimle ilgilenmesinden kronik bi rahatsızlığım var ilgilenmesi hayatta yalnız olmadığımı hissettirmişti. Bencilce gelebilir bu ama ben sevgilimi değil o hissi kaybettiğim için üzgünüm. Belki 10 sene sonra hissettmiştim bunu. Annem hayatta benim arayıp cok yalnızım diye ağladığımda gelmedi yanıma

İnan ki seni anlıyorum çünkü benim dönemim çok eskide kalsa da aşırı derecede ilgi manyağı olan biri idim , ilgi de işte aidiyet duygusu ,sahiplenilme vs... Ama bunu senin kendinin aşması gerekiyor , adamlar ilk karşı tarafı kafalamak için baba rolüne de anne rolüne de bizim gibi sevgiden azıcık yoksun olduğunu gösterdiğin anda evirip çevirip bu hallere bürünür . Demem su ki , kendini durdurmaya bak eğer o kişiyi ararsan,sorarsan yahut tekrar barışmak için kabul eder isen sadece senin canının yanacaktır . Yapma bunu kendine ,bak annenin hayatta olduğunu ama yanında olmadığını diyorsun . Seni senden başkası bırak düşünmesin ama sen kendini düşün olur mu ? Psikoloğunla da her duygunu paylaşmaya bak eminim o da bizler gibi seni yönlendirecektir ,bu olanı da ona dahil anlatmalısın . Kimsenin seni üzmesine izin verme ve gerçekten kırılmanı istemem sen artık sevgiye çokça muhtaç 18 yaşında bir kız değilsin ,30 yaşında asman gerekir aşmaya bak bu hallerini olur mu ? Hiç kimseye hiçbir manada bu hayatta muhtaç değilsin.

Çok teşekkür ederim emek verip yazıyorsunuz. Psikolog kadıncagız iki yıldır bu dediğinizi bana öğretemedi yapamadı cünkü yılların öğrenilmiş çaresizliği var.

Benimki resmen bilinçli çaresizlik 5 aydır her ay bir kere bir hafta aramamıstır ben aradım hep. Bıraksam ilk ay biterdi. Son değişmiyor biraz gecikiyor. Ama şuan sanki ölüyorum yalnızlıktan evi cok yakın gitmemek için zor duruyorum burda kimseyi kızdırmak istemem siz a dedikçe ben b diyorum ama tek isteğim yalnız kalmamak. Senelerce yalnız spor yaptım yalnız iyileştim yalnız yürüyüş yaptım artık istemiyorum.

Ben de kendime yardım edemiyorum

Şöyle düşünmeni isterim 5 ay önce o kişi yoktu hayatında ve öyle veya böyle belki mutsuz şekilde tamamlamıstın bu hayatı . Şimdi ya kendinden ciddi manada odun verip istemediğin birşeyi zorla yapacaksın yahut bu adamın sevmediğini bildiğin için tek gayesi cinsel anlamda birlikte olmak isteyen biri için gururundan ödün vermeyeceksin . Herşey sana kalmış durumda ,ben sana kızmıyorum burda yazıyoruz anlamıyorsun da demiyorum ama yapma bunu kendine bile bile adamın sevgisizliginden bu denli emin iken daha fazla kendini kırıp incitme ve senin aklın başında bir insan olduğunu düşünüyorum . Kimse ile ölünmüyor , bak annene ölmemiş en büyük zaaf evlat iken . Sen bir erkek için ,elin adamı için hayatını zindan etmeye değmez .

Canım benim öncelikle bir psikoloğun “bu kadar yalnız nadir danışanım var” diye bir cümle kurması doğru değil psikoloğunu gözden geçirmeni tavsiye ederim.

ikinci olarak hayatındaki duygusal boşluktan dolayı ille de hayatında bir erkek olsun istiyorsan senle ciddi bir ilişki yaşayacak daha iyi bir erkek arayışına gir. Yeni birini bulunca bu adamı gözün görmez.

üçüncü olarak senin nasılsa ona geleceğini bildiği için bu şekilde davranıyor. Yalnız hissettiğini anlayabiliyorum ama bu kadar peşinde koşma bunun. Barışmanız anlık mutluluk getirebilir ama uzun vadede daha çok psikolojini bozar.

Bu düşüncelerle 4 defa aradım o bana küsünce keşke diyorum bu kadar sey bu kadar anı paylasmadan o zaman bitseydi dediğiniz gibi. Ama çekmeyen bilmez. Hep aman ara yalnız kafayı yiceksin dedim. Öyle aciz bi tipte değilim 3 yıldır yalnızım tatillere gezmeye giderim ama tükendim travmalarım nüksetti ve bu adama sardım :/ Bi kuzenim arkadasım olsa oyalanırdım ona ihtiyac duymazdım allah kimseyi böyle bir seyle sınamasın.

Normal dümdüz biri olmayı çok isterdim. İşten cıkayım ailemle oturayım annem abim ananem vs oturalım çay içelim tv izleyelim basit şeyler, çok isterdim elin adamına muhtac olmamayı. Pişmanım 4 aydır katlandığıma hep istikrarlı gittim aramayacagım regl döneminde sesimi yükselttim diye aramıyor bundan adam olmaz dedim ama öyle bir his çöküyor ki bi anda elim telefona gitti hep

Tamam yalnız yaşamak istemiyorsunuz, anlıyorum, ben de yalnız yaşamak istemem,
dünyada birçok insan da bizim gibi yalnız yaşamak istemediği için eş seçip aile kuruyor zaten.
Ama siz dünya üzerindeki tek insan oymuş gibi davranıyorsunuz, saplantılı bir şekilde ya o olacak ya da yapayalnız kalacağım diye şartlamışsınız kendinizi. Böyle bişey yok ki, o olmasa başkası olur, hatta başkasıyla daha güzel olur.
Her sorunda çekip giden biri size iyi gelmez ki, diken üstünde acaba ne zaman bitecek diye ilişki mi yaşanır?
Siz kendinizi "sorunluyum ben" diye etiketlemişsiniz ve bu adam da size tahammül ediyormuş, sabır gösteriyormuş, başka biri sizi çekemezmiş gibi davranıyorsunuz. İnsanlara zaten "kurtarıcı" misyonu yükleyerek ilişki yaşanmaz, ilişki karşılıklı paylaşımdır, birinin diğerini tedavi etmesi, göz kulak olması değildir. Siz de gayet sağlıklı ilişkiler yaşayabilirsiniz, ailenizin olmaması sizi sorunlu/eksik/bakıma muhtaç biri yapmaz, önce kendinizle ilgili algınızı onarmalısınız.

Çok özür dileyerek soruyorum özel değilse ailenize noldu acaba? İnşallah karşınıza karşılıklı sevgi ve saygı duyacağınız iyi ve hayırlı biri çıkar. Kendinizi güçsüz olarak görüyorsunuz ama kendinizi yetiştirmişsiniz, iş güç sahibi olmuşsunuz, bu yaşa gelmişsiniz herkesin kötü dönemleri olabilir bu güçsüz olduğunuzu göstermez

Bunu bana biri keşke iki ay önce deseydi. Dediklerinizin hepsinin farkındayım bana göz kulak olan yemek yediren (tek basıma yemek yemiyorum pek) sağlığımla ilgilenen biriyle yasadıgım şeye sevgi dedim. Gerçek sevginin ne oldugunu bilmediğimden. Psikoloğum ideal anne baba canlandırması yapmaya çalıstıgında kafamda hiçbir görüntü yoktu.

Şuan en azından size ağlıyorum ona değil. Bu da bir sey sanırım

Babamla annem ayrıydı babam bizi hiç istemedi sonra öldü. Anneannem onların evine geldik diye bizi istemedi. Abim babamla yasadıgı için bagım hiç olmadı beni senelerdir görmez. Anneannem yıllarca psikolojik şiddet gösterdiği yemek yedirmediği evde istemediği için şuan onların evine gidemiyorum. Annem de annesini bırakmıyor

Tek başıma olan yalnızlığı iki kişilik olan yalnızlığa yeğlerim.

Elbette öyle.
Şu saate kadar aramadıysanız gitmediyseniz bu da bir başarı.
Kendinize çok yüklenmeyin, inanın oturduğum yerden yazmıyorum yazdıklarımı,
sizi, savaşınızı, hislerinizi çok çok iyi anlıyorum,
bi yerde kabuğunuzu kırıp "canı cehenneme..." diyeceğinize de inanıyorum..

Bunu yapmayın kendinize narsist Bir kişiliği var bence sürekli haklıyım demeye getiriyor amacına ulaşmak için sizde eksik olan herseyi ayagınıza sermiş farzedelim aradınız geldi birlikte oldunuz sonra sizi Heryerden engellediğini düşünün sonucta istediğini alan narsist kişilik yada devam etti ilişkiye şiddete bsvurmaya başladı daha çok ezdi ihtıyaclarınızı görmezden geldi yada ortadan kaybolur ki kaybolursa kişiliğiniz en azından elinizde olur hayatınızı Yok etmediği için sükredersiniz

Sal ipini saaal uçkur düşkünüymüş demek ki. Yarın bir gün evlenseniz regl zamanın olacak, hamilelik olacak, hastalık olacak vs bin tane engel var yani birlikte olmaya. O zaman da böyle yapar demek ki. Gitsin para versin yapsın böylelerine öyleleri layık. Hiç de üzülme yani.

Aslında hepimiz yanlızız. Hayatımızda biri varken de, evliyken de, anne babamız varken de, kardeşlerimiz kuzenlerimiz varken de.. Hayvanları sever misiniz bilmiyorum ama mesela dünya tatlısı bir kedi bir köpek size çok iyi gelebilir. Ve birbirinize hayat olabilirsiniz. Bu adam sizin boşluklarınızdan faydalanmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Siz adım atmadan hayatına siz yokmuş gibi devam etmesi size değer vermediğini açık ve net bir şekilde gösteriyor. Siz zaten yaralı bir çocuksunuz, yaralı ve kırgın. O yüzden sizi iyileştirebilecek olan tek şey gerçek sevgi. Ve bu yaşadığınız gerçek sevgi değil inanın. Size kendinizi bu kadar değersiz hissettiren bir adam sizin daha da yaralanmanıza daha da kırılmanıza sebep olmaktan başka bir işe yaramaz.. Bir canlıya sahip çıkmak yuva olmak hayat vermek hissi, inanın dünyada hiç bir duyguyla ölçüşemeyecek kadar değerli. Size de hayat oluyor ve hayatınızda başta ruhunuz olmak üzere bir çok şeyi güzelleştiriyor.. Bence siz bunu bir düşünün :)

Bana mesaj atabilir misiniz ben size atamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…