Bir kadın buna karar verdiğinde özgürdür. Eğer özgürlüğünüze müdahale ettirmek istemiyorsanız şartları hazırlar, o özgürlüğü elde etmek için herşeyi göze alırsınız.
Çok aşırı baskıcı bir abiye sahip olan ben, senelerce annemin yalvarmalarıyla bu durumu idare etmeye çalıştım. Öyle ki giyimime, makyajıma, arkadaşlarıma, eve geliş gidiş saatime kadar herşeyime karışırdı. 10 dakika eve geciksem kıyamet kopardı. Çantamı, telefonumu her daim karıştırır, kontrol ederdi. Okula gelip arkadaşlarımla konuşur beni kontrol ederdi. Birgün canıma tak etti. Korkudan zıngır zıngır titreyen ben o andan itibaren delirdim. Sanırım bir kopma noktasıydı. Ne ekonomik özgürlüğüm vardı, ne de güvenebileceğim başka birşey. O andan itibaren asla hiçbirşeyime karıştırtmadım. Gecenin bir vakti eve geldiğim de oldu, onun hoşlanmayacağı şeyleri yaptığım da. İzin de almadım hiçbir şey için. O raddeye getirenler utansın. Şimdi evlendim, eşim bana hiçbir konuda baskı kuramaz, izin vermem. Yanlışlıkla ağzından emir kipli bir cümle çıksa onu pişman ederim. Fazlaca sert farkındayım ama öbür türlüsünden daha çok eziyet çektim