Bir değil bin derdim var...

Dayak meselesi konusunda çok yorum yaptım ama yine söyleyeyim, dayağını affetmedim unutmadım sindirmedim aksine büyük olay oldu en son. Ondan öncekilerde belki haklısınız yuttum düzelir dedim. Şu anda bir daha olursa kopar bu evlilik bunu biliyor. Kendisi de böyle bir adam olmak istemiyor bu yüzden terapiyi kabul etti ama maddiyat işin içine girince gidemedik. Yoksa sadece bu konuda değil başka konularda da destek almak istiyorum. Evliliğimi sürdürüyorum diye başka hiçbir konudan şikayet edemeyeceğim mi demek oluyor? Bir evlilikte olabilecek diğer problemlerden bahsettim dert yandım. Çünkü dayak meselesine inşallah çözüm buldum. Herkes yargılamış beni aman sen de nelere katlanmışsın dayağına hakaretlerine katlanmışsın derdin birlikte yatmak mı falan demiş. Dünden beri neredeyse konuyu açtığıma destek beklediğime pişman oldum. Bir insan evlilikte bunu yaşadı ve olayı kapattı diye başka şeylerden rahatsız olamaz mı yani? Düzeleceğine dair karşı tarafın iyi niyetli olduğunu düşünerek inanamaz mı? Hiç mi yok hayatta eşini dövmüş sövmüş bundan da pişmanlık duymuş ve yapmamaya yemin etmiş birileri? Bu söze inanıp çocuk evlilik hatrına evliliğine devam etmiş birileri hiç olmamış mı? Kötü örnekler de vardır iyiler de elbette. O yüzden yargılamadan önce ya evet kadına zor gelmiş sevmiş inanmış evliliğini kurtarmak için mücadele etmiş ama başka konulardan yana bu sefer de şikayetleri olmuş onu da paylaşıyor demiyorsunuz! Size değil sadece lafım komple beni anlamak yerine acımasızca aman derdin eşinle yatmak mı eşinin devamlı salonda yatması mı diyen herkese.... Kusura bakmayın patladım gibi oldu ama dünden beri en az 10 yorum böyleydi. Her zaman diyorum biraz empati!...Karakteriniz size özeldir benimki de bana ama farklı karakterlere de saygı duymak gerekmiyor mu yoksa ben mi yanılıyorum?...
Canım benim ya en sonunda patlamışsın boşversene bu yorumları ben bile okudukça içim sıkılıyo sen kocanı seviyo musun kardeşim kocanda seni seviyo mu ve sana dayak attığına pişman mı tamam o zaman bu evlilik aman beni dövdü diye 5 aylık bi bebekle nasıl bitsin evlilik sen destek almak için özelini paylaşmışsın millet seni yargılamış benim bi tanıdığım çok eskiden sürekli eşinden dayak yiyormuş hatta bi gün kadın elini balkondan uzatmış kapıyı kapatmak için sadece eli gözükmüş kocası bunu görmüş eve gelmiş öyle bi dövmüş ki ama o kadın yinede boşanmamış ben asla şiddeti onaylamıyorum ama evlilik kolay değil hemen bir anda bitiremiyorun insan nelere katlaniyo sen bu konuyla konuşup daha fazla canını sıkma güzel kardeşim

Ilk taşı günahsız olanınız atsın diyor incilde. Ne kadar doğru dimi. . Kendisi günahsız gibi eski hayatınızı taşlıyor . Çünkü hızlı yaşamak günah ama hamile bir kadını dövmek büyük sevaptır. Allah kabul etsin. Siz de hoşsunuz esasında. Size zerre miktarı merhamet etmeyen bi canlıya sarılıp uyumak istiyorsunuz..

Yahu ben bu mesajı birine yazdım böyleleri de var diye direkt size değil. Ama sizi de anlıyorum. Siz olayı yaşayan biri olarak şu an olaylara dramatik ve romantik bakıyorsunuz. Ama bu problemleri yaşamış, atlatmış ve tecrübe etmiş insanlar size uzatmadan sonucu söylüyor. Bu da size ağır geliyor. Umut ettiğinizi biliyorum ama boş bir umut. İnsanların anlattığı şey bu. Ve hayır hiç kimse sonradan değişmez. Bir kaç ay idare eder ama eski haline her zaman döner ve siz her seferinde hayal kırıklığı yaşarsınız. Bu yüzden kırgınsınız bize. Ama aklınızın köşesinde yer edecek bunlar. Belki zarardan dönüşünüz tez olur kim bilir. Buradaki herkesin sizin için en ama en iyisini dilediğini ve mutluluğunuzu savunduğunu unutmayın.
Yanlış anlaşılmasın iyiliğimi isteyen herkese çok teşekkür ederim. Zaten o yüzden dert yandım. Ben sadece dayak mevzusunda yerden göğe kadar haksız olan eşimi savunmadım sadece son şans verdim bunu anlatmaya çalıştım. Ve o konuyu öyle kapattım sonraki sorunlara değindim. Bu olayı da anlatmamdaki sebep zaten çok emek verdiğimi anlatmak içindi aslında. Bundan sonrasında umutlarım boş çıkmaz inşallah diye devam ediyorum. Kızım 5 aylık onun babasız büyümesini istemem. Bu arada maddi imkanları sağlar sağlamaz dayak konusu olmasa da terapiste gitmek istiyorum. Yani herkes üstüme dalga geçer gibi derdin bu mu, aman senin için bu da önemsiz kalır va diye yaklaşınca üzüldüm ve kendimi açıklama gereği hissettim.

Canım benim ya en sonunda patlamışsın boşversene bu yorumları ben bile okudukça içim sıkılıyo sen kocanı seviyo musun kardeşim kocanda seni seviyo mu ve sana dayak attığına pişman mı tamam o zaman bu evlilik aman beni dövdü diye 5 aylık bi bebekle nasıl bitsin evlilik sen destek almak için özelini paylaşmışsın millet seni yargılamış benim bi tanıdığım çok eskiden sürekli eşinden dayak yiyormuş hatta bi gün kadın elini balkondan uzatmış kapıyı kapatmak için sadece eli gözükmüş kocası bunu görmüş eve gelmiş öyle bi dövmüş ki ama o kadın yinede boşanmamış ben asla şiddeti onaylamıyorum ama evlilik kolay değil hemen bir anda bitiremiyorun insan nelere katlaniyo sen bu konuyla konuşup daha fazla canını sıkma güzel kardeşim
Sağolun patladım galiba :(

Ilk taşı günahsız olanınız atsın diyor incilde. Ne kadar doğru dimi. . Kendisi günahsız gibi eski hayatınızı taşlıyor . Çünkü hızlı yaşamak günah ama hamile bir kadını dövmek büyük sevaptır. Allah kabul etsin. Siz de hoşsunuz esasında. Size zerre miktarı merhamet etmeyen bi canlıya sarılıp uyumak istiyorsunuz..
Evet ya hoşum ben değil mi? Dayak yemeye bayıldım çok lezzetliymiş! Çünkü ancak insan bu yüzden evliliğine son bir şans verir hamile haliyle değil mi? Hiç doğacak çocuğunu düşünmeden etmeden keyif alır bu durumdan.. Neyse ben kime ne anlatıyorum ki...

Gerçekten kadın kadının halini anlar diye umuyorum ama bazı yorumlar öyle acımasız ki; neredeyse hamileyken beni döven eşim kadar acıttılar bazıları!
Canım benim anlıyorum seni o senin kocan sokaktaki herhangi biri değil bebeğinin babası onu sevmekte yanında yatmasını istemekte evliliğinin düzelmesini istemekte son derece haklısın evlilik iki kişilik üçüncü kişileri dinleme düzelmez diyenler ne malum düzelmeyecegi her evliliğin sallantılı dönemleri olur

Alkoldur zinadır sizin gunahiniz, hesabını siz vereceksiniz başka biri değil. Pek ya o kişi çok mu günahsız, bir kere kul hakkı var üstün de, hamile kadını dövmüş, daha doğmamış bir bebeğin bile hakkı var. Dinime soven müslüman olsa.

Belki bizimki sallantıyı geçti çok hasar gördü ama dediğin gibi evlilik bu ortada çocuk var. Öyle kolay değil ki kapanmış söz verilmiş bir meselenin hesabını sürekli açık tutmak. Kapandığı için değinmek istemedim ve daha çok güncel sorunlarımdan dert yanmak istedim. Öncesini de evliliğim ile ilgili fikir vermek adına paylaştım. En azından bebeğimin hatrı var. Daha anlayışlı olunmasını bekledim sanırım...

Alkoldur zinadır sizin gunahiniz, hesabını siz vereceksiniz başka biri değil. Pek ya o kişi çok mu günahsız, bir kere kul hakkı var üstün de, hamile kadını dövmüş, daha doğmamış bir bebeğin bile hakkı var. Dinime soven müslüman olsa.
Tabi ki kimse kimsenin hesabını vermeyecek. Bu da onun günahı oldu işte ne yazık ki...

Farkındaysanız tek bir derdiniz var, o da kocanız olacak şahsiyetsiz!
O giderse bütün dertler de gidiyor.

Benim esimde bebek oldugundan beri salonda yatiyor
2 gun dayanabildi
Uykusuz kaliyordu
Ama aramizda sogukluk filan yok
Buldugum yerde sarilir operim hic affetmem
Temasi birakma op saril dokun
Gecmisle ilgili sorunlarin umarim cozulur
Ama siddete boyun egme hep devami gelir

Back
X