bir bayan icin

Zaten "kadınlar için en iyi meslek öğretmenlik, ohh yarım gün, Şubat tatili de var, yazında tatil var, kafa izinleri bol bol, daya sırtını devlete ohh" kafasından dolayı mesleğini sevmeyen, çocuk sevmeyen, öğretme yeteneğinden uzak, işi tamamen sunduğu olanaklar sebebiyle yapan koca bir öğretmen ordusu yetiştirdik...Sonra da eğitimin kalitesizliğinden dem vuruyoruz.

Konu sahibi kardeşim, meslek böyle seçilmez. Hayatta hiç mi hayalin olmadı?

Zaten "kadınlar için en iyi meslek öğretmenlik, ohh yarım gün, Şubat tatili de var, yazında tatil var, kafa izinleri bol bol, daya sırtını devlete ohh" kafasından dolayı mesleğini sevmeyen, çocuk sevmeyen, öğretme yeteneğinden uzak, işi tamamen sunduğu olanaklar sebebiyle yapan koca bir öğretmen ordusu yetiştirdik...Sonra da eğitimin kalitesizliğinden dem vuruyoruz.

Konu sahibi kardeşim, meslek böyle seçilmez. Hayatta hiç mi hayalin olmadı?

valla benim 2 kardeşim de öğretmen, kendilerini toparlayıp yeni döneme hazırlanmaları için o bize uzun gelen tatil anca yetiyor, ikisi de çok stresli şartlarda ve yoğun çalışıyorlar.
biri tam gün, diğeri yarım gün evet ama o kalan yarım gününde de çocuklar için sürekli bir şeyler yapması gerekiyor. sadece öğretmenlik değil, bazen sosyal işler uzmanı gibi de takılması icap ediyor.
Mesleğini severek yapan öğretmenler için öğretmenlik hiç de kolay bir meslek değil aslında.

"Bayan" için hicbir meslek uygun degildir bence. Mümkünse bayan insanlar hicbir mesleği yapmasın.

He ama kadınlar icin diyorsan; sahada çalışmayacak mühendislikler olabilir. Kadınların sahada yapamycağından degil tabiki bu fikrim, sadece sahada çalışacak mühendisleri erkeklerden tercih ediyor çoğu firma o yüzden.

Buna ek olarak öğretmenlik de mükemmel güzellikte bir meslek :) ya da hukuk.

Aslında her meslek uygundur kadınlar için.

Eger tatili bol olsun evine de zaman kalsın dersen; öğretmenlik başta gelir. Daha sonrasnda eczane acabileceksen eczacılık da iyidir.

valla benim 2 kardeşim de öğretmen, kendilerini toparlayıp yeni döneme hazırlanmaları için o bize uzun gelen tatil anca yetiyor, ikisi de çok stresli şartlarda ve yoğun çalışıyorlar.
biri tam gün, diğeri yarım gün evet ama o kalan yarım gününde de çocuklar için sürekli bir şeyler yapması gerekiyor. sadece öğretmenlik değil, bazen sosyal işler uzmanı gibi de takılması icap ediyor.
Mesleğini severek yapan öğretmenler için öğretmenlik hiç de kolay bir meslek değil aslında.

Yok benim de 2 teyzem emekli öğretmen, en samimi dostum öğretmen. Az çok sıkıntılarına ve de çalışma şartlarına şahit oluyorum tabi ki. Toplumun genel bakışı yukarıda bahsettiğim şekilde ama.

"Bir bayan için" lafını da hiç sevmem.
"Öğretmenlik... bir bayan için en güzel meslek" diyen cahillerin ağzına ıslak tuvalet terliği ile vurasım gelir

Kadının kendisini aşağılaması bu yaa..
Bir "bayan" için en güzel meslek, en zevk aldığı meslektir.
Ev işi de yapacam diye kendinizi bu kadar paralamayın. Erkeklerin yaptığı işleri siz de yapabilirsiniz. Kafanız çalışıyorsa.
+1
ben memurum insanlar bunu duyunca aynı öğretmen örneğinde olduğu gibi "iyi iyi bir bayan için memurluk iyidir" derler ya da "öğretmen misin" diye sorarlar :KK11:

Başlığı görür görmez ilk demek istediğim şey :
Bayan değil kadın!
Ayrıca tıp güzel bir dal, çocukluk hayalimdi olmadı nasip iste.
Neden doktor olmak istemiyorsun diye sorasim geldi
Eczacılık, beslenme ve diyetetik, psikoloji, PDR
Yani aslinda bir kadın her alanda bir erkek kadar başarılı olabilir ama yukarıda yazdıklarım kendimce hosuma giden alanlar cinsiyet dusunerek yazmadım

İşten çıkınca yatana kadar kocası tv karşısında devrilirken tek başına çocuk bakıp , kocasına hizmet eden modern köleler ancak öğretmenlik yapabilir zaten o da yarım gün diye. Hoş onların yapacağı öğretmenlik ne derece faydalı olur bilmem.
Ee böylelerinden de ancak bir bayan için en rahat meslek cart curt cevabı alırsın.

Daha bayan kelimesi kadın kelimesinin anlamını bilmiyorlar . Hangi durumda hangisi kullanılır bilmeden burada kadınlar için uygun meslek yorumu yapıyorlar ilginç.

Tamam bir kısmınız bayan/kadın ayrımını tane tane güzelce anlatmış. Onları takdir ediyorum da sırf bayan dedi diye çocuk yaştaki birini bu kadar ezmek çok gereksiz.
Ben feministim. 33 yaşındayım. Ve ben bu kelimeye bu kadar takılmıyorum şahsen. Ortaokul yıllarından beri kadın-erkek tartışmalarının içindeyimdir ve şunu söyleyebilirim ki bu bayan-kadın muhabbeti de yeni sayılabilecek bir geçmişe sahip. Hani son 5 yıldır bu kadar civcivli. Tamam önemseyelim. Uyaralım ama abartmayalım bi zahmet. Azıcık sempatik olmak kimseye zarar vermez.

Tip ve dış hekimliği hariç en uygun meslek nedir ablalarim tercih yapacağım bu sene yardım eder misiniz
Tabi ki tıp. Keşke ben de tıp okusaydım. Yönlendiren olmadı çok yüksek bir puan ve sıralamayla Boğaziçi siyaset bilimi ve ua ilişkilere girdim. Ayrıldım sonra ordan hukuk a geçtim

Tip ve dış hekimliği hariç en uygun meslek nedir ablalarim tercih yapacağım bu sene yardım eder misiniz
Ay hariç yazmışsın.
1) Elektrik elektronik mühendisliği
2) makine mühendisliği
3)hukuk (tm puanın iyi mi bilmiyorum)
4)mimarlık( itü iyidir )
Benim çooook geniş bir üniversiteli çevrem var ve hepsi şimdi işe başlıyor bana güven

Tıp bir kadın için uygun bir meslek değil ki.
Daha doğrusu insani bir hayat yaşamıyorsun hiçbir türlü.
Hele kadınsan çoluk çocuk varsa bine katlanıyor sıkıntı.
Asistanlığı, nöbeti, icabı, zorunlu hizmeti, bakıcı derdi bir sürü derdi var.

Meslek seçiminde önem verdiğin ilk şey cinsiyetin değil senin neyi istediğin olmalı. Mühendis olmak istiyorsan git mühendis ol, ama kadınlar zorlanabilir inşaat mühendisliğinde diyorsan git endüstri mühendisi ol. Kadın olduğun için kısıtlanmış hissetme kendini. Git ne istiyorsan onu ol!

Tamam bir kısmınız bayan/kadın ayrımını tane tane güzelce anlatmış. Onları takdir ediyorum da sırf bayan dedi diye çocuk yaştaki birini bu kadar ezmek çok gereksiz.
Ben feministim. 33 yaşındayım. Ve ben bu kelimeye bu kadar takılmıyorum şahsen. Ortaokul yıllarından beri kadın-erkek tartışmalarının içindeyimdir ve şunu söyleyebilirim ki bu bayan-kadın muhabbeti de yeni sayılabilecek bir geçmişe sahip. Hani son 5 yıldır bu kadar civcivli. Tamam önemseyelim. Uyaralım ama abartmayalım bi zahmet. Azıcık sempatik olmak kimseye zarar vermez.

Bayana tepki gösteren kadın sayısının artması hoş değil mi zaten? 10 sene önce de bu konuşuluyordu benim kendimi bildiğim lise yılların. ama son 5 senede civcivlendiyse bu da güzel bir gelişme. Bitecek demek ki :)

Isin ders verme boyutunun ,cocuk psikolojisi ve sevgisinin, sabrin,akademik bilginin bir onemi yok sanirim:KK66:
Tatili olsun yarim gun olsun cocugunuzu emzirin yeterli tabii
Siz de haklisiniz ne diyelim,sistem utansin
Katılıyorum. Sonra mesleği sevmeyen, ama imkanları için katlanan bir sürü öğretmen oluyor.
Bölümümü sorunlara öğretmenlik diyorum cevap aynen şu : "Aferin bir bayan için en iyi meslek."
Yok yahu bunun için seçmedim, sadece bu alana ilgim var, psikolojik olarak hazır hissediyorum yani.

Konu sahibi böyle tercih yapılmaz, herkese göre değişir bu en iyi meslek tanımı.
Alanını belirtmemişsin, ilgi alanını söylememişsin, puanını da söylememişsin. Burada meslek ismi sallayarak bir yere varamayız.

Bayan için derken rahat bi meslek arıyorsun sanırım. Eczacı veya diyetisyen olabilirsin ikisi de biraz daha rahat meslekler. Tabii gönlünden geçen ne ise onda karar kılman daha doğru olur ;)

Back
X