Bir bucuk yasinda bebegimle bir narsistten boşanmaya korkuyorum

Arkadaşlar çok zor bir süreçten yani 3 yildir süren narsistik bir psikolojik şiddete maruz kalma ve en son öğrendiğim kadarıyla en az 2 yıllık bir aldatilma durumundan sonra boşanma kararı aldım. Bunca şeye rağmen yine de zorla aldım bu kararı artık nasıl beni cokerttiyse. Neyse şimdi ben boşanmak istiyorum ama korkuyorum basaramamaktan. Bu süreçten geçenler bana biraz destek verin çok kötü bir vaziyetteyim🙁

Ben böyle bir süreçten geçmedim
Ama suna eminim ki narsist biriyle hayat sürdürmeye çalışmak her şeyden daha zor. Boşanma süreci ne kadar zor geçerse geçsin, şuan yaşadığınız hayattan kötü olamaz

Umarım yolunuz açık olur. Allah ayağınıza tas değdirmesin.

Canı yanıp burada konu açan bir insana bu cümleleri neden kuruyorsunuz?
Hep birlikte ah vah yapmamız neyi değiştirecek?
Ya da güç dolu cümleler kurmamız? O gücü kendi içinde bulmalı . Kurbanligi birakmali , hepimiz birakmaliyiz .
Bu tarz drama yönelik bakış açıları ancak böyle değişir . Ancak yaptiklarimizin sorumluluğunu elimize alinca dünyamiz değişir.
Bunun için yazdım . Nedenlerim sizi tatmin etmeyebilir, iyi bayramlar diliyorum.

Evlenip bir yuva kurmayi o kadar cok istiyorum ki sanki evlenince birini bulunca tüm dertlerin bitecek diye düşünüyorum ama böyle ayriliklari görünce cok üzülüyorum. Evlilik kumar isi, birileri cok mutlu birileri cok üzgün. İnsllah kendinize cok iyi bir hayat kurarsınız.

Ya da güç dolu cümleler kurmamız? O gücü kendi içinde bulmalı . Kurbanligi birakmali , hepimiz birakmaliyiz .
Bu tarz drama yönelik bakış açıları ancak böyle değişir . Ancak yaptiklarimizin sorumluluğunu elimize alinca dünyamiz değişir.
Bunun için yazdım . Nedenlerim sizi tatmin etmeyebilir, iyi bayramlar diliyorum.

Evet size katılıyorum ama bu yazdıklarınızı mümkün kılmanın yolu karşımızdakini acıtmak değil. Yani bunca yıl narsist biriyle yaşayan ve burada konu açacak kadar buhrana giren bir insanın hayata dair bir dunya tecrube ve kirginligi vardir zaten. Burada acitmanin bir faydası yok.

Size de hayrli bayramlar.

Ben böyle bir süreçten geçmedim
Ama suna eminim ki narsist biriyle hayat sürdürmeye çalışmak her şeyden daha zor. Boşanma süreci ne kadar zor geçerse geçsin, şuan yaşadığınız hayattan kötü olamaz

Umarım yolunuz açık olur. Allah ayağınıza tas değdirmesin.
Allah razı olsun

Dik durabilmek,bir karar verip arkasında durabilmek,öncelikle sağlam bir psikoloji ve kendine güven gerektiriyor.Bunları sağlamak,sürekli psikolojik olarak şiddete maruz kalınca tabikide kolay olmayacaktır.Şimdi önce kendi psikolojinizi sağlamlaştırın.Gerekli görüyorsanız yardım alın.Güçlü olduğunuzda sağlam adımlar atar ve kolaylıkla çözersiniz sıkıntınızı.Bu narsist diye nitelendirilen insanların,aslında psikolojik olarak ne kadar çökmüş, birçok zayıf noktalarının olduğunu,o kadar da gözde büyütülmeye gerek olmadıklarını düşünüyorum.Hemen hemen (çocuklu olup)bütün boşanmalarda, ne gibi sıkıntılar yaşanıyorsa sizde aynılarını,üç aşağı beş yukarı yaşayacaksınız.Önemli olan sizin duruş ve kararlılığınız olacak.Allah yardımcınız olsun.

Nasıl görmek isterseniz öyle görürsünüz. Hepimizin negatif çocukluk anıları var . Turkiyede düzgün bir çocukluk geçirmiş kac kadin vardır? Ama sucu çocukluğumuza atip hayatımızı zorlastiracak kararlar vermeyi biz seçiyoruz .
Bu şekilde kurban psikolojisi ile devam ettikçe farklı şeyler yaşamanın mumkunatinim düşük olduğunu düşünuyorum .
Dediğim gibi herkes kendini layık gördüğü şeyi yaşıyor.
Pes diyip incinmek yerine söylediklerime bir şans vermenizi diliyorum .
Istediğinizi yapabilirsiniz elbette. Ilk mesajda belirttiğim gibi kolaylıklar diliyorum.
Dediğiniz kadar basit olsaydı koskoca psikoterapi ekipleri boşu boşuna oluşmuş olurdu. Madem herkes hayatını etkileyecek kararları verirken bu kadar etkin ve çocukluğundan ya da yaşadıklarından bağımsız bir şekilde davranabiliyorsa o zaman bu insanlar ben de dahil salak olsa gerek. Bile isteye kötüyü seciyoruz.

Hala yaptığınız incitici yorumu desteklyeceginize biraz geri adım atmayı deneyebilirsiniz

Hayır suçlamak gibi bir derdim yok . Sadece bir kez daha görüyorum ki gerçekten herkes kendine neyi layık görüyorsa onu yaşıyor .
Kolaylıklar diliyorum .

Biraz empati biraz tecrübe gerek... çok incitici bu tavır. Bu kadar kolay yazılamasa keşke bu cümleler. Evliliğini bitirmek üzere karar almış acı yaşayan zor zamanlar geçiren biri var burada. Hayata gelişimiz anne ve babalarımızın kararıyla oluyor gibi görünse de işin içinde çok daha fazlasi var . Her ayrılık konusunda konu sahibinin çoluk çocuk durumunu sorgulamak rituelinden vazgeçemedik. Çok büyük bir curretkarlik bu ve cahilce bir tutum. Evliliklerde harika geçen günler de vardır, kabus gibi geçenler de. Hatta kendinizi dünyanın en şanslı kadını gibi hissettiğiniz andan dakikalar sonra incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden oyle kavgalar edilir oyle laflar söylenir ki hayatınız ayaklarınız altından çekilip alınmış sanırsınız. Bugün harika bir adamın kollarında huzurla uyurken yarın aldatildiginizi öğrenirsiniz. Insanogluyuz biz. Ayrılık gibi bir son öngörüsüyle degil mutluluk dolu yıllar temennisiyle evlenir çocuk sahibi oluruz. Sonra olmadığını anlar ayrılırız. Sonra da birileri gelir sizin dogurdugunuz çocuğun hesabını sorar hiç haddi olmadan...

Biraz empati biraz tecrübe gerek... çok incitici bu tavır. Bu kadar kolay yazılamasa keşke bu cümleler. Evliliğini bitirmek üzere karar almış acı yaşayan zor zamanlar geçiren biri var burada. Hayata gelişimiz anne ve babalarımızın kararıyla oluyor gibi görünse de işin içinde çok daha fazlasi var . Her ayrılık konusunda konu sahibinin çoluk çocuk durumunu sorgulamak rituelinden vazgeçemedik. Çok büyük bir curretkarlik bu ve cahilce bir tutum. Evliliklerde harika geçen günler de vardır, kabus gibi geçenler de. Hatta kendinizi dünyanın en şanslı kadını gibi hissettiğiniz andan dakikalar sonra incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden oyle kavgalar edilir oyle laflar söylenir ki hayatınız ayaklarınız altından çekilip alınmış sanırsınız. Bugün harika bir adamın kollarında huzurla uyurken yarın aldatildiginizi öğrenirsiniz. Insanogluyuz biz. Ayrılık gibi bir son öngörüsüyle degil mutluluk dolu yıllar temennisiyle evlenir çocuk sahibi oluruz. Sonra olmadığını anlar ayrılırız. Sonra da birileri gelir sizin dogurdugunuz çocuğun hesabını sorar hiç haddi olmadan...
Her satırına sonuna kadar katılıyorum. Nasıl bir cüret anlayamadım. En yaralı zamanda biraz daha yaralamak nedendir ki...

Size su an bunu yapan ilerde cocugunuza da aynı seyi yapar. Sizin su an siddet gormeniz ilerde çocuğunuzun da babasindan siddet görmeyeceğini garantiler mi ? Bence bir an once kendinize bir is bulup calisin ve kendi duzeninizi kurun. Kadinlar o kadsr gucludur ki cocuklarina istedikleri zaman hem anne hem de baba olabilirler. Keske buna gerek kalmasa ama aile sorumlulugunu kavrayamayan, psikolojik sorunlari olan bir baba ile cocuk cok da normal büyümez. Allah yardimciniz olsun

Hayatta bin bir zorluk var...
Boşanmış bir kadın olarak ve narsist bir pislikle 3,5 yıl evli kalmış olarak tek diyeceğim şey lütfen ayağa kalk... ne yapabilir ki ? Hiç bir şey.
Bu tarz adi pislikler sadece lafta oluyorlar. Size bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Hele ihaneti belgediyseniz onun asla kaçarı yok.
Cesaret tam da şu an göstermeniz gereken şey. Bu pisliği sevmiyorsunuz bu arada sadece bu bir alışkanlık. Kötü bir alışkanlık...

Bir söz vardır bilir misin? Beni eleştirmek için önce benim yürüdüğüm yoldan yürü benim giydiğim ayakkabıları giy.O hesap işte.Anlamaman normal.

Bir söz vardır bilir misin? Beni eleştirmek için önce benim yürüdüğüm yoldan yürü benim giydiğim ayakkabıları giy.O hesap işte.Anlamaman normal.
Asla o yoldan yurumeyecegime emin olabilirsiniz .
O yüzden anlamıyorum . Zaten sorunlari olam bir evlilikte, sorunları olan bir adamdan çocuk yapmayı anlamakta istemem .

Asla o yoldan yurumeyecegime emin olabilirsiniz .
O yüzden anlamıyorum . Zaten sorunlari olam bir evlilikte, sorunları olan bir adamdan çocuk yapmayı anlamakta istemem .
Umarım “asla” dememeyi öğretecek bir hayat tecrübesi yaşamazsın.Hayatın neler getireceği hiç belli olmuyor.Büyük lokma ye,büyük konuşma diye boşuna dememiş atalarımız.

Umarım “asla” dememeyi öğretecek bir hayat tecrübesi yaşamazsın.Hayatın neler getireceği hiç belli olmuyor.Büyük lokma ye,büyük konuşma diye boşuna dememiş atalarımız.
Atalarınıza degil kendi deneyimlerime bakiyorum.
Keşke bir cok kadın "asla " diyebilse
Keşke bir cok kadinin net prensipleri olsa ve ilişkisine bağımlı olmak/ilişkisini kurtarmak vs yerine kendi benligine göre kararlar verse ..
Isteklerine ve kendi hayatına sadık olsa .
"Asla" lar iyidir. Size de tavsiye ederim.

Huylu huyundan vazgecer mi...
Cocugunuzu gozunun onune alin haketmediginiz seyleri oda buyudukce yasiycak ve sizi hep mutsuz gorcek boyle bir ewlilikte nereye kadar sabredeceksiniz.isiniz var aileniz de destekse.Ailenizin yanina gidin herkesle bastan asagi konusun ve bitti daha beni bi allahin kulu ikna etmeye calismasin ben cok yoruldum.Onun ailesinde de bi kisiyi karsima cikarmayin deyin.Kimse de size biseyde yapamaz bisey de diyemez rahat olun.

Atalarınıza degil kendi deneyimlerime bakiyorum.
Keşke bir cok kadın "asla " diyebilse
Keşke bir cok kadinin net prensipleri olsa ve ilişkisine bağımlı olmak/ilişkisini kurtarmak vs yerine kendi benligine göre kararlar verse ..
Isteklerine ve kendi hayatına sadık olsa .
"Asla" lar iyidir. Size de tavsiye ederim.
Hayatım o aslaları kullandım ben merak etme😉Senin laflarından da büyük laflar ettim.Hayat öğretti.Hiçbir zaman kendinden bu kadar emin olma.Neden biliyor musun? Bir ay önce aldığın elbise için bile neden aldım diyebiliyorsun çünkü.

Hayatım o aslaları kullandım ben merak etme😉Senin laflarından da büyük laflar ettim.Hayat öğretti.Hiçbir zaman kendinden bu kadar emin olma.Neden biliyor musun? Bir ay önce aldığın elbise için bile neden aldım diyebiliyorsun çünkü.
Elbise ile prensipler aynı mi ? Zaten sizin için aynı ise çok doğal hayatın size öğretmesi .
27 yaşındayım. 21 yaşından beri prensiplerin değişmedi .
Bir çok ilişki yasadim ve bir çok olay .
Sadece sevgilimle degil ailemle arkadaşlarımla herkese karşı çizgim bellidir .
Neyse daha fazla uzatmayacağım .
Siz hayata öğrencilik yapmaya devam edin .
Iyi günler diliyorum

Elbise ile prensipler aynı mi ? Zaten sizin için aynı ise çok doğal hayatın size öğretmesi .
27 yaşındayım. 21 yaşından beri prensiplerin değişmedi .
Bir çok ilişki yasadim ve bir çok olay .
Sadece sevgilimle degil ailemle arkadaşlarımla herkese karşı çizgim bellidir .
Neyse daha fazla uzatmayacağım .
Siz hayata öğrencilik yapmaya devam edin .
Iyi günler diliyorum
He canım he.Sana da iyi günler.

Back
X