- 27 Eylül 2023
- 1.103
- -42
- 38
- Konu Sahibi falwlessone1
-
Bipolarite,okb ve anksiyete teshisim varHangi alanda birinciliğiniz var?
Bence psikiyatri/psikolog vs ile görüşmeniz gerek. Isteksizliğin sebebini bulmak lazım ama burada biz sadece yönlendirme yapabiliriz. Uzman görüşü almaniz lazım.
Tam olarak öyle değil ama liseye kadar çok basariliydim.3 Türkiye 1.liğim var.Ortaokul ortalamalarim hep 98 kusurluydu
Cerrahpasa tiptan mezun psikiyatrim söylüyor meselaHangi zeka seviyesindeki grubun bunu söylediğine bağlı olarak değişecek bi durum bu hemen inanmayın geçer
Arkadaşta çok ciddiydi. Çok severiz şımarıkları. Neye dayanarak şımarıksınız? Neyinize güvenerek mesela?Ben çok ciddiyim
Başkasının başarısı ile övünmek mi ? JahahahahahahaahahahahahahahCerrahpasa tiptan mezun psikiyatrim söylüyor mesela
Düzelmek istiyorsan onu işte bi sileceksin kafanda. Denemede birinci olmak bir şey ifade etmez hele de ortaokulda. Benim de kpss derecem var hem de gerçek sınavda. Zeka ile alakası yok eşek gibi soru çözdüm. Piyasada kitap kalmadı. Onu bir kere geç yani. Hiç bir deneme zekayı ölçmez. Lisede hele de üniversitede gerçekten zeki insanlarla tanışınca anlayacaksın ne kadar şişirilmiş olduğunu.Ben inandırmadim.Cevremdekiler inandırdı.
Peki tedavi oluyor musunuz?Bipolarite,okb ve anksiyete teshisim var
Kaç yıldır bunu kabullenemedim bir turlu hala kendimi ortaokuldan başarıda goruyorumBen de 8. sınıfa kadar okul birincisiydim hatta derslere çalışmadığım halde, çevremde beni de çok çok överlerdi. Ama önemli olan aklı kullanmakmış bu devir öyle gider sandım ama öyle olmuyormuş. Hatta hiç unutmam ortaokulda bir hocam durumunu görünce “Filden büyük fil avcısı var” demişti. Tabii yıllar sonra anladım.
Sizin şu an kendinize sinirlenme nedeniniz aslında sizden çok çok daha iyilerin olduğunu farketmeniz ve bunu kabullenme süreci şu anki gibi sancılı oluyor. Kabullendiğinizde ya gerçekten hırs yapıp çalışmaya başlayacaksınız ya da ortalama biri olmayı seseçeceksiniz.
Mesela psikiyatrim ben başarılarından bahsetmeden sadece konuşmadan çok zeki olduğumu söylemişti.Ama matematik çözerken beni görse asla zeki demezdiPeki tedavi oluyor musunuz?
Bir de zeka ve çalışkanlık farklı şeyler. Yani her başaran sırf zeki diye başarmıyor. Elbette herkesin belli düzeyde zekası vardır. Kimi parlak/üstün zekalidir. Bu kişiler de zaten farkedilir.
Zeki olduğunuza dair örnekler sunabilir misiniz?
Anladığım kadarıyla çalışkan olmayı birakmissiniz. Birincilikleriniz çalışkanlık göstergesi olarak görünüyor.
O zaman tmm zekisindir idare etcen artıkCerrahpasa tiptan mezun psikiyatrim söylüyor mesela
Zekadan mi sikayetcisin? Kendini mi övdün naptin simdi tam olarak?Şımarık birini ne kendine getirir?Mesela hakkımda çok zekisin diyen bir sürü kişi var ama zekamı kullanıyorum.Ayriyeten hayatı hep uçlarda yaşama isteğim ve eğilimim var.Bne nasil duzelicem?
Size tavsiyem zekilik vs çokta takılmadan direkt derslerinize odaklanın, çalışın. Zeka işlenmediği sürece bir anlam ifade etmez. Akıllı ve çalışkan olan kazanır daima. Neden isteksiz olduğunuzu bulun yeter.Mesela psikiyatrim ben başarılarından bahsetmeden sadece konuşmadan çok zeki olduğumu söylemişti.Ama matematik çözerken beni görse asla zeki demezdi
Önemli olan kimin size zekisin demesi değil sizin başarılı olup olmamanız.Mesela psikiyatrim ben başarılarından bahsetmeden sadece konuşmadan çok zeki olduğumu söylemişti.Ama matematik çözerken beni görse asla zeki demezdi
Onlar herkese öyle diyoCerrahpasa tiptan mezun psikiyatrim söylüyor mesela
Ben de matematik olimpiyatlarında falan birinciliğin var sandımOkulistik denemlerinde 3 tane Türkiye 1.ligim var
Hayatımı uçlarda yaşalama eğilimi var diyince aklıma borderline geldi. Bu konu hakkında bir uzmanla görüştünüz müŞımarık birini ne kendine getirir?Mesela hakkımda çok zekisin diyen bir sürü kişi var ama zekamı kullanıyorum.Ayriyeten hayatı hep uçlarda yaşama isteğim ve eğilimim var.Bne nasil duzelicem?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?