bir buçuk iki yaş çocugu olan anneler

eymen seymen

Evli mutlu iki çocuklu☺
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
101
40
13
38
Anneler benim bir buçuk yaşında oğlum var sabah dokuz buçuk on gibi kalkar iki gibi tekrar uyuyor iki saat falan uyur sonra akşam birden önce uyumuyor ya sizinkilerin uyku düzeni nasıl gece uykusunu nasıl daha erkene çekebilirim

Ya kimi çocuk böyle oluyor işte. Benim kızımda gündüz biraz kestirsin hemen gece yatma saati uzuyor. 3 yaşında şimdi öğlen uykularını bırakalı çok oldu bu yüzden. Hasta falan olursa uyuyor tabi.

birkaç gün öğlen uykusuna yatırma yada 2den daha önce yatırmaya çalış belki düzene girer ama takma kafana çünkü uyku düzenleri sürekli değişiyo bu bir geçiş dönemi olabilir

Valla bulursaniz banada soyleyin ya beni cadi 2 yasinda simdi uyudu dizimde sallayarak

Ya 9 da kaldırıp 1 gibi 1 saat uyutacaksın yada şuanki sistemde kalkıp öğlen uykusunu 1 saate indirmen lazım. Emin ol gece uykusu ona daha fazla faydalı olacaktır. 1 de uyumak o yaş için büyük kayıp. Kızım hem 9-9.30 arası uyurdu. Sabahta 9 a doğru uyanırdı. Öğlen uykusu kısaydı. 2-3 ten sonra öğlen uykusu olmaz. 1 saate başta zorlanır ama 1 haftada alışır merak etme. Gece büyüme hormonu salgılanacağı saatlerde uyuyor olması lazım.

Valla hic ogle demeyi. Oglen uyutmayin diye beniki bugun oglen uykusuna yatmadi simdi uyudu hanfendi

Benim buyuk oglum aksam 9 da yatar sabaha kadar uyurdu.Kucuk oglum 1 yasinda ve daha az once uyutabildim.Ne yapsam olmuyor hic uyumasa daha mutlu.Demekki her cocuk farkli oluyor sonucta ikisini de ben yetistiriyorum...

Ee sen aynı benim oğlumu tarif etmişsin daha şimdi uyuya kaldı Aslı'na bakarsan her yoluda denedim uyku saatleriyle oynadım ben bir düüzen oturtayım dedim ama nafile..doktoruna da sordum şimdilik bir şey yapma zorlama çünkü ters tepebilir araya inat koyarsa olan uyku sisteminide bozarsınız diyince bıraktım kendi haline ..en azından geçte olsa benle uyuyup uyanıyor.şimdilik kendi düzenlerini oluşturuyorlar ilerde düzelirler yavaştan

birkaç gün öğlen uykusuna yatırma yada 2den daha önce yatırmaya çalış belki düzene girer ama takma kafana çünkü uyku düzenleri sürekli değişiyo bu bir geçiş dönemi olabilir
Birde büyük oğlumu okula götürüyorum birden önce de uyutmam mümkün değil ki zamanla i
Bakalım yarın bi saatten fazla uyutmayayim gerçi uyumak ister ağlar ama denemek gerek

Benle uyuyup uyansa sıkıntı yok gece on kere kalkıyor ya düzen sıfır

Benle uyuyup uyansa sıkıntı yok gece on kere kalkıyor ya düzen sıfır
Bizimki gece iki kere kalkar tabi diş çıkardığı günler hariç o günlerde kök söktürüyor bize ..önceleri daha sıktı inan bana yavaş yavaş huy değiştirecek ..Buarada gece kalktığı bu süre içinde ne istiyor yani su mama falan mı yoksa keyfi uyanıp ağlama mı

Gece 9 9,5 gibi uyuyorlar sabah 7,5 gibi kalkıyorlar. Öğlende 12 de uyuyup 2 de uyanıyorlar. Tabii bazen bu saatler değişebiliyor ama genelde böyle düzenimiz( benimkiler ikiz bu arada ve 2 yaşındalar )
Şu an 8 yaşında bir de kızım var o kafasına estiği zaman uyurdu. Gece 10, 11, 12... Fakat ikizlerde buna izin vermedim, uyku saatlerini düzenledim ve çok farklı bir durum olmadığı müddetçe düzenlerini bozmamaya çalıştım.
Arkadaşım sende bi düzen oturttur ve kararlılıkla onu uygula, böylesi çok rahat oluyor...

Cocuk annesi degilim ama anneliginde fifty fifty payimin oldugu bi yigenim var.
2 yasinda.
Ablam ogleleri uyutmaz yigenimi.
Bazen bizde yatsin diye kaciririz oglani, ablam geri getirin uyku duzeni bozuluyor diye arar.
Uyku duzeninde kati ablam.
Mecburi zaten, 5 aylik bi yigenim daha var.
2 cocugun geceleri bi uyuyup bi uyandigini dusunursek can dayanmaz.
Oyalayin uyutmayin oglen.
Ilk gunler zorlanir ama sonra alisir.
Benim yigenim aksam 8 de yatiyor sabah 9 a kadar uyanmiyor.

öğle uykusunu 1 saat yaptıktan sonra ses çıkarın tv açın ilgisini çekecek birşeylerle kendi kendine huzurlu bir şekide uyanmasını sağlayın.öğle uykusunu kısaltırsa gece daha erken yatar ve gece uyku süresi uzar(sabah erken kallkmazsa tabi)ertesi güne de uykusunu aldığı için öğle uykusu daha az yapma gereği duyar.tabi teorik olarak pratiği de senin elinde

katılıyorum. oğlum sabah 9 gibi kalkar gece 9 buçuk gibi yatar. gün içinde uykusu geldiğinde eğer saat 12 den önceyse uyumasına izin veririm ama sonraysa haydi parka deyip uykusunu açarım :) tavsiyem öğlen 12 den 1 den sonra öğle uykusu yaptırma 12 de uyursada mutlaka 1 buçuk saat sonra uyandır fazlası gece uyutmaz.

Bütün aile uykuya çekilirse belli bir saatte o da uyur.Bir kaç gün aynı saatte tekrarlayın alışacaktır bünyesi.
bu da mümkün ortamı karartmakta işe yarıyor. uyku saatinden bir saat önce ortamı karartın yemeden içmeden kesin :) sakinleşir uykusu gelir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…