Bir bilezik derdi de benden :)

Borçlar da varmış o zaman kredi kartın kırılma vakti gelmiş de geçiyor bende evlendikten sonra kaç tane kapatırdım eşime her şey geldi geçti bi de eşimin ailesine çektiği kredi var bizimde başımızda inşallah hemen hepsi ödenir de ev konuşuruz senle bigün

İnşallah Rabbim isteyen herkese nasip eder. Hayırlısıyla bir bitsin borçlar da dediğin gibi gün gelir alınacak evin lokasyonunu dekorasyonunu konuşuruz inşallah burada

O altinlar sizin, darda kalinca elbet kullanirsiniz.Ama esinizin is yerinden alma.durumu varsa oradan almasi benxe daha mantikli.

genelde altınlar sizin, iş yerinden borç alsın diyen de çok

ama eşinden değil de elden borç almasını istemek yahut bende var ama ben vermem patrondan iste demek bana evlilik kurumuna ters geliyor

Bütün altınlarımı satarım ama Anneminki hatıra olduğu için satmam. Tabi bu durumda kayınvalideminkini de satamam..
Ama çok yüklü bir borç değilse ve bir şekilde ödenme imkanı var ise altın bozdurmam. Yani eşinizin maaşından kesilir ama altınınız yerinde kalır. Aksi takdirde altınlarınız gider ama eşinizin maaşından tekrar altın için biriktiremezsiniz. bence dursun kenarda ..

Evlilik güven ve dayanışmayı gerektiriyorsa, kocama sonsuz güvenip seviyorsam, borçlar bitip rahata erdikten sonra zamanla bileziklerimi alması şartıyla :) işyerine borclanacagina bana borçlanmış olur. Haaa ama dersenki bilezikleri verirsem geri gelmez kocam almaz..o zaman sattirma, iş yerine borçlansın. Kadın sever sonuçta bunları

Bence satin borclanacaginiza esiniz her ay 100 200 versin size.Koseye atin yine alirsiniz ama borclanmak bence daha kotu.Benim annemin tek bilezigi yok dusun bana sacma geliyor bilezikleri bozdurmamak

Annemin ve kayınvalideminkini hatıra diye satmazsam başka bilezik kalmıyor zaten
Bende eşimin nişanda taktığını hatıra olarak bırakmak istedim.

Bence satin borclanacaginiza esiniz her ay 100 200 versin size.Koseye atin yine alirsiniz ama borclanmak bence daha kotu.Benim annemin tek bilezigi yok dusun bana sacma geliyor bilezikleri bozdurmamak
Bana ayda iki çeyrek parası verse yeter koluma bilezikte değil gözüm. Maksat kenarda üç beş birşey olsun

Eşimi seviyorum tabii ki güveniyorum. Maksat kolumu boynumu donatması değil kenarda az buçukta olsa birikim olması. Onu da bana aylık vereceğini söyledi. Aramızda daha evvel böyle bir konu geçmemişti. Aslında bir nevi bu sözünü tutup tutmayacağını da öğrenmiş olacağım.

altın pahalıyken sataydın iyiydi..
şimdi düştü baya.
boşa gider satma derim ama telefonunu satmak daha zor duruma sokacağı için en mantıklısı altınlar gibi duruyor.
bide yoksa okadar açılmayın yahuu..
ah bu kredi kartları yok mu zaten

Ah ki ne ah vallahi.
Kış bastırmadan kartın bi hal çaresine bakmak lazım mutlaka

Evlenmek için eşim 10 milyar kredi çekti ve evin eşyalarını da taksitle aldı. Ve düğünde eşimin ailesi tarafından takılması gereken bütük altınları da... Eşimin ailesinden bir çöp görmedim. Evlendiğimizden beri kendi yağımızda kendimiz kavruluyoruz. Düğünde toplanan bütün altınlar takılar bilezikler setler paralar hepsini bozdurup düğünden 2 gün sonra borçlarımızı kapadık. 18 milyar tuttu hepsi ve hali hazırda dünyanın borcu hala daha duruyordu. Hepsini kapamaya yetmedi. En son yüzüğümüde kızımı hastaneye götürmek için bozdurduk. Şuan parmağımda yüzüğüm bile yok borçlarımız Allaha şükür eskisi kadar çok değil. Rahatladık. Sonuç olarak 2,500 tl fazla bir miktar değil ufak ufak ödersiniz. Kafanız rahat olsun isterseniz bozdurun ama bozdurmadan 2 kere düşünün. giden yerine hiçbir zaman gelmiyor. 4 senelik evliyim ve hiçbirşeyim yok.

Düğün takılarımın çoğunu bozdurup gram altın almıştık vakti zamanında. Ev aldık bozdurmadık kalsın toplu paramız dedik konut kredisi ödüyoruz eşim son üç senede üç dört kere iş değiştirdi minik minik bozdurduk kredi için sonuç 400 gram oldu sana 150 gram. Bilezikler altınlar son çare olmalı ki ben asla 2500 tl lik borç için bozdurmazdım bizim konut kredisi aylık ödememiz 2500 tl. Bir kere dokunursan tamamı gelir.

Bencede bilezikler kenarda dursun. Hastaligi var sagligi var insan her zamn tedbirli yasamali. Yarin öbür gün basina bisey gelse kimsenin kapisina gitmemek icin harcanmamalo. Size tavsiyem ayligindan kesilsin. Ayni taksit gibi en fazla 6 ayda biter iste

Düğünden sonra bütün altınları bozdurup borçları ve eksikleri tamamladım biz dardayken napayım altını.
o kadar açık göz kendini sağlama alan biri hiç olmadım zaten.

Satmayin bence esimin borclari nedeniyle benm teklifim uzerine surekli altinlarim gitti :) pismanim... yani altin suan zaten cok dusuk degerinin altinda satmak cazip degilmis gbi

2500 lira borcunuz var ve 2500 liraya satilacak telefonmu kullaniyosunuz?
dogrusu bu mantik beni bitiriyor. madem o telefonu alacaginiza ucuz bisey alsaydinizda bu borca girmeseydiniz diye dusundum.

Bence maaştan kesilmesi daha mantıklı.Eşiniz yapmış borcu madem.

canım işyerine borçlanın bileziklerin kenarda dursun ilerde yükselince satarsınız. 2500 lira borç ne ki 5 ayda taksitle ödersiniz ama bileziklerini satınca 5 ayda mümkünatı yok yerine koyamazsın. birikimlerini bu kadar basit şeylere harcama ilerde lazım olur

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…