Bir çocuğu olup ikinci çocuk tedavisi görenler

Kızlar Günaydın,

Dün beklenen reglim geldi Bu ay hatta bir kaç ay ara vermeye karar vermiştim ama bu kararımı ertelemem gerekecek, dünkü üzüntümün üstüne Kuzum yine kardeş krizine girdi. Gözyaşları içinde " Anne Allah bana kardeş vermiyor. Onun bileceği iş biliyorum. Zamanı var biliyorum ama o zaman neden hiç gelmiyor. Ben ağabey olmak istiyorum. Çok istiyorum. Sorumluluklarımı biliyorum artık büyüdüm, ona bakabilirim. Hiç kıskanmam zarar gelmesine izin vermem. Anne nolur olsun nolur diye ağlayınca... Gece uyku bile uyuyamadım Ne yapacağımı şaşırdım artık, onu sakinleştirdim ama kendi içimdeki yangin göklere çıktı. Sarıldım sımsıkı sımsıkı yeniden anlattım ona tedavi olduğumu bir süre sonra bir kardeşi olacağını bunun için dua etmesini hatta isterse birlikte dua edebileceğimizi anlattım... Rabbim bizim sınavımızla onları sınamasın...Onların yüzüne baksın... Çok üzgünüm çok içim parça parça bugün...

İnşallah canım, desteğin için çok teşekkür ederim. Ben düşük olarak değil de Dr lar yanlış söylemiş, aslında bebek yokmuş diyerek anlattım. Düşük için gücüm yoktu.
ne güzel anlatmışsınız. diğer türlüsü çok yıkıcı olabilirdi. çocuklar zannettiğimizden daha hassas ve duyarlı. oğluma hamile olduğumu kalp atışını öğrendiğimde söylemiştim. ama oğlum "hamile olduğunu anlamıştım" demişti henüz yedi yaşındayken nasıl anladın diye sordum "miden bulanıyordu, halsizdir, beni kucağına da almıyordun" demişti. üç yaşındayken de ağır bir panik atak geçirdim. üç yaşında bir çocuğun anlayacağı bir hastalık değil. sonuçta fiziksel hiçbir rahatsızlığım yok, işe gidiyorum, evde de normal hayatıma devam ediyorum. babaannesine "annem hasta ama iyileşicek ilaçlarını içiyor" demişti.

bugün nasılsın? artık toparlanmışsındır umarım. oğlun kardeş istiyor ama önce sağlıklı ve mutlu bir anneye ihtiyacı var. o yüzden çabuk toparlanmak gerekiyor. ikinci bebeğim doğar doğmaz iki hafta yoğun bakımda kaldı. oğlum çok üzüldü, ağladı. onun yanında hep sağlam durdum, kardeşin iyileşecek, ona olumlu, pozitif mesaj gönder o senin duyguları hisseder, senden güç alır diyordum. penceresiden hastane görünüyordu bak orda yatıyor kavuşacağız diyordum. onun olmadığı zamanlarda da ağlıyordum. Victor Hugo'nun"kadınlar zayıftır ama anneler güçlüdür" sözünü çok severim

canım ya çok üzüldüm. çocuklar ne kadar da hassas oluyorlar. bir de duygularını ne güzel ifade ediyorlar. çok olgunlar.
çevremdeki birçok arkadaşım ikinci çocuk için bu kadar ısrar etmemi, tedaviler olmamı anlamıyordu. nasılsa bir çocuğun var kendini yıpratıyorsun diyorlardı. oysa bebeği en çok oğlum için istiyordum. onun kardeşi ne kadar çok istediğini, beklediğini biliyordum.

Canım benim inan bana şer gibi gördüklerimizdeki hayır varya işte ben ona hayranım... Dün düşük yapan bir arkadaşın yanındaydım inan okadar zor ki ve inan kimyasalı da yaşayan biri olarak söylüyorum kimyasaldan çok çok zor.... Sen çok şükür ki adet olabilmişsin bende dün adet oldum nihayet doktora gittim yine kilomen verdi cuma başlıcam bak bu sefer ilaca bel bağlamıyorum sadece bir takviye diye kullanıcam ve inan Sonuç olumsuzda olsa artık üzülmek yok adet olabilmek de bir nimet çünkü iki ay bir bebekle yaşayıp sonra onun senden alınmasından ve sonra en az iki ay korunmak zorunda olmaktan daha büyük bir nimet... Boş ver şimdi sen bozulan psikolojini düzelir o nihayet hemen kalk ve doğru doktorunla görüş yapılması gerekenleri Öğren ve yeni aya Bismillah de...hadi bakalım güZel anne senin ilacın sende.... Bismillah de sonunda elhamdulillah demek de nasip olacak inşaallah...

Canım benim, elde değil ki üzülmemek, gerçi hep dua ettim, sağlıksızsa ya da yine kimyasal olacaksa regl olayım diye. Dediğin gibi neyin hayır olduğunu bilemiyoruz. Ama insan çok üzülüyor gerçekten bu ay aslında kaçırdığımı biliyordum hatta sana da yazmıştım, yumurtlamayı kaçırdım diye... Yumurta çatladığını hissettikten 36 saat sonra oldu o da çok uykusuz ve yorgundu. Geçti tabii, Dr dan yarın için randevu aldım. Hayırlısını diliyorum. Bu ay takviye vitamin vereceğim Pharmaton ya da Elevit ve keçi boynuzu da vereceğim. Yarın Dr a gittiğimde soracağım bakalım ne diyecek. Eylül'e kadar böyle denerim. Eylülden sonra aşılamaya geçerim diye düşünüyorum. Hayırlısı Allahtan canım tek yapabildiğim dua etmek zaten...Bu ay başa döndük yanı gün regl olduk aynı dönemi bekleyeceğiz yine birbirimize uğur getiririz inşallah...

Ahh be arkadaşım öyle hassaslar ki Benim oğlumda öyle hemen anlar bendeki değişikliği, mutlu bir çocuk bende mutluyum onlarla tek üzüntüm onun bu konudaki çaresizliği istiyor ve olamıyor, çevresinde bir çok insanın var. ya da olacak tabii etkileniyor. Kendi içinde çok olgun bir çocuk zaten bu tür olaylar karşısında beni üzmemek için bu konuda konuşmuyor biliyorum ya da ona aslında bebek yokmuş dediğimde once çok oralı olmadı aaa yokmuymuş üzüldüm falan dedi o kadar ama 1.-2 ay sonra bir akşam TV seyrederken bir filmde bir kadın bebeğini kaybediyordu, o esnada döküldü. Ağlaya ağlaya anlattı hayallerini aslında ne kadar çok üzüldüğünü, geceleri çok ağladığını vs. vs. O gün içim öyle çok doldu ki, ona bir kardeş veremediğim sürece içimdeki bu his geçmeyecek, rabbim senin gibi bizimde yüzümüze gülsün inşallah...

Ah canım yazdıklarını okuduğumda gözlerim doldu. oğlunun duygusallığı, hassaslığı oğluma çok benziyor. o da ben üzülmeyeyim diye bazı şeyleri belli etmez. mesela kardeşi hastanedeyken üzüntüsünü pek belli etmedi. ben taburcu olup eve geldiğim an odasına girip bir ağlayışı vardı içim parçalandı, sarıldım ben de ağladım. hep kardeşimle geleceksin diye bekledim" dedi.
inşallah oğlun kardeşine kavuşacak. O bu kadar ister ve üzülürken Allahım Ona da bir kardeşi inşallah gönderecek. hep mutlu olun...dualarım sizinle. yaşadıklarını çok iyi anlıyorum.

Inşaallah canım benim baya gecikmeli oldu ve çok az oluyor adetim hiç böyle olmazdı neden bilmiyorum... Bakalım yeni ay belki bize umut olur ben Oğluma da temmuzda hamile kalmıştım inşaallah bu da öyle olur Rabbim dualarımızı kabul eder... Beklemekten başka bir şey yok gerçekten... Bu Konuları Konuştuğum kişiler aslında beni anladıklarını sanmıyorum çünkü birisi diyor ki bende düşük Yaptım çok zor gerçekten ama iki ay sonra hamile kaldım birisi diyor seni Anlıyorum benim de bir sene olmadı bir sene ne ki diyorum bende ben ilk bir sene doktora bile gitmedim hiç stres yapmadım sonra doktora gittim altı ay daha dene dedi yine hiç takmadım yine olmayınca tedavi Süreci ve stres başladı inan ilaçlar tedavi ve arada geçirilen iki miyom ameliyat-ı üstüne sürpriz hamilelik üstüne düşük üstüne kimyasal üstüne kist ve ellerimiz boş geçen 3 yıl,.. Dahası oğlumun Kardeşliği tadamaması ve Arasında oluşacak YAŞ farkını düşünmek... Geç kaldığını hissetmek... Inan hiç stresli bir yapım yoktur aksine çok sakinimdir... Bunu bana 13 Yaşında geçirdiğim hastalıklar öğretti aylarca hastanelerde kalmam ve 21 Yaşında yeniden ölümün eşiğinden dönüp uzun Süren tedavi Süreci... Ve çok şükür şimdi hayatdayım kıymetimi bilen bir eşim ve dünya Tatlısı oğlum var daha ne olsun arkadaşım...sende Şanlı kişilerdensin ki sınanıyorsun... Rabbim bizim duada sesimizi daha çok duymak istiyor demekki... Biz istemeyi bilelim de ve bu arada hayat devam ediyor asla bunu unutma ve hiç birşeyi ya hamile kalırsam diye Düşünme... Sen hayatını yaşa o minik mucize gelmek isterse kapımız hep açık zaten...

Canım benim neler atlattın öyle ? Allah beterlerinden korusun canım çok Haklısın ama üzüntü sebebimiz zaten çocuklarımız inan ki başka birşey değil ben Dr kontrolümü bugün e aldım gittim çok şükür bir sorun yok çatlamamış olan duruyor küçülmüş Dr gider o dedi hormon tahlili yaptı tekrar tedavi başladık serophene verdi sabah akşam ama bu sefer 3. Günü başlatıyor.sonra da yine iğneler aynı tedavi olacak bu sefer inşallah kaçırmam bu ay bile bile lades oldu o gün eşim yoktu gelme şansı yoktu vs vs bu sefer test falan yapmayacağım insan zaten kendini anlıyor 15. Gün gerçekten regl oldum geçerse tamam derim zaten belimin ağrısı da kendini belli ediyor daha normal geçiririm ilk tedavinin heyecanı Ağustos'ta buraya yeni büyük bir hastane Açılıyor bu bölüm için çok iyi bir Dr başlayacak onu hep duyuyordum ama üniversite diye gidemedim olmazsa ona geçerim elbet vakti gelecek bizim kuzularımızında bir de dua var. Fetih Suresi 41 kez okunması gerekiyor onu okuyacağım inşallah reglin bitince artık gerisi Allah'ın taktiri ol derse olacak

Öyle çok hassas çocuk da çok zor aslında anlamaya Çalışıyor tüm bunları Allah onun yüzüne bakar inşallah çok iyi bir ağabey olacak biliyorum... Çok geçmiş olsun Bebeğin neden 2 hafta gelemedi ?

çekilen acılar insanın hayata karşı bakışını ne çok değiştiriyor değil mi. geçtiğimiz ocak ayında sapasağlam annemi kalp krizi sonucu kaybettim. hala yüreğim yangın yeri. 12 yıl önce elim bir kaza da abimi, 16 yaşında da babamı. ölümle yoğurulan şu hayat bana elimdeki güzelliklerin kıymetini iyi bilmeyi, şükretmeyi, anı yaşamayı ve dünyevi taleplerin peşinde kendini fazlaca heba etmemeyi öğretti.

Çok doğru tesbit... Rabbim sabrını arttırsın inşaallah... Ölüm gerçek bu Dünya'da sadece ve gerçekten diğer Sıkıntılar yalan... Ve sırf bu Yüzden sabır bize en çok yakışıyor ve şükretmek herzaman... O Yüzden bu sıkıntılarından üstesinden geliriz inşaallah

Seni çok iyi anlıyorum,Aynı duyguları ocak ayındaki negatif tüp deneyimimde yaşadım.İnsanların canımızı acıtması da cabası...Sabredeceğiz,işallah Rabbim mükafatımızı verecek...

hassas duygusal çocuklar gerçekten de iyi bir abi oluyor, kardeşlerini sahipleniyorlar en kısa zamanda göreceksiniz inşallah. bebeğimin akciğerinde bir sorun vardı ciğerindeki suyu atamamıştı oyüzden yoğunbakımda kaldı. çok zor günlerdi; solunum cihazına bağlı kaldı, hortumla beslendi. o halde bile yoğun bakımın en yaramaz ve tek kucak isteyen bebeğiymiş :) :)

Canım Allah evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin. Zor şeyler yaşamışsınız. Herkesin bir imtihanı var bu dünya da bizim ki de budur inşallah ve başarırız. Rabbim sınıyor hakkımızda hayırlısını versin. Tez zamanda benim kuzuma da bir kardeş versin. Akıllı, duygusal çok vicdanlı bir çocuk, kardeşine gözü gibi bakacaktır eminim...

Seni çok iyi anlıyorum,Aynı duyguları ocak ayındaki negatif tüp deneyimimde yaşadım.İnsanların canımızı acıtması da cabası...Sabredeceğiz,işallah Rabbim mükafatımızı verecek...
İnşallah canım, sabır ve dua başka yapacak bir şey gelmiyor elimizden... Rabbim bizim meleklerimizi de zamanı gelince gönderecektir. Hiç üzme kendini milletin lafıyla, ben soranlara çok takılmıyorum, gerçi benim ikinci çocuğu düşünmediğim yıllarda o kadar kesin bir dille istemiyorum diyordum ki belki de ondan üstüme gelmiyor kimse, Benim için tek önemli olan oğlumun sözleri en çok o canımı acıtıyor. Onun bu dünya daki en çok istediği ve en doğal hakkı olan kardeşi veremedikçe de bu duygum hiç değişmeyecek... Rabbim bu ay gülsün yüzümüze inşallah tek dileğim tek duam bu yönde...

Canım benim, başın sağolsun... Anneciğinin mekanı cennet olsun. Anne acısı çok zor gelir Abin, baban hepsinin mekanı cennet olsun, onlar yattıkça sana evladına Allah ömürler versin... Bende çok şeyler yaşadım inan ki çok çabuk büyümek zorunda kaldım. Hayat beni çok çabuk olgunlaştırdı. Şimdi ki üzüntüm kendim için değil inan ki oğlum için sende aynılarını yaşıyorsun, onun gözlerindeki üzüntüyü gördükçe içim parçalanıyor. Rabbim yüzümüze gülsün inşallah...

amin. sen ve oğlun bu kadar çok bu bebeği istiyor,olmadığı için üzülüyorsunuz ya inşallah bu bebeğin geleceğine samimiyetle inanıyorum. yeter ki sabredin, umudunuzu kaybetmeyin. oğluşunuz da çok iyi ve mutlu bir abi olacak inşallah

hepsinin mekanı cennet olsun, nur içinde yatsınlar. inşallah bundan sonra hep mutlu olursunuz

Nslsnz kızlar yazmıyorum ama hep takip ediyorum buraya hamile olduğum güne kadar pek bişey yazamicam çünkü eşim sürekli yurt dışında falan olduğu için tedaviyede başlayamıyorum ama dualarımda gönlümde sizinle hepinizden hayırlı haberler alırım inşallah Allaha emanet olun hepiniz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…