Bir çocuğu olup ikinci çocuk tedavisi görenler

off lütfen bu kadar üzülmeyin. bu topiğe daha önce de yazmıştım ben de ikinci çocuk için iki yıl bekledim.her ay ben de hayal kırıklıkları yaşadım. çok negatif sonuç gördüm. oğlum da kardeşi olmasını çok istiyordu. sonunda bebeğim oldu ve anladım ki en doğru benim için en hayırlı olan zamanda bebeğim olmuş. eşim de kendini boşa yıpratttın, boş yere o kadar tedavilerle acı çektin dedi. tedavisiz, akışına bıraktığım zamanda hamile kaldım.
sizleri anlıyorum beklemek, umutlanıp negatif sonuç görmek çok üzücü yine de umudunuz kaybetmeyin. inşallah bebeğiniz en kısa zamanda gelir
Biliyorum hatırlıyorum ne güzel bize destek oluyor moral vermeye çalışyorsunuz, ama ne yazık ki elde değil, şuan bunları yazarken bile ağlamamak için zor tutuyorum kendimi meğer çok umutlanmışım bu ay farkında değilmişim. Sizde çok benzer şeyler yaşadınız anlarsınız halden benimde 1.5 yıl bitti ama artık bende tükendim. Gerçekten ruhen şuan tükendiğimi hissediyorum. Kısmet nasip diye bir şey var sonuçta ve bu bizim kısmetimizde yok demek ki... Zorlamanın bir anlamı yok Tedavi Dr herşeyi bırakıyorum artık... Benim uğraştığım bu süreler boyunca bebek düşünmeyenlerin bile çocukları oldu... Yavrum yeteri kadar üzüldü, benim içim artık kaldırmıyor. Keşke elimden gelen bir şey olsa ama yok olmuyor. Oğluma herşeyden çok istediği kardeşi veremediğim sürece bir daha mutlu olabileceğimi sanmıyorum.

Biliyorum hatırlıyorum ne güzel bize destek oluyor moral vermeye çalışyorsunuz, ama ne yazık ki elde değil, şuan bunları yazarken bile ağlamamak için zor tutuyorum kendimi meğer çok umutlanmışım bu ay farkında değilmişim. Sizde çok benzer şeyler yaşadınız anlarsınız halden benimde 1.5 yıl bitti ama artık bende tükendim. Gerçekten ruhen şuan tükendiğimi hissediyorum. Kısmet nasip diye bir şey var sonuçta ve bu bizim kısmetimizde yok demek ki... Zorlamanın bir anlamı yok Tedavi Dr herşeyi bırakıyorum artık... Benim uğraştığım bu süreler boyunca bebek düşünmeyenlerin bile çocukları oldu... Yavrum yeteri kadar üzüldü, benim içim artık kaldırmıyor. Keşke elimden gelen bir şey olsa ama yok olmuyor. Oğluma herşeyden çok istediği kardeşi veremediğim sürece bir daha mutlu olabileceğimi sanmıyorum.
oğlunuz yanınızda değilse ağlayın. ben genelde işyerinde ağlardım ne eşime ne oğluma üzüntümü yansıtmazdım. en azındaan eşime üzüntüm ateşli kısmı gittikten sonra kalan kısmını yansıtırdım. hiç çocuk düşünmeyenler hatta aldırmayı düşünenlerin, olma ihtimali çok zayıf olanların bile çocuğu olmuştu. çok zor bir dönem sizi çok iyi anlıyorum. üzülmeyin demek de boş kalıyor ister istemez üzülüyorsun özellikle oğlunuz bu kadar kardeş isterken. oğlum "anne belki de kardeşim olmayacak" demişti. bu beni inanılmaz çok üzmüştü acaba çocuk hissediyor mu diye düşünmüştüm. oğlumun altıncı hissi de güçlüdür.
doktorunuz ne diyor. bana "hiçbir sorun yok sadece çok fazla stres yapıyorsun o da çok büyük engel. durumu kabullen, akışına bırak. çocuğun var ikinci de olacak " demişti. haklıydı çok stres yapıyordum, doktorumun yanında bile çok ağlamıştır. olmuyor, olmayacak mı diye. dediğini yaptım birkaç ay sonra hamile kaldım. spor yapın hatta oğlunuzla birlikte yapın. hem stres atarsınız, kafanız dağlıır hem de yumurtalığın daha iyi çalışmasını sağlamış olursunuz. ben de hamile kalmadan iki ay düzenli spor yapmıştım. böylece kendimi daha enerjik hissediyordum. yürüyüş yaptığımda oğlum da bisiklet sürüyordu birlikte düzenli vakit geçirmiş oluyorduk.
inşallah bebeğiniz olacak o zaman bugünler aklınıza bile gelmeyecek. onu ilk hissettiğiniz an bu sıkıntılar balon olup uçup gidecek.

oğlunuz yanınızda değilse ağlayın. ben genelde işyerinde ağlardım ne eşime ne oğluma üzüntümü yansıtmazdım. en azındaan eşime üzüntüm ateşli kısmı gittikten sonra kalan kısmını yansıtırdım. hiç çocuk düşünmeyenler hatta aldırmayı düşünenlerin, olma ihtimali çok zayıf olanların bile çocuğu olmuştu. çok zor bir dönem sizi çok iyi anlıyorum. üzülmeyin demek de boş kalıyor ister istemez üzülüyorsun özellikle oğlunuz bu kadar kardeş isterken. oğlum "anne belki de kardeşim olmayacak" demişti. bu beni inanılmaz çok üzmüştü acaba çocuk hissediyor mu diye düşünmüştüm. oğlumun altıncı hissi de güçlüdür.
doktorunuz ne diyor. bana "hiçbir sorun yok sadece çok fazla stres yapıyorsun o da çok büyük engel. durumu kabullen, akışına bırak. çocuğun var ikinci de olacak " demişti. haklıydı çok stres yapıyordum, doktorumun yanında bile çok ağlamıştır. olmuyor, olmayacak mı diye. dediğini yaptım birkaç ay sonra hamile kaldım. spor yapın hatta oğlunuzla birlikte yapın. hem stres atarsınız, kafanız dağlıır hem de yumurtalığın daha iyi çalışmasını sağlamış olursunuz. ben de hamile kalmadan iki ay düzenli spor yapmıştım. böylece kendimi daha enerjik hissediyordum. yürüyüş yaptığımda oğlum da bisiklet sürüyordu birlikte düzenli vakit geçirmiş oluyorduk.
inşallah bebeğiniz olacak o zaman bugünler aklınıza bile gelmeyecek. onu ilk hissettiğiniz an bu sıkıntılar balon olup uçup gidecek.
Yazarken tutamadım zaten kendimi bazen ağlamakta iyi geliyor. Aslında ilk kez bu kadar ciddi bir tedavi oldu, o yüzden beklenti içine girmiyorum desem de kendimi fazlasıyla beklentiye sokmuşum meğer ilaçların ve regl öncesi sapıtmış hormon dengem ile çok sağlıklı düşünemiyorum zaten, aslında ortada bir sorun yok hafif bir polikistik tanısı kondu o kadar onun dışında hormonlarım vs. çok iyi ama yine de takviyelerle destekledi dr ama olmayınca olmuyor demek ki... Bahçeli bir evimiz ve köpeğimiz falan var. Oğlumla çok vakit geçiriyorum zaten çok eğleniyor sohbet ediyoruz, yürüyüş yapıyoruz. Köpeğimizle oynuyoruz, babamızda bize katılıyor, onlara zaten son ana kadar bir şey yansıtmıyorum. Özellikle oğluma hiç belli etmiyorum. Ama yorulmuşum demek ki Dr a git gel ilaç iğne vs. Oğlumda yaşayacağımı söyledikleri ama yaşamadığım şeyleri şimdi yaşıyorum nasip böyleymiş. Birgün bizim hikayemiz de belki mutlu biter bilemiyorum. Rabbime şükrediyorum beni evlat hasretiyle yakmadı, Anne olmayı nasip etti diye...Bu kadar üzüntüm ona kardeş duygusunu yaşatamamak...

Yazarken tutamadım zaten kendimi bazen ağlamakta iyi geliyor. Aslında ilk kez bu kadar ciddi bir tedavi oldu, o yüzden beklenti içine girmiyorum desem de kendimi fazlasıyla beklentiye sokmuşum meğer ilaçların ve regl öncesi sapıtmış hormon dengem ile çok sağlıklı düşünemiyorum zaten, aslında ortada bir sorun yok hafif bir polikistik tanısı kondu o kadar onun dışında hormonlarım vs. çok iyi ama yine de takviyelerle destekledi dr ama olmayınca olmuyor demek ki... Bahçeli bir evimiz ve köpeğimiz falan var. Oğlumla çok vakit geçiriyorum zaten çok eğleniyor sohbet ediyoruz, yürüyüş yapıyoruz. Köpeğimizle oynuyoruz, babamızda bize katılıyor, onlara zaten son ana kadar bir şey yansıtmıyorum. Özellikle oğluma hiç belli etmiyorum. Ama yorulmuşum demek ki Dr a git gel ilaç iğne vs. Oğlumda yaşayacağımı söyledikleri ama yaşamadığım şeyleri şimdi yaşıyorum nasip böyleymiş. Birgün bizim hikayemiz de belki mutlu biter bilemiyorum. Rabbime şükrediyorum beni evlat hasretiyle yakmadı, Anne olmayı nasip etti diye...Bu kadar üzüntüm ona kardeş duygusunu yaşatamamak...
tedaviye başlayınca daha çok umutlanıyorsun sonu negatif olunca da yıkıma da fazla oluyor. iyi bilirim üç yumurta takibi, üç de aşılama yaptırdım. aşılama negatif olunca daha çok üzülmüştüm.
bir ortak yönümüz daha varmış bende de hafif pko vardı. doktordan şeker hapı istemiştim günde bir tane içiyordum. demek sizde de önemli bir problem yok o zaman rahat olun inşallah bu bebek maceranız mutlu sonla bitecek. eşinize keçi boynuzu kürü denediniz mi? eşim de bir sorun olmadığı halde üç ay içirdim (ayda 15'er gün) değerleri çok yükseldi birkaç sonra da hamile kaldım.

ben olacağına inanıyorum inşallah sizin bebeğiniz olacak

tedaviye başlayınca daha çok umutlanıyorsun sonu negatif olunca da yıkıma da fazla oluyor. iyi bilirim üç yumurta takibi, üç de aşılama yaptırdım. aşılama negatif olunca daha çok üzülmüştüm.
bir ortak yönümüz daha varmış bende de hafif pko vardı. doktordan şeker hapı istemiştim günde bir tane içiyordum. demek sizde de önemli bir problem yok o zaman rahat olun inşallah bu bebek maceranız mutlu sonla bitecek. eşinize keçi boynuzu kürü denediniz mi? eşim de bir sorun olmadığı halde üç ay içirdim (ayda 15'er gün) değerleri çok yükseldi birkaç sonra da hamile kaldım.

ben olacağına inanıyorum inşallah sizin bebeğiniz olacak
Evet şeker ilacı da başladık bu ay Glokofen diye bir ilaç içiyorum sabah akşam 1 tane verdi önce yarımdı şimdi 1 e çıkarttı. Bu sefer aşılama gibi tedavi oldu o kadar ilaç kullandım ki hepsi aşılama ve tüp bebekte kullanılan ilaçlarmış. Kendime iğne bile yaptım :( kan sulandırıcı çok yıpratıcı bunlar bu kadar emek, istek, heves sonu hüsran aynen tedavi olunca daha çok umutlanıyorsun... 1.5 yılda iki kez hamile kaldım. İkisi de kimyasal sonuçlandı... Şimdi hamile de kalamıyorum. Eşimde bir sıkıntı yok çok şükür, o da garibim beni bu kadar uğraştığımı görünce diyor zaten vitamin falan mı içsem acaba diye? İtiraz etmez belki daha sonra onu da denerim. Bu defteri Ekim e kadar kapatıyorum. 2-3 ay kendimi dinlemek istiyorum. İnşallah dediğiniz gibi olur. İnşallah bende bir gün yazabilirim başkalarına umut olsun diye... Desteğiniz için de çok teşekkür ederim. Allah evlatlarınızı size bağışlasın...

Evet şeker ilacı da başladık bu ay Glokofen diye bir ilaç içiyorum sabah akşam 1 tane verdi önce yarımdı şimdi 1 e çıkarttı. Bu sefer aşılama gibi tedavi oldu o kadar ilaç kullandım ki hepsi aşılama ve tüp bebekte kullanılan ilaçlarmış. Kendime iğne bile yaptım :KK43: kan sulandırıcı çok yıpratıcı bunlar bu kadar emek, istek, heves sonu hüsran aynen tedavi olunca daha çok umutlanıyorsun... 1.5 yılda iki kez hamile kaldım. İkisi de kimyasal sonuçlandı... Şimdi hamile de kalamıyorum. Eşimde bir sıkıntı yok çok şükür, o da garibim beni bu kadar uğraştığımı görünce diyor zaten vitamin falan mı içsem acaba diye? İtiraz etmez belki daha sonra onu da denerim. Bu defteri Ekim e kadar kapatıyorum. 2-3 ay kendimi dinlemek istiyorum. İnşallah dediğiniz gibi olur. İnşallah bende bir gün yazabilirim başkalarına umut olsun diye... Desteğiniz için de çok teşekkür ederim. Allah evlatlarınızı size bağışlasın...
iyi dilekleriniz için sağolun. aynı süreçten geçtiğim için bekleyenlere umut vermek, destek olmak istiyorum. eşim de vitamin kullanmıştı özellikle içinde selenyum olan vitaminleri alırsanız iyi olur. sorununuz yoksa tabi tedavi sürecini erteleyin. ama bebek fikrinde de vazgeçmeyin sorununuz tedavisiz de hamile kalırsınız. şeker ilacını da ihmal etmeyin

Kızlar,
Bugün 15. gün kocaman bir NEGATİF :( Zaten regl ağrısı başladı kasıklarımda bugün olurum muhtemelen... Nasip kısmet bu işler Rabbim bana yeniden anne olmayı yazmamış demek ki. Artık test yapmayacağım sonrasında toparlanmak daha zor...Artık hiç ümidim yok, ben yeniden anne olamayacağım, oğluma o çok istediği kardeşi veremeyeceğim. Biliyorum hissediyorum. O kadar iğne, ilaç tedavi sonuç dağılmış bir psikoloji...Sinirlerim kaldırmıyor gerçekten... Hiç iyi hissetmiyorum kendi mi? Tamam benim sınavım bu belki de ama kuzumun ne suçu var ki ? Kardeş onların hakkı değil mi? Off bilmiyorum kızlar ya hiç iyi değilim.

Merhaba herkese,
Herhalde iki yıldır mesaj yazmadım. Ama okumak için elbette giriyorum.
İlk çocuğuma o kadar kolay hamile kaldım ki..Evliliğimizin ilk aylarıydı ve biz en az bir yıl çocuk düşünmüyorduk.
Sürpriz bir şekilde ilk mutluluğumu bundan 8 yıl önce yaşadım.
Nerdeyse 3 yıl oluyor ikinci bir evladımız olsun istiyoruz ama maalesef sonuç alamadık.
Bu arada benim çocuk düşünmeyen arkadaşlarım artık çocuk düşünmeye başladı. Ve birinci, ikinci aylarında hamile kaldılar. Benimle birlikte her ay bu ay da olmadı diyen iki arkadaşım var onların da ilk bebekleri olacak inşallah.
Bu zaman zarfında klomen de kullandım, aşılamada oldum. Yumurta takibi de. Rahim filmi, tahliller, spermiyogram herşey yolunda. En azından öyle söylüyorlar. Doktorlardan Doğal yoldan olur diyen de var beklemeyin tüpe gidin diyen de.
Son gittiğim doktor laporoskopi önerdi. Kist,polip ya da tıkanıklık olmadığı halde doktoru laporoskopi öneren veya yaptıran oldu mu?
Allah bu satırları okuyup bebek isteyen herkese nasip etsin :)

Merhaba herkese,
Herhalde iki yıldır mesaj yazmadım. Ama okumak için elbette giriyorum.
İlk çocuğuma o kadar kolay hamile kaldım ki..Evliliğimizin ilk aylarıydı ve biz en az bir yıl çocuk düşünmüyorduk.
Sürpriz bir şekilde ilk mutluluğumu bundan 8 yıl önce yaşadım.
Nerdeyse 3 yıl oluyor ikinci bir evladımız olsun istiyoruz ama maalesef sonuç alamadık.
Bu arada benim çocuk düşünmeyen arkadaşlarım artık çocuk düşünmeye başladı. Ve birinci, ikinci aylarında hamile kaldılar. Benimle birlikte her ay bu ay da olmadı diyen iki arkadaşım var onların da ilk bebekleri olacak inşallah.
Bu zaman zarfında klomen de kullandım, aşılamada oldum. Yumurta takibi de. Rahim filmi, tahliller, spermiyogram herşey yolunda. En azından öyle söylüyorlar. Doktorlardan Doğal yoldan olur diyen de var beklemeyin tüpe gidin diyen de.
Son gittiğim doktor laporoskopi önerdi. Kist,polip ya da tıkanıklık olmadığı halde doktoru laporoskopi öneren veya yaptıran oldu mu?
Allah bu satırları okuyup bebek isteyen herkese nasip etsin :)
Hoş geldin,
Rabbim tez zamanda ikinci kuzularımızı verir inşallah... Polip gebeliğe engel oluyormuş. Benim 2. kimyasaldan sonra kürtaj benzeri bir işlem yapıldı, oradaki parçalar patolojiye gitti ve polip olduğunu söyledi dr temizlendi, dedi, önümüzdeki bir engeli daha kaldırdık, şimdiye kadar kimse ultrasonda polipten bahsetmemişti. Reglin çok yoğun ve bol pıhtılı ise polip olabilir , bu işlemden sonra Regl miktarım biraz normale döndü ve pıhtılarda epey azaldı. Rabbim tez zamanda ikinci bebeğini verir inşallah... Benimde 8 yaşında bir oğlum var 1.5 yıldır iki kimyasal gebelikten başka bir şey yok elimde :( Hayırlısını dilemekten başka bir çaremiz yok tabii..

Kızlar,
Bugün 15. gün kocaman bir NEGATİF :KK43: Zaten regl ağrısı başladı kasıklarımda bugün olurum muhtemelen... Nasip kısmet bu işler Rabbim bana yeniden anne olmayı yazmamış demek ki. Artık test yapmayacağım sonrasında toparlanmak daha zor...Artık hiç ümidim yok, ben yeniden anne olamayacağım, oğluma o çok istediği kardeşi veremeyeceğim. Biliyorum hissediyorum. O kadar iğne, ilaç tedavi sonuç dağılmış bir psikoloji...Sinirlerim kaldırmıyor gerçekten... Hiç iyi hissetmiyorum kendi mi? Tamam benim sınavım bu belki de ama kuzumun ne suçu var ki ? Kardeş onların hakkı değil mi? Off bilmiyorum kızlar ya hiç iyi değilim.
Lütfen bu kadar umutsuz olmayın. İnancınızı ve umudunuzu kaybetmeyin. daha önce de söyledim tedavi sonucunda negatif sonuç insanı çok üzüyor. üzülmeyin sorununuz yok tedavisiz bile hamile kalırsınız.

Hoş geldin,
Rabbim tez zamanda ikinci kuzularımızı verir inşallah... Polip gebeliğe engel oluyormuş. Benim 2. kimyasaldan sonra kürtaj benzeri bir işlem yapıldı, oradaki parçalar patolojiye gitti ve polip olduğunu söyledi dr temizlendi, dedi, önümüzdeki bir engeli daha kaldırdık, şimdiye kadar kimse ultrasonda polipten bahsetmemişti. Reglin çok yoğun ve bol pıhtılı ise polip olabilir , bu işlemden sonra Regl miktarım biraz normale döndü ve pıhtılarda epey azaldı. Rabbim tez zamanda ikinci bebeğini verir inşallah... Benimde 8 yaşında bir oğlum var 1.5 yıldır iki kimyasal gebelikten başka bir şey yok elimde :KK43: Hayırlısını dilemekten başka bir çaremiz yok tabii..

Reglim çok yoğun değil. Son gittiğim dr muhtemelen sezeryandan kaynaklı karı içinde yapışıklık olabilir dedi ve laporoskopi önerdi. Bu ay yeniden klomenle yumurta takibi deniyorum.Olmazsa tüp bebek deneyeceğiz. Hepimiz için hayırlısı olsun. :KK68:

Kızlar,
Bugün 15. gün kocaman bir NEGATİF :KK43: Zaten regl ağrısı başladı kasıklarımda bugün olurum muhtemelen... Nasip kısmet bu işler Rabbim bana yeniden anne olmayı yazmamış demek ki. Artık test yapmayacağım sonrasında toparlanmak daha zor...Artık hiç ümidim yok, ben yeniden anne olamayacağım, oğluma o çok istediği kardeşi veremeyeceğim. Biliyorum hissediyorum. O kadar iğne, ilaç tedavi sonuç dağılmış bir psikoloji...Sinirlerim kaldırmıyor gerçekten... Hiç iyi hissetmiyorum kendi mi? Tamam benim sınavım bu belki de ama kuzumun ne suçu var ki ? Kardeş onların hakkı değil mi? Off bilmiyorum kızlar ya hiç iyi değilim.

Hürrem yapma böyle. olur Allah'ın izniyle inşallah. kısmetinde varsa, o bebeğin bu dünyaya gelir. sen istesen de istemesen de gelir. kısmette yoksa nafile. biz elimizden geleni yapalım. Gerisi Allah'ın takdiri. ama olmaması içinde bir sebep yok. sağlıklı bir çocuk, bir buçuk yıl içinde sonlanmış iki gebelik. sadece zamana ihtiyacın var.

çok şükür ki evlatsız değiliz. şükür ki sağlıklılar. bu gerçekten çok büyük bir lütuf. nasıl anlatılır bilemiyorum ama daha büyük zorluklarla acılarla mücadele eden insanları düşün. ne olur yanlış anlama acını küçümsediğim yok. bende aynı şeyleri yaşıyorum sonuçta. ayrıca herkes kendi acısını bilir. bunu da biliyorum. ama bu şekilde yaklaşırsan kendini daha iyi hissedebilirsin belki. ve lütfen kafanı muhakkak dağıt. hayatında kısa süreli hedefler olsun mesela. mesela tatil planı
iyi bir fırsat olabilir :)

inşallah filmde sorun çıkmaz. ben de anestezi almadan yaptırdım ve çıkınca da çok rahattım, ağrım olmadı.
arkadaşınızın hamile olduğunu uygun bir dille söyleyin. arkadaşının sevincini haberi olmadan görmesin. ondan dua etmesini isteyin. ben oğluma kardeşi olması için dua etmesini isterdim sonuçta onlar melek gibiler. hatta hamile olduğumu öğrendiğimde de dua etmesini söyledim. kalp atışını öğrediğim gün de "kardeşin olacak, duan kabul oldu" dedim. inşallah burda ikinci çocuk için bekleyen tüm bayanlar bebeklerine kavuşurlar.
İnşallah canım, Hayırlısı ile bekliyorum ama çok zor geliyor. Artık zaman geçmiyor sanki, umut umutsuzluk hepsi bir arada zaten hep diyorum ya pozitifi görmek yetmeyecek bana kalbini görene kadar inanamayacağım. İki kez sevincim yarım kaldığı için, zaten kimyasal ya da sorunlu sağlıksız olacaksa hiç olmasın regl olayım diye dua ediyorum.

Canım hakkında hayırlısı olsun inşallah kolayca atlatırsın ve bu işlem bebiş getirir sana, bence oğlunu bırakabileceğin bir yer yoksa kendin götürmeden önce söyle, çocuk bir anda şok olmasın, ben çok benzer bir durumda şöyle söyledim belki işine yarar canım.

X' in kardeşi olacakmış annecim, annesi hamile, arkadaşında senin kadar çok istiyordu, onların adına ben çok sevindim. Arkadaşın adına sende çok sevinmelisin. Zamanı geldiğinde senin de bir kardeşin olacak, bak şimdi ben sana ufak bir sır vereceğim ama bu ikimizin arasında kalacak. Bende senin bir kardeşin olmasını çok istiyorum ama benim ufak bir kaç sağlık problemim oldu, şimdi Dr a gidiyorum, kontrol ediyorlar, rahatsızlığım geçtiği zaman İnşallah bizimde bir bebeğimiz olur. Ama olmazsa da bu bir son demek değil, kuzenlerin var, yeğenlerin var, bazen hayatta her şey insanın istediği olmayabiliyor. Bunun için sakın üzülme, çünkü ben seni de çok istemiştim ve Allah bize seni verdi, seni verdiğine göre zamanı gelince kardeşini de verecek inşallah dedim.

çok büyük bir olgunlukla karşıladı. Baştan ama ben yine de istiyorum falan dedi. ama biz kriz dönemini bu şekilde atlattık çok şükür bu konuşmadan önce benim istemediğimi düşünüp daha çok kriz yapıyordu ama bu konuşma sonrası çok şey değişti, şimdi biri yanında konuştuğunda vakti geldiğinde benimde kardeşim olacak önemli olan sağlıklı olması diyor. Kendi içinde başka şeyler yaşıyor biliyorum ama en azından benim de istediğimi ama bir sağlık problemi olduğunu öğrendiğinden beri daha olgun yaklaşıyor. Yaşları yakın senin ki de anlayacaktır. Çocuklara karşı açık olmak en doğrusu kesinlikle orada öğrenmesine izin verme canım.

oğluşa uygun bir dille söyledim. yere kapanıp ağlamaya başladı. sakinleşince bir daha kardeş istemiyorum dedi. çok üzerine varmadım. dün hsg çekilmeye gitmeden önce onu arkadaşa götürdüm. önemli bir sorun olmadı. güzel oynadılar.
hsg yi de çektirdim. tüpler açıkmış.

oğluşa uygun bir dille söyledim. yere kapanıp ağlamaya başladı. sakinleşince bir daha kardeş istemiyorum dedi. çok üzerine varmadım. dün hsg çekilmeye gitmeden önce onu arkadaşa götürdüm. önemli bir sorun olmadı. güzel oynadılar.
hsg yi de çektirdim. tüpler açıkmış.
filmin temiz çıkmasına sevindim. filmden sonra ilaçla tüpler temizlendiği için hamile kalma şansınız yüksek. çocuklar çok hassas. inşallah kardeşi olur da ona mutlu olur

Slm kızlar Nasılsıniz bakalim ben berbat im çünki idrar yolu enfeksiyonu oldum. Oluyom sol kasıkta inanılmaz agri sk idrara cikma bel ağrısı yasiyorum aslında kendimde şunu fark ettim benim bu sık idrara cikma sol kasıkta agri özellikle yumurtlama günü den sonra basliyo ve adet olana dek suruyo sonra geçiyo ve tekrar aynı tarihte basliyo acaba bunun nedeni ne olabilir bi fikri olan varmı? Hani yumurtlama oluyoda catlamiyomu kist falanmi oluyo diye düşünüyorum ama bilmiyorum ya ... bi akıl verin bana tedaviye gidicem gidicem diyorum sonra aynı sonuçla karşılaşmakdan korkuyorum ufff ya moralim sıfır sıfır sıfır. ..:KK53::110:

Lütfen bu kadar umutsuz olmayın. İnancınızı ve umudunuzu kaybetmeyin. daha önce de söyledim tedavi sonucunda negatif sonuç insanı çok üzüyor. üzülmeyin sorununuz yok tedavisiz bile hamile kalırsınız.
Artık hiç umudum yok, tabii çok yıpratıyor bu süreçler bu psikoloji geçtikten sonra kızacağım kendime biliyorum ama elden gelen bir şey yok hissettiklerimi ancak burada yazabiliyorum. Kimseyle konuşmıyorum. Bugün kan da verdim. Hiiiç olumlu düşünmesem de bir an önce sonuçlansın istedim.

Hürrem yapma böyle. olur Allah'ın izniyle inşallah. kısmetinde varsa, o bebeğin bu dünyaya gelir. sen istesen de istemesen de gelir. kısmette yoksa nafile. biz elimizden geleni yapalım. Gerisi Allah'ın takdiri. ama olmaması içinde bir sebep yok. sağlıklı bir çocuk, bir buçuk yıl içinde sonlanmış iki gebelik. sadece zamana ihtiyacın var.

çok şükür ki evlatsız değiliz. şükür ki sağlıklılar. bu gerçekten çok büyük bir lütuf. nasıl anlatılır bilemiyorum ama daha büyük zorluklarla acılarla mücadele eden insanları düşün. ne olur yanlış anlama acını küçümsediğim yok. bende aynı şeyleri yaşıyorum sonuçta. ayrıca herkes kendi acısını bilir. bunu da biliyorum. ama bu şekilde yaklaşırsan kendini daha iyi hissedebilirsin belki. ve lütfen kafanı muhakkak dağıt. hayatında kısa süreli hedefler olsun mesela. mesela tatil planı
iyi bir fırsat olabilir :)
Canım ya filmin temiz çıkmasına çok sevindim. İnşallah bu da vesile oluverir bebiş için. Bende durum hiç parlak değil, bugün kanda da baktırdım birazdan çıkar sonuç merakta etmiyorum aslında biliyorum az çok ama en azından kafam rahatlasın dedim. Ya hergün dua ediyorum Allah'a , şükrediyorum oğlumu verdiği için sağlık sıhhat verdiği için ama bu duygu başka, isyan etmiyorum. Ama kuzucuklarımızın da bir suçu yok ki kardeş onlarında hakkı diye düşünmeden de edemiyorum. Nasipten ötesi yok dediğin gibi, tatil Ağustos ayında dört gözle gelsin istiyorum zaten buralardan uzaklaşmak deniz fikri falan iyi gelecek bana biliyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun canım, çok yıprandım zaten Dr falan görmek istemiyorum gerçekten Cuma da gidip konuşacağım neden olmadı vs. ama tedavi amaçlı bir şey yapmayacağım. Eylül ekim belki yılbaşına kadar.
Hiç üstüne gitmeyerek iyi yapmışsın oğluna biraz oluruna bırak psikolog bir arkadaşım bana bu konuyu kapatma konuşmak istediklerini sana söylesin ona duygularını sor söylesin ona açık davran demişti. Tabii kafasını karıştırmadan... benim en büyük hatam ona ilk kimyasalı söylememdi. Oda bende onu unutmadık ki saplandık kaldık, Allah'ım kuzucuklarımıza acısında tez zamanda kardeşlerini göndersin inşallah...

Kan sonucu çıkmış 1.20 :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

offf ya neden ya neden......:mad::mad::mad::mad::mad:
inşallah en kısa zamanda pozitif sonuç da alırsın. şimdi nasıl teselli edilebilinir ki? aynı duyguları ben de yaşadım arkadaşalrımın tesellilerini duymuyordum bile. çok şükür pozitif sonucu da gördüm ve o yaşadıklarımı unuttum gitti. siz de mutlu olacaksınız yeter ki umutlu olun, pozitif düşünün. stres hamilelik için en büyük engel.
oğlunuzun düşüğü öğrenmesi kötü olmuş. üç aylık hamileyken tatile gitmiştik havuzda yüzerken bir teyze üç aylıkken yüzerken bebeğini düşürdüğünü anlattı. konuyu kapatmak istesem de teyze oğlumun yanında anlatmaya devam etti. yavrum odaya gittiğimizde " anne insan düşük yaptığını anlar" dimi dedi. ben de "korkma oğlum anlar, kardeşin iyi daha yeni kontrol gittik, doktor yüzebilirsin dedi" dedim. oğlum baya bir onun korkusunu yaşadı

inşallah en kısa zamanda pozitif sonuç da alırsın. şimdi nasıl teselli edilebilinir ki? aynı duyguları ben de yaşadım arkadaşalrımın tesellilerini duymuyordum bile. çok şükür pozitif sonucu da gördüm ve o yaşadıklarımı unuttum gitti. siz de mutlu olacaksınız yeter ki umutlu olun, pozitif düşünün. stres hamilelik için en büyük engel.
oğlunuzun düşüğü öğrenmesi kötü olmuş. üç aylık hamileyken tatile gitmiştik havuzda yüzerken bir teyze üç aylıkken yüzerken bebeğini düşürdüğünü anlattı. konuyu kapatmak istesem de teyze oğlumun yanında anlatmaya devam etti. yavrum odaya gittiğimizde " anne insan düşük yaptığını anlar" dimi dedi. ben de "korkma oğlum anlar, kardeşin iyi daha yeni kontrol gittik, doktor yüzebilirsin dedi" dedim. oğlum baya bir onun korkusunu yaşadı
İnşallah canım, desteğin için çok teşekkür ederim. Ben düşük olarak değil de Dr lar yanlış söylemiş, aslında bebek yokmuş diyerek anlattım. Düşük için gücüm yoktu. :(

Back
X