Şu an fırsat bulduk çocuğa alıyorken ben de aradan çıkarayım kendimi dedim.. Bu arada o tarza ben de karşıyım öyle giyinmiyorum.. Alacağım topuksuz Du normalde topuk severim yalan yok ama ondan taviz verdim zaten.. Bu arada evet yazlık ayakkabı vardı..Tüm konudan bağımsız açık ayakkabı mevsimi geldi mi
Ben ayağımda botlarla geziyorum da
Piyasaya çıktı mı açık ayakkabılar ya da alsan hemen mi giyeceksin
Yani açık ayakkabı için haziran temmuz vs gelsin hava ısınsın
Bu arada bir görsel aradım yıllar önceden aklımda kalan ama bulamadım
Tesettürlü, ojeli tırnaklarına topuklu ayakkabısına zum yapılmış bir kişi
Tesettür dikkat çekmemeyi de içinde barındırır bence yani tesettürlü olup turunculu yeşilli kocaman desenli başörtüsü, çivi topuklu bantlı ayakkabısı ile karşıdan gelen birisi kızıl saçlı şort ve sandalet giymiş birinden daha çok dikkat çeker bence
Bu benim görüşüm kimseyi bağlamaz ama bu görüşümü eşim olsanız size de söylerdim olaya bir de eşinizin gözünden bakın
Sonra da günahı da bana sevabı da bana deyin ve Nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşayın
Çoğu kişi böyle yorum yaptı ama gerçekten öyle bi şey değil.. Benim Kemalim yapmaz durumu da değil benim ki... Başı önünde yürür.. Yani karakterini biliyorum, insan olarak tanıyorum..Kişi kendinden bilirmiş işiyani belki böyle de olmayabilir ama yabancı kadınlarda kendi baktığı yerlere ve şeylere başkaları da size o şekilde bakar diye düşünüyor olabilir mi? Gerçekten çok abartı. Hele işin içine dini sokmak daha da fena. Allah kolaylık versin
Tüm konudan bağımsız açık ayakkabı mevsimi geldi mi
Ben ayağımda botlarla geziyorum da
Piyasaya çıktı mı açık ayakkabılar ya da alsan hemen mi giyeceksin
Yani açık ayakkabı için haziran temmuz vs gelsin hava ısınsın
O şekilde ise baskı kurması size haksızlık. Ayakkabı sonuçta yanı ne olabilir ki. Bluz ve olsa hani daha anlaşılabilir. Ama ayakkabıÇoğu kişi böyle yorum yaptı ama gerçekten öyle bi şey değil.. Benim Kemalim yapmaz durumu da değil benim ki... Başı önünde yürür.. Yani karakterini biliyorum, insan olarak tanıyorum..
Ne sacma ve gereksiz bir yorum. Dert degil mi yani bu simdi ?Allah başka dert vermesin
Ama ayaklar haram değil ki. Açık ayakkabı pekala giyebilirsiniz. Eşinizin dini bilgilerinde yanlışlar var sanırım. Önce bunları düzeltmek lazım.Slm kızlar... Gerçekten daraldım, bunaldım ne yapacağımı bilemiyorum..Gönlümce bir ayakkabı bile alamıyorum.. Yine bir ayakkabı alma durumum kavgaya dönüştü, ne yapayım yalın ayak mı dolaşayım..Eş kişisi yok topuklu olmasın, yok açık olmasın diye ayakların gözükmesin{kapalıyım} bunalttı.. Diyeceksiniz ki kendi başına al, ee o zaman da istediği gibi olmazsa giydirmez..hep kendini haklı çıkarmak için bir yolunu buluyor özellikle dinden, kapalılıktan, koca hakkından giriyor.. Sitelere giriyor bunlarla ilgili yazılar bulup bana atıyor... Konu din değil oraya taşınmasın, ben bu adamı nasıl kıyafetime, şuyuma, buyuma karıştırmamayı başaracağım.. Tepkimi koydum, şu anda da kendine çekidüzen verene kadar konuşmak istemiyorum diyip psikolojik şiddet uyguluyor.. Boşanma dışında ne yapabilirim..
Ban yemiycemNe sacma ve gereksiz bir yorum. Dert degil mi yani bu simdi ?
Çalışıyorum zaten...Calisip kendi paranizla alirsaniz belki karisamaz.
Calisamam diyorsaniz greve gideceksiniz
Yani onun istedigi seyleri yapmayacaksiniz bir sure. Mesela dinimizde kadinin ev isi yapma zorunlulugu yok, yapmayin. Kv kp ziyareti yapmayin, dinen mecbur degilsiniz.
Ban yemeden düsüncelerinizi ifade edememeniz cok üzücü. Neyse allah baska dert vermesin diyelimBan yemiycem
Bak! Herif de.. beni darlamaaaa, başka bi yerimi de açtırma bana
NoktaKonu dini ama bilgim olduğunu düşündüğüm için tavsiye vermek istedim.Ban yiyip buralardan gitmek uğruna :)
Öncelikle kadının avret yerleri hakkındaki hükümler mezheplere göre farklı yorumlar içermektedir;hanefilerde namazda açık bırakmak mekruh olmakla birlikte caizdir.
Dışarıda açık gezmek hakkında ise ihtilaf olmakla birlikte,fitne zamanlarında örtünmenin daha uygun olduğu söyleniyor,zamanın fitne zamanı olduğunda bir ihtilaf olacağını sanmıyorum.
Kaldı ki ayaklar caiz ise de ayak bileğinin olduğu kısım dahil üst taraf haram ve sandalet gibi ayakkabılarda o kısımlar gözüküyor ve bunu baş örtülü bir kadın yapınca gerçekten sadece o kısım açıkta kaldığı için daha çok dikkat çekiyor.
Bu ilmihal bilgisi,kendim ilahiyat ve diyanet kurs eğitimi aldım ve merak ederek bu konuyu gerçekten alim olan bir kişiye danıştığımda ten çorapta dahil çıplak ayak gezmenin tesettüre uygun olmadığını söyledi.
Burada amacım kimsenin tesettürünü, inancını yargılamak değil,bilen bilmeyen herkesten bir hüküm çıkabildiği için doğru bildiğimi,okuyup öğrendiğimi yazmak istedim.İçinize sinmezse güvendiğiniz bir alime danışın yine.
Fakat hükmü biliyorum ama böyle istiyorum diyorsanız eşinizin üslubu bence de yanlış,dinin içinde tesettür farziyeti olmakla birlikte din kesinlikle sadece tesettür değil.Hele ki kendisi farz namazı kılmaktan aciz bir insanın fetvasıyla yürüyecek bir gemi hiç değil.
Karşılıklı restleşmek fayda etmez bence.
Oturun sakince konuşun hak olanı biliyorum fakat şu an böyle yapmak istemiyorum,nefsime ağır geliyor,sen kendin dini hassasiyet taşımazken bana karışman içimi soğutuyor,inat yapıyorum deyin.
Sakince konuşun ve daha farklı konulara yoğunlaşın yani senin tesettür bilginden önce eşinin öğrenmesi farz olan ilimler var kendisiyle ilgili.
Size ve kendime de acizane tavsiyem Allah'ın farzını aciz insanların ağızına laf yaptırmayalım,açılmak isterseniz anlarım fakat başımı örteyim zorlandığım kısmı açayım bilmiyorum pek doğru değil.
Allah hepimize inancımız üzere istikamet versin..
Umarim ortak bir noktada anlaşabilirsiniz konu büyümeden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?