Bir bayan ne zaman özgür olur?

Lütfen ana konudan uzaklaşmayalım. Ya da gereksiz takıntılarımızı hayatımızdan çıkardığımızda
Ana konu ne yazık ki bu zaten. Bu kadar insan bunu dediğine göre bi anlamı var demek ki değil mi? Bi kadının özgürlüğü önündeki en büyük engel kendisidir. Kendine kadın bile diyemeyen bi kadın nasıl özgür olabilir allah aşkına. Hemcınslerınıze kustugunuz nefrete bak.

Tek ozgur oldugum yer wc yada banyo ama bazen orada bile rahatsiz ediliyoruz. Heleki bebegi olan kisilerde orada bile rahat yok.
Yani hiç bir zaman

Feministliğini git başka yerde yap bayan

Gereksiz takıntılarınıza sorumda yer yok

Lütfen ana konudan uzaklaşmayalım. Ya da gereksiz takıntılarımızı hayatımızdan çıkardığımızda

Orada dur bakalım küçük hanım!
1) Kadın demek takıntı değil, kendi varlığının idrakinde olmaktır. Bayan ile kadın kelimesi arasındaki farkı henüz idrak edemediğine göre, özgür takılmaya henüz hazır değilsin.
2) Burada herkes istediği yorumu yapar, kimseye posta koyamazsın, konu açtığına göre gelebilecek tüm yorumlara açık olman gerekir. Kaldı ki hiç birimiz hakaret vari konuşmamışız ve cinsiyetimizi dile getirdik diye de feminist olmayız.
3) Yaptığın yorumlardan yeterince olgunlasmadığın ortada, biraz daha zamana ihtiyacın var.

Ana konu ne yazık ki bu zaten. Bu kadar insan bunu dediğine göre bi anlamı var demek ki değil mi? Bi kadının özgürlüğü önündeki en büyük engel kendisidir. Kendine kadın bile diyemeyen bi kadın nasıl özgür olabilir allah aşkına. Hemcınslerınıze kustugunuz nefrete bak.
Konuyu başka yerlere çekme. Çünkü onlarda sizin gibi ana konuya hakim değiller ne Yazık ki. Şu hayatta tartışılacak dağ önemli konular varken

Bir kadın buna karar verdiğinde özgürdür. Eğer özgürlüğünüze müdahale ettirmek istemiyorsanız şartları hazırlar, o özgürlüğü elde etmek için herşeyi göze alırsınız.

Çok aşırı baskıcı bir abiye sahip olan ben, senelerce annemin yalvarmalarıyla bu durumu idare etmeye çalıştım. Öyle ki giyimime, makyajıma, arkadaşlarıma, eve geliş gidiş saatime kadar herşeyime karışırdı. 10 dakika eve geciksem kıyamet kopardı. Çantamı, telefonumu her daim karıştırır, kontrol ederdi. Okula gelip arkadaşlarımla konuşur beni kontrol ederdi. Birgün canıma tak etti. Korkudan zıngır zıngır titreyen ben o andan itibaren delirdim. Sanırım bir kopma noktasıydı. Ne ekonomik özgürlüğüm vardı, ne de güvenebileceğim başka birşey. O andan itibaren asla hiçbirşeyime karıştırtmadım. Gecenin bir vakti eve geldiğim de oldu, onun hoşlanmayacağı şeyleri yaptığım da. İzin de almadım hiçbir şey için. O raddeye getirenler utansın. Şimdi evlendim, eşim bana hiçbir konuda baskı kuramaz, izin vermem. Yanlışlıkla ağzından emir kipli bir cümle çıksa onu pişman ederim. Fazlaca sert farkındayım ama öbür türlüsünden daha çok eziyet çektim

Bayan demeyi bırakırsanız, özgür olmaya başlayabilirsiniz.
Bir seferindede bir uye yazmisti "bayan" demekten vazgecin diye. O an yazamadim.sonra unuttum gittim ama cok merak etmistim ozaman
Simdi denk geldi yine sorayim barim.
Bayan nim bir anlamimi var? Neden bayan denilmesinden yana degilsiniz?
Yani yanlis anlamayin bilmiyorum bilmedigimden ve merakimdan soruyorum. Bilmedigim birsey varsa ogrenmek amacli.

Orada dur bakalım küçük hanım!
1) Kadın demek takıntı değil, kendi varlığının idrakinde olmaktır. Bayan ile kadın kelimesi arasındaki farkı henüz idrak edemediğine göre, özgür takılmaya henüz hazır değilsin.
2) Burada herkes istediği yorumu yapar, kimseye posta koyamazsın, konu açtığına göre gelebilecek tüm yorumlara açık olman gerekir. Kaldı ki hiç birimiz hakaret vari konuşmamışız ve cinsiyetimizi dile getirdik diye de feminist olmayız.
3) Yaptığın yorumlardan yeterince olgunlasmadığın ortada, biraz daha zamana ihtiyacın var.
Başkalarını savunmak size kalmadı. Hala konuyu başka yerlere çekiyorsunuz

Bir kadın buna karar verdiğinde özgürdür. Eğer özgürlüğünüze müdahale ettirmek istemiyorsanız şartları hazırlar, o özgürlüğü elde etmek için herşeyi göze alırsınız.

Çok aşırı baskıcı bir abiye sahip olan ben, senelerce annemin yalvarmalarıyla bu durumu idare etmeye çalıştım. Öyle ki giyimime, makyajıma, arkadaşlarıma, eve geliş gidiş saatime kadar herşeyime karışırdı. 10 dakika eve geciksem kıyamet kopardı. Çantamı, telefonumu her daim karıştırır, kontrol ederdi. Okula gelip arkadaşlarımla konuşur beni kontrol ederdi. Birgün canıma tak etti. Korkudan zıngır zıngır titreyen ben o andan itibaren delirdim. Sanırım bir kopma noktasıydı. Ne ekonomik özgürlüğüm vardı, ne de güvenebileceğim başka birşey. O andan itibaren asla hiçbirşeyime karıştırtmadım. Gecenin bir vakti eve geldiğim de oldu, onun hoşlanmayacağı şeyleri yaptığım da. İzin de almadım hiçbir şey için. O raddeye getirenler utansın. Şimdi evlendim, eşim bana hiçbir konuda baskı kuramaz, izin vermem. Yanlışlıkla ağzından emir kipli bir cümle çıksa onu pişman ederim. Fazlaca sert farkındayım ama öbür türlüsünden daha çok eziyet çektim
Takdir ettim sizi doğrusu. Herkes yapamaz

Bir seferindede bir uye yazmisti "bayan" demekten vazgecin diye. O an yazamadim.sonra unuttum gittim ama cok merak etmistim ozaman
Yani yanlis anlamayin bilmiyorum bilmedigimden ve merakimdan soruyorum. Bilmedigim birsey varsa ogrenmek amacli.
Bayanı hitap kelimesi olarak görüyorlarx

cevap veriyorum hiçbir zaman
37 yaşındayım üniverste mezunuyum yaklaşık 17 senedir çalışıyorum çogu zaman eşimden çok kazandım ama cevabım hiçbir zaman daha bu gün önceden ayırtırdıgım tatilim yanmasın diye iş yerinden izin almak için birsürü ugraştım iki çocugum var ve hayatımı onların okul kurs,bakıcı vs durumlarına göre ayarlamam gerek
kısaca sonsuz özgürlük diye birşey yok yaşın büyüyüp sorumluluklar artıkça üstündeki yük dahada artacak ama iyi bir egitim alıp kafana göre bir iş ve eş bulursan inan kendinden emin olursun ve ayakların yere daha saglam basar hayatta başarılar

çünlü cbir cinsiyet olan kadındır. Bayan değil. Bir erkeğe cinsiyetini sorduğunuzda ben bayım dediğini duydunuz mu mesela?
Bayan hitaptır, hitap ederken kullanırız
Bizim toplumumuz için "kadın" olmak çoğu zaman bekareti bozuk olmay ifade eder.
Geçen gün birine "aa ne güzel kadın" dedim. Bir meslektaşım ki bu kadın avukat, aa ne kadını canım evlenmedi ki dedi!

Kadın olmaktan utanmayın hanımlar.

Isin gercegoni bilmiyorum ama eskiden kadin dediklerine kiziyorlardi insanlara (ozellikle erkeklere) odun kadin diyor biraz kibar olup "bayan" desene diye.
Kendi fikrimce... bayan kadin ne dedikleri onemli degil onemli olan sana nasil bakip nasil tavir alip ne yerine koyduklari.

Kadin diyip kole gibi davranilsa bir anlami yok. Bayan diyip insan gini davransa bir onemi yok bayan demelerinin.

Ama gercektende eskiden "kadin" dediklerinde kızıyorduk, nekadar kabasin inaan "bayan" der diye...

Yani ne bileyim ...
Ilginc.

Ben yorumu görünce yazmak istedim
Biz neden bayan değil kadın diyoruz ben kendi adıma dili doğru kullanmak gerektiğine inandigim ve kavramlarin yerinde kullanılmadığı düşündüğüm icin.
Kadın -erkek bay-bayan
Yani erkegin karşılığı bayan değil
eril.kisilere erkek deniyorsa, dişi kisilere de kadın denir
bayan kelimesi kullanılıyorsa o zaman erkek yerine bay ifadesi kullanılmalıdır
bir de toplumda kadın demek cinsellik yaşamış dişi kişi olarak algılanır kız/kadın ayrımı yapılır
halbuki 18 yaşını dolduran her dişi birey kadındır çünkü cinsiyetimiz bu

Başkalarını savunmak size kalmadı. Hala konuyu başka yerlere çekiyorsunuz
Bakın küçük hanım, siz bir konu acmissiniz ve biz de yorum yapıyoruz siz bizim bakış açımızı begenmemis olabilirsiniz buna saygi duyarim elbette ama bizi topa tutma hakkınız yok lütfen siz yorumu beğenmiyorsaniz es gecin polemige girmeyelim

Birkaç gün önce bunu soran birine şu cevabı vermiştim;

Bayan kelimesi kadını cinsel kimliğinden uzak tutan erkek egemen zihniyetin dile yansımasının bir sonucudur. Bayan,bay sözcüğünün karşılığıdır ve cinsiyet değil hitap belirtir. Mesela "baylar ve bayanlar hoşgeldiniz" gibi. Burda "kadınlar ve erkekler hoşgeldiniz" denmez.

Dünyada iki cinsiyet vardır. Kadın ve erkek. Cinsiyet belirtilecek durumlarda bu konuda olduğu gibi kadın kelimesi kullanılmalıdır. Yani nasıl "bir bayın tercih edeceği meslek hangisi olmalıdır?" demiyorsak bu tip cümleler kurarken "erkek" kelimesini kullanıyorsak karşıtı olan "kadın" kelimesini kullanmalıyız böyle durumlarda.

çünlü cbir cinsiyet olan kadındır. Bayan değil. Bir erkeğe cinsiyetini sorduğunuzda ben bayım dediğini duydunuz mu mesela?
Bayan hitaptır, hitap ederken kullanırız
Bizim toplumumuz için "kadın" olmak çoğu zaman bekareti bozuk olmay ifade eder.
Geçen gün birine "aa ne güzel kadın" dedim. Bir meslektaşım ki bu kadın avukat, aa ne kadını canım evlenmedi ki dedi!

Kadın olmaktan utanmayın hanımlar.
Him

Erkek/ adam
Kiz/ kadin
Mesela..
Ne bileyim evet kadinim ama biri bana kadin bakarmisin diye seslense hosuma gitmez.
Bayan bakar misin? Daha kibar geliyor. Kulaga daha yumusak geliyor.
Bence bazi seyleri bukadar derin dusunmesek hayat daha kolay olur bizim icin..
Heleki ekin adami gelse kadin geçebilir miyim? Kadin birsey sorabilir miyim? Cok ilginc. Kizardim. Laubali gibi... bayan yada hanim efendi demeleri daha uygun. Bayan denilmesini istemek illa kendi varligimi hice sayiyorum demek degil... ne niyetle dedigin veya algiladigin onemli bence.
Bana bayan dedi aa beni tanimiyor vs. Diye dusunmem. Bunu dile getirsemde, delimi ne ne diyecektim g diye dusunme ihtimalide cabasi... bana kadin de desem.. bilemiyorum yani. ..

Ben yorumu görünce yazmak istedim
Biz neden bayan değil kadın diyoruz ben kendi adıma dili doğru kullanmak gerektiğine inandigim ve kavramlarin yerinde kullanılmadığı düşündüğüm icin.
Kadın -erkek bay-bayan
Yani erkegin karşılığı bayan değil
eril.kisilere erkek deniyorsa, dişi kisilere de kadın denir
bayan kelimesi kullanılıyorsa o zaman erkek yerine bay ifadesi kullanılmalıdır
bir de toplumda kadın demek cinsellik yaşamış dişi kişi olarak algılanır kız/kadın ayrımı yapılır
halbuki 18 yaşını dolduran her dişi birey kadındır çünkü cinsiyetimiz bu

Bakın küçük hanım, siz bir konu acmissiniz ve biz de yorum yapıyoruz siz bizim bakış açımızı begenmemis olabilirsiniz buna saygi duyarim elbette ama bizi topa tutma hakkınız yok lütfen siz yorumu beğenmiyorsaniz es gecin polemige girmeyelim
Dogrusur yazdigini. Cevap icin tak ederim ama elalemin adaminin bana kadin diye hitap etmesi benim.hosuma gitmez acikcasi ama bu demek degilki ben kendimi onemsemiyor yada birey yerine koymuyorum.
Anlatabildim mi bilemiyorum ama...

Konuyu başka yerlere çekme. Çünkü onlarda sizin gibi ana konuya hakim değiller ne Yazık ki. Şu hayatta tartışılacak dağ önemli konular varken

şu hayatta senden daha önemli birşey yok.. kendine değer vermediğin için özgür değilsin..
kaç kişi yazmış..
bir düşün bakalım temelde ne demek istemişler..

Back
X