- 5 Aralık 2015
- 5.122
- 11.797
- 248
- Konu Sahibi yenigelinolmus
-
- #41
Bbağdaş kuruyorsun ve onlar bişey demiyor dediğinde eşin peki sana dedikleri yetmez mi deseydin işte böyleler bunlar yüzüne söyleyemediklerini arkandan kocana şikayet ederler benim kaynanam çok fazla yapar bunu hemde gülerek sözde anlatır gizli gizi eşimde bana söylerdi... bir gün patlayacağım bu konuda bendeEvet geçmiş olaylarda da hep bu tepkiyi verdi. Hatta haklısın bile demezdi. Daha yeni yeni haklısın demeye başladı. Geçmiş konularımda diğer sözleri de var... ha konuya yazmaya unutmuşum boşanalım lafından sonra senin de hataların var 1 aydır annemi aramıyorsun dedi. Sen de benim annemi aramıyorsun dedim. Sen aramıyorsun diye dedi. Ben 1 yıl anneni aradım yine de aramıyor dedi. Geçen konuştuk laf soktu bu şartlarda mı arayaym dedim. Benim annemin sana hiç bişeyi yok hiç aramıyorsun dedim. Konuyu değiştirdi.
Ha bir de benim de onlara ters gelen davranışlarım varmış... bacak bacak üstüne atıyormuşum onların yanında. Bağdaş kurarak oturuyormuşum. İşten yorgun argın geliyorum belim ağrıyor bacaklarımı açıp bağdaş da kurmuyorum sadece bacaklarımı bi kenara toplayıp oturuyorum kibarca dedim. O da onlara ters ama bişey demiyorlar dedi... ben kişiliğime laf söylüyorlar diyorum verdiği örnek bu... sahi çok mu ayıp bacakları koltuğa bi kenara düzgünce toplayıp oturmak??
Üşenmedim ve tüm konularınızı okudum...kızlar konuyu bile nasıl açacağımı bilemedim. Gerçekten çok yoruldum. 1,5 yıldır evliyim. Kaynana kayınpeder hala uğraşıyorum. En son kayınpeder kendince iyi niyetli ama oldukça ağır sözler söyledi. Üstümdeki kıyafet için “niye bizim aldıklarımızı giymiyorsun üstündekiler güzel mi bunlar mı güzel” gibi beni ezici dalga geçerek konuştu. Çok bozuldum. Kendimi savundum. Yüzüm düştü. Sonra da kalkıp eve döndük. Üzerinden bir hafta geçti ama üzüntüsünü hala atamıyorum. Geçmişte de kaynanam 2 sefer yüzün gülmüyor buz gibisin gibi laflar etmişti. Artık demiyor ama kafasına estikçe Trip atıp laf spkuyor. Üstünü kapatıyorum. Bunlar için eşimle çok kavga ettik. Ailesini aramıyorum ama görüşmelerime, sohbetime devam ediyordum ta ki son olaya kadar. Bugün eşimle konuştum. Ailenle konuş, bir daha benim kişiliğime tipime laf söyleyecek olurlarsa onlara gitmeyeceğim dedim. Sen gidebilirsin dedim. Celallendi tabi. Ben zaten konuştum onlarla. Onlar da üzülmüş o bizi yanlış anladı diyorlar babam zaten öyle demek istemedi sen haklısın ama babamın niyetini biliyorum ben , ama görüşmemek felan olmaz boşanırız dedi. Ben onlarla konuştum ama bir daha demeyecekler diyemem insanlık hali ağızlarından kaçabilir dedi çocuk olunca çocuğa böyle yapma yanlış yapıyorsun vs diyebilirler dedi. Ben bunu kabullenemem sen alışmışsın ben kaldıramıyorum dedim basit şeylerin üstünü kapatıyorum kişiliğime laf söylendiği takdirde diyorum dedim. O da biraz daha bakalım çocuk olmadan boşanalım dedi. Şimdi küsüz. Eski konularıma da bakıp yorum yapar mısınız. Çok büyük bir laf mı etmişim... ben arada kalmaktan sıkıldım diyor eşim anlıyorum onu da ama ben bunlara katlanmak zorunda mıyım. Kesin bir dille söylese onlarda bir daha yapmaz ama ara bulur gibi konuştuğunu düşünüyorum. Lütfen yorum yapın.
Sizin aldiklarinizda guzel ama bunlarda guzel ki giydim nesi var sanki diye niye cevabını vermiyisunuz ki siz sustukca ustunuze gelir tabi biraz daha bakalim cocuk olmadan ayriliriz ne demek oyle zaten esiniz bu evlilikte gelecek gormuyokızlar konuyu bile nasıl açacağımı bilemedim. Gerçekten çok yoruldum. 1,5 yıldır evliyim. Kaynana kayınpeder hala uğraşıyorum. En son kayınpeder kendince iyi niyetli ama oldukça ağır sözler söyledi. Üstümdeki kıyafet için “niye bizim aldıklarımızı giymiyorsun üstündekiler güzel mi bunlar mı güzel” gibi beni ezici dalga geçerek konuştu. Çok bozuldum. Kendimi savundum. Yüzüm düştü. Sonra da kalkıp eve döndük. Üzerinden bir hafta geçti ama üzüntüsünü hala atamıyorum. Geçmişte de kaynanam 2 sefer yüzün gülmüyor buz gibisin gibi laflar etmişti. Artık demiyor ama kafasına estikçe Trip atıp laf spkuyor. Üstünü kapatıyorum. Bunlar için eşimle çok kavga ettik. Ailesini aramıyorum ama görüşmelerime, sohbetime devam ediyordum ta ki son olaya kadar. Bugün eşimle konuştum. Ailenle konuş, bir daha benim kişiliğime tipime laf söyleyecek olurlarsa onlara gitmeyeceğim dedim. Sen gidebilirsin dedim. Celallendi tabi. Ben zaten konuştum onlarla. Onlar da üzülmüş o bizi yanlış anladı diyorlar babam zaten öyle demek istemedi sen haklısın ama babamın niyetini biliyorum ben , ama görüşmemek felan olmaz boşanırız dedi. Ben onlarla konuştum ama bir daha demeyecekler diyemem insanlık hali ağızlarından kaçabilir dedi çocuk olunca çocuğa böyle yapma yanlış yapıyorsun vs diyebilirler dedi. Ben bunu kabullenemem sen alışmışsın ben kaldıramıyorum dedim basit şeylerin üstünü kapatıyorum kişiliğime laf söylendiği takdirde diyorum dedim. O da biraz daha bakalım çocuk olmadan boşanalım dedi. Şimdi küsüz. Eski konularıma da bakıp yorum yapar mısınız. Çok büyük bir laf mı etmişim... ben arada kalmaktan sıkıldım diyor eşim anlıyorum onu da ama ben bunlara katlanmak zorunda mıyım. Kesin bir dille söylese onlarda bir daha yapmaz ama ara bulur gibi konuştuğunu düşünüyorum. Lütfen yorum yapın.
Çok saçma eşinin tavırları ama ilk defa olan bir durum değil son defa da olmayacak sizin kiSurat yaptım diye bile üstüme gelecekti ben susturdum.. sen de zaten yapacağını yapıyorsun 1 Aydır annemi aramıyorsun diyor. Onlar bunu yapıyor diye aramıyorum diye (ama her hafta görüşüyoruz telde aramıyorum diye)
Tamam bosanalim esyalarini topla git de.kızlar konuyu bile nasıl açacağımı bilemedim. Gerçekten çok yoruldum. 1,5 yıldır evliyim. Kaynana kayınpeder hala uğraşıyorum. En son kayınpeder kendince iyi niyetli ama oldukça ağır sözler söyledi. Üstümdeki kıyafet için “niye bizim aldıklarımızı giymiyorsun üstündekiler güzel mi bunlar mı güzel” gibi beni ezici dalga geçerek konuştu. Çok bozuldum. Kendimi savundum. Yüzüm düştü. Sonra da kalkıp eve döndük. Üzerinden bir hafta geçti ama üzüntüsünü hala atamıyorum. Geçmişte de kaynanam 2 sefer yüzün gülmüyor buz gibisin gibi laflar etmişti. Artık demiyor ama kafasına estikçe Trip atıp laf spkuyor. Üstünü kapatıyorum. Bunlar için eşimle çok kavga ettik. Ailesini aramıyorum ama görüşmelerime, sohbetime devam ediyordum ta ki son olaya kadar. Bugün eşimle konuştum. Ailenle konuş, bir daha benim kişiliğime tipime laf söyleyecek olurlarsa onlara gitmeyeceğim dedim. Sen gidebilirsin dedim. Celallendi tabi. Ben zaten konuştum onlarla. Onlar da üzülmüş o bizi yanlış anladı diyorlar babam zaten öyle demek istemedi sen haklısın ama babamın niyetini biliyorum ben , ama görüşmemek felan olmaz boşanırız dedi. Ben onlarla konuştum ama bir daha demeyecekler diyemem insanlık hali ağızlarından kaçabilir dedi çocuk olunca çocuğa böyle yapma yanlış yapıyorsun vs diyebilirler dedi. Ben bunu kabullenemem sen alışmışsın ben kaldıramıyorum dedim basit şeylerin üstünü kapatıyorum kişiliğime laf söylendiği takdirde diyorum dedim. O da biraz daha bakalım çocuk olmadan boşanalım dedi. Şimdi küsüz. Eski konularıma da bakıp yorum yapar mısınız. Çok büyük bir laf mı etmişim... ben arada kalmaktan sıkıldım diyor eşim anlıyorum onu da ama ben bunlara katlanmak zorunda mıyım. Kesin bir dille söylese onlarda bir daha yapmaz ama ara bulur gibi konuştuğunu düşünüyorum. Lütfen yorum yapın.
Yerinizde olsam şöyle davranirdim:
1.Kayinpedere giderken onların aldıklarını giyerdim böylece laf etmezler.
2.Eş kişisine tatlı dille gencim,yeni gelinim:) hevesim var kendi kıyafetimde,kendi evimde.Ailenin alması hoş bisey ama benim de bu zamanlarım geri gelmez,hevesim kırılmasın.. gibisinden bi konuşma yapılabilir.
3.Kayınpedere de tatlı dille beğendiğin şeyleri aldırmaya çalış.Senin istediklerini almıyorsa bırak ne isterse alsın.Bir kez giy üzerinde görsün sonra fakire fukaraya ver
Doğru diyorsunuz. Yine söyleyebilirler diyor... onlar söylerse benim de görüşmek istememem normal.. bazen aklım duruyorKonuşmaktan laftan anlamıyorlarsa görüşmek istememen normal.
Seni boşanırız diyerek baskılamaya çalışıyor.
Şuan sırf boşanmamak için kendini baskılarsan hem kendini hem eşini ve evliliğini yıpratacaksın yine sonu boşanma olabilir.
Hiç bi zaman çekiniyorum demedim aslında ama ona olan sevgimi mücadelemi biliyor bu şımarıklığı bu yüzden herhaldeBosanma lafini agzina aldiktan sonra evliligin tüm sihri bozuluyor ya benim gözümde..
Simdi bi de cekiniyor diye dusunurse bunu surekli kullanabilir, esini taniyan sensin..
Eşinizden boşanmayacaksanız ve görüşmeye devam edecekseniz, hiçbir şeyi içinize atmayın. Sinirlenmeden, gülerek dan dan cevap verin. Gülerek “Aaa koskoca insanın kıyafetine karışılır mı, ay çok ayıp” deyin. Bacaklarınızı toplayarak oturmanıza bir şey derlerse, gülerek “Aaa ama olmaz ki, ben sizin çayı höpürdetmenize (ya da artık ne yapıyorlarsa ona) bir şey diyor muyum” deyin. Kızarlarsa şaka yaptım, takılıyorum dersiniz.
Bbağdaş kuruyorsun ve onlar bişey demiyor dediğinde eşin peki sana dedikleri yetmez mi deseydin işte böyleler bunlar yüzüne söyleyemediklerini arkandan kocana şikayet ederler benim kaynanam çok fazla yapar bunu hemde gülerek sözde anlatır gizli gizi eşimde bana söylerdi... bir gün patlayacağım bu konuda bende
Üşenmedim ve tüm konularınızı okudum...
Sen bu "ahtapot tipi kv" ve "pısırık koca" ile sinir hastası olursun canım..
Yillar ilerledikçe insanın tahammül sınırı daralır, yeri geliyor kendi doğurduğun çocuğuna bile zor katlanıyorsun.
3-5-10 yıl sonrasını düşün, kv asla değişmez, hatta yaşı ilerledikçe daha da kaprisleri artacak....
Dayanabilecek misin?
Dayanamaz isen psikolojik sağlığını kaybetmeyi kabullenebilir misin?
Eşini ile birbirinizi çok seviyorsanız; size tavsiyem şehir değiştirin...
Şunu da asla unutmayın; deli gibi aşık olduğunuz, sevdiğiniz adamdan sırf annesi için boşanılabilir....
Son olarak dile dökülen bir boşanma sözcüğünün akıldan geçmeden söylenmesi imkansız.. Atalarımız ne demiş " Dervişin fikri ne ise zikride odur"... Eşiniz size defalarca boşanmaktan bahsetmiş, bence gözden çıkarılmışsınız...
Ailem arkamda hep. Bunu biliyor. Cesur olduğumu biliyor. Ama onu çok sevdiğimi evlilik için mücadelemi de biliyor. O yüzden şımarmış sanırım...Kocan seni sadece tehdit ediyor canim ((((muhtemelen eşine boşanmaktan korktuğun, boşanmaya ailenin karşı olduğu gibi bir imaj vermişsindir, yoksa erkekler kolay kolay boşanalım diyemez)))), bir daha konu açılırsa sen tehdit et bakalım ne olacak...
Nasıl yaparım bunu? Şimdi diyelim gittik. Her hafta yada 10 güne 1 mutlaka gidiliyor. Nasıl davranmalıyım? Zaten artık hiç aramıyorum. Bana biraz örnek verir misiniz cahilliğimi mazur görün lütfenOlmazsa çocuk olmadan bosanalim demek çok Üzücü bir cümle .esiniz sizi gözden çıkarmış çok çirkin bir cümle .eşinize net olun. Ama bence ailesi ile görüşün ama ciddi bir mesafe koyun .sayginizi bozmayin derim
Canım sen onların gözüne batıyorsan el pençede dursan memnun kalmazlar senin davranışında bi anormallik Yok için rahat olsunOnların söylediğini kabul etmez ki. Ben biliyorum hoşlarına gitmediğini bana bişey demediler ama senin yaptığın ayıp der. Çok mu ayıp yahu hala şoktayım. Ayaklarımı mı dikip oturuyorum. Bi yerim mi açık? Bağdaş bile kurmuyorum tek bi yana topluyorum. Kendi yeğenleri kız o da bacak bacak üstüne atıp oturuyor üstelik bunlar çok yaşlı da değil 50 li yaşlarda ve sözde genç takılırlar
Siz neden görüşmüyorsunuz? Özel değilse anlatır mısınızEsiniz icin evlilik oyun mu.
Ailesiyle konusup uyaracagi bir durumun var olmasi bile sizin hakliliginizi gosterirken sizi gozden mi cikaracakmis yani.
Bende esimin ailesi ile gorusmuyorum.sadece bayramdan bayrama ne fazla ne eksik.
Esiniz sizinle bir aile oldugunu idrak etmeki.israrla tekrarlayan ve sizi kiran bu durumlara engel olabilmeliyken bosaniriz diyorsa gule gule deseydiniz keske
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?