Bir bakın lütfen :(

ee madem onun tarafı sayılı o zaman otobus tutar ve onları almaya gönderır. kımın tarafı kalabalıksa orada yapılır. saçmalığa bak.
Canım bizde en az 350 kişi gelecektir.
Ama onların bulunduğu şehirde en fazla 75 kişi gelicekmiş akraba olarak.
İleride bizim takılan takılara çok ihtiyacımız olacak kredi borcumuz var, belkide bir kısmını kapatıp azda olsa rahatlarız ama düğün erkek tarafında olur diye tutturdular artık diyecek birşeyim kalmadı maalesef

Son durum onların orada oluyor kuzum.
Beyefendi dün bana ben onları nasıl kırabilirim dedi.
Yani onları kıramam fakat seni kırabilirim gibi birşey oldu :)
Moralim hala çok bozuk.
Ben elbette ailesini kırmasına asla dayanamam.
2 gün geçse dahi aradın mı sizinkileri diye sorarım ederim.
Ama maalesef insanlar benim düşündüğüm gibi değiller ya.

her konuda böyle mi? herkesten etkileniyor mu?yoksa iki tarafı da üzmek istemediğinden mi böyle davranıyor?

iki tarafta birden neden yapmıyorsunuz?
bazen öyle olabiliyor. hem kızın memleketinde, hem de erkeğin.

o zaman kuzum sende kendi şehrinde gelinliğinide giy.
iki yerde gelinlik giymiş olursun hem.
eee sizin aile akraba eş dost daha kalabalık. onlardamı onların oraya gidicek.
masrafını görmedimi ne kaynanacıgın :) :)

ama onlara da hak ver onlar da eşe dosta oğullarının düğününü göstermek istiyor. onlar da haksız değil yani.

ya ben sahiden anlamadım sizin işi, hadi bizimki gibi uzak memleketlerde olsa neyse dicem ya senin şehirle onların şehri arası 1.5 saat tartışma etmeye bile değmez. Onların geleni daha azsa sizin orda yapılması daha mantıklı ama tabi kendilerine ... sürdürmicekler ya biz oğlan tarafıyız düğün burda olacak diye.

her konuda böyle mi? herkesten etkileniyor mu?yoksa iki tarafı da üzmek istemediğinden mi böyle davranıyor?
İki tarafı üzmek istemediğinden böyle davranıyormuş canım.
Her konuda böyle değil.
Düğün konusunda onları kıramam falan dedi.

iki tarafta birden neden yapmıyorsunuz?
bazen öyle olabiliyor. hem kızın memleketinde, hem de erkeğin.
Canım nişan alışverişinde annesi annemi arayıp durumları fazlası ile iyi olmasına rağmen çok masraf yapmayalım falan demiş.
Bu kadar eli dar insanlar 2 düğün yapmazlar maalesef :)
Nikah bizim burada olur.

o zaman kuzum sende kendi şehrinde gelinliğinide giy.
iki yerde gelinlik giymiş olursun hem.
eee sizin aile akraba eş dost daha kalabalık. onlardamı onların oraya gidicek.
masrafını görmedimi ne kaynanacıgın :) :)
Kaynanacığımın yine annemi arayıp 2 minübüs yerine 1 küçük minübüs neyinize yetmiyor demesinden korkuyorum
Utanmasam ben tutacağım valla tatlım.
Nikahı bizim burada yapacağım kuzum, dediğin gibi gelinlik giyeceğim.
Burada giymedim diye içimde kalmaz en azından :)

Öyle diyorlar sevgim, erkek tarafı oldukları için 1 kişi dahi gelse orada olmalıymış ...

Öyle diyorlar sevgim, erkek tarafı oldukları için 1 kişi dahi gelse orada olmalıymış ...

sen de yumruğunu masaya vurcaksın o zaman canım sonuçta erkek tarafı evlenmiyor seninki de kim ne derse oraya gidiyor dediğini yaptır sinik bulup ne isterlerse yaptırırlar yoksa

sumsuklayın o zaman
annende kabul etmesin. herkes bize küser vs.vs. desin yada daha başka şeyler.
kına gecende giy cık gelinliği ohhhh misssssss.
hem 2 kez gelinlik giymek iyidir iyi :) :)

Nisanlin hic dusunmeden sana evet diyor sanirim nisanlinda da hata var once iyice dusunmeli ama söylediğiniz seyler de mantikliymis sanirim o sebeble hemen kabul etmis. Kesinlikle ciddi bir sekilde konusmalisiniz

sizin derdiniz gelecek davetlilerin takacağı takı madem,
o zaman
sizin şehrinizde de nikah yapılacakmış, o nikaha 350 kişiye de davet edersiniz ve onlar da takılarını getirir.
sizde kredi borçlarınızı ödersiniz

bu adetleri kim çıkarıyor ben de bunu anlamıyorum, her işin mantıklı olanı neyse onu yapsak olmuyor mu...

kim demiş erkek tarafında yapılır diye,erkeklerin ailesi var kızlar ağaç kovuğunda yetişiyor sanki

En nefret ettiğim olay bu ya. Bence sessiz kalma kesinlikle. Siz birlikte yaşayacaksınız neden sizin değilde onların istediği oluyor ? Aile tamam önemli ama onlar üzülmesin diye siz üzülüyorsunuz .Ailelerinde böyle anlayışsız olmasını anlayamıyorum. Hiç düşünmüyorlar mı acaba çocuklar huzursuz olur karşı taraf ne ister ne bekler. Nişanlınızla konuşun gerekirse tartışın kimse tahammül edemez bu duruma.

Arkadaşım evi nişanlının ailesi sattırmamıştır,bekarlık döneminde aldığı için o evde senin hakkının olmayacağını biliyorlar eğer olası bir boşanma anında senin pay almanı istemediği için yeni eve karşı çıkmışlardır,tabi yeni alınacak evi resmi nikahtan sonra alırsanız o evin yarısı senin olacak ailede bu yüzden karışmıştır,düğün olayına gelince eğer kendi memleketinde yapmak istiyorlarsa senin akrabalarının ulaşım masrafını karşılamak zorunda ama onların akrabası az,sizinki çokmuş nişanlına bunuda hatırlat hangisi daha masraflı olur diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…