bir annenin oğluyla iletişimsizliği.. yardım eder misiniz?

Nasıl bizlerin büyüklerin zevki birbiriyle aynı değilse küçüklerde aynı değil.

Siz klasik şeyleri denemişsiniz sevmemişler.

Ama top oynayın mesela yada balon koşturun evde.
Şu balık tutan oyuncaklar var onlardan alın
Haftasonu gerçek balık tutmayada gidebilirsiniz.
Boyama yapmayı sevmeyebilir patates baskısı deneyin makarnaları mukavvaya yapıltırın gümüş altın boyalar var onlarla boyayın ve evinize asın.

Belki yaptıkları şeyin boş olduğunu düşünüyolar

Kendi resimlerinizden puzzle yaptırabilirsiniz onu tamamlamak isteyebilirler.

Çocuk tiyayroları çok güzel oluyo birlikte gidebilirsiniz.
 
arkadaşlar beni hatırlamayanlar için kısa bir özet geçiyorum:)
boşandım 2 oğlum var 3 ve 5 yaşlarında oğlum anaokuluna gidiyor tam gün. küçük oğluma annane bakıyor. zaten ailemle yaşıyorum :) özel sektörde çalışıyorum bende durumlar böyle.. derdime gelecek olursak..

5 yaşındaki oğlumla iletişim kurma konusunda hatalar yapıyorum bu belli ama nerde deni yanlış yaptığımı bilemiyorum.. dışardan bir gözle bana yardım edebileceğinizi düşünüyorum..

pazar günü psilkolojik olarak o kadar yıprandım ki düşününce o gün boyunca ben cocuklara 'yapma oğlum, şimdi olmaz oğlum, öyle zarar vereceksin kendine oğlum,oğlum niye böyle yapıyorsun' vs. gibi .. sonrasında çok çok üzülüyorum tabi bu benim içinde bir trawma oluyor. ee tabi bütün bunları çok da sakin söyleyemiyorum. şimdi birçok arkadaş çocuğu olmayanları düşün diyecek çok haklılar benimde 5 yıl olmadı bebeğim ne tedaviler denedim yine olmadı sonra imkansızken rabbim nasip etti çok şükür bin şükür..

bir koli malzeme aldım kaliteli vakit geçiririz el kasları gelişir falan diye ama iki çocuğu oturtup bir faaliyet yapamıyoruz.. biri boyayı agzına alıyor diğeri herşeyi karıştırıyor.. boyama ise etkinlik kafasına göre karalıyor mesela.. anaokulu öğretmenleri 20 çocuğu aynı anda nasıl idaree ediyor acaba çok merak ediyorum..

kısacası arkadaşlar ben cocuklarımı akşamları 2 saat görebiliyorum,haftasonları yemek temizlik ütü vs. işlerden vakit ayırıp çocuklarımla oynamak istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı o düzeni nasıl kuracağımı.. nasıl sinirlenmeden yönlendireceğimi bilemiyorum..


hediye alsam beğenmiyor büyük oğlum mesela.. neden şunu almadın diyor.. ya da lego aldım oynayalım hem zeka geliştirici diye beraber oturuyoruz başına bana diyor sen yap işte anne şu parçaları bul dişye..

oyuncakları döksünler dağıtsınlar tabi ama toplamak istemiyor mesela .. hadi biz süpürge olalım onları toplayalım falan gibi ne numaralar denedim yok olmuyor bence sen daha iyi toplarsın sen topla diyor..

inanın ne cevap vereceğimi şaşırıyorum.. kızsam bağırsam çabuk o oyuıncaklar toplanacak diye.. o da hoş olmuyor hem ben hem o üzülüyor ...yardımınızı bekliyorum..

sevgiler...
Anladigim kadariyla etkinlik yaparken bile sizin istediginizin olmasini istiyorsunuz. Bu yanlis once bundan vazgecin.

Erkinlik malzemelerini buyuk oglunla birlikte secin. Etkinlik sirasinda sadece keyifli vakit gecirmeye bakin.

Kafasina gore karalamis, kesilmeyecek yeri kesmis birakin onun hayal dunyasi o.

Surekli hediye almayin. Olumlu davrnslarda bulununca goturun istedigi seyi alsin. Tabi hak ve fiyat siniri koyun.

Size yrdm konusunda ona bir davranis cizelgesi hazirlayin. Anasinifi ogrt nasil yapacaginiz konusunda fikir alabilirsiniz.
 
evet bunları daha eğlenceli bulacaklar kesin :)) ama seneye ilkokula başlayacak mesela el kaslarını geliştirmek için ya da dikkatini birşeyler yapmam gerekir mi bilemedim :KK43:
Oyun hamuru al bunu severek oynuyorlar.Cocuk taklidi yapin sasiricak ve hoslarina gidecektir tipki onlarin arkadasiymis gibi oyunlarini eglenceli hale getir.Toplamaya gelince muzik ac muzik durunca toplamayi birakip donsunlar .
 
Canım çocukla kaliteli vakit geçirmek demek illa etkinlik yapmak demek değil, sen zaten tüm gün iştesin, eve geldiğinde seni özlemiş oluyorlardır, eve girer girmez önce seslen sonra kocaaamaan bir sarılın, şöyle bir güreşin mesela ikisiyle de erkek çocukları bayılır.

Etkinlik yapacağım derken genelde hem anne hem çocuk strese girip üzülüyor, okulda yeterince etkinlik oluyor zaten, eline telefon almadan tv açmadan üstünü bile değiştirmeden kapıdan girer girmez sadece bolca çokça doyasıya taşasıya sevin birbirinizi :KK66: en kaliteli zaman geçirme tekniği bu emin olabilirsin
 
İletişim konusunda okulun rehber öğretmeninden yardım almanızı tavsiye ederim. Farklı açıkardan bakıp bizim görmediğimizi görüp güzel yol gösterdiklerini düşünüyorum.
 
annesini 8 yaşında kaybetmiş bir arkadaşım vardı . babası pek konuşmazdı . babasının 2. eşinin kelime dağarcığı 5 kelimeydi . ablalar kendi halinde ... ortanca ablası lisenin ilk günü kıza ilk kez günün nasıl geçmiş diye sormuştu ya ilk kez ... yani yukarıda saydığınız her şey benim gözümde bahane ... Sorsanız günün nasıldı diye anlatsalar sonra onlarla 1 saat tv izleseniz yada ikisine de boyama kitabı alsanız . ( organik boya alırsanız ağzına götürmesi sorun olmaz ) haftada 1 saat tek kale maç yapın onlarla . oyun havuzuna götürün siz kahvenizi yudumlayın onlar oynasınlar . birlikte şarkı söyleyin o şarkıları videoya çekin bunlar çok güzel anı olur onlara . resimden günlük yapıyor o yaştaki çocuklar büyük oğlunuzla resimden günlük yapmayı öğrenin sizde normal yazıyla yazın . Ona neyi sevip neyi sevmediğini sorun . bir pano alıp sevip sevmediği şeyleri not edin gözü önünde ki görsün ona değer verdiğinizi ... onlarla mutfağa bile girebilirsiniz ama ilk başta iletişiminizi güçlendirmeniz lazım . günlük 1 saat bizim saatimiz olarak ilan edebilirsiniz . bu uygulama çok işe yarıyor diye okumuştum . haftada bir gün sorunlara çözüm bulma günü yapabilirsiniz yine ...
 
Oyuncak konusuna gelince,
Bu yaş grubu çocukların oyuncağa değil oyuna ihtiyaçları vardır.
Dün biz bir paketin içinden çıkan balonlu naylonları halay mendili yapıp evin içinde halay çektik, sonra da onları patlattık. Eğlenmek için paraya ihtiyaç yok.
Çocuklar zaten maddi kavramları somut bir şekilde algılayamazlar.

Ben evvelki hafta çocukları AVM içindeki oyun yerine götürdüm. Eğlendiler. Geçen hafta göl kenarındaki çocuk parkına götürdüm, yere örtü serdik, kurabiye, patlamış mısır ve salatalıktan oluşan menümüzle piknik yaptık. Yine eğlendiler.
Benim cebimden ne çıkıyor ne çıkmıyor onların eğlenmesi ile orantılı değil (neyse ki :KK48:)

Cumartesi akşam plan yaptık, pazar pikniğe gidelim diye. Beraber hazırladık sepetimizi. Salatalıkları büyük kızım yıkadı, kutuya koydu, küçük kızım kurabiyeleri tepsiden alıp ona verdiğim saklama kabına yerleştirdi.

Önemli olan coşkuyu hissetmek.

40 yaşındayım belki evet ama gözlerimi belerte belerte "aaaaaaaaa kızlar aklıma çok güzel bir oyun geldi" diyebiliyorum. Gözümde o heyecanı görüyorlar.
Oyun ne peki: Herkes sırayla bir cümle söyleyip bir masal oluşturacağız. Ben başlıyorum, bir varmış bir yokmuş. Küçük kızım devam ediyor, gri bir fare varmış. Sonra büyüğü ona ekleme yapıyor: Fare bir uçak kadar büyükmüş. Hadiiiii biz kakara kikiri gülerek devam ediyoruz masala.

Ya da ben Gargamel oluyorum, onlar da şirinler. Salonda sehpanın etrafında onları yakalamaya çalışıyorum. Öyle gülüp eğleniyoruz ki. Nerdeymişşşşş bu şirinler dedim mi başlıyor evde heyecan. Ertesi akşam bana geliyorlar hadi gargamelcilik oynayalım anne diye.

Püf nokta: Kendinizi sıkmayın, kasmayın. Onlar sizin çocuklarınız. Biz dahil, bütün çocuk psikologları ve pedagoglar da dahil onları sizden daha iyi kimse tanıyamaz. İçgüdülerinize güvenin. Hiç kimse mükemmel anne değil. Ama mükemmele en yakın anne çocuklarını en çok seven annedir.
 
hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.. eve neşeyle gittim dün akşam kapıda kocaman kucaklaştık.. ben yemek yiyene kadar beklediler veee balon oynadık sonra da müzik açıp dans ettik.. meyvelerimizi yerdende internetten masal dinledik.. çok çok hoşlarına gitti.. kendimi kasmak yok..kaliteli vakit demek sürekli geliştirici faaliyetler demekte değil..

bol bol eğlenmece gülmece sevişmece en güzel kaliteli vakit... içimi rahatlattınız iyiki varsınız..

GelenKutusu GelenKutusu kızlarınız kaç yaşında acaba? birde geçiminizi tek maaşla mı sağlıyuorsunuz yani nafaka alıyor musunuz çok mu özel oldu bilemedim :KK25:
 
hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.. eve neşeyle gittim dün akşam kapıda kocaman kucaklaştık.. ben yemek yiyene kadar beklediler veee balon oynadık sonra da müzik açıp dans ettik.. meyvelerimizi yerdende internetten masal dinledik.. çok çok hoşlarına gitti.. kendimi kasmak yok..kaliteli vakit demek sürekli geliştirici faaliyetler demekte değil..

bol bol eğlenmece gülmece sevişmece en güzel kaliteli vakit... içimi rahatlattınız iyiki varsınız..

GelenKutusu GelenKutusu kızlarınız kaç yaşında acaba? birde geçiminizi tek maaşla mı sağlıyuorsunuz yani nafaka alıyor musunuz çok mu özel oldu bilemedim :KK25:

Çok sevindim bu habere.

Ben de internetten bir kaç anne takip ediyorum böyle motive edici annelerden. Tabi ben onlar kadar olamam, salon ortasına çadır kuruyorlar mesela haftada bir gün.

Ben yatırırken yanlarına yatıyorum. Önce küçük kızımı yatırıyorum, kitap okuyoruz, biraz o biraz ben. Hayallerdeki/bize empoze edilen resimlerdeki gibi değil tabi. O resimlerde anne kendi koltuğunda oturuyor, gece lambası hafif açık, çocuk da kafayı yastığa koymuş, gözlerini kapatmış. Anne hikaye okurken aaaa bir bakmış çocuk uykuya dalmış bile. Gerçek hayatta yok böyle bir şey tabi. Kitabın resimlerine bakmak istiyor, aklına başka bir soru geliyor vs vs.

Uyku öncesi muhabbetler iyidir, büyük çocuğunuzla yapabilirsiniz. Bugün okulda komik bir şey oldu mu diye sorabilirsiniz. Diyelim ki uzaylılar gelip sınıftan birini götürse, kimi götürsün istersin diye sorabilirsiniz. Önemli olan zamanı paylaşmak.

Benim kızlar küçüğü 1 ay sonra 7 olacak, büyüğü 2 ay sonra 10 olacak. Geçimimi tek maaşla sağlamıyorum, kira gelirim de var. Zaten maaşım da yüksek. Aylık 1700 tl de nafaka alıyorum.
 
Ben de anasinifi öğretmeniyim evet 20 cocukla uğraşmak zor iş:).bu nasıl oluyor dersen önce otorite sağlamakla oluyor.kizmadan bagirmandan onu sağlıyorsun önce.demek istediğim otorite eksikliği var sizde.baba olmayınca işiniz de zorlasmis.etkinlikler zorla yapılmaz sikilmislar ve iş gibi gormusler.o yüzden kaçıyorlar.once ne istiyorlarsa onu yapın.kendi kendilerine oynamak istiyorlarsa oynasinlar illa etkinlik yapilacak diye birşey yok.onlarin kurduğu oyuna katılın siz kurmayın oyunu.5 yaşındaki oğlunuz okula gidiyor mu
 
evet bunları daha eğlenceli bulacaklar kesin :)) ama seneye ilkokula başlayacak mesela el kaslarını geliştirmek için ya da dikkatini birşeyler yapmam gerekir mi bilemedim :KK43:

ama işte bakın zaten okula giden çocuğa evde de okuldaki ortamı yaratmak çok sağlıklı değil bence

zaten babaları yok geriye bir anne kalıyor

onda da zaman az

ve çocuğun istediği değil de annenin istediği etkinlik vs vs yapılıyor

bakın benim oğlum babası eve yarım saat geç gelince kızıyor

neden, oyun oynayacaktık diyor

benimle oyna deyince ikimizin oyun tarzı farklı imiş

onunla top boğuşma vs vs oynuyor mesala

ben daha faklı etkinlik yaptırıyorum

sürekli zihin gelişsin el kası gelişsin dersek olmaz ki

o gelişmeleri çocuğun istediği aktivitelere yedirmemiz lazım

mesela kurabiye yapıyor musunuz

üçünüz

yapacak, pişirecek ve yiyeceksiniz

kurabiyeleri çocukların yuvarlaması ve hatta hamuru da onların mıncıklaması gerektiğini söylememe gerek yok değil mi

yani eline bir parça hamur verip sen bunu yap deyip kendiniz bir tepsi yapmayacaksınız

o da yapıp tepsiye koyacak hamur bitinceye kadar kaç tane yapabilirse

ütü mü yapılacak

küçük askıları, büyük gömlekleri getirecek

siz ütüleyeceksiniz onlar takacak önce dolabın kapağına asılacak soğuyacak sonra dolaba

çamaşırlar rengine görer ayrılacak

siz çamaşırlığın üst tarafına asarken onlar da altına çorap asacak

işim var gidin çamaşırları toplayın diyeceksiniz koşacak ben daha çok toplayacağım diye yarışacaklar

arada büyüğü pohpohlayıp

sen daha iyisin X e de destek ol diyeceksiniz

arada küçüğe bak sen abinden küçüksün ama hızlıca bunu da yaptın onu örnek al deyip ayar vereceksiniz

bunları rutinin içinde eritince de hayat daha yaşanılası olacak

sonra mesela ben kendime kahve yapayım siz de legolar ile bana sehpa yapın

işte uçak yapın ben de uçaktaki servis yapan abla olup size meyve getireyim diyeceksiniz

mesela oyuncak toplamak oyunun bittiği, güzel zamanın sona erdiği anlamına geliyorsa

oyuncaklar toplandıktan sonraya da bir etkinlik, mesela oyuncakları toplayıp masal saatine geçelim gibi bir şey olsun zira oyuncakları toplamayıp uzatıp zaman kazanmak da isteyebilirler

ben mesela oyuncakları toplatmıyorum

okulda topluyor

eşyalarına vs de sahip çıkıyor

ama evde arabalar düzenli olarak dizilmek zorunda değil

yerde de olabilirler

zira ben de her an her şeyi yapmak istemeyebilirim

mesela ben işteyim ama akşam yemek yediğimiz tabaklar masada duruyor

biz daha rahat yaşıyoruz eve bu çocuğun oyuncakları için de geçerli
 
arkadaşlar beni hatırlamayanlar için kısa bir özet geçiyorum:)
boşandım 2 oğlum var 3 ve 5 yaşlarında oğlum anaokuluna gidiyor tam gün. küçük oğluma annane bakıyor. zaten ailemle yaşıyorum :) özel sektörde çalışıyorum bende durumlar böyle.. derdime gelecek olursak..

5 yaşındaki oğlumla iletişim kurma konusunda hatalar yapıyorum bu belli ama nerde deni yanlış yaptığımı bilemiyorum.. dışardan bir gözle bana yardım edebileceğinizi düşünüyorum..

pazar günü psilkolojik olarak o kadar yıprandım ki düşününce o gün boyunca ben cocuklara 'yapma oğlum, şimdi olmaz oğlum, öyle zarar vereceksin kendine oğlum,oğlum niye böyle yapıyorsun' vs. gibi .. sonrasında çok çok üzülüyorum tabi bu benim içinde bir trawma oluyor. ee tabi bütün bunları çok da sakin söyleyemiyorum. şimdi birçok arkadaş çocuğu olmayanları düşün diyecek çok haklılar benimde 5 yıl olmadı bebeğim ne tedaviler denedim yine olmadı sonra imkansızken rabbim nasip etti çok şükür bin şükür..

bir koli malzeme aldım kaliteli vakit geçiririz el kasları gelişir falan diye ama iki çocuğu oturtup bir faaliyet yapamıyoruz.. biri boyayı agzına alıyor diğeri herşeyi karıştırıyor.. boyama ise etkinlik kafasına göre karalıyor mesela.. anaokulu öğretmenleri 20 çocuğu aynı anda nasıl idaree ediyor acaba çok merak ediyorum..

kısacası arkadaşlar ben cocuklarımı akşamları 2 saat görebiliyorum,haftasonları yemek temizlik ütü vs. işlerden vakit ayırıp çocuklarımla oynamak istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı o düzeni nasıl kuracağımı.. nasıl sinirlenmeden yönlendireceğimi bilemiyorum..


hediye alsam beğenmiyor büyük oğlum mesela.. neden şunu almadın diyor.. ya da lego aldım oynayalım hem zeka geliştirici diye beraber oturuyoruz başına bana diyor sen yap işte anne şu parçaları bul dişye..

oyuncakları döksünler dağıtsınlar tabi ama toplamak istemiyor mesela .. hadi biz süpürge olalım onları toplayalım falan gibi ne numaralar denedim yok olmuyor bence sen daha iyi toplarsın sen topla diyor..

inanın ne cevap vereceğimi şaşırıyorum.. kızsam bağırsam çabuk o oyuıncaklar toplanacak diye.. o da hoş olmuyor hem ben hem o üzülüyor ...yardımınızı bekliyorum..

sevgiler...



Belkide evde oldugu icin sikiliyodur.disarda oynamak istiyordur parka filan getirin yada alisveris merkezlerindeki oyun salonuna is her hafta yapma bigun sinemaya getir bu sekilde zaten iletisimini koparirsin aksamlari geldiginde onlari uyuttugunda islerini yap tatil gununu cocuklarina ayir.onlarla disari cik
 
Ben de anasinifi öğretmeniyim evet 20 cocukla uğraşmak zor iş:).bu nasıl oluyor dersen önce otorite sağlamakla oluyor.kizmadan bagirmandan onu sağlıyorsun önce.demek istediğim otorite eksikliği var sizde.baba olmayınca işiniz de zorlasmis.etkinlikler zorla yapılmaz sikilmislar ve iş gibi gormusler.o yüzden kaçıyorlar.once ne istiyorlarsa onu yapın.kendi kendilerine oynamak istiyorlarsa oynasinlar illa etkinlik yapilacak diye birşey yok.onlarin kurduğu oyuna katılın siz kurmayın oyunu.5 yaşındaki oğlunuz okula gidiyor mu

evet hocam anaokuluna gidiyor kreşede gitmişti.. çok teşekkür ederim cevabınız için yoluma ışık tutuyor yorumlar
 
ama işte bakın zaten okula giden çocuğa evde de okuldaki ortamı yaratmak çok sağlıklı değil bence

zaten babaları yok geriye bir anne kalıyor

onda da zaman az

ve çocuğun istediği değil de annenin istediği etkinlik vs vs yapılıyor

bakın benim oğlum babası eve yarım saat geç gelince kızıyor

neden, oyun oynayacaktık diyor

benimle oyna deyince ikimizin oyun tarzı farklı imiş

onunla top boğuşma vs vs oynuyor mesala

ben daha faklı etkinlik yaptırıyorum

sürekli zihin gelişsin el kası gelişsin dersek olmaz ki

o gelişmeleri çocuğun istediği aktivitelere yedirmemiz lazım

mesela kurabiye yapıyor musunuz

üçünüz

yapacak, pişirecek ve yiyeceksiniz

kurabiyeleri çocukların yuvarlaması ve hatta hamuru da onların mıncıklaması gerektiğini söylememe gerek yok değil mi

yani eline bir parça hamur verip sen bunu yap deyip kendiniz bir tepsi yapmayacaksınız

o da yapıp tepsiye koyacak hamur bitinceye kadar kaç tane yapabilirse

ütü mü yapılacak

küçük askıları, büyük gömlekleri getirecek

siz ütüleyeceksiniz onlar takacak önce dolabın kapağına asılacak soğuyacak sonra dolaba

çamaşırlar rengine görer ayrılacak

siz çamaşırlığın üst tarafına asarken onlar da altına çorap asacak

işim var gidin çamaşırları toplayın diyeceksiniz koşacak ben daha çok toplayacağım diye yarışacaklar

arada büyüğü pohpohlayıp

sen daha iyisin X e de destek ol diyeceksiniz

arada küçüğe bak sen abinden küçüksün ama hızlıca bunu da yaptın onu örnek al deyip ayar vereceksiniz

bunları rutinin içinde eritince de hayat daha yaşanılası olacak

sonra mesela ben kendime kahve yapayım siz de legolar ile bana sehpa yapın

işte uçak yapın ben de uçaktaki servis yapan abla olup size meyve getireyim diyeceksiniz

mesela oyuncak toplamak oyunun bittiği, güzel zamanın sona erdiği anlamına geliyorsa

oyuncaklar toplandıktan sonraya da bir etkinlik, mesela oyuncakları toplayıp masal saatine geçelim gibi bir şey olsun zira oyuncakları toplamayıp uzatıp zaman kazanmak da isteyebilirler

ben mesela oyuncakları toplatmıyorum

okulda topluyor

eşyalarına vs de sahip çıkıyor

ama evde arabalar düzenli olarak dizilmek zorunda değil

yerde de olabilirler

zira ben de her an her şeyi yapmak istemeyebilirim

mesela ben işteyim ama akşam yemek yediğimiz tabaklar masada duruyor

biz daha rahat yaşıyoruz eve bu çocuğun oyuncakları için de geçerli

ah damdancım.. kurabiye yaptık geçen gün fakat yaparken un döküldü o damladı bu böyle oldu derken biz annane dede ile yaşıyoruz yaşlılar böyle şeylere daha tahammülsüz oluyorlar neticede ben temizleyecek bile olsam birde onlara laf anlşatınca geiliyorum.. o kadar özledim ki kendi düzenimi.. ama tavsiyelerin için teşekkür ederim :)
 
Benim oğlum da sevmiyor kesme boyama işlerini zorlamiyorum bende. Futbol oynuyoruz, şut çekiyoruz ha bire. Birde saklambaç oynuyoruz. Oyuncak işine gelince beraber topluyoruz ama gaza getirmek gerek tabi. Yirmiye kadar sayicam bakalım bitirebilecek mısın? Yada on tane oyuncağı önce kim toplayabilecek gibi. İki oğlum var bu arada büyük 7 yaşında küçük 22 aylık. Su an top oynuyorlar mesela :) ama benim altım boş gürültü sorunu yok.
 
X