Bir Derdim Daha Var..!

Ortamdaki kişilere, kardeşinize güvenmediğinizi göstererek rezil etmişsiniz. Bir de ağlamışsınız telefonda. :olamaz:

Kardeşinizin bir daha sizinle hiçbir şey paylaşmayacağından emin olabilirsiniz.

Ayrıca farklı şehire gitmesin diye, babanızı ikna etme çabanızı korkunç buldum. Kardeşiniz güveninizi sarsacak bir şey mi yaptı da bu güvensizliği haketti anlamadım.

Üniversite ortamı böyle, herkes her yerde kalıyor. Arkadaşlarıyla toplanmışlar, başka kızlar da var ortamda. Bunda garip ne var anlamadım. Evimde kız erkek 5-10 kişinin kaldığı olurdu. Kimse de kötü yola falan düşmedi yani benim evimde. 😅

Son düzenleme:
Üniversitede annesine saat başı rapor veren bir arkadaşım mezun olduktan sonra evden kaçtı. Aynı şehirde ama annesiyle görüşmüyor şu an.

Öncelikle ironi güzeldir, hoştur, çok şey anlatır, deneyin derim.
İkinci olarak evet haklısınız maalesef içinde bulunduğumuz toplum fazlasıyla yozlaşmış ve değerlerini kaybetmiş bir toplum. Böylesine çürümeye yüz yutmuş bir toplumda da hala bozulmamış, temiz ve iyi niyetli kalmış kişilerle birlikte olabilmek en önemli değer.

Yani insan seçebilmek...

Sokaklarda, haberlerde her gün görüyoruz memleketin halini..
sokaktaki tacizci, kapkaççı da değilki bunca yozlaşmanın tek suçu... Sizin demenizle yıllarca flört ettiği, yeterince tanıdığı ve sevdiği, evlerine eş diye aldıkları adamların gerek cinsel gerek fiziksel gerek sözlü şiddetine maruz kalıyor binlerce kadın, burada fazlasıyla şahit oluyoruz.

Ne olmuş peki? Bu kadınlar kendilerini çok korumuşlar toplumdan, el değmeden yetişmişler ama en büyük psikopatı koca diye hayatlarına sokup baba bir de yapmışlar...

Velhasıl çok uzattım, mesele nerede ne yaptığını bilmek değil mesele kiminle nerede ne yaptığını bilebilmek. Benim evladıma verebileceğin en büyük nasihat ahlaklı ve yüreği güzel biri olmasıdır. Kendine saygısı olsun ve yaptıklarının arkasında her daim durabilmesi gerektiğini öğütlerim.
Bu yolda da en büyük destekçisi ben olurum.

Nerede ve kiminle olduğunu bilirsem ancak onu en güzel bu yozlaşmışlıktan koruyabilirim.
Size sorum şu, konu sahibinin kız kardeşi bundan sonra ne yapacak? Yurt ile okul arasında başını kaldırmadan mekik mi dokuyacak yoksa yine yapacak ama daha dikkatli mi olacak? Hangisi daha tehlikeli ve hatalara gebe?
İşte bu baskının sonu bdv’de okuduğumuz bekaretini kaybettiği için sevgilileri tarafından aileye söylemekle tehdit edilen ve her türlü aşağılamaya boyun eğmek zorunda kalan kızlarımızın sonu...

Bu bir hatalar zinciri... ve her daim bu zincirin ilk halkası aileler olur.

İlk önce söyleyim ironi güzeldir bende yaparım bunda hem fikiriz .
Uzun uzun anlatmışsınız haklısınız çoğu konuda. Tabiki bu olaydan sonra kardeşi kafasını kaldırmadan okula gidip gelicek değil yapacağını yapmak istediğini gene yapicak ki zaten 19 yaşında bı insan kendisinden kendi sorumlu onun açısından baktığımda ablasının yaptığı abartı ama ablasının tarafından baktığımda o durumda o tepkiye çok diyemiyorum insan her an sağlıklı düşüncek diye bişey yok çünkü. Hemde ona anne içgüdüsuyle yıllarını verdiyse öyle bı durum karsisinda hiçde sakin kalamazdı.
O güveni vermeliydi kardeşide ondan bişey saklamazdi belki ablasına öncesinde haber verirdi erkek arkadaşında kalacağını ki ben yinede böyle biseyi tasvip etmem heleki böyle bi zamanda bu benim düşüncem tabi. Yani haber versede vermesede çok çok iyi insanlarla da karsilassa yinede ablasinin içi rahat etmicekti merak edicekti ulasamasa gene paniklicekti bunun önüne geçemez yani henüz bu rahatlıkta insanlar değiliz sizin söylediğiniz teoride doğru ama reelde her zaman her şey aynı olgunlukta işlemiyor.
Bu benim kendi fikirlerim ben saygı duyuyorum size.

Ayrıca benim anlamadığım şu. Bütün kızlar erkek arkadaşlarının evine gidiyor, ama nedense erkek arkadaşları onların evine gelmiyor. Ee bu nasıl çifte standart. Ben birinin evine gidiyorsam o da benim evime gelmeli değil mi? Kızlar mecbur mu daha evlenmeden sevgililerinin annesiyle muhatap olmaya? Neden erkekler kız arkadaşlarının evlerine gidip ailesiyle muhatap olmuyorlar? Ama tam tersini hep isterler. Bize gel, annemlerle tanış derler. Onlarınki aile de kızlarınki aile değil mi?

Herkeste al karşına konuş vs tarzi yorumlar yapmis. Hangi genc konuşmaktan anlıyor ki? Daha cümlenin yarısında sıkılmıyor mu? Yada telefona bakmiyor mu?
Simdiki nesille iletisim kurmak zaten oldukca zor bence hele de 19 yaşındaysa. Ki kendini guzel savunan patir patir konusan birisi var karşında.
Bir de ayri yerde okumasın diye babaniza baskı yapmanız oldukça felaket bence.
Ayni şehirde okudugum icin universite hayatim bitti benim.
Sizin gibi aileler yüzünden insan okul okuyamiyor bilin istedim.

Ayrıca benim anlamadığım şu. Bütün kızlar erkek arkadaşlarının evine gidiyor, ama nedense erkek arkadaşları onların evine gelmiyor. Ee bu nasıl çifte standart. Ben birinin evine gidiyorsam o da benim evime gelmeli değil mi? Kızlar mecbur mu daha evlenmeden sevgililerinin annesiyle muhatap olmaya? Neden erkekler kız arkadaşlarının evlerine gidip ailesiyle muhatap olmuyorlar? Ama tam tersini hep isterler. Bize gel, annemlerle tanış derler. Onlarınki aile de kızlarınki aile değil mi?
Erkeklerde gidiyor canım ama evet genel olarak kızlar daha cok gidiyor..

Ben cevaplayayım.
Benimki geliyor, daha bugün bile bizde kaldı. Hastanesi bize yakın olduğu için sürekli bizde kalma durumu oluyor. Annem adama oda bile yaptı. :D Bu modernlik değil ama her Türk ailesi bunu kaldıramaz. Benim annem benim mutlu olacağım şeylere ses çıkarmaz mesela, çünkü bana güveniyor. Kendimi yanlış bir şekile sokmayacağım güvenini ona verdiğim için olsa gerek. Aslında buradakiler de hiç ağır eleştiri yapmıyorlar, zira konu sahibinin evdeki herhangi bir kadını isteyip uyarı yapması hiç hoş bişey değil. Sizin anneniz aynısı yapsa sizde bozulursunuz.

Evet işte o neden onu sorguluyorum..
Bence genelde kızların evinde baska kızlarda yani arkadaşları da kaliyor rahat edemezler diye erkegin evine gidiyor olabilirler. Çünkü erkegin ev arkadasi da erkek oluyor ve evde olmayabiliyor gecelere sabahlara kadar ama zaten annesi olayi yalandir bence. Ne isi var annesinin o evde🤦🏼‍♀️🤣

Bide şu dikkatimi çekti bir sürü konu gördüm burda erkek arkadaşım çağırıyor gideyimmi diye. Bir tane bile aa gençsin tabiki git bizde çok gittik zamaninda diye bı yorum okumadım. Genelde ne işin var erkeklere güvenilmez yaşın küçük kullanilirsin tarzı yorumlar okudum. Şimdi ne değişti böyle herkes bı normal karşıladı ben çözemedim gerçekten.

1-öncelikle siz onun ablasısınız, annesi değil, kızlar genelde anneden birşey saklasalar bile ablalarına her şeyi anlatabilirler ama siz onu koruma içgüdüsüyle kendinizi annelik rolüne fazla kaptırmışsınız
2- endişelenmekte haber alamayınca merak etmekte haklısınız tabi hergün neler oluyor ama sizin bu baskıcı tutumunuz onu sizden daha çok uzaklaştırır.
3-19 yaşında genç bir kız, gayet de kendi ayaklarının üzerinde durabileceği bir yaş, okumuş üniversiteyi kazanmış demek ki az çok aklı başında biri, ona bu kadar güvensiz davranmaya hakkınız yok
4- kardeşinizi tamamen kaybetmek istemiyorsanız ona ANNE gibi baskıcı, yasaklayıcı, kontrolcü davranmak yerine ABLA gibi dostça, arkadaşça yaklaşmalısınız, o zaman zaten size herşeyi anlatır "abla ben bu gece erkek arkadaşımla buluşucam haberin olsun merak etme" diyebilsin, siz hayır kalamazsın vs. diye tepki gösterdiğinizde o zaten sizi dinlemeyecektir,
5-haklısınız onun hata, yanlış yapmasını istememekle ama bunun yolu bu değil

Bide şu dikkatimi çekti bir sürü konu gördüm burda erkek arkadaşım çağırıyor gideyimmi diye. Bir tane bile aa gençsin tabiki git bizde çok gittik zamaninda diye bı yorum okumadım. Genelde ne işin var erkeklere güvenilmez yaşın küçük kullanilirsin tarzı yorumlar okudum. Şimdi ne değişti böyle herkes bı normal karşıladı ben çözemedim gerçekten.
Burada bize gitsin mi ya da gideyim mi diye sorulmamış.. Gittiyse sormadan gitti. Gitmeden önce konu açsaydı, tanımadan gitme falan derdik. Burada kızılan nokta konu sahibinin kardeşini çocuk gibi azarlaması, telefona birini istemesi. Sence de çok küçük düşürücü bir hareket değil mi?

Burada bize gitsin mi ya da gideyim mi diye sorulmamış.. Gittiyse sormadan gitti. Gitmeden önce konu açsaydı, tanımadan gitme falan derdik. Burada kızılan nokta konu sahibinin kardeşini çocuk gibi azarlaması, telefona birini istemesi. Sence de çok küçük düşürücü bir hareket değil mi?

Evet küçük düşürücü ama diyorum ya o an sağlıklı dusunememis olabilir çünkü bide öncesi var arayıp ulasamamk sonra başka yerde olduğunu öğrenmesi falan. Yanlarında birisinin olduğunu bilip rahatlamak istemesi o anki piskolojisi açısından çok görülmemesi gereken tepki diye düşünüyorum.

Kendi adıma şunu söyleyebilirim sadece 2 tane bahsettiğiniz gibi konuya gitme yazdım birinde internetten tanışılmıştı başka bir şehire gidilecekti, diğerinde konu sahibi gitmek istemiyor erkek arkadaşı ısrar ediyordu o da gitsem mi acaba diye danışıyordu. Bunun kararı kişiye aittir. Huzursuzsa gitmek istemiyorsa elbette gitmez. Bir kere kullanılmak kelimesi başlı başına yanlış. Kimse kimseyi isteği dışında birlikteliğe zorlayamaz. Zorlarsa zaten bu taciz, tecavüzdür.
Burda konu sahibinin kardeşi bize gidebilir miyim diye sormadı sorsaydı iyice tanıyıp tanımadığını merak ederdim karşısındaki adamı. Gidip gitmeme kararı yine ona ait ben sadece görüşümü paylaşabilirim. Şehir dışında üniversite okuduysanız bilirseniz bu çok normal bir durumdur ama önemli olan kendini idare edebilme bilincinin aile tarafından verilmesi. Yurtta kaldığımda her gece yurttan kaçan kızlar görüyordum ya küçük yerden gelmişler ya aileleri çok baskıcı. Baskı yalanı beraberinde getirir

burdaki konu, konu sahibinin yanlış tutum ve tarzı

Çünkü kız ailelerinin çoğu kızının erkek arkadaşı olmasını bile kabul etmezken erkek arkadaşın eve gelmesi bir üst aşama oluyor.

Yalnız yaşayan ya da öğrenci evinde yaşayan çiftlerde böyle bir durum yok. İki taraf da gidiyor birbirinin evine.

Kendi adıma şunu söyleyebilirim sadece 2 tane bahsettiğiniz gibi konuya gitme yazdım birinde internetten tanışılmıştı başka bir şehire gidilecekti, diğerinde konu sahibi gitmek istemiyor erkek arkadaşı ısrar ediyordu o da gitsem mi acaba diye danışıyordu. Bunun kararı kişiye aittir. Huzursuzsa gitmek istemiyorsa elbette gitmez. Bir kere kullanılmak kelimesi başlı başına yanlış. Kimse kimseyi isteği dışında birlikteliğe zorlayamaz. Zorlarsa zaten bu taciz, tecavüzdür.
Burda konu sahibinin kardeşi bize gidebilir miyim diye sormadı sorsaydı iyice tanıyıp tanımadığını merak ederdim karşısındaki adamı. Gidip gitmeme kararı yine ona ait ben sadece görüşümü paylaşabilirim. Şehir dışında üniversite okuduysanız bilirseniz bu çok normal bir durumdur ama önemli olan kendini idare edebilme bilincinin aile tarafından verilmesi. Yurtta kaldığımda her gece yurttan kaçan kızlar görüyordum ya küçük yerden gelmişler ya aileleri çok baskıcı. Baskı yalanı beraberinde getirir

Bakın bende anlatamadım kendimi evet bu konuda çok haklısınız katılıyorum tabiki baski varsa yalanda vardır hatta. Baskilanan konuya daha fazla bı yatkınlık da kaçınılmaz oluyor.
Bunlara bişey demiyorum ben sadece konu sahibinin tepkisine bu tepkileri anlamıyorum o bir anlik bi tutum ve paniklemesinin normal olduğunu söylüyorum baskı yapsın daha çok baskı yapsın gitsin başında beklesin aynı şehire cagirsin demiyorum. O anda herkes sağlıklı dusunemeyebilir diyorum bu kadar.

Bakın bende anlatamadım kendimi evet bu konuda çok haklısınız katılıyorum tabiki baski varsa yalanda vardır hatta. Baskilanan konuya daha fazla bı yatkınlık da kaçınılmaz oluyor.
Bunlara bişey demiyorum ben sadece konu sahibinin tepkisine bu tepkileri anlamıyorum o bir anlik bi tutum ve paniklemesinin normal olduğunu söylüyorum baskı yapsın daha çok baskı yapsın gitsin başında beklesin aynı şehire cagirsin demiyorum. O anda herkes sağlıklı dusunemeyebilir diyorum bu kadar.

Elbette herkes sağlıklı düşünemeyebilir ama bu durumu normalleştirmek doğru olmaz. Hepimizin başına bir sürü şey geliyor herkes bir anlık paniklediğinde sağlıklı düşünme yetisini yitirse ve bu durum normal karşılansa bir zaman sonra nasıl bir hale geliriz? Ne olursa olsun sağlıklı düşünme yetisinin elden bırakılmaması gerek. Konu sahibini eleştiriyoruz ki hatalı olduğu noktayı görsün ve bundan sonrası için sağlıklı düşünmesi gerektiğini anlasın.

Back
X