Bir çocuğu olup ikinci çocuk tedavisi görenler

Günaydın,

Kızlar nerelerdesiniz, hiç konuşmuyoruz. Birbirimize desteğe ihtiyacımız var. Dün şöyle kabaca bir hesap yaptım. Ben ikinci çocuk için uğraşmaya başladığımdan beri Çok yakın çevremden 6 Tanesi hamile kaldı ve doğum yaptı, en az o kadar da hamile var... Ve bunların çoğu ikinciyi kesinlikle düşünmüyorum diyen kişilerdi...Şu düşünmeme işini nasıl başarabiliriz acaba? Hayır oğluma moral vermeye çalışırken çocuğun haklı olduğunu gördüm, herkesin var ya da olacak benim niye yok, diye düşüyor. Tanıdıklarının %80 inde var. Kelimelerin yetersiz kaldığı anlarım oluyor. Ama onun doğum günüydü haftasonu , öyle şanslı hissettim ki kendimi, Rabbime bin şükür ettim. Bizi evlat hasretinde bırakmadı diye, Ona uzun sağlıklı ömürler versin diye dualar ettim. Lunapark'a gittik inanılmaz eğlendik, çok mutlu oldu. Güzel bir doğum günü geçti...Onun dışında Serophene devam bugün son içeceğim. Perşembe kontrol var. Muhtemelen iğneye geçecek yine, İnşallah yeteri kadar büyürler ve vaktinde çatlarlar ne diyeyim...

Günaydın,

Kızlar nerelerdesiniz, hiç konuşmuyoruz. Birbirimize desteğe ihtiyacımız var. Dün şöyle kabaca bir hesap yaptım. Ben ikinci çocuk için uğraşmaya başladığımdan beri Çok yakın çevremden 6 Tanesi hamile kaldı ve doğum yaptı, en az o kadar da hamile var... Ve bunların çoğu ikinciyi kesinlikle düşünmüyorum diyen kişilerdi...Şu düşünmeme işini nasıl başarabiliriz acaba? Hayır oğluma moral vermeye çalışırken çocuğun haklı olduğunu gördüm, herkesin var ya da olacak benim niye yok, diye düşüyor. Tanıdıklarının %80 inde var. Kelimelerin yetersiz kaldığı anlarım oluyor. Ama onun doğum günüydü haftasonu , öyle şanslı hissettim ki kendimi, Rabbime bin şükür ettim. Bizi evlat hasretinde bırakmadı diye, Ona uzun sağlıklı ömürler versin diye dualar ettim. Lunapark'a gittik inanılmaz eğlendik, çok mutlu oldu. Güzel bir doğum günü geçti...Onun dışında Serophene devam bugün son içeceğim. Perşembe kontrol var. Muhtemelen iğneye geçecek yine, İnşallah yeteri kadar büyürler ve vaktinde çatlarlar ne diyeyim...
bu defa seni çok pozitif gördüm. ben de hep oğlum olduğu için şükrediyordum. her gün üç dört tane incir yesen faydalı olur. incir yumurtaları büyütür. bir de düzenli yumurta tüketin

Merhaba arkadaslar benim de 5 yasinda bi kizim var ikinciyi istiyoruz 3 senedir:KK51:
istedigim ay hamile kaldim ama kalbi atmadigi icin kurtaj odum
sonra 6 ay sonra tekrar hamile kaldim
gecen sene oglumu dogduktan 2 gun sonra kaybettim malesef...
o gunden sonra etrafimdakilere fark ettirmesem de ruhen coktum resmen
ve hala daha hamile kalamadim zaten o zaman da zor hamile kalmistim ama tedavisiz olmustu hepsi
bu sefer olmuyo...gecen ay doktor yumurtalarda tembellik var ayrica da rahmin biraz inceymis dedi
bu ay klomen kullandim.dun 11.gundu ve 5 yumurtadn 3u 12mm,11mm ve 10 mm buyumus cok sukur
gelecek haftaya tekrar gidicem ama endometrium ince 6mm cikti 11.gunde
onun icin de progestan kullanicam ama endometriumdan hic umitli degilim
boyle hamile kalan var mi acaba aranizdao_O

Günaydın,

canim oglun kac yasinda?benim de kizim acaip kardes istiyo.o kadar uzuluyorum ki o anne kardes alalim ona emzik alalim yatak alalim deyince gozlerim doluyo.Allahim insallah o kucuk meleklerin sesini duyar da onlari sevindirir...

canim oglun kac yasinda?benim de kizim acaip kardes istiyo.o kadar uzuluyorum ki o anne kardes alalim ona emzik alalim yatak alalim deyince gozlerim doluyo.Allahim insallah o kucuk meleklerin sesini duyar da onlari sevindirir...
Merhaba canım,
Oğlum 8 yaşında, oda çok istiyor ama maalesef 1.5 yılda sonuç alamadık :KK43: İki kez gebelik oluştu onlarda kimyasal oldu. Sen çok zor şeyler yaşamışsın canım :( Allah sabırlar versin, evlat acısı en büyük acıdır. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın :( Eğer seni rahatsız etmezse neden kaybettin bebeğini ? Hamilelikte bir sorun mu olmuştu ki ? Rabbim meleğin yattıkça kızına ömür versin :( Senin yaşadıkların çok daha zormuş arkadaşım. Ben kimyasal olan gebeliğim için bile üzülürken... İnşallah tez zaman da sağlıklı bir bebeğin daha olur. Hiç umutsuzluğa kapılma bende her reglimde bir bunalıma girip çıkıyorum. Hormonlar beklenti hepsi yoruyor insanı tabii, yeni ay yeni ümitler demek bizim için... Rabbim sesimizi duysun meleklerimize kardeşlerini yollasın inşallah...

Son düzenleme:
Merhaba canım,
Oğlum 8 yaşında, oda çok istiyor ama maalesef 1.5 yılda sonuç alamadık :KK43: İki kez gebelik oluştu onlarda kimyasal oldu. Senin ki kaç yaşında ? Rabbim duysun sesimizi inşallah...
benimki de 5 yasinda
3 senedir istiyoruz.1 kurtaj,2 kimyasal gebelik gecirdim ve en kotusu de oglumu dogduktan sonra kaybettim...
Allah sabrimizin mukafatini verir insallah canim

bu defa seni çok pozitif gördüm. ben de hep oğlum olduğu için şükrediyordum. her gün üç dört tane incir yesen faydalı olur. incir yumurtaları büyütür. bir de düzenli yumurta tüketin
Günaydın,
İyiyim bu ay yeni ay yeni umut bu ay günü kaçırmamak için elimden geleni yapacağım artık :eek: Oğlumun doğum gününde bana da bir enerji geldi, Aya yeni başladık, hormonlar normale döndü, yeni umutlar neşe getirdi. Ama işin kötüsü şimdiden beklenti oluştu :110: Yani regl olduğumda beni toparlamaya hazırlanın :KK53: İncir Prolaktin sonunu olanlara iyi gelmiyormuş bir kaç forumda okumuştum. Çok şükür şimdi iyi yüksek değil tedavi görmüyorum ama bu konuda bir rahatsızlığım var. O yüzden onu bozabilecek şeylerden uzak durmak zorundayım...Yumurta sadece hafta sonu olabiliyor. Hafta içi kendimi zor toplarlayıp işe geliyorum :(

benimki de 5 yasinda
3 senedir istiyoruz.1 kurtaj,2 kimyasal gebelik gecirdim ve en kotusu de oglumu dogduktan sonra kaybettim...
Allah sabrimizin mukafatini verir insallah canim
Sen çok zor şeyler yaşamışsın canım :KK43: Allah sabırlar versin, evlat acısı en büyük acıdır. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın :KK43: Eğer seni rahatsız etmezse neden kaybettin bebeğini ? Hamilelikte bir sorun mu olmuştu ki ? Rabbim meleğin yattıkça kızına ömür versin :KK43: Senin yaşadıkların çok daha zormuş arkadaşım. Ben kimyasal olan gebeliğim için bile üzülürken... İnşallah tez zaman da sağlıklı bir bebeğin daha olur. Hiç umutsuzluğa kapılma bende her reglimde bir bunalıma girip çıkıyorum. Hormonlar beklenti hepsi yoruyor insanı tabii, yeni ay yeni ümitler demek bizim için... Rabbim sesimizi duysun meleklerimize kardeşlerini yollasın inşallah...Belirli bir sebep yok aslında, hafif pko çıktı ilaca başladık, eskiden yumurtalamam olurdu şimdi onu pek hissetmiyorum. Hafif Pkoya bağlı yumurtalar tam büyümüyor. Ama ilk tam ve gerçek takip ile tedaviyi geçen ay oldum. Beklentim çok yüksekti olamadı :( Ama bu ay yeniden başladık bakalım. Rabbim tabiki verir vakti saati vardır inşallah, Geçtiğimiz yıl bir arkadaşım ikiz bebeklerini kaybetti biri 6 aylıkken diğeri 1 yaşında :( Doğduklarından beri sorun vardı. Ama 3 ay sonra hamile kaldı, zor bir hamilelikle sağlıkla aldı evladını kucağına rabbim verecektir elbet bizden istediği dua etmemiz ...

Sen çok zor şeyler yaşamışsın canım :KK43: Allah sabırlar versin, evlat acısı en büyük acıdır. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın :KK43: Eğer seni rahatsız etmezse neden kaybettin bebeğini ? Hamilelikte bir sorun mu olmuştu ki ? Rabbim meleğin yattıkça kızına ömür versin :KK43: Senin yaşadıkların çok daha zormuş arkadaşım. Ben kimyasal olan gebeliğim için bile üzülürken... İnşallah tez zaman da sağlıklı bir bebeğin daha olur. Hiç umutsuzluğa kapılma bende her reglimde bir bunalıma girip çıkıyorum. Hormonlar beklenti hepsi yoruyor insanı tabii, yeni ay yeni ümitler demek bizim için... Rabbim sesimizi duysun meleklerimize kardeşlerini yollasın inşallah...Belirli bir sebep yok aslında, hafif pko çıktı ilaca başladık, eskiden yumurtalamam olurdu şimdi onu pek hissetmiyorum. Hafif Pkoya bağlı yumurtalar tam büyümüyor. Ama ilk tam ve gerçek takip ile tedaviyi geçen ay oldum. Beklentim çok yüksekti olamadı :KK43: Ama bu ay yeniden başladık bakalım. Rabbim tabiki verir vakti saati vardır inşallah, Geçtiğimiz yıl bir arkadaşım ikiz bebeklerini kaybetti biri 6 aylıkken diğeri 1 yaşında :KK43: Doğduklarından beri sorun vardı. Ama 3 ay sonra hamile kaldı, zor bir hamilelikle sağlıkla aldı evladını kucağına rabbim verecektir elbet bizden istediği dua etmemiz ...
evet canim olum bambaska bir sey...demek ki Rabbim evlat acisi da yazmis alnimiza yapacak bir sey yok...
ben de kurtaj oldugumda cok agladim o kadar uzuldum ki simdi dusunuyorum da acisi kiyaslanacak derecede bile degilmis.
keske diyorum oglumu da daha 2 aylikken kaybetseydim.ben de iste senin orneklerin gibi seylerle teselli ediyorum kendimi.yine de Allahima binlerce sukur olsun ki dogar dogmaz aldi benden ya buyuseydi sonra alsaydi napardim.ama benim hamileligim o kadar zor geciyo ki anlatamam 5 ayina kadar kusuyorum sonra da bebek buyunce nefes alamiyorum sanki.o kadar zoruklardan sonra ohh demeye bile firsatim olmadi.en cok da o minik cana uzuluyorum...
aslinda hic bir problemim yoktu her sey cok iyidi kontroller falan
ama bebegim bi turlu dogmadi doktor 41 haftamda igne yapti sancin bu gun sabah baslar dedi ama faydasi olmadi 42 haftasinda suni sanciyla dogurdum
once gec dogdugu icin oksijen yetmezligi dendi sonra olunce kendilerini temize cikarmak icin kalbine giden damarinda sorun varmis dediler.
o an zaten neden nicin oldugu farketmiyo sonucta bebegini kaybediyosun...
Eger ki ihmalleri varsa hepsini Allaha havale ediyorum...

HurremSultan sanirim sorunlarimiz ayni bende de yumurta tembelligi var senin bat in ne zaman?
Canım Allah sana sabırlar versin, insanın hayatında keşkeler hiç bitmiyor ne yazık ki, sen acıların en büyüğünü yaşamışsın canım çok zor, ama çok şükür sağlıklı bir evladın var. Ve bir tane daha olacak Allah'ın izniyle...

Benim Bat 1 Temmuz canım 29 Temmuz'a olmam gerek yani, inşallah olmam tabii, ya aslında temmellikte değil, ben çocuk düşünmeye başlayınca bir şey oldu dengem bozuldu, önceden yumurtlamam da oluyordu herşeyim iyiydi ama ben istemeye başlayınca gitti...

Günaydın,

Oğlunun doğum gününü kutlarım canım,nice sağlıklı,mutlu bir ömür dilerim.Evet aynen benim çevrem de öyle...Hatta benden yaşça baya küçük olanların 2. çocuğu oldu.Benden sonra evlenenlerin 2. 3. çocukları odu.Ben de kızım için üzülüyorum ama vardır vakti saati...Rabbim işallah verecek ve evlatlarımız kardeş mutluluğu yaşayacak,inanıyorum...

evet canim olum bambaska bir sey...demek ki Rabbim evlat acisi da yazmis alnimiza yapacak bir sey yok...
ben de kurtaj oldugumda cok agladim o kadar uzuldum ki simdi dusunuyorum da acisi kiyaslanacak derecede bile degilmis.
keske diyorum oglumu da daha 2 aylikken kaybetseydim.ben de iste senin orneklerin gibi seylerle teselli ediyorum kendimi.yine de Allahima binlerce sukur olsun ki dogar dogmaz aldi benden ya buyuseydi sonra alsaydi napardim.ama benim hamileligim o kadar zor geciyo ki anlatamam 5 ayina kadar kusuyorum sonra da bebek buyunce nefes alamiyorum sanki.o kadar zoruklardan sonra ohh demeye bile firsatim olmadi.en cok da o minik cana uzuluyorum...
aslinda hic bir problemim yoktu her sey cok iyidi kontroller falan
ama bebegim bi turlu dogmadi doktor 41 haftamda igne yapti sancin bu gun sabah baslar dedi ama faydasi olmadi 42 haftasinda suni sanciyla dogurdum
once gec dogdugu icin oksijen yetmezligi dendi sonra olunce kendilerini temize cikarmak icin kalbine giden damarinda sorun varmis dediler.
o an zaten neden nicin oldugu farketmiyo sonucta bebegini kaybediyosun...
Eger ki ihmalleri varsa hepsini Allaha havale ediyorum...

Başın sağolsun toprağım,toprağım diyorum sanırım sende Azerbaycan Türküsün...Senin duygularını kızımın ikizini kaybettiğimde yaşadım,çok zor...Ama Rabbim işallah onların acılarını dindirecek sağlıklı evlatlar verecek hepimizi.O annesini cennetin kapısında bekliyor canım.SEninki de benimki de...

Arkadaşlar bana Dr. 21. Gün progesteron tahlili yaptır dedi yumurtada çatlama olup olmadığına bakacağız dedi. Tahlil sonuçu şöyle :
Progesteron :10.10
Foliküler <1.4
Luteal : 3.34-25-56
Orta luteal: 4.44_28.03
Postmenapoz:< 0. 73

Ben bi şey anlayamadım bilgisi olan var mı ?

Arkadaşlar bana Dr. 21. Gün progesteron tahlili yaptır dedi yumurtada çatlama olup olmadığına bakacağız dedi. Tahlil sonuçu şöyle :
Progesteron :10.10
Foliküler <1.4
Luteal : 3.34-25-56
Orta luteal: 4.44_28.03
Postmenapoz:< 0. 73

Ben bi şey anlayamadım bilgisi olan var mı ?

Progesteron :10.10 olması yumurtlama olmuş demek, hayırlısı canım, inşallah tutmuştur. Bende 3.5 çıkmıştı ve ilaç başladık, Dr en az 6 hatta 10 olması gerekiyor demişti.

Oğlunun doğum gününü kutlarım canım,nice sağlıklı,mutlu bir ömür dilerim.Evet aynen benim çevrem de öyle...Hatta benden yaşça baya küçük olanların 2. çocuğu oldu.Benden sonra evlenenlerin 2. 3. çocukları odu.Ben de kızım için üzülüyorum ama vardır vakti saati...Rabbim işallah verecek ve evlatlarımız kardeş mutluluğu yaşayacak,inanıyorum...
Çok sağl canım, Allah onlara uzun sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah...Çok sıkıntılı süreçler bende zamanı daha gelmemiş diye düşünüyorum. Ama çok acayip geçen yıl Mayıs'ta geçirdiğim ilk kimyasal gebelikte daha kimyasal olduğunu öğrenmeden geçen 10 günde konuştuğum, cesaretlendirdiğim, bak sende yap hazırsın çocuğun kardeş çok istiyor dediğim hiç aklında yokken senden gaza geldik diyen iki arkadaşım da ikincileri doğurdu ya şaka gibi gerçekten...Rabbim evlatları ile uzun ömürler versin asla kıskanmıyorum. Ama bazen aklım almıyor sadece. Neden ?

Çok sağl canım, Allah onlara uzun sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah...Çok sıkıntılı süreçler bende zamanı daha gelmemiş diye düşünüyorum. Ama çok acayip geçen yıl Mayıs'ta geçirdiğim ilk kimyasal gebelikte daha kimyasal olduğunu öğrenmeden geçen 10 günde konuştuğum, cesaretlendirdiğim, bak sende yap hazırsın çocuğun kardeş çok istiyor dediğim hiç aklında yokken senden gaza geldik diyen iki arkadaşım da ikincileri doğurdu ya şaka gibi gerçekten...Rabbim evlatları ile uzun ömürler versin asla kıskanmıyorum. Ama bazen aklım almıyor sadece. Neden ?

KISKANÇLIK DEĞİL ASLA,SADECE CANIMIZ ACIYOR,GIPTA ÇOK FARKLI BİR DUYGU...aMA BİLMEYEN KISKANDIĞIMIZ<I DÜŞÜNÜR.eLTİMİN GELİNİ BENDEN 10 YAŞ KÜÇÜK 2. ÇOCUĞUNU DOĞURDU 3 YAŞ ARAYLA arayamadım...Bunun adı kıskançlık değil,canım çok yandı,çok acıdı arayamadım:((((

KISKANÇLIK DEĞİL ASLA,SADECE CANIMIZ ACIYOR,GIPTA ÇOK FARKLI BİR DUYGU...aMA BİLMEYEN KISKANDIĞIMIZ<I DÜŞÜNÜR.eLTİMİN GELİNİ BENDEN 10 YAŞ KÜÇÜK 2. ÇOCUĞUNU DOĞURDU 3 YAŞ ARAYLA arayamadım...Bunun adı kıskançlık değil,canım çok yandı,çok acıdı arayamadım:KK43:(((
Haklısın ama ne yapalım canım. Beklemek ve sağlıklısını dilemekten başka bir çaremiz yok, Allah bizi kaldıramayacağımız dertlerle sınamasın... Rabbim sağlıklı hamilelik ve doğum nasip etsin...

Mevlana'dan...

Allah der ki;
Kimi benden çok seversen onu senden alırım.
Ve ekler;
Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.
Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur,
Sabır taşar,
Canından saydığın yar bile bir gün el olur.
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür.
Düşman kalkar dostun olur.
Öyle garip bir dünya,
Olmaz dediğin ne varsa olur.
Düşmem dersin düşersin.
Şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya;
Öldüm der durur yine de yaşarsın...

Haklısın ama ne yapalım canım. Beklemek ve sağlıklısını dilemekten başka bir çaremiz yok, Allah bizi kaldıramayacağımız dertlerle sınamasın... Rabbim sağlıklı hamilelik ve doğum nasip etsin...

Mevlana'dan...

Allah der ki;
Kimi benden çok seversen onu senden alırım.
Ve ekler;
Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.
Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur,
Sabır taşar,
Canından saydığın yar bile bir gün el olur.
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür.
Düşman kalkar dostun olur.
Öyle garip bir dünya,
Olmaz dediğin ne varsa olur.
Düşmem dersin düşersin.
Şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya;
Öldüm der durur yine de yaşarsın...

Evet ...Allahtan korkan can acıtmaz ki...

Back
X