- 9 Ocak 2016
- 101
- 40
- 13
- 38
- Konu Sahibi eymen seymen
-
Çocuğunuz öğrenci sendromuna erkenden yakalanmış, benim sabah erken dersim var ama buradayım eheŞuan uyanık ve ne zaman uyuyacağı konusunda hiçbir fikrim yok.
Birde büyük oğlumu okula götürüyorum birden önce de uyutmam mümkün değil ki zamanla ibirkaç gün öğlen uykusuna yatırma yada 2den daha önce yatırmaya çalış belki düzene girer ama takma kafana çünkü uyku düzenleri sürekli değişiyo bu bir geçiş dönemi olabilir
Bakalım yarın bi saatten fazla uyutmayayim gerçi uyumak ister ağlar ama denemek gerekYa 9 da kaldırıp 1 gibi 1 saat uyutacaksın yada şuanki sistemde kalkıp öğlen uykusunu 1 saate indirmen lazım. Emin ol gece uykusu ona daha fazla faydalı olacaktır. 1 de uyumak o yaş için büyük kayıp. Kızım hem 9-9.30 arası uyurdu. Sabahta 9 a doğru uyanırdı. Öğlen uykusu kısaydı. 2-3 ten sonra öğlen uykusu olmaz. 1 saate başta zorlanır ama 1 haftada alışır merak etme. Gece büyüme hormonu salgılanacağı saatlerde uyuyor olması lazım.
Benle uyuyup uyansa sıkıntı yok gece on kere kalkıyor ya düzen sıfırEe sen aynı benim oğlumu tarif etmişsin daha şimdi uyuya kaldıAslı'na bakarsan her yoluda denedim uyku saatleriyle oynadım ben bir düüzen oturtayım dedim ama nafile..doktoruna da sordum şimdilik bir şey yapma zorlama çünkü ters tepebilir araya inat koyarsa olan uyku sisteminide bozarsınız diyince bıraktım kendi haline ..en azından geçte olsa benle uyuyup uyanıyor.şimdilik kendi düzenlerini oluşturuyorlar ilerde düzelirler yavaştan
Bizimki gece iki kere kalkar tabi diş çıkardığı günler hariç o günlerde kök söktürüyor bize ..önceleri daha sıktı inan bana yavaş yavaş huy değiştirecek ..Buarada gece kalktığı bu süre içinde ne istiyor yani su mama falan mı yoksa keyfi uyanıp ağlama mıBenle uyuyup uyansa sıkıntı yok gece on kere kalkıyor ya düzen sıfır
katılıyorum. oğlum sabah 9 gibi kalkar gece 9 buçuk gibi yatar. gün içinde uykusu geldiğinde eğer saat 12 den önceyse uyumasına izin veririm ama sonraysa haydi parka deyip uykusunu açarım :) tavsiyem öğlen 12 den 1 den sonra öğle uykusu yaptırma 12 de uyursada mutlaka 1 buçuk saat sonra uyandır fazlası gece uyutmaz.Ya 9 da kaldırıp 1 gibi 1 saat uyutacaksın yada şuanki sistemde kalkıp öğlen uykusunu 1 saate indirmen lazım. Emin ol gece uykusu ona daha fazla faydalı olacaktır. 1 de uyumak o yaş için büyük kayıp. Kızım hem 9-9.30 arası uyurdu. Sabahta 9 a doğru uyanırdı. Öğlen uykusu kısaydı. 2-3 ten sonra öğlen uykusu olmaz. 1 saate başta zorlanır ama 1 haftada alışır merak etme. Gece büyüme hormonu salgılanacağı saatlerde uyuyor olması lazım.
bu da mümkün ortamı karartmakta işe yarıyor. uyku saatinden bir saat önce ortamı karartın yemeden içmeden kesin :) sakinleşir uykusu gelir :)Bütün aile uykuya çekilirse belli bir saatte o da uyur.Bir kaç gün aynı saatte tekrarlayın alışacaktır bünyesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?