bir arkadaş sorunu

canım yalnız arkadaş önceden söyledi aylık 600-700 liraya yakın para verecek öyle keyfi olarak bakmayacak toruna. aralarında bu tarz bi muhabet geçmiş daha önceden para istiyor gibi bir imada bulunmuş.

arkadaşımın eşi de bakıcı tutsak ona da para vercez annem de ev hanımı iyi olur para versek demiş. arkadaşım bozulmuştu ilk etapta ama şimdi para ile baktırmak daha mantıklı diye düşünüyor.

yani öyle kullanma gibi bişey söz konusu değil aslında.
Parayla bakacaksa onceki soylediklerimi geri aliyorum:kahve:

600-700 liraya bakıcı falan bulamaz.en kötü 1200 lira şu an bakıcı.bulsa da insanlar evine kamera sistemi falan kurduruyo güvenebilmek için.kolay değil o işler öyle.elin tanımadığı insanına bırakıp gidecek bebeği.kayınvalidesini çok arar bebek doğunca, masrafı ihtiyacı neyse ben karşılayım da yeter ki kv baksın der emin ol.

evet daha önce bende böyle bir konu açmıştım herkes hemfikirdi yeterki annaanne babane baksın da para da ver demişlerdi..
yani haklısınız tabi de herkes karşısındakini tanıyor da söylüyor sanırım.

ben eskiden altlı üstlü yaşıyorken benim evimde baksın istemiyordum ilk başta eve takıntılı oldugu ve herseye karıstıgı için şimdi ama işten çıkmatyı hiç istemiyorum eğer taşınmamıs olsaydık eminimki evimide açardım parasını da verirdim hem bizimki çılgındı yemekte yapardı temizlikte :temizlik::hamarat:

kaçırdım gül gibi kadını :KK53:

bakıcı fikri zaten büyük bir cesaret istiyor burada okumuştum 3-4 yıllık bakıcısı çocugu zorla banyoya sokuyordu çocuk aglıyordu kadın şans eseri duymuştu çok etkilenmiştim :KK61:

kayınvalidesi 1-2 ay kalacaksa, arkadaşın bu 1-2 ayda hem hamile kalıp, hem doğuracak mı ki bebek olursa bu kez hiç gitmez diyor:-)

kızlar arkadaşım bebeğe kendi evinde baktırmak istemiyor zaten..

Kadın hiç girmesin eve diyor:KK57:
yani o zor ama küçücük çocuk hadi yazın götürdün diyelim kışın ne yapacak.Sabahları buz gibi .O zaman kusura bakmasın verecek parasını kendine başka bakıcı bulacak ya da kendi bakacak.

kayınvalidesi 1-2 ay kalacaksa, arkadaşın bu 1-2 ayda hem hamile kalıp, hem doğuracak mı ki bebek olursa bu kez hiç gitmez diyor:-)

ahahahha yok yahu alışır kalmaya ondan sonra bebek falan bahane sürekli kalır hamileliğimde de kalır diye korkuyor.

hani bazı şeyleri 1 kere yapınca arkası sanki normalmiş gibi gelir ya o misal :ukala:

ahahahha yok yahu alışır kalmaya ondan sonra bebek falan bahane sürekli kalır hamileliğimde de kalır diye korkuyor.

hani bazı şeyleri 1 kere yapınca arkası sanki normalmiş gibi gelir ya o misal :ukala:

Çocuğa bakmasını istiyorsa evinde de isteyecek kayınvalidesini o halde. Çocuğuna baksın ama evime gelmesin. Bu yanlış...

Klimayi geri iade etsin:KK53:
Saka yapmistir sanmiyorum 2 ay niye gelsin evini biraksin.
Cocuga bakma konusunda evimde istemem cocuga baksin oldu baskaaa:oha:
Arkadasiniz cok bencil zamanla kendi arkadasliginizda bunu sizde gorursunuz hep bana diyen bir tip

Bence de çözümü çok basit yapsınlar bir klimada onlara gitsin, çocuğuna bakacakmış kadın hem çocuğu da rahat eder, kışın sıcak yazın serin olur, çocuğa yatırım gibi düşünsün. Hatta ben olsam faturayı da öderdim.

Ahhh ahh kızımı büyüttüm çok şükür ama çalışamadım istediğim yerde, annemin yaşı var sağolsun baktı ama kızıma baktığı için ona saçımı süpürge etsem az gelirdi. 2. çocuğu düşünüyorum, KV çok genç ahhh gelse baksa çocuğuma, yanımda kalsa, başımın üstünde taşırım. Evladınızı emanet ediyorsunuz, ne büyük bir lütuf bu ya. Çoğu kadın ağlaya ağlaya tanımadığı bakıcıya veriyor, bir sürü para döküyor, kreşe veriyor gözü arkada. Ablamın KV'si genç ama bakamam dedi, annem de rahatsız bakamıyor, kız mecbur bakıcıya vercek şimdiden kahroluyor. Kıymetini bilin şu KV'lerin, onlar rahatını bozup çocuklarınıza bakıyor, bu kadar da abartmayın, kadın çöpsüz üzümmüş üstelik. 3 günlük dünya ayol, kötü olsa zaten çocuk da verme de böyle KV'lere de burun kıvırmayın yarın o kadına öyle muhtaç olursunuz ki, keşke gelse de tepemde ağırlasam dersiniz.

canım yalnız arkadaş önceden söyledi aylık 600-700 liraya yakın para verecek öyle keyfi olarak bakmayacak toruna. aralarında bu tarz bi muhabet geçmiş daha önceden para istiyor gibi bir imada bulunmuş.

arkadaşımın eşi de bakıcı tutsak ona da para vercez annem de ev hanımı iyi olur para versek demiş. arkadaşım bozulmuştu ilk etapta ama şimdi para ile baktırmak daha mantıklı diye düşünüyor.

yani öyle kullanma gibi bişey söz konusu değil aslında.

Annemi para istemiş öz torununa bakmak için .Çok enteresan .Hani ihtiyaçlarını karşılarsın, hediye alırsın para vermek ya da almak yabancı gibi hissettirmez mi?Benim büyüğede küçüğede hem annem babam baktı hem kayınvaldem baktılar.Paranın p si geçmedi aramızda teklif etmeye utanırım onlarda istemeye.Ayıp bence.

Bir ara eltimin kızını getirttim harçlık olsun diye her ay para veriyordum.

Yarın bir tartışma olsa aralarında torununa bile parayla baktın el gibi derler.

Son düzenleme:
Bence de çözümü çok basit yapsınlar bir klimada onlara gitsin, çocuğuna bakacakmış kadın hem çocuğu da rahat eder, kışın sıcak yazın serin olur, çocuğa yatırım gibi düşünsün. Hatta ben olsam faturayı da öderdim.

Ahhh ahh kızımı büyüttüm çok şükür ama çalışamadım istediğim yerde, annemin yaşı var sağolsun baktı ama kızıma baktığı için ona saçımı süpürge etsem az gelirdi. 2. çocuğu düşünüyorum, KV çok genç ahhh gelse baksa çocuğuma, yanımda kalsa, başımın üstünde taşırım. Evladınızı emanet ediyorsunuz, ne büyük bir lütuf bu ya. Çoğu kadın ağlaya ağlaya tanımadığı bakıcıya veriyor, bir sürü para döküyor, kreşe veriyor gözü arkada. Ablamın KV'si genç ama bakamam dedi, annem de rahatsız bakamıyor, kız mecbur bakıcıya vercek şimdiden kahroluyor. Kıymetini bilin şu KV'lerin, onlar rahatını bozup çocuklarınıza bakıyor, bu kadar da abartmayın, kadın çöpsüz üzümmüş üstelik. 3 günlük dünya ayol, kötü olsa zaten çocuk da verme de böyle KV'lere de burun kıvırmayın yarın o kadına öyle muhtaç olursunuz ki, keşke gelse de tepemde ağırlasam dersiniz.
benim kayınvalide bakmaz o yüzden kuymetini bilmiyorum

Hemen klima taktırmak olmaz , çok net istenmiyor diye anlaşılır
Birazcık misafir etsin, oda bir şekilde rahat edemiyecek düzenini özler ve evine gider
Çocuğuna da kesinlikle kendi evinde baktırsın ne demek kayınvalide evinde baktırmak...
Onun düzeni, yatağı, uykusu bunlar basit şeyler değil ki...
Bİraz büyük olsa neyse anlarım ama bunları düşünmesin şimdiden birazcık zamana ihtiyaç var

Evdeki klimayı çıkartsın kv.ye versin.:confused:

Ayrıca bir evde klima varken durmadan çalıştırılmaz ki gece gündüz.Hem çarpar hem de elektrik faturası çok yüklü gelir.1-2 ay hergün geceden sabaha kadar çalışırsa o klima, o aylardaki gelecek olan elektrik faturasını düşünemiyorum:rolleyes:

Faturayı bahane edebilir arkadaşınız..

selamlar :KK51:

bugün kendi derdim değil iş yerinden çok yakın bir arkadaşımın derdiniz yazacağız..
kendisi üye olmak istemedi sosyal medya ve internette deşifre olacağını düşünüyor benim olayımdan sonra :dondurma:

sıkıntısı şu ki kayınvalidesi ve kayınpederiyle aralarında 2 apartman var kvsi evliliğin başından beri bir düzen oturtmuşlar bir tek haftasonları görüşüyorlar eşi arkadşımdan yarım saat önce eve geldiği için ailesinin yanına gidiyor hergün görüyor neredeyse..

normal şartlarda çok huzurlu düzgün giden bir ilişkileri vardı.. fakat malum sıcaklar bastırdı. bu arkadaşlarda klima almış laf arasında eşi ailesine söylemiş böyle böyle ev serin rahat uyuyoruz vs diye kv de oo iyimiş o zaman sıcaklar bitene kadar sizde kalayım salonda yatarım demiş.

arkadaşım eşine hiç bir şekilde istemiyorum dediyse de eşi ya söyledim bi kere ne diyeyim yaşlı insan ne var 1-2 ay kalsa diye laf söyluyormus.

bugüne kadar birbirlerine en ufak bir ses yükselmesi daha olmamış kız istemiyorum ama laf anlamıyor diyor. ne öneriyorsunuz ?

kv ile arası iyi mesafeliler hiç bi tartışmaları olmamış yakın zamanda hamile kalmayı planlıyor ona baktırmak istiyor kadınla önceden konuştuklarında ben kendi evimde bakarım demiş ama şimdi gelip kalırsa evime iyice yerleşir bebeğede burada bakar diyor.

- ben bebeğe arkadaşımın evinde bakmasının daha doğru oldugunu düşünüyorum çocuk uykusundan uyanmaz vs diye ben taşınmasam bende öyle yapacaktım ama arkadaşım kv çok yavaş hiç bir işe elini sürmez beni daha çok uğraştırır diyor.

tüm tavsiyelere açığız :21:

Yanlis hesap bagdattan donermis, o kv ve kocaya guvenerek cocuk yapmasin, kv de de evlerine hemen atlama potansiyeli sezdim. Bu iliskiler hizla gevseyecek gibi birsey goruyorum ben. Kv deyede alsinlar bir klima, ayip denen birsey var neden gidip insanlarin evinde kaliyorsun sen yaa, ben bu kv deleri yada anneleri anlamiyorum. Olum kalim hastalik veya bir zorunluluk yokken baskasinin evinde o kadar uzun neden kalmak ister bir insan. Salonda yatarim nedir ya elin kadini mecbur mu senin yuzunu sabah aksam hergun gormeye ??? Kendi evinde kocasiyla mesafeli davranmaya, kendi salonunda rahat rahat oturamayack olmaya. Ne dusuncesiz fikirsiz insanlar var, evin kadininin daveti olmadan sormadan danisilmadan kendini davet ettirmek en buyuk terbiyesizliktir.

O yasa gelmis kv olmus hala gorguden adaptan haberi yok. Bir bellemisler oglumun evide oglumun evi...

klima alsın bı an evvel alamıyorsa kendı evındekı klımayı sokturup taktırsın kendıne vantılator alsın

kendı bebegıne gelınce hele bı olsun dogsunda önce :)))
doguncada kendı evınde bakması en mantıklısı bırde arkadasınıza soyleyın ben dogurım baskası baksın mantıgı yapmasın kımseye guvenıp dogurmasın aha kadın ölür ? ozaman ne olacak herseyı etraflıca dusunsun

Klima olayinda kv haksiz ama arkadasinizda bebege baktirmak istiyomus ta ama kendi evinde baksinmis fln fazla isine gelir davraniyo. Kv ileride bana mi guvenip te dogurdun dese hakli

Arkadaşınız bayagı bayagı fena bir gelin.

Hem kaliteli olsun, hem güzel olsun, hem iyi olsun, hem ennn ucuzu olsun diyen cinsten.

Ama öyle olmaz canım;)

Arkadaşın da resmen kv yi kullanmaya çalışıyormuş yani :D Hem istemiyor hem de çocuk baksın istiyor oh ne ala.
Arkadaş bir kere eşi söylemiş o kv gelir eve. O hiç önemsemesin,sanki yokmuş gibi düşünsün. Kv si rahatsız olsun. Şurada yazın çıkmasına ne kaldı değil mi?
Ama eğer iyi davranır ve sürekli pohpohlarsa onlarda hep kalır benden söylemesi

Ne güzel memleket yahu, hem çocuğa baktır hemde evine alam, neymiş kendi evinde baksınmış.
Başka, çocuğu almaya gittiğinde karınlarını da doyursun bide.
Kayınvalidem 4-5 ay baktı kızıma ben ısrar kıyamet bizim evimizde bak, hatta kal git gel uğraşma diye dil döküyordum da kalmıyordu.
Çocuğun kendi düzeni var, yiyeceği içeceği, üstü başı, odası oyuncağı kendisine ait alanları var.
En makul olanı kendi evidir her zaman.

Back
X