• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Daha Aynı şeyleri Yaşamak istemiyorum....

Bunu denedim zaten 1 yılık normal yollardan + İlaçla tedavi gördüm buna rağmen olmadı peki Amh değeri kaçın altındaysa direk tüp bebeğe yönlendirilir insan
Benim 2. Çocuğum tüp bebek. Amh yüzünden gittim zaman kaybetmeyim diye. Yoksa başka bir sorun yoktu. Doktor korkuttu beni. Bak 3 ay sonra hamileyim diye de gelebilirsin bana, menopoza girdim diye de gelebilirsin dedi. Ama hatırlamıyorum şu an değer kaçtı kaç olmalıydı falan.
Bu arada oğlum 3 yaşına geldi. Menopoza falan da girmedim gayet düzenli adet oluyorum. Ben tezcanlı bir insanım. Dr öyle diyince hemen koştum tüp bebeğe. Ama boşuna gitmişim gibi oldu.

Bunu denedim zaten 1 yılık normal yollardan + İlaçla tedavi gördüm buna rağmen olmadı peki Amh değeri kaçın altındaysa direk tüp bebeğe yönlendirilir insan
Tüp bebek icin amh 1in altina düştüğünde mutlaka basvurun deniyor. Ama sizde sanırım pcos var sizin amh düşük degil yüksektir muhtemelen. Stres yapmadan deneyeceksiniz biraz daha kendinize zaman taniyabilirsiniz ama artik yoruldum ben hemen olsun sabırsızım diyorsanız tüp bebek deneyeceksiniz. İyi bir prof bulun gidin görünün degerlerinize bakılsın ona gore uygun tedavi ne denirse onu denersiniz canınızı sikmaniza gerek yok nasibinizde varsa öyle yada böyle olacaktir üzülmeyin

Benim 2. Çocuğum tüp bebek. Amh yüzünden gittim zaman kaybetmeyim diye. Yoksa başka bir sorun yoktu. Doktor korkuttu beni. Bak 3 ay sonra hamileyim diye de gelebilirsin bana, menopoza girdim diye de gelebilirsin dedi. Ama hatırlamıyorum şu an değer kaçtı kaç olmalıydı falan.
Bu arada oğlum 3 yaşına geldi. Menopoza falan da girmedim gayet düzenli adet oluyorum. Ben tezcanlı bir insanım. Dr öyle diyince hemen koştum tüp bebeğe. Ama boşuna gitmişim gibi oldu.
Boşuna diye düşünmeyin sonuçta istediğiniz zamanda bebeginizi kucağınıza almışsınız. Hicbi sorun olmasa bile stresten bebeginiz olmayabilirdi o durumda. İyi olmus bence dogru olanı yapmışsınız siz

Merhaba öncelikle Nasıl Başlasam bilemedim ama lütfen bir fikri tecrübesi olan söylesin Her gittiğim doktor Farkli şeyleri söylüyor Anlayamadım sadece Para tuzağı diye mi bilemiyorum ama Yoruldum artık kısacası anlatayım yumurta tembelliği Var bende ve bekarken de doktor bunu bana söylemişti normal yolar da çocuğumun olamayacağını, evlenir evlenmez vakit kaybetmeden tedavi olmak istedim Fakat birkaç doktorla görüştüm kimi ilaçla olur kim de hiç uğraşmayalım direk Tüp bebek yapalım diyorlar siz olsanız ne yapardınız Bana bir yol gösterin..
Merhaba hangi ilde yasiyorsunuz

Boşuna diye düşünmeyin sonuçta istediğiniz zamanda bebeginizi kucağınıza almışsınız. Hicbi sorun olmasa bile stresten bebeginiz olmayabilirdi o durumda. İyi olmus bence dogru olanı yapmışsınız siz
Çok şükür🙏Ama beni doktorlar strese soktu o zaman diye düşünüyorum. Ondan öyle yazdım.

Cok Teşkür ederim bilgi verdiğin için

Çok şükür🙏Ama beni doktorlar strese soktu o zaman diye düşünüyorum. Ondan öyle yazdım.
Evet evet cok haklisiniz ama bazen amh düşüklüğü gercekten sıkıntı olabiliyor sizde çok şükür ki olmamış buna sevindim. Doktorlarda mecburen iste her ihtimali düşünerek hastalari öyle yönlendiriyorlar

Tüp bebek icin amh 1in altina düştüğünde mutlaka basvurun deniyor. Ama sizde sanırım pcos var sizin amh düşük degil yüksektir muhtemelen. Stres yapmadan deneyeceksiniz biraz daha kendinize zaman taniyabilirsiniz ama artik yoruldum ben hemen olsun sabırsızım diyorsanız tüp bebek deneyeceksiniz. İyi bir prof bulun gidin görünün degerlerinize bakılsın ona gore uygun tedavi ne denirse onu denersiniz canınızı sikmaniza gerek yok nasibinizde varsa öyle yada böyle olacaktir üzülmeyin
Umarım ins öyle olur Amh değerim 1.27 bir prof le görüştüm ama gene de tereddüt te kaldim buradan bilgi amaçlı böyle birsey paylaştım herkezin farkli bir hikayesi var tecrübe yapanlar da var aramazi da belki farklı bir yol izlemek gerekir

Umarım ins öyle olur Amh değerim 1.27 bir prof le görüştüm ama gene de tereddüt te kaldim buradan bilgi amaçlı böyle birsey paylaştım herkezin farkli bir hikayesi var tecrübe yapanlar da var aramazi da belki farklı bir yol izlemek gerekir
Hayırlısı olsun hakkınızda 🙏 hsg cektirdiniz mi peki veya esiniz muayeneye gitti mi hic belki onunla ilgili bir sorun olabilir

Yumurta tembeligim hipo hipo dan kaynaklı kilom düzenli bir hayatım ve ekstra spor herseyi aksatirmadan yapmaya çalışıyorum ama olmuyor genede
Aa ondan kaynaklı olduğunu bilmiyordum malesef aklıma o gelmedi eğer çok bunaldıysanız bence bir destek alın psikolojik yıpratıcı bir süreç

Yok onu da istiyor zaten doktor şimdi iyi bir yer bekliyorum bunun için amh değerim nasıl sizce kötü mü
Umutsuz kalmanizi gerektirecek durumda değilsiniz bana göre. Hemde bir yumurta bile olsa her zaman sans var diyor doktorlar. Reglin ikinci veya günü transvajinal ultrasonla antral folikul sayiniza da baktirin diger kan değerlerinize de bakarlar fsh lh prolaktin gibi. Doktor degilim o yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemem, eğer tüp bebek tedavisi onerdilerse bence baslamayi düşünebilirsiniz ille de amh cok düşük olmasi gerekmiyor. Hakkinizda hayirlisi olsun inşallah 🙏 birde yanlis anlamazsanız size bir sey önereceğim birilerinin bilgilerinden faydalanmak istiyorsunuz anliyorum ama olumsuz duydugunuz yorumlar da caninizi sıkabilir. Herkesin durumu farkli tedaviler kisiye gore uygulaniyor baskasinda olumsuz sonuclanan bir sey size fayda saglayabilir tam tersi de olabilir. Bu yüzden internetten arastirmalar yaparak sadece kendinizi uzersiniz ve strese girersiniz. Stres hiçbir saglik sorunu olmayan bir kadinin da gebe kalmasina engel olabilir. Bunu aklinizdan cikarmayin caninizi sikmayin hep pozitif düşünün. Sevgilerimle🥰

24 yasinda cocuk derdine dusmeyin ya akisina birakin bikac yil korunmadan birlikte olun olursa ne ala olmazda tup bebek falan denersiniz. İstanbuldaysaniz bir doktor onerebilirim tup bebek disinda cok guzel tedavi yontemleri var benim kendi doktorum kimi gonderdiysem asiri memnun kaldi alternatif tip psikolog ve kadin dogum uzmani

Umutsuz kalmanizi gerektirecek durumda değilsiniz bana göre. Hemde bir yumurta bile olsa her zaman sans var diyor doktorlar. Reglin ikinci veya günü transvajinal ultrasonla antral folikul sayiniza da baktirin diger kan değerlerinize de bakarlar fsh lh prolaktin gibi. Doktor degilim o yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemem, eğer tüp bebek tedavisi onerdilerse bence baslamayi düşünebilirsiniz ille de amh cok düşük olmasi gerekmiyor. Hakkinizda hayirlisi olsun inşallah 🙏 birde yanlis anlamazsanız size bir sey önereceğim birilerinin bilgilerinden faydalanmak istiyorsunuz anliyorum ama olumsuz duydugunuz yorumlar da caninizi sıkabilir. Herkesin durumu farkli tedaviler kisiye gore uygulaniyor baskasinda olumsuz sonuclanan bir sey size fayda saglayabilir tam tersi de olabilir. Bu yüzden internetten arastirmalar yaparak sadece kendinizi uzersiniz ve strese girersiniz. Stres hiçbir saglik sorunu olmayan bir kadinin da gebe kalmasina engel olabilir. Bunu aklinizdan cikarmayin caninizi sikmayin hep pozitif düşünün. Sevgilerimle🥰
Cok Teşkür ederim asla yanlış anlamam çünkü herkez kendisine göre bildiği şeyler vardır tavsiye edersiniz de cok sevinirim

24 yasinda cocuk derdine dusmeyin ya akisina birakin bikac yil korunmadan birlikte olun olursa ne ala olmazda tup bebek falan denersiniz. İstanbuldaysaniz bir doktor onerebilirim tup bebek disinda cok guzel tedavi yontemleri var benim kendi doktorum kimi gonderdiysem asiri memnun kaldi alternatif tip psikolog ve kadin dogum uzmani
Tabiki isterim

Daha yaşınız çok küçük. Evlenir evlenmez bebek tedavisine başlamak zaten yaşınız kaç olursa olsun doğru değil. Çocuk kadar evliliği yıpratan bir şey yok. Bekleyin önce bir evliliğiniz otursun, evlilik hayatının tadına varın. Evlendiğiniz gibi koştur koştur tedaviye girişmek hem sizi hem eşinizi hem evliliğinizi yıpratır.

24 yaşındayım Tam aksine stresten uzak durmaya çalışıyorum Fakat zorlu bir süreç ne kadar başarabilirsem

Yaşınız daha çok genç.
Size acizane tavsiyem şu yönde olur;bebek odaklı düşünmeyin.
Sağlıklı beslenin. Diyet değil sağlık.
Spor yapın. Ruh dünyanızı huzurlu mutlu edecek şeyler yapın. Evliliğinizin tadını çıkarın. Aşkla tutkuyla gezin eğlenin sevin sevişin. Asla bebeğin olmaz denilen iki arkadaşım da korunmadılar. Birisi evliliğinin ilk gününde hamile kaldı, diğeri de kısa bir süre sonra. Öte yandan bir çok kişiyi biliyoruz asla sağlık sorunu olmadığı halde bebeği olmayan. Bu meseleyi yakmadan yaşama devam edin. 30dan sonra bebek için tedavi gerekirse tüp bebek düşünün. 30 çok olur derseniz de evliliğinizin bir kaç senesini bekleyin.

Merhaba öncelikle Nasıl Başlasam bilemedim ama lütfen bir fikri tecrübesi olan söylesin Her gittiğim doktor Farkli şeyleri söylüyor Anlayamadım sadece Para tuzağı diye mi bilemiyorum ama Yoruldum artık kısacası anlatayım yumurta tembelliği Var bende ve bekarken de doktor bunu bana söylemişti normal yolar da çocuğumun olamayacağını, evlenir evlenmez vakit kaybetmeden tedavi olmak istedim Fakat birkaç doktorla görüştüm kimi ilaçla olur kim de hiç uğraşmayalım direk Tüp bebek yapalım diyorlar siz olsanız ne yapardınız Bana bir yol gösterin..
Merhabalar, benim ablamda da aynı durum vardı. 5 ayrı doktora gitti ankara ve istanbulda en bilindik hastanelerde, hepsi de benzer şeyler söyledi. Tedavisiz hamile kalamazsın diye. Sonra annemlerin yanındayken adet döneminde çok sancısı oldu, ilaçla geçmedi denk gelen ilk randevuyla devlet hastanesinde bir doktora gitti. Gittiği zaman doktoruna bu durumu da söylemiş.
Doktoru dur bakalım hemen gemiler yakılmaz öyle demiş. Göbek çevrenden kilo alıyorsun sanırım insülin direncine şekerine baktıralım demiş. Dahiliye ve sonra endokrinoloji randevularıyla ablamda şeker çıktı. Sonuç sınırın çok az üstünde olduğundan yaşı da genç olduğundan diyet verdiler. Tekrar aynı jinekoloğa gitti. Jinekolog rafine şekeri hayatından çıkarmasını, diyabet diyetine harfiyen uymasını söyledi. İlk 3 aydan sonra adetleri düzenli gelmeye başladı. 6 ay sonra bebiş haberini aldık. Sağlıkla geldi teyzesinin kuzusu. Başka hiçbir tedavi görmedi.

Ben doktor falan değilim yanlış yönlendirmek istemem. Ama aklınızda bulunsun. Mesela aşırı tatlı düşkünlüğünüz var mı? Ağız kuruluğu, halsizlik vs?

Hemen üzülmeyin ümitsizliğe kapılmayın. Allah büyük ☺️

O zaman size öneride bulunabilirim biz ilk unlu bir kadin dogum doktoruna gittik ama bizi direkt tup bebeğe yönlendirdi oysaki laparoskopi yapilsaydi tup bebeğe gerek kalmayacakmis daha sonra tadavi ile ikizlere hamile kaldım takip ve doğum icin cerrahpasada bir hicaya gittim doğumda hoca rahimde sorun olarak gördüğü bir durumu da hallettigini bundan sonra normal yolla hamile kalabilegimi söyledi ve ben üç ay sonra hamile kaldım kendisi su anda fakültede infertilite başında bir gidin derdim

Back
X