• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir çözüm önerin lütfen

SevdaKaya99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2025
48
1
1
26
Merhaba. Sorunum uzun ola bilir ama yardım ve fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle ben Azerbeycanda yaşıyorum burda ingilizce öğretmenliyi okudum uni bitti sınava hazırlandım geçtim ama işe alınmadım sonra İELTS diye bir sınav var ona da hazırladım 9 üzerinden 7 aldım ama iş sahibi arkadaşımla aram bozuldu o işe de giremedim şimdi evde özel öğretmenlik yapıyorum çok ucuz denecek bi fiyata öğrenci hazırlıyorum. Ama öğrencilerin çoğu hiç çalışmıyor, okumuyor. Bazıları çok yaramaz ve ses yaptıkları için kızdığımda veliler bana kızıyor. Ama gerçekten başım çok ağrıyor. Alakasız soru soruyor mesela ona cevap verince veli kızıyor. Konu çok, ben 6-8 saat durmadan su bile içmeden konu anlatıyorum testi kendileri yapamıyor ben yapıyorum halilede bıkıyorum yada başım çok ağrıyor diye bazen kıza biliyorum ama hiç bi şekilde ses yükseltmekten öteye geçmem o da çoğunlukla sakinimdir. Öğrettikten sonra da çoğu öğrenciyi çıkarıyorlar yani ben napa bilirim. Boş verip öğretmeyen insanların kafası rahat ona da benim gönlüm el vermiyor böyle o kadar sorun varki

Öncelikle tebrik ediyorum
IELTS’ten 7 gibi çok iyi bir puan almışsın, bu gerçekten ciddi bir başarı.
Yaşadığın sorunu şöyle yorumladım maddi tatminsizlik öğrenci ilgisizliğiyle birlikte veli anlayışsızlığı bununla birlikte psikolojik tükenmişlik. Her öğrenciyi almak gibi bir zorunluluğun yok anladığım kadarıyla öğrenci seçiminde daha seçici olabilirsin mesela deneme dersi yapıp ona göre karar verebilirsin. Velilere de açık kurallar sun ders başında bilgilendirme mesajı gönderebilirsin ders kurallarını içeren. bir sorun olduğunda da önceden belirttim deme hakkın olur. Ücret politikanı da Eğitimini, IELTS skorunu ve tecrübeni vurgulayarak oluştur. Ders saatlerini ayarla ve molayı unutma çünkü sen ruhsal anlamda iyi olmazsan eğitimin de verimli olmaz, bunları yaptıktan sonra hâlâ iyi hissetmiyorsan işini bırakıp online özel dersleri düşünebilirsin. Ama en önemlisi Kendine zaman ayırmayı unutma destek de alabilirsin. Tercih senin hayat senin.. Kolaylıklar diliyorum:)

Öncelikle tebrik ediyorum
IELTS’ten 7 gibi çok iyi bir puan almışsın, bu gerçekten ciddi bir başarı.
Yaşadığın sorunu şöyle yorumladım maddi tatminsizlik öğrenci ilgisizliğiyle birlikte veli anlayışsızlığı bununla birlikte psikolojik tükenmişlik. Her öğrenciyi almak gibi bir zorunluluğun yok anladığım kadarıyla öğrenci seçiminde daha seçici olabilirsin mesela deneme dersi yapıp ona göre karar verebilirsin. Velilere de açık kurallar sun ders başında bilgilendirme mesajı gönderebilirsin ders kurallarını içeren. bir sorun olduğunda da önceden belirttim deme hakkın olur. Ücret politikanı da Eğitimini, IELTS skorunu ve tecrübeni vurgulayarak oluştur. Ders saatlerini ayarla ve molayı unutma çünkü sen ruhsal anlamda iyi olmazsan eğitimin de verimli olmaz, bunları yaptıktan sonra hâlâ iyi hissetmiyorsan işini bırakıp online özel dersleri düşünebilirsin. Ama en önemlisi Kendine zaman ayırmayı unutma destek de alabilirsin. Tercih senin hayat senin.. Kolaylıklar diliyorum:)
Yaa çok çok teşekkür ederim size🙏 dediklerinizi mutlaka dikkate alacağım sağolun💙

Back
X