• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir babam ki yaprak yaprak dökülen..

Herkesin torunu var ama para karşılığı görmüyorlar, sevgileri yetiyor
Babanda hata saçma sapan şantajlara ve sömürülere boyun eğmiş, sonrası malum..

İnanamıyorum yaa çocuğu alrt ettikleri duruma bak. O çocukta ilerde onlara öyle yapıcak..
Belki bunun için kötü bir insan olucam ama.. Umarım abim yaptığını kendi çocuğundan görür.

çocuklara dayanamıyor senin ailen

zaten bence haklılar da.
şimdi parayı kesseler bunlar ayrılır
olan yine çocuklara olur.

çocuklara dayanamıyor senin ailen

zaten bence haklılar da.
şimdi parayı kesseler bunlar ayrılır
olan yine çocuklara olur.
Ayrılmaları daha sağlıklı olur.
Çocuklar iyi bir ortamda büyümüyor.
Anneme gelip kaldığında daha mutlular.

Belki bunun için kötü bir insan olucam ama.. Umarım abim yaptığını kendi çocuğundan görür.
Bence kötü insanlık değil bir babaya bu yapılırmı ya yazık günah. Biz o çocuklar yesin diye yememeyi tercih edelim çocuk kalksın hala 30 yaşında anasının babasının lokmasına göz diksin.
Allah akıl fikir versin ne diyim

bence kesınlıkle ana baba elındekını avcundakını sonuna kadar verıp cocuklara muhtac olmamalı
ben mesela oturdugum evı cocuguma verıp kıraya gıtmem
o cocuk kolaymı buyuyor maddı manevı? zaten aıleler yapacagını cogunlukla yapıyor olsa vermeyecekmı?
babanız cok yumusak yureklı anlasılan bu saatten sonrada degısmez
en ıyısı abının agzına s.cmak
ne kadar cozum olmasada :(

En büyük hata burada yine anne ve babanda.
Çalışmayan bir adamı evlendirmek ne kadar iyi niyetle hareket edilmiş olsa da dogru değil.
Ki az çok her anne baba evladını tanır, huyunu suyunu bilir.
Abinin zaten ne olduğunu hepiniz biliyordunuz.
Aman evlendirelim sorumluluk alınca düzelir adına yapılmış bir hamle size yenge,çocuk ve yine bir çocuk daha katlanarak geri dönmüş hepsi bu.

Allah korusun.. Babama birşey olursa ben yanarım.
Çok kez konuştum yapmayın etmeyin diye. Bir süre yapmıyorlar sonra abim yok bunalımdayım yok çekip gidicem.
Yengem her hafta evi terk ediyor. Çocukları bırakıp. E bu sefer dayanamıyor bizimkiler.
Gidene gitme denmez biletini ben alayip hemen simdi git denir
Evi terkeden geline gule gule yol orda denir
Bunu babaniza aşılayin lutfen
Koskoca adami coluk cocugun elinde oyuncak etmeyin

abinizin kayınvalidesi eşek gibi yapacaklar diyor mu ailen için... Aynısı bizim başımızdada kızı annemlere gelip gitmez ama paraları bitince maaşının yarısı krediye giden babamdan para beklerler evlerinin kömürünü beklerler. Bir allah razı olsun lafı çıkmaz ağızlarından ama annem babam eşek gibi yapmak zorundaymış kayınvalidesi herkese öyle diyormuş. Demem o ki her evde var vermesin baban torunlarını görmesin tıpış tıpış gelip gösterecekler

Evet zamanında çok yüz verdiler.
Askerini bile torpille rahat rahat yaptı. Hep babamın üstünden geçindi. Sorun torunları görmemek değil ki. Onlara arattırıp ağlatması. O zaman insanın içi elvermiyor ki. Dayanamıyor babamda.
Benim asıl sorunum yengemin çalışmaması.

Canım ağlatsınlar yani çocuk bu ağlar ve susar mantığı olaması lazım neticede ! veya açmasınlar telefonunu,
Yani tekrar aradığı takdirde boşa ağlatma çocuklarını benden metelik işlemez demesi gerekli,
Yeterince sömürdün bitirdin diye haykırmalı,
Adam gibi ziyaretime geliyorsan gel ,gelmiyorsan keyfin bilir diyebilmeli yoksa ardı devam eder.

Bence konu burada yengenizden çok abinizde ,
Sömürülen iyi niyeti suistimal edilen bir baba var karşınızda ,
Paranın suyu kesilsin bakalım rest çekilsin hele bir net şekilde,
Bak bakalım ardında yengeniz çalışır mı çalışmaz mı ! hı çalışmasada sonucu onları bağlar
Okadar....

Elalem anne-babasını başının üstünde taşır, gözünün içine bakar bir de böyle evlatlar var işte.

Benim de kaynım öyle, kayınpederimi sömürdükçe sömürüyor. Bize zararı yok ama yine de insan üzülüyor böyle anne-baba gördükçe.

Abin ile yengen tencere kapak.. tek kurus bile vermesin baban. Varsin gostermesinler torunlarini bu ne yahu bildigin asalak hayati..

Merhabalar,
Hep gelinler mi görümceden şikayetçi olacak? Ben de yengemde ve abimden şikayetçiyim.
Abim 28 yaşında belediye de kadrolu işçi olarak çalışıyor. Aylık geliri 2.000 lira.
Abim ilk evlendiğinde babamın ev kredisi olduğu için bir süre bizle yaşamalarını teklif etti. Onlarda kabul etmişti. 1 evimiz kirada, diğer evimizde borç ödeyip hep beraber yaşıyorduk. Abim o zaman işsizdi. 5-6 ay kadar işsiz kaldı. Yengem çalışmıyor. Evlendikten 1 ay sonra yeğenim oldu.
Bütün sorun yeğenimin doğumundan sonra başladı.
Bebeğe karşılık yengemin ailesi bizden ev istediler. Sorunlar başladı. Kavgalar tehditler.
En son ev telefonunu sürekli taciz edip beni tehdit etmeleriyle babam diğer evimizi sattı ve oturduğumuz evi abime bırakarak uzak bir ilçede kiraya çıktık.
Sonra babam abimi belediyeye soktu. O sırada abim 20 bin lira borç yapmıştı babam hepsini sıfırladı.
Sonra abim tekrar 30 bin lira borç yapmış. Şuan maaşının %75 i krediye gidiyor. Ve 2. çocukta oldu.
2 yıldır her ay babamlar abime bin lira yardım yapıyorlar.
Vermedikleri zaman çocukları göstermemekle tehdit ediyolar.
Saygısızlığın dibi yok.
Para vermediklerinde onlar benim annem babam oluyor. Verdiklerinde onun anneciği ve onun babacığı..
Bende bu sene evlendim. Bin lira kira veriyorum. Eşim başka ilden geldi 3 ay işsiz kaldı. Kayınpederim 21 bin borç bıraktı bana.. 1 lirayla işe geldim günlerce. Öğle aralarında çubuk kraker yedim. Yine de annemden babamdan almadım.
Abim hayatını yaşıyor. Yengem çalışmaz asla, fik fik geziyor heryerde. Bir gün o kafede bir gün bu kafede. Artık zoruma gidiyor.
Annemler 3 aydır para vermeyi kestiler. Babamı arayıp doğalgazım kesik üşüyoruz. Çocuklar aç diye diye sömürdü babamı.
Babam 50 kiloya düştü..
50 yaşında ve taksicilik yapıyor.
Bi akıl verin, birşey söyleyin.. Abimle düşman olmama az kaldı. Babamın da hastalanmasına..
bu olayda ki en büyük suçlular annenle baban. Anne babaligin amacı kendi kendi yetebilen çocuklar yetiştirmek, kendine bağımlı değil. Maalesef klasik türk ailesi. Erkek çocuk üzülmesin, canı bi şeye cekmesin, neyimiz varsa önüne serelim mantığı sonucu. Bunun bu saatten sonra birileri uzulmeden çözümü imkânsız. Lütfen biraz olsun oğlunu düşünüyorsa baban vazgecsin bu tavrından. Bi kaç ay zorlanırlar sonra öğrenirler mecbur kendi ayaklari üzerinde durmayı. Baban net bi konuşma yapsın o senin ailen sen de kocaman adamsın geçimleri senin sorumluluğunda ben bi şey yapamam desin ve kararlı dursun. Çocuklarla somuru yapıp duruyorlarsa da şikayet edin sosyal hizmetlere cocuklari uygun şartlarda yetistiremiyorlar ekonomik olarak diye, evlerine incelemeye gittiklerinde gorurler, o korku da onlara yeter bi daha aclar usuyolar diye konuşmazlar

Babanız vermesin bakalim hangi cafeye gidecek. Evimin ihtiyaci varken cafede mi gezilir.

göstermesinler çocukları tehdide bak ya hem çil yavrusu gibi çocuklar doğsun sonrada para para para ...

ben ne abiyi ne de yengeyi suçlamadım böyle her şeye boyun eğen evlat diye her kahrına katlanan anne-baba da asıl suç.yanlış anlama ancak bir deyim vardır;eşek olursan semer vuran çok olur derler.sizin ailenin durumu aynen buna benziyor.

torunları göstermemekle tehdit ediyorlarmış,etsinler.anne-baban da görmeyiversin biraz ölürler mi? abinin hık deyişinde et pık deyişinde süt vere vere bu hale getirmişler tepelerine çıkarmışlar zaten.peki sen de evlisin maddi soranların var bir gündün bir güne sana kızım nasılsın diye soruyorlar mı? yoksa senin maddi sorunlarını görmezden mi geliyorlar?

dediğim gibi olay abi ve yenge de değil anne ve baba da bitiyor.

Back
X