Kart olayı çok riskli. Daha evvelde kapattık evliliğin ilk başlarında yine açıldık. Şimdi bende net konuştum ve şart koştum kesinlikle kullanılmayacak diye
Keşke benim o kadar bileziğim olsaydı :) Allah pırlanta nasip etsin birde arttırsın :) 30.000 tutarında bileziğim olsa 15.000 tl kredi dahil tüm borçlarımı kapatmama yeterdiBorcu ödeyin karta güvenmeyin ve mutlaka bileziklerini yaptır acele etme ama zamanla yapsın çünkü haklarını başta belli etmezsen hep ezilirsin
Benim düşüncem umarım hakkınızda Hayırlısı olur ben de sattım borcunu ödemek için 30 bin tutmuştu benim ki yerine altın değil pırlanta istiyorum
Mecburi seyahatlerde yol masraflarını taksitlendiriyoruz. Veya çok istediğimiz makul fiyatlarda birşeyler varsa bir kaç ayda bir onları alıp taksitlendiriyoruz. Eve alışveriş yapılıyor mutfak için iki ayda bir de ben doktora gidiyorum muayene ilaç vs oluyortabii bu durumda da gelir ve gider dengesi de önemli
kart ile ne alıyorsunuz
atıyorum kola alıyorsanız tabii ki gereksiz de
çok sıkışmıştık hasta idim ilaç aldık diyorsanız farklı
Altın işlerinden limoncu iyi anlıyor.ben hiç anlamam .5 sene önce 570gr altını eşinin eline saymış bir kadınım:) şaka bir yana borç demek huzursuzluk demektir ben olsam düşünmezdim bile.eşiniz de iyi niyetliymiş düşünmeyin satın borçtan kurtulun huzurunuz olsun.Merhaba hanımlar,
Konuyu özetlemem gerekirse toplamda 23 gr tutan 3 adet bileziğim var. Düğünde takıldı. Biri annemden biri kayınvalideden biri de görümceden. (Ucuza gittim)
K.kartına toplam borcumuz taksitler dahil 2,500 ₺ civarı.
Şimdi sorunum şu;
Eşim işyerinden borç alabilir kapatmak için daha sonra maaşından kesilecek aylarca,
Telefonumu satabilirim borcu karşılar ama hali hazırda kullanıyorum.
Bir de bilezikleri satabilirim. Oda borcu karşılar sanırım.
Eşimi iş yerine borçlandırmak istemiyorum. Telefonumu satmak istemiyorum. İşimi fazlasıyla görüyor.
Kaldık altınları satmaya :)
Ama kadınların genelindeki ziynet psikolojisi sebebiyle içim pek rahat değil.
Eşimden de sözünü aldım bir daha karta o kadar yüklenilmeyecek ve aylık olarak elinde artan parasını bana verecek.(Ben istemedim kendi teklif etti,benim istediğim sadece kartın açılmaması)
Siz olsanız napardınız?
Bir elin atın
Mecburi seyahatlerde yol masraflarını taksitlendiriyoruz. Veya çok istediğimiz makul fiyatlarda birşeyler varsa bir kaç ayda bir onları alıp taksitlendiriyoruz. Eve alışveriş yapılıyor mutfak için iki ayda bir de ben doktora gidiyorum muayene ilaç vs oluyor
Yok taksitli değil dönemiçi+taksitler o kadar tutuyor.Ya hu kredi kartini altinla telefonla kapatmaya calisanisa ilk kez goruyorum
Taksitli degil mi bu 2500 tl lik odeme? Pesin kapattin diyelim nasil olsa kart bos diyip yine harcama yapacaksiniz bu defa neyi satip odeyeceksin ?
Benim o kadar çok parça takım da yok. Epi topu 3 bilezik. 2000 küsur yapıyorbizimde borcumuz vardı bi iki tane hediyelik takımı satıp kapadım çünkü para parça parça bölünüyordu..bereketi kaçıyordu sattık ödedik...ama taksitliyse bozma takını yavaş yavaş ödenir
Benimde amacım bu kez tüm borcu taksitlendirmeler dahil kapatmak ve tüm harcamaları nakitle yapmak. Elinde nakitin olunca hem daha dikkatli harcıyor insan hem de bereketli oluyor paraişte şimdi bu mecburi seyahat nedir
benim mecburi seyahat anlayışım allah göstermesin ama aileden birinin vefatı yahut hani yoğun bakıma kaldırılmasıdır ki bu durumda tabii ki kullanılmalıdır
çok istediğimiz makul fiyatlı şey sehpa ise örneğin fuzulidir ama kışlık mont ise ve bir başka yoksa gereklidir
ev alışverişini nakitle yapın paranız kadar alın
doktor hakkında buradan konuşmak doğru olmaz
ki,mi hastalık vardır ki özel hekim özel ilaç ister kimisine de devlet hastanesi olur onu siz değerlendirirsiniz
bu arada geçmiş olsun
borç yapılmazsa kredi kartı gününde ödenebilirse taksit bakımından uygun ama gününde ödenemezse sıkıntı
Bilezikleri satınca benim de 1 alyans 1 tektaş yüzük ve 1 tektaş zincir kolye kalıyor. Pırlanta falan değiller haniCanım benim hiç bileziğim olmadı bi büyük altın yapmışlardı eşim ilk evlendiğimde bi süre gidemedi ise küpelerimi falan hep sattım
Tavsiyem taksitle öde yazık bir kenarda kalsın zor günlere sakla en azındanBenim o kadar çok parça takım da yok. Epi topu 3 bilezik. 2000 küsur yapıyor
Boşver kuzum ya sonra esin istediğin gibi şeyler alırsın sen de kendine ... Ben beğenmediğim için satmıştım alyansimi da bende de yok pırlanta sat gitsin bence ama sen bilirsinBilezikleri satınca benim de 1 alyans 1 tektaş yüzük ve 1 tektaş zincir kolye kalıyor. Pırlanta falan değiller hani
Önemli olan huzur diye düşündüm hep. Zaten bilezik vs merakımda yok satıcam sanırım kafamız rahat etsinBoşver kuzum ya sonra esin istediğin gibi şeyler alırsın sen de kendine ... Ben beğenmediğim için satmıştım alyansimi da bende de yok pırlanta sat gitsin bence ama sen bilirsin
Bendennsin sen de demek ki ama kredi kartına.dikkat et sen gene de devamında direkt kapatsınÖnemli olan huzur diye düşündüm hep. Zaten bilezik vs merakımda yok satıcam sanırım kafamız rahat etsin
Evet kapattıktan sonra çok sikkat etmeliyiz. Hesapsız harcamalar çok baş ağrıtabiliyorBendennsin sen de demek ki ama kredi kartına.dikkat et sen gene de devamında direkt kapatsın
Bilmiyorum kuzum başka borçlariniz var mi ama borç olunca hic bi şey fazla harcanmiyo düzenli bi gelir varsa aslında ev araba almak mantıklı krediyle benceEvet kapattıktan sonra çok sikkat etmeliyiz. Hesapsız harcamalar çok baş ağrıtabiliyor
Evlenirken eşya ve nikah masrafları için 15.000 tl kredi çekmiştim. Senesi dolacak nerdeyse. 2 yıl kalıyor ondan sonra. Kredimiz sabit birde üç telefon faturamız var sabit. Hatta tanımlı cihaz kullanıyoruz. Faturalar yüksek bu sebeple biraz. Onlar harici klasik ev giderleri mutfak, elektrik, su, kira derken ay başını zor görüyoruz.Bilmiyorum kuzum başka borçlariniz var mi ama borç olunca hic bi şey fazla harcanmiyo düzenli bi gelir varsa aslında ev araba almak mantıklı krediyle bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?