• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Bayram Sorunu

ama bu şekilde insanlar anlaşamaz ki
benim için önemli değil diyip geçseniz de o adamın orda üzülmesi sizi rahatsız etmez mi ?
bir gün istiyor konu sahibi ve hatta yarım gün diyor ilk gün bir kaç saat annemi babamı gordukten sonra yola cıksak gene olur diyor, bir kaç saat olamaz mı yani hatır için ?
bu sene pazar gününe denk geliyor muhtemelen cumadan gidecekler
her sene de böyle oluyormuş bayramda anladık da günler öncesinden gitmek niye ?
art niyet var basbaya eşe dosta güç gösterisi yapmak gelin yanımızda diye
gelinin anası babası yok mu ?
bundan önceki mesajımda da yazdıgım gibi bence kız babalarının pasif olmasından kaynaklanıyor
konu sahibinin babası yumrugu vursa masaya ben kızımı bayram ama ilk gün ama son gün illaki de iki saat de olsa görmek istiyorum dese hiç bir şey yapamazlar bence!!

Ama ben erkek ailesine gitmiyorum işte

Konu kadın ya da erkek değil ki

Makul olan

Uzakta olana gitmek mantıklı

Sırf kp ya da babam kapris yaptı diye aklın yokundan çıkamam ki

Yalıbda olana önce ya da sonra uğrar uzaktakine giderim zira başka gidilecek Zaman yok

Benim ailem 8 saat uzakta Bayram'ım ilk günü Kv ye gidip sonra aileme gitsem deymez ki

Bunu anlatırım anlamıyorsa da onun sorunudur

O üzülecek diye akıl dışı iş neden yapayım ki

Merhaba hanımlar
size sorum şu olacaktı
4 yıllık evliyim evlendiğimden beri her bayram eşimin ailesine gidiyoruz

üstelik annemlerle aynı memlekette oturuyoruz kaynanamlar başka memlekette ama hep oraya gidiyoruz

hiç bir bayramı ailemin yanında geçiremedim özlüyorum ailemle geçirdiğim Bayramları

eşime söylediğimde

"sus!! bayramlar erkeğin evinde geçirilir bir daha duymayayım diyor"

Sizce ne yapabilirim bu konuda??

Ben de bayram temalı konular ne zaman açılacak diyordum :)) Her bayram aynı tarz sıkıntılar gündeme geliyor kk da.

Konunuza gelince, eşinizin üslubu da düşüncesi de çok vahim.. 4 yıldır böyle gelmiş böyle gider kafası oluşmuş. En baştan planları ortak organize edecek şekilde yönlendirseydiniz iyi olurdu..

Başta tavrınıźı koymaliydiniz.
Ilk evlendigim sene; yok 2.gun gidin, yok bizde ilk gün annelere gidilmez vs vs dendi ama herkesin yanında hadi annemlere gidiyoruz dedim bu da bizim adetimiz dedim ve gittik. Bidaha lafı bile açılmadı.simdi bize hadi karanlığa kalmadan çıkın yola diyolar:KK48:sayemde eltilerde ilk gün gitmeye başladı. Bozdum onları da:halay:

Eşinize başta boyun egmemeliydiniz. Umarım duzeltebilirsiniz. Size sus!! Dediğinde direk ailenize gidin bu ne yani ?

Ya da Pazartesi dönmemiz lazım hayatım Salı günü bayramlaşmak için babam bekliyor deyin direkt, ne bayramlaşması, hayır olmaz derse, o zaman babama telefon aç kendin söyle gelmiyoruz elinizi öpmeyeceğiz diye kocacığım dersiniz, asla telefon açıpta bunları söylemeye cesaret edemez.
Vallaha süper fikir

Özel arabayla mı gideceksiniz?
İlk gün ailenizde bayram kahvaltısı yapın, sonra da bayramlaşıp yola çıkın. Niye son güne atacaksınız ki.
İşine gelmiyorsa gitsin tek başına. Terbiyesiz!!
Eşinizin ailesi insan olsa "oğlum, onlar da anne-baba. Onların da bayramını kutlayıp öyle gelin" derdi. Böyle bencil insanlar için anne-babamı geride bırakıp da onların egolarını tatmin etmeye gitmezdim. Kendim yaşıyormuş gibi sinirlendim.
Ne bu ya!!! Bir tek erkek milletinin ailesi var zaten. Kız evlenince evlatlıktan da çıkıyor sanki.

Bana çok ilginç geldi bu fikir

Yani eşimin ailesi ike aynı şehirdeyiz Bayram'da benim aileme gideceğimiz Zaman bir iki gün önce gittik ziyaret ettik oldu bitti

Önce gidemezsek sonra gittik

Eşimin babası arayıp bizim elimizi neden öpmüyorsunuz derse de bunu derim anında

Üç gün bayram zaten tatilin yarısı yolda geçiyor size önce ya da sonra uğrarız der bildiğimden de şaşmazdım

Şimdi belki yaşın büyük denir de 25 yaşındayken de böyle yaptım zira uzak olana gitmek makul özel sektörde haftada 6 gün çalışırken başka şehirdeki aileye gidecek başla Zaman yok ki

15 gün yaz tatilinde de denize vs gütmek için en makul Zaman Bayram'ı uzak olan aile ile geçirmek

Ama siz her ne olursa olsun bayramlarda ailenize gittiniz değil mi? Eşiniz size sus bayramlar erkeğin evinde geçirilir demedi veyahut ailen uzak 3 gün bayram tatilim var onu da dünya kadar yolu teperek geçiremem demedi, üstelik siz eşinizin ailesine bayramlaşmaya gittiniz, oysa konu sahibesi 4 senedir bayramlarda ailesine hiç gidememiş ve eşi benim fikrimce eğer kadının ailesi uzakta olsaydı bayramlarda asla götürmeyecekti, yolun uzaklığını bahane edecekti.

Ben bayram geleneği olan bir ailede yetiştim, o yüzden bayramlar bizim için özel günlerdir, eşim burnumuzun dibindeki aileme bayramlaşmaya gitmeseydi çok kırılır ve konu sahibesine verdiğim aklı kendime uygulardım, normal günlerde ailemin davetine gitmemek o kadar dokunmazdı ama bayramda sus bayramı benim ailemle geçireceksin dediğinde cevabı uygulamalı olarak alırdı eşim.

Konu sahibesininde ailesi eşinin ailesi gibi geleneksel bir aile, annesi üzülüp ağlıyormuş bu durumda bu kadıncağızın içi buruluyor, ailesiyle bayram sofrasında bir arada olmak istiyor, bu durumda erkek kadar kadınında isteği önemli değil mi?

Evet kesinlikle haklısınız birde çok erken gidiyoruz bayramdan bir kaç gün önce bayramdan sonra ya kadar kalıyoruz bide çok kalabalık oluyor tek başıma servis yapmaktan canım çıkıyor Çocuğum la bile ilgilenemiyorum
Çocuğunla ilgilen sadece çocuğunla ilgilen bak çorap söküğü gibi çözülür gerisi:dondurma:

konu sahibi, benim babam da senin eşin gibiydi.
annem 35 yıllık "geleneğin" ardından (teşbihte hata olmaz) küpekler gibi pişman.
babası öldü, herkesi öldü. bekledi ki ilerde kocam değişir, hadi artık senin ailene gidelim der.
çok beklersin anne bu gidişle dedim ona. mücadele et, neden korkuyosun dedim.
aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza beyyyy dedi ve etmedi.

şimdi 35 yılın ardından babamın her hareketinden gıcık kapıyor ve o bayramların acısını çıkarmak için abuk subuk laf sokup duruyor. psikolojisi alt üst.

4 sene hiçbir şey. geç kalmış değilsin. mune'nin görüşü acayip hoşuma gitti. bu tür durumlarda kadın ailesini de araya sokabilmeli. milletin huzuru bozulmasın diye kendi huzurunuzdan oluyorsunuz. mücadele et.

ha bu arada gelenek demişken, sılaı rahim diye de bir şey var. araştırsın eşin bi zahmet.

Açıkçası biz eşimin ailesiyle aynı memlekette oturuyoeuz ve bayramları tabiki ailemle geçiriyoruz. Siz ailenizi her daim görebiliyorsunuz eşiniz bayramdan bayrama da gitmezse ne zaman gitsin acaba isteğinizi ben doğru bulmuyorum lakin eşinizin cevabı insanı inada itecek türden iğrenç

Evet kesinlikle haklısınız birde çok erken gidiyoruz bayramdan bir kaç gün önce bayramdan sonra ya kadar kalıyoruz bide çok kalabalık oluyor tek başıma servis yapmaktan canım çıkıyor Çocuğum la bile ilgilenemiyorum

Bir bayram orda bir bayram kendi ailenizde olun. Ailenizle aynı şehirde olduğunuz için bayramlarin ilk günü kendi ailenizde ikinci günü eşinin ailesine de gidebilirsiniz ama eşinizin anlayacağını sanmıyorum.

Bizde benim ailemle aynı il sınırları içindeyiz ama benim ailem iki saat uzaklıkta eşimin ailesi üç saat. Biz bayramı ikiye bölüyoruz iki gün bir yerde iki gün diğerlerinde beş yıllık evliyim. Eşimin ailesi aa hemen gidiyorsunuz der laf koyar bende altta kalmam benimde ailem var bekliyorlar derim. Bir kere taviz verildi mi arkası geliyor çünkü. Kurban bayramında da durum aynı bizde kurbanı bir bizde bir orda keseriz bazende iş arkadaşlarımızla ortak. Eşinizin tavrı çok yanlış anne babanızında torunuyla bayram geçirmek hakkı

konu sahibi, benim babam da senin eşin gibiydi.
annem 35 yıllık "geleneğin" ardından (teşbihte hata olmaz) küpekler gibi pişman.
babası öldü, herkesi öldü. bekledi ki ilerde kocam değişir, hadi artık senin ailene gidelim der.
çok beklersin anne bu gidişle dedim ona. mücadele et, neden korkuyosun dedim.
aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza beyyyy dedi ve etmedi.

şimdi 35 yılın ardından babamın her hareketinden gıcık kapıyor ve o bayramların acısını çıkarmak için abuk subuk laf sokup duruyor. psikolojisi alt üst.

4 sene hiçbir şey. geç kalmış değilsin. mune'nin görüşü acayip hoşuma gitti. bu tür durumlarda kadın ailesini de araya sokabilmeli. milletin huzuru bozulmasın diye kendi huzurunuzdan oluyorsunuz. mücadele et.

ha bu arada gelenek demişken, sılaı rahim diye de bir şey var. araştırsın eşin bi zahmet.

Valla kadın yeri geldiğinde masaya yumruğunu vurabilmeli, hele de bayramları özel zamanlar olarak nitelendiriyorsa.

Evlendikten sonra babamla bayramlaşamasaydım çok üzülürdüm, hele şimdilerde daha çok dokunurdu çünkü 7 yıl evvel babamı kaybettim mezarına bile istediğim her an gidemeyecek kadar uzakta oturuyorum son 5 yıldır.

Kızıma da o bayram geleneklerini tattırabildiğim için çok mutluyum, kalabalık bir ailenin bayram kahvaltılarının keyfini, dedenin oturduğu koltukta el öpüp bayram harçlığı almak için sıraya girdiği çok güzel bayramlar yaşadı.

Arkadaşların dediği yöntem işe yarar bencede babanızı devreye sokun her bayram son günde olsa ailenizle geçirin.

Ama siz her ne olursa olsun bayramlarda ailenize gittiniz değil mi? Eşiniz size sus bayramlar erkeğin evinde geçirilir demedi veyahut ailen uzak 3 gün bayram tatilim var onu da dünya kadar yolu teperek geçiremem demedi, üstelik siz eşinizin ailesine bayramlaşmaya gittiniz, oysa konu sahibesi 4 senedir bayramlarda ailesine hiç gidememiş ve eşi benim fikrimce eğer kadının ailesi uzakta olsaydı bayramlarda asla götürmeyecekti, yolun uzaklığını bahane edecekti.

Ben bayram geleneği olan bir ailede yetiştim, o yüzden bayramlar bizim için özel günlerdir, eşim burnumuzun dibindeki aileme bayramlaşmaya gitmeseydi çok kırılır ve konu sahibesine verdiğim aklı kendime uygulardım, normal günlerde ailemin davetine gitmemek o kadar dokunmazdı ama bayramda sus bayramı benim ailemle geçireceksin dediğinde cevabı uygulamalı olarak alırdı eşim.

Konu sahibesininde ailesi eşinin ailesi gibi geleneksel bir aile, annesi üzülüp ağlıyormuş bu durumda bu kadıncağızın içi buruluyor, ailesiyle bayram sofrasında bir arada olmak istiyor, bu durumda erkek kadar kadınında isteği önemli değil mi?

Ama mune konu erkek ya da kadın değil

Yakında olan ve olmayan

Her bayram aileme gitmedim

Hatta bu bayram tatile gideceğim

Bu nedenle bayram öncesi ya da sonrası Kv ye gitmeyeceğim

Ama aileme gittiğim Zaman'larda uğrardık

Bana aynı şehirde olan aile için tatili bölmek makul gelmiyor

Yani yolda zaten Zaman gidiyor bir de erken gelelim yahut geç gidelim bana uymaz

Bana eşim dese idi bayram sabahı ailemin elini öpüp öyle çıkacağız sen öp derdim muhtemelen, zira zaten gece sabaha kadar yol gidip iki gece kalıp dönüyoruz bayram denilen 3 gün

Aile için önemli vs de yani iki gün önce görüşünce ne değişir

O şehirde kalıp tüm akrabaları gezmeyecek sadece anamın babamın elini öpecek yola çıkaracağım sürç bunun için eşimin belki de 6 aydır görmediği ailesi ile geçireceği bir fazla günü çalamazdım

Nerde yazıyormuş bu kural biz hiç duymadık? Terbiyesize bak Allah bildiği gibi yapsın sinir oldum

D damdan yine de siz bayramlarda ailenize gitmişsiniz, bu hanım gitmemiş, birde konu bayrama verilen anlamla alakalı ve tabii eşlerin birbirine tanıdığı özgürlüklerle.
Ne güzel siz aranızda anlaşmışsınız, sizin ailenize gittiğinizde eşinizinde ailesine gidiyorsunuz, ailenize gitmezseniz eşinizin ailesine de gidilmiyor, kendiniz yazmışsınız ama aileme gittiğimizde uğrardık diye, sizin aileye gidilmiyorsa onun ailesine de gidilmiyor demek ki.

Sizden çok farklı bir durum yaşanıyor konu sahibesiyle eşi arasında, eşi dikte ediyor, alternatif sunmuyor, bayramda eşini ailesine yalnızda yollamıyor aranızda dağlar kadar fark var, konu sahibesinin tarafından bakarsan kadın haklı, sizin ailenize hiç gidilmediğini düşünün, ne hissedersiniz?
Bayram öncesi veya bayram sonrası gitmek aynı duyguyu vermiyor, bayrama ayrı bir önem verdiğim için aynı tadı vermediğini rahatça söyleyebilirim.

Ben de ailemin olduğu yerde yaşıyorum eşimin ailesi uzak. Bütün bayramlarda onlara gidiyoruz. Normal geliyor bana. İznimiz o zaman var. Başka zaman onlara gitmemiz zor. Yıllık iznimizde tatile falan çıkıyoruz. Benim ailem hep burada. O yüzden onda garip bir şey yok bence. Benim ailem de bizim memleketimize gidiyor. Anneannemler falan başka yerde.
Ama eşinizin söyleme tarzı ve gerekçesi çok çirkin.

Back
X