Doğup büyüdüğün, senelerce yaşadığın bir yuvadan çıkarak, yabancı bir yere gidecek, huyunu, suyunu bilmediğin bir insanla yaşayacaksın.
Sen ona yer ol ki, o sana gök olsun.
Sen ona ev ol ki, o da evin direği olsun.
Sen ona cariye ol ki, o da sana köle olsun.
Ona sıkıntı verme ki sevgisini azaltmasın.
Ondan uzak kalma ki, seni unutmasın!
Onun gözünü, burnunu ve kulağını koruyasın ki, gözü senden başkasını görmesin, senden başkasının kokusunu almasın ve senden hep güzel şeyler işitsin.
Evinde otur, ev ve el işleriyle meşgul ol!
Yiyecek, içecek hususunda o ne getirirse, onunla kanaat et ve şunu bunu alamıyoruz diye asla şikayette bulunma!
Koca hakkını kendi hakkın üzerine tercih et!
Kocanın akrabasının hakkını da önde tut!
ıntizama ve temizliğe dikkat et!
Komşularınla iyi geçin, onlardan gelecek sıkıntılara katlan!
Bilhassa komşular arasında laf getirip götürme! Dedikodudan kaç![/QUOT..
...................
bir insan bir başlık açtığına ancak bukadar pişman olabilir
senin annende sana öğüt vermiş odaya çekmiş
ben bu öğütleri yaptın karşılığını gördünmü demedim
öğüt meselesi bu verildimi verilmedimi
şimdi ne öğüt veriliyor
yeni bi başlık açın annesinin öğütlerini dinleyip karşılık göremeyenler yazsın oraya tamammı
konu nerden nereye geldi
görürsünüz görmezsiniz beni hiç alakadar etmiyor
bu konu kapansın
benim annem bana kocanın iki kaşığı varsa birini kır demişti:jeyyar:.azcık cadıdırda.napıyim ama bide ezilmemizi hiç istemez.o yüzden hem savunma halinde olmamızı ister.belkide gerçekler böyle olduğu içindir
oğluna nasihatleri nelermiş, hep bayanlar sussun, hep bayanlar razı gelsin, alttan alsın, erkek ne getirirse memnun kalsın, fazla birşey istemesin bu ne ya. oğluna ne demiş oğlum eşine karşı hoşgörülü ol, ondan başkasını gözün görmesin, onun gönlünü hoş tut, elinden geldiğince ne isterse yap demişmi?
bir insan bir başlık açtığına ancak bukadar pişman olabilir
senin annende sana öğüt vermiş odaya çekmiş
ben bu öğütleri yaptın karşılığını gördünmü demedim
öğüt meselesi bu verildimi verilmedimi
şimdi ne öğüt veriliyor
yeni bi başlık açın annesinin öğütlerini dinleyip karşılık göremeyenler yazsın oraya tamammı
konu nerden nereye geldi
görürsünüz görmezsiniz beni hiç alakadar etmiyor
bu konu kapansın
Sevgili vildangel vermek istediğin mesaj gerçekden çok güzel,
bende evlenirken buna benzer öğütlerle evden çıktım ama keşke bu anlayışı karşımızdaki insanlardan da görebilsek ,
benimde bir kızım var bir gün evlenecek bende bu kadar olmasada buna benzer öğütlerde elbette bulunacağım sonuçda hiç bir anne kızı evlenirken gitsinde geri gelsin diye evlendirmiyor anne baba olan aklı başında her insan evladının mutluluğunu gördükçe mutlu olur içi rahat ve huzurludur bu yüzden gelen cevaplara canını sıkma onlarda canı yanmış arkadaşlar keşke herşey güzellikle olsa ama inan olmuyor bazen:sm_confused:..
16 yıllık evli bir ablandan sevgiler:1hug:..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?