Aaa bunun özel ilgi alanlarına giren müptezelleri oluyor, ayak deyip geçmemek lazımAyak yahu bu ne kadar seksi olabilir ki siradan bir ayakkabi icinde...
Stilletto giysen adam kalpten gider desene
Çok teşekkür ederim aydınlattığınız için.. Gerçekten yazdıklarınızı hepsini söyledim.. Nefsime ağır geliyor bu kadar yapabiliyorum dediğimde daha da sinirleniyor.. Dediğim gibi çaresiz kaldım..Konu dini ama bilgim olduğunu düşündüğüm için tavsiye vermek istedim.Ban yiyip buralardan gitmek uğruna :)
Öncelikle kadının avret yerleri hakkındaki hükümler mezheplere göre farklı yorumlar içermektedir;hanefilerde namazda açık bırakmak mekruh olmakla birlikte caizdir.
Dışarıda açık gezmek hakkında ise ihtilaf olmakla birlikte,fitne zamanlarında örtünmenin daha uygun olduğu söyleniyor,zamanın fitne zamanı olduğunda bir ihtilaf olacağını sanmıyorum.
Kaldı ki ayaklar caiz ise de ayak bileğinin olduğu kısım dahil üst taraf haram ve sandalet gibi ayakkabılarda o kısımlar gözüküyor ve bunu baş örtülü bir kadın yapınca gerçekten sadece o kısım açıkta kaldığı için daha çok dikkat çekiyor.
Bu ilmihal bilgisi,kendim ilahiyat ve diyanet kurs eğitimi aldım ve merak ederek bu konuyu gerçekten alim olan bir kişiye danıştığımda ten çorapta dahil çıplak ayak gezmenin tesettüre uygun olmadığını söyledi.
Burada amacım kimsenin tesettürünü, inancını yargılamak değil,bilen bilmeyen herkesten bir hüküm çıkabildiği için doğru bildiğimi,okuyup öğrendiğimi yazmak istedim.İçinize sinmezse güvendiğiniz bir alime danışın yine.
Fakat hükmü biliyorum ama böyle istiyorum diyorsanız eşinizin üslubu bence de yanlış,dinin içinde tesettür farziyeti olmakla birlikte din kesinlikle sadece tesettür değil.Hele ki kendisi farz namazı kılmaktan aciz bir insanın fetvasıyla yürüyecek bir gemi hiç değil.
Karşılıklı restleşmek fayda etmez bence.
Oturun sakince konuşun hak olanı biliyorum fakat şu an böyle yapmak istemiyorum,nefsime ağır geliyor,sen kendin dini hassasiyet taşımazken bana karışman içimi soğutuyor,inat yapıyorum deyin.
Sakince konuşun ve daha farklı konulara yoğunlaşın yani senin tesettür bilginden önce eşinin öğrenmesi farz olan ilimler var kendisiyle ilgili.
Size ve kendime de acizane tavsiyem Allah'ın farzını aciz insanların ağızına laf yaptırmayalım,açılmak isterseniz anlarım fakat başımı örteyim zorlandığım kısmı açayım bilmiyorum pek doğru değil.
Allah hepimize inancımız üzere istikamet versin..
Umarim ortak bir noktada anlaşabilirsiniz konu büyümeden.
Ya biliyorum da... ne bilim bana göre her ayak palet gibiAaa bunun özel ilgi alanlarına giren müptezelleri oluyor, ayak deyip geçmemek lazım
Çalışıyorum zaten...
Oldu eve mi kapatsın.. Erkeklerle konuşma diyor.. Çalışmamı istemiyor orda bir çelişki yok.. Ama o kadar emek vermişsin ve oğlumuz var bana bi şey olursa kimseye muhtaç olmazsınız diyip bu konuda baskı yapmıyor..Madem çalışıyorsunuz, ayak kapatan adam başka erkeklerle aynı ortamda bulunmanıza bişey demiyor mu? Bu ne yaman çelişki?
Karakter önemli yani. Anladım..Oldu eve mi kapatsın.. Erkeklerle konuşma diyor.. Çalışmamı istemiyor orda bir çelişki yok.. Ama o kadar emek vermişsin ve oğlumuz var bana bi şey olursa kimseye muhtaç olmazsınız diyip bu konuda baskı yapmıyor..
Madem çalışıyorsunuz, ayak kapatan adam başka erkeklerle aynı ortamda bulunmanıza bişey demiyor mu? Bu ne yaman çelişki?
İnancımız aynı....yaşayış, kavrayış, yorumlayın, uygulayın, idrak edişimizde farklılıklar olabiliyor..Evlilikte inanç uyumunun ne kadar önemli olduğunun güzel bir örneği.
Bana göre de yürümemizi sağlayan vucut parçası. Ama öyle olmuyor yahuYa biliyorum da... ne bilim bana göre her ayak palet gibi
İnancımız aynı....yaşayış, kavrayış, yorumlayın, uygulayın, idrak edişimizde farklılıklar olabiliyor..
Düz taban sandalette ayaklar oluyor palet nesinden etkilenir bir insan ondan yaBana göre de yürümemizi sağlayan vucut parçası. Ama öyle olmuyor yahu
Açık ayakkabı dine uygun değilmiymiş gerçekten bu konuda kesin deliller mi sunuyor size.bence siz araştırıp ona Msj atın bulduklarınızı,dini muhabbete girmek istemediğim için detay yazmıyorum.Slm kızlar... Gerçekten daraldım, bunaldım ne yapacağımı bilemiyorum..Gönlümce bir ayakkabı bile alamıyorum.. Yine bir ayakkabı alma durumum kavgaya dönüştü, ne yapayım yalın ayak mı dolaşayım..Eş kişisi yok topuklu olmasın, yok açık olmasın diye ayakların gözükmesin{kapalıyım} bunalttı.. Diyeceksiniz ki kendi başına al, ee o zaman da istediği gibi olmazsa giydirmez..hep kendini haklı çıkarmak için bir yolunu buluyor özellikle dinden, kapalılıktan, koca hakkından giriyor.. Sitelere giriyor bunlarla ilgili yazılar bulup bana atıyor... Konu din değil oraya taşınmasın, ben bu adamı nasıl kıyafetime, şuyuma, buyuma karıştırmamayı başaracağım.. Tepkimi koydum, şu anda da kendine çekidüzen verene kadar konuşmak istemiyorum diyip psikolojik şiddet uyguluyor.. Boşanma dışında ne yapabilirim..
Nasil bir ayakkabi düşünüyorsun peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?