Bir Annenin kzna t

divinity

♥vildan&pelin♥
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
13.077
5.614
448
46
Doğup büyüdüğün, senelerce yaşadığın bir yuvadan çıkarak, yabancı bir yere gidecek, huyunu, suyunu bilmediğin bir insanla yaşayacaksın.
Sen ona yer ol ki, o sana gök olsun.
Sen ona ev ol ki, o da evin direği olsun.
Sen ona cariye ol ki, o da sana köle olsun.

Ona sıkıntı verme ki sevgisini azaltmasın.
Ondan uzak kalma ki, seni unutmasın!

Onun gözünü, burnunu ve kulağını koruyasın ki, gözü senden başkasını görmesin, senden başkasının kokusunu almasın ve senden hep güzel şeyler işitsin.

Evinde otur, ev ve el işleriyle meşgul ol!
Yiyecek, içecek hususunda o ne getirirse, onunla kanaat et ve şunu bunu alamıyoruz diye asla şikayette bulunma!

Koca hakkını kendi hakkın üzerine tercih et!
Kocanın akrabasının hakkını da önde tut!

İntizama ve temizliğe dikkat et!
Komşularınla iyi geçin, onlardan gelecek sıkıntılara katlan!

Bilhassa komşular arasında laf getirip götürme! Dedikodudan kaç!

karşı taraftan görmezsen bırakılır bir yerde nereye kadar sürecek
anlayış sevgi hoşgörü sadakatde karşılıklıdır yani tek taraflı olmaz

Son düzenleme:
ama bir annede diyemezki kocanı sayma sevme bişeye tutma yemek yapma iş yapma ne hali varsa görsün
mutlu olsun ister bilemezki kızı evlenince aldatılacak

Son düzenleme:
oğluna nasihatleri nelermiş, hep bayanlar sussun, hep bayanlar razı gelsin, alttan alsın, erkek ne getirirse memnun kalsın, fazla birşey istemesin bu ne ya. oğluna ne demiş oğlum eşine karşı hoşgörülü ol, ondan başkasını gözün görmesin, onun gönlünü hoş tut, elinden geldiğince ne isterse yap demişmi?

katılmıyorum.. ooo eskidendi kızlar.. kaynanalar anne gibi olduğu kimbilir hangi tarih.. yada erkeklerin melek olduğu.. şu an bunları yapanlar daha da ezilip şiddet gmrüyo.. sustukça daha bi canından ediyolar zavallı kadınlarımızı..
. o san vursun sen ona gül ki gülsün,
sana vurduğunda sus ki vurup vurup dursun,
hakaret ederse sus ki hıncını alsın.
aynı evde köle gibi yaşa ki kinini kussun....

anlaşıldı kızlar
ben annemden böyle gördüm
yaptım bi zararda görmedim değerim arttı
burdaki mesele şu anneniz size bu öğütleri verdimi vermedimi
konu başlığı bir annenin kızına öğütü
gelin kaynana meselesi en eski çağlara kadar dayanır ama bu demek değildirki her kaynana kaynata kötü olacak
EL ÖPMEYLE AĞIZ PİS OLMAZ
(bence)
konuyu kapatmak istiyorum arkadaşlar demekki artık annelerin kızları evlenirken öğütleri değişmiş
şimdi ne öğüt veriyorlar bilen varsa yazsın bilmeyen yorum yapmasın

bir insan bir başlık açtığına ancak bukadar pişman olabilir

senin annende sana öğüt vermiş odaya çekmiş
ben bu öğütleri yaptın karşılığını gördünmü demedim
öğüt meselesi bu verildimi verilmedimi
şimdi ne öğüt veriliyor
yeni bi başlık açın annesinin öğütlerini dinleyip karşılık göremeyenler yazsın oraya tamammı
konu nerden nereye geldi
görürsünüz görmezsiniz beni hiç alakadar etmiyor
bu konu kapansın

Evli değilim,tabiki bende saygıda kusur etmem,ama bakarım anlayan yok o zamanda kimseyi takmam,bildiğimi okurum...feryalim katılıyorum sana canım ablam...:1hug:

benim annem bana kocanın iki kaşığı varsa birini kır demişti:jeyyar:.azcık cadıdırda.napıyim ama bide ezilmemizi hiç istemez.o yüzden hem savunma halinde olmamızı ister.belkide gerçekler böyle olduğu içindir

güzel demişbenneyaptımki

Sevgili vildangel vermek istediğin mesaj gerçekden çok güzel,
bende evlenirken buna benzer öğütlerle evden çıktım ama keşke bu anlayışı karşımızdaki insanlardan da görebilsek ,
benimde bir kızım var bir gün evlenecek bende bu kadar olmasada buna benzer öğütlerde elbette bulunacağım sonuçda hiç bir anne kızı evlenirken gitsinde geri gelsin diye evlendirmiyor anne baba olan aklı başında her insan evladının mutluluğunu gördükçe mutlu olur içi rahat ve huzurludur bu yüzden gelen cevaplara canını sıkma onlarda canı yanmış arkadaşlar keşke herşey güzellikle olsa ama inan olmuyor bazen:sm_confused:..
16 yıllık evli bir ablandan sevgiler:1hug:..

Bize kısaca köle olun demiş
Onlar ne yaparsa haktır
Sesini çıkarma
Dayak ye
İhanete uğra
Ama yine sesini çıkarmakafamçokkarıştı
daha ne sayayım
Her halde oğluna da geline karşı vur kafasına otursun demiştir:mymeka:
yasakkelimeyasakkelimeyasakkelimeyasakkelime
Evet anneler istemezle çocukları mutsuz olsun ama birazda gerçeği görerek nasihat edilse

Bir konu açıyorsanız gelecek olan her yoruma açık olmak zorundasınız
Değilseniz konu açmayın lütfen
Ne demek başka bir başlık açın oraya yazınyasakkelime
Herkes aynı düşünceleri besleyecek diye birşey yok ki
Oldu herkes aynı düşünsün kimse diğerini düşüncesine katılmasın, dinlemesin
Nasıl doğruyu bulucaz
Nasıl farklı görüşleri toplayıp birbirimize yardımcı olucaz peki
herkesin annesinin verdiği öğüt kendisine
Kimse ben bu öğütleri aldım ama uygulamadım demez
Ya da kocana böyle kötü davran, şöyle kavgacı ol, büyüklerine karşı saygısız davran diye öğüt aldım demez
Bence herkes yorumunu ve düşüncesini paylaşmak zorunda ki buna siz meydan verdiniz konuyu açarak

Son düzenleme:

beni tek anlayan sen oldun teşekkür ediyorum verilecek cevap buydu
ama arkadaşlar demediki bizde bu öğütlerle gelin olduk karşılığını gördük veya göremedik karşımızdakiler haketmiyorlar o değeri dememiş
herkes birden bana cephe aldı
bu demek değilki ben yaşamadım aynı sıkıntıları yazsam günler sürer
ilgili moderatöre konu kapansın diye rica ettim ama mümkün olmadığını söyledi
tartışmaya açık bir konu herkes dilediğini yazabilir
gerçekten pişman oldum onu söyleyim

bende katılmıyorum biz bu dünyaya kocamızın isteklerini yapıp onu her ne şartta olursa olsun sevmek saymak için gelmiyoruz kimseninde kölesi değiliz efendim bence herşey karşılıklı sev beni seveyim seni olayı yani yoksa koca naparsa yapsın başımın tacıdır diyemem kusura bakmasın kimsede ha kocamın akrabalarına gelince onlar akrepse ben napabilirm ya aman kan kusuyorum kızılcık şerbeti içtim diyemicem bu durumlara yanii o kadar cefakar değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…