Bir bebek meselesi

Leylahyt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2022
50
71
3
33
Merhaba arkadaşlar aklım çok karışık,
4 yıldır evliyim .Çok şükür eşimle bir sıkıntımız yok evimizi aldık. Borcunu ödüyoruz , Eşim çalışmaktan gocunmaz bende çalıştım bir süre sonra ayrıldım işten çalışmak bana o kadar iyi geldi ki.Eşim evliliğimizin başından beri bebeğe aşırı istekliydi, maddi sıkıntılarımız da olunca ben istemedim dört yıl çok şükür baya toparladık. İyi bir baba olacağından şüphem yok ama çok korkuyorum.biraz da isteğim var 1 tane de olsa olsun çocuğum diyorum bir yandan pişman olur muyum giidip çalışsam mi diyorum lise mezunuyum bu arada böyle tereddütte kalıp ta sonra bebeği için pişman olan var mı fikirlerinizi bekliyorum :) yaşım 26

Bende bundan çok korkuyorum erteledim o kadar sonra olmazsa diye

Keşkeleriniz varsa yapmayın

Bence 4 yıl geçmiş ee bi de istiyorsunuz evinizi de almışsanız bi tane için deneyebilirsiniz pişman olacağınızı düşünmüyorum

Maşallah rabbim hayırlı uzun ömürler versin

Daha yaşınız genç ancak sağlık sorunları çıkabilir bir doktora görünmenizi öneririm. Olumsuz bir durum yoksa bir kaç sene daha erteleyebilirsiniz

Hadi canım! Hiç mi zorlanmadin? Yoksa yıllar mı unutturdu çektiğin zorluğu Allah bağışlasın

Bebek icin kesin, net, %100 hazir olmak diye birsey yok dogduktan sonra ortaya nasil birsey cikacagini bilemiyorsun, insallah uslu basli, yemegini yiyen, zirt pirt aglamayan, gazini kendi cikaran bir bebegin olur su anki sartlarin gayet uygun. Bence beklemeni gerektirecek bir durum yok. Zaten hadi yapalim diyince ayni ay olacaginin garantisi yok. Olana kadar fikrine daha cok isinirsin.

Aslında bu da bir tip toplum baskısı. Anne olmak eminim çok güzel bir histir ama her anne iyi anne de olmuyor. Ben evlenirken düğün istemedim günlerce aileler arkadaşlar resmen linç etti ilerde pişman olursun diye. Şimdi 3 yıla yaklaştı evliliğim ama hiç ukte yok içimde mesela. Ha onlara uyup düğün yapsaydım en fazla 3 saat ama neden istemediğim bir şey için para vereyim ki? Şu an da mesela çocuk düşünmüyorum, herhangi bir sağlık sorunum yok eğer kendimi hiç hazır hissetmezsem yumurta dondururum diyorum.

Yani kısacası “çocuk istemeyen ama sonradan uğraşıp çocuk sahibi olamayan çok akrabam var”, “çocuk sahibi oldu ama hiç ilgilenmedi çocuklar perişan oldu” gibi iki örnek de sadece örnek. Genelde kadınlar anne olmazsa pişman olurlar gibi bir düşünce var ama böyle olacak diye bir şey yok. Bizim de maddi açıdan sorunumuz yok evimiz arabamız var. Ama açıkcası şu an çocuk sahibi olmadığım için üzgün değilim, çocukları bırakamayıp akşam istediğim gibi dışarı çıkamazsam mutsuz olurum ama. Her kadın her konuda fedakar olamıyor. Kendinizi en iyi siz tanırsınız ve sizi ne mutlu eder ne mutsuz eder kararı siz verin.

Ben de çok düşünmüştüm 5 sene yapmadım. Gezdim tozdum uyudum
Bebek yapmadan, yaptıktan sonra da kucağa almadan hazır olması mümkün olmayan birisi. İsteyip istemediğini de anlaman mümkün değil. Geldi mi selamın aleyküm diyorsun. Anca maddi hazırlık yapılabilir.
El kadar haliyle her şeyi çok da güzel öğretiyor. Kolay değil, zor. Manevi olarak iyi ya da kötü hissettirdiği de olabilir. Her şeyiyle sana muhtaç, kendini düşünmek mümkün değil. İlk sıra hep çocukta. Çok yorgun ve uykusuz kalacaksın. Ha eğer ki şartlarım el verse yine olsa yine yaparım çok seviyorum
Ha keşke eş kişisi azıcık ev işinden anlasaydı, beni sakinleştirmeyi bilen biri olsaydı. Yardıma arada abla gelse bile Evin bütün duygusal yükü tepemde ve bu beni çok yoruyor. En ufak bir olumsuzlukta vırvır tepemde, regülasyon sıfır. Ben kendimi çocuğu bırakıp onu sakinleştirmeye çalışıyorum.

Bebek ıcın hıcbır zaman tam hazır olunmaz bazı durumların tecrube edilmesi gerek yasarken anlayabilirsiniz bu durumu.Yasınız cok uygun bence.

Isteyerek hamile kaldim. Buna ragmen kendimi hazır hissetmedigimi dusunuyordum. Doktorum hic bir zaman tam anlamıyla hazir olamazsin dedi. Dedigi gibi de oldu. Insan sartlara göre uyum saglayabiliyor. Birkez güldüğünde tum derdimi unutuyorum.

Tek tavsiyem eger gezmek, gormek istediginiz yerler varsa hamile kalmadan once bunlari yapin. Sonra icinizde kalir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…